#498280 - 02/02/2006 17:44
Re: Zagreb, Delray Beach, Vina Del Mar 30.01-5.02
|
veteran
Meldunek: 23/03/2005
|
Link podany tutaj do Chile odnosi się do starego już meczu. Tutaj odnajdziecie linki do wybranych (niestety) meczów, które zostaną rozegrane.
|
Do góry
|
|
|
|
#498283 - 03/02/2006 10:01
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
T.Henman- A.Seppi 1 @1,389 PinnacleBrytyjczyk ostro trenował przed sezonem i ma duże ambicje, tym bardziej, że w Australii nie za bardzo mu poszło. Tutaj wyeliminował po 2-setowych pojedynkach Clementa i Gasqueta. Ogólnie na hali a w szczególności na carpecie radził sobie przed laty znakomicie i wygrał kilka mocno obsadzonych turniejów. Włoch Seppi pozostanie dla mnie ziemniarzem, mimo, że na hali już zdążył trochę pograć. Tutaj jednak trafili mu się kelnerzy Okun i wczoraj zawodnik gospodarzy Cilic, który zresztą mało go nie ograł. Henman to już inna półka i myślę, że Włoch polegnie. N.Djokovic - I.Bozoljac 1 1.435 PinnacleDjokovic miał trudniejszych rywali w drodze do ćwierćfinału. Mimo to z Czechami Vikiem i Stepankiem nie stracił nawet seta. Djokovic mimo, że młodszy to jest bardziej ograny w mocniejszych turniejach. Na hali w ubiegłym roku zanotował kilka udanych występów. Jego rodak Bozoljac przebijał się najpierw tutaj przez kwale ale rywali miał tam słabiutkich. W I rundzie ograł będącego bez formy w tym roku Braccialego a w II sprawił małą niespodziankę eliminując Feliciano Lopeza. Hiszpan to jednak zawodnik himeryczny mający tendecję do porażek z niżej notowanymi rywali, więc ta porażka nie była dla mnie wielką niespodzianką. W H2H 1:0 dla Djokovica i myślę, że to on znajdzie się w półfinale. I.Karlovic - S.Koubek 1 @1,4 PinnacleKarlovic bez większych problemów ograł Schuettlera i co mnie lekko zdziwiło Ancica w dwóch setach. Co do Koubka to nie wiem co on tu jeszcze robi. Chorwat na własnych śmieciach a widać, że publiczność służy gospodarzom. Nawierzchnia w Zagrzebiu specjalnie została przygotowana pod kątem Karlovica,Ancica i Ljubicica i preferuje zawodników mocno serwujących. Koubek w poprzedniej rundzie swoje zwycięstwo zawdzięcza głównie kiepskiemu serwisowi Wawrinki. Austriak jednak w tym sezonie bez formy, przed tygodniem odpadł w I rundzie chalengera w Wrexhamie z mało znanym Czechem Mertlem, tutaj przebijał się przez kwale i w I rundzie w 3-setach pokonał z problemami Ivo Minara. Tutaj jednak w pojedynku z jedynym drewnianym wieżowcem, dysponującym atomowym serwisem typuje na jego porażkę. G.Garcia-Lopez (+ 5 hc) - A.Agassi 1 @1,7 Fonbet Andre nie zachwyca w Delray Beach. To jego dopiero pierwszy występ od czasów Mastersów a drugi mecz od US Open. W I rundzie ograł słabiutkiego Mello 6:4 6:4 a w drugiej rundzie mało brakło a sensacyjnie odprawiłby go Delgado (Agassi wygrał 4:6 7:6 6:0). Hiszpan to nie chłopak do bicia, tuaj łatwo ogrywał Niemca Phau i Amerykanina Widoma. Agassi to oczywiście zupełnie inna półka ale przygotowanie kondycyjne może szwankować. Andre to przede wszystkim mistrz returnu a tutaj przyjdzie mu grać z preferującym dłuższe wymiany Hiszpanem. Handi +5 dla mnie przesadzone i myślę, że Garcia powinien je pokryć.
|
Do góry
|
|
|
|
#498286 - 03/02/2006 11:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Malisse+ Haggard/Moodie @ 1,92 Malisse w Delray czuję się jak nigdzie indziej i trzeba to wykorzystać  Stylem gry idealnie tutaj pasuje. Mayer jest groźny wszędzie, ale może mieć problem z agresywnie grającym Belgiem. Siłowo w wymianach na pewno górować będzie Belg, co prawdopobodne może być kluczem do sukcesu. Co do debla to stawiam na parę o większym potencjale i umiejętnościach czysto deblowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#498287 - 03/02/2006 12:00
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Marcos ogladales moze jakies spotkanie Agassi'ego z tegorocznego Delray?
Od ponad 3 lat Andre na hardzie u siebie nie schodzi ponizej dobrego poziomu. G-L jeszcze swoj czas w tym sezonie bedzie mial... Ale dzis ciezko mu bedzie o niespodzianke... 6-0 w 3 secie nie wygrywa sie za czesto...
Dla mnie Seppi 5/10, Andreas coraz lepiej serwuje+znakomite passing-shoty z backhandu= win:)
|
Do góry
|
|
|
|
#498288 - 03/02/2006 14:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Montanes- Ramir.H.  2 2.22 PinnacleZagrałem na moim zdaniem lepszego clayowca mimo iz H2H 1-4, wyniki w zeszłym roku na Ziemi zdecydowanie lepsze na korzysć Ramireza, wczorajsze zwycięstwo nad Gaudio pozytywnie wpłynęło równiez na moja decyzję, kurs moim zdaniem zawyżony, dodatkowo Ramirez pokonał chyba troche lepszych rywali od Alberta Hagg/Mood  -Bogo/Wid 1 1.35 Prof Zdecydowanie lepsza para deblowa, która w tym spotkaniu jeżeli uzyje swoich umiejętnośći to wygra bez problemu, serwis Moodiego i dobra gra przy siatce Haggarda powinna wystarczyć. Przeciwnicy stworzyli parę chyba na poczet tego turnieju ..nie wróże sukcesu  Garc/Spad  -Pav/Sab 1 1.8 Prof Ta sama sytuacja, Pavel po singlu, Sabau w debla nieporozumienie, Garcia ze Szpada ograli niezły debel Kerr/Parrott, dodatkowe atuty obu panów to atomowy serwis.. zobaczymy ale 2 sety to moim zdaniem jedyne wyjście w tym meczu Cerm/Fri  -M.Gar/Hor 1 1.4 Prof no jak juz każdy odczuł po kieszeni Friedl wywija w singla ładne numery w tym turnieju, mam nadzieje że starczy mu sił na debla, Para Cermak/Friedl własnie największe laury zbiera na cegle i tu czują sie najlepiej, naprzeciwko nich Horna bez formy, Martin Garcia do rewelacji nie należy więc innego rozwiązania jak zwycięstwo pepików nie biore pod uwagę Sang/Sepp- Min/Min  2 2.35 Prof Tutaj czuje niespodzianke i to łatwe zwycięstwo, Minary cos widze ze zaczynaja czuc Bluesa, szczególnie na twardszej nawierzchni, Seppi po singlu z Henmanem może byc lekko znudzony, nie wiem po prostu czuje tutaj 0-2 w setach Massu- Cuadrado  2 3.45 Prof Czemu nie  mój zawodnik Cuadrado jak sie wzniesie na wyżyny swoich nie małych umiejętności może spokojnie ograć Chilijczyka, kurs niezły za mały stake
|
Do góry
|
|
|
|
#498290 - 03/02/2006 22:12
|
stranger
Meldunek: 16/08/2005
|
03-02-06 23:30 - ATP Viña del Mar Gonzalez F. - Pashanski B. M.
Typ: Pashanski handicap +1.5 kurs @2,90 stawka 3/10
Boris to typowy clay'owiec, odnotował przyzwoity ubiegły sezon (6 wygranych CH) a obecny sezon rozpoczął od wygranej w Santiago Chile. Sądzić można, że dobrze zaaklimatyzował sie i jego forma jest na tyle wystarczająca aby urwać seta Gonzalesowi.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#498291 - 03/02/2006 23:10
|
Tenis Trader
|
T.Henman - S.Koubek 1 @1,408 PinnacleKoubek w półfinale mocno obsadzonego turnieju, przecież to absurd. Na Australian Open w kwalach ograł go Rehnquist, a przed tygodniem w Wrexhamie zajmujący 200 pozycję w rankingu Czech Mertl. Tutaj przebił się przez kwale, w I rundzie po męczarniach ograł Minara, w II rundzie kontuzjowanego Wawrinkę. Nie wiem jak to się stało, że pokonał chorwackiego Rasiaka na jego terenie, ale Henman to już inna półka. Brytyjczyk nie stracił nawet seta pewnie pokonując Clementa, Gasqueta i Seppiego. Nawierzchnia jak najbardziej dla niego, wygrał na niej już kilka turniejów. Jak sam wspominał na swojej stronie internetowej mocno przepracował okres przygotowawczy, poprzednie występy nie były zbyt udane więc teraz ma okazję awansować do finału i podreperować psychikę przed Mastersami w Stanach. Nie ma chyba większego wstydu niż nie wykorzystać szansy awansu do finału przegrywając ze Stefanem. F.Gonzalez - N.Massu 1 @1,51 PinnacleGonzalez dla mnie aktualnie dużo lepszy zawodnik na cegle (przynajmniej patrząc na wyniki z ostatniego roku), Massu po kontuzji z AO'2005 jakoś nie może się odnaleść. Częste wpadki z niżej notowanymi rywalami, a jak gdzieś już zachodził wysoko to głównie dzięki łatwej drabince. Gonzo jak zwykle trzyma poziom, mimo że to zawodnik strasznie himeryczny. Do półfinału jednak zaszedł więc tutaj nie powinno być odpuszczania szczególnie, że gra przed własną publicznością. Turniej w Vina Del Mar wygrał w 2002 i 2004 roku. W ubiegłym roku plany pokrzyżował mu w finale Gaudio. Tutaj bez straty seta ograł Mazarakisa, Del Potro i Pashanskiego. Massu po łatwych wygranych z Danielem i Marinem wczoraj po męczarniach ograł słabiutkiego 23-letniego Hiszpana Cuadrado (chociaż Cukier twierdzi, że ma talent większy od Nadala  ). W H2H 1:0 dla Gonzaleza po wygranej w 2 setach w turnieju w...Vina Del Mar. Massu zapewne stawi zacięty opór, ale myślę że to Fernando wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku.
|
Do góry
|
|
|
|
#498292 - 04/02/2006 10:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
 To samo co wczoraj czyli Cermak-Friedl kontra Acasuso -Prieto. Debel bardziej doswiadczony, mysle, ze ze im zalezy na wygranej skoro dojechali do finalu, no i Friedl odegra sie na singiel, wczoraj sie troszke pomeczyli ale Leos byl zmeczony - 1.7Zagram tez moze Haggard-Moodie kontra Garcia-Spadea 1.45 i porazke Spadei w singlu z Tommym Haasem za 1.3. Niespodzianka dnia bedzie wygrana Ramireza Hidalgo z Acasuso teraz 2.5 ale pojdzie w gore. + Hingis - pozdrawiam Goget : edycja na życzenie koleżanki...
Edited by Goget (04/02/2006 10:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#498294 - 05/02/2006 12:27
|
Tenis Trader
|
Nie dam spokoju temu Kubkowi... I.Ljubicic - S.Koubek 2:0 @1,54 PinnacleAustriak powoli działa mi na nerwy. Od II rundy wywalam go z turnieju a on pokolei eliminuje Wawrinke,Karlovica i Henmana. Poprostu nie mieści mi się w głowie jak Koubek mógł się znaleść tutaj w finale. Przecież przed tym turniejem ogrywał go kto chciał (przypomina mi się reprezentacja Grecji z ME'2004). Wczoraj wypada mu podziękować kontuzji Henmana. Ljuba to Ljuba jak już dochodzi do finału, to się nie bawi z rywalami. Przed wypełnioną do ostatniego miejsca publicznością stracić seta z Koubkiem to będzie wstyd...
|
Do góry
|
|
|
|
#498295 - 05/02/2006 15:21
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Wstydem jest ze Stefan jest w finale  chłopak do bicia na początku sezonu wędruje aż tu, kto by pomyślał.. też zagrałem ten zakład, mam nadzieje ze wczoraj poraz ostatni zmoczyłem na Koubku i dzisiaj Stefan odda chociaż część tego co zabrał. Gdyby nie dolegliwości Henmana to finał byłby chorawcko - brytyjski, Koubek wykorzystał niedyspozycje Tima i wślizgnął się do finału. Ljubicic niech tylko popracuje nad serwisem, bo nie wiele brakowalo a byłby finał Djoko-Koubek. Ljubicic pora wyrównać bilans z Koubkiem. Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#498296 - 05/02/2006 16:27
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Hehe panowie, jak nie możesz pokonać wroga to się do niego przyłącz  Koubek ma lepszy tydzień i gra nieźle, fakt że Timek ponoć kontuzjowany, ale to nie znaczy, że Stefan się prześlizgnął. Bo ani Wawrinka, ani Karlovic nie są kelnerami i łatwymi rywalami nie byli, a żeby ich ograć trzeba było też swoje ugrać. Ja generalnie w tym tygodniu nie mogłem za dużo grać tenisa i w sumie nie żałuję, bo pewnie też bym wtapiał grałąc przeciwko Kubkowi :P Co do Chorwata, to ma lepsze i gorsze momenty, jak chociażby na początku turnieju z Murrayem, ale ogólnie brnie po swojemu do przodu. Własna publiczność daje mu duży handicap, ale i wywiera presję. A wiadomo, że nie jeden presji nie wytrzymał. Final is final, wszystko może być. W Bet365 walnę leciutko 2:1 dla Ljubki. A w Pinaclu dodatkowo że Ivan nie wygra 2:0. Nie wykluczam dwóch szybkich setów, ale jak już pisałem finały rządzą się swoimi prawami. 2:0 po 1,54 nie wydaje się być ani pewne ani opłacalne. :P Pozdrawiam, grabtom
|
Do góry
|
|
|
|
#498298 - 05/02/2006 16:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/11/2004
|
Quote:
a ja dzis gram na stefana ;-) h2h wskazuje na niego + set, ktorego urwal mu Djoko, wskazuje, ze Stefcio takze moze to zrobic, tym bardziej, ze ma w miare przyzwoite swoje podanie ... a Ivan niestety nie imponuje mi ... pamietam mecz z Baghdatisem ... tragedia, to co on wyprawial(nierowna gra, malo ruchu i problemy z serwisem);-)
kurs 4.95 w BAW-ie jest jak najbardziej wart ryzyka ;-)
To my chyba ogladamy inne mecze z udzialem Ljuby chlop jest fantastyczny, serwis genialny, po jegoe forhandzie nie ma nawet czego zbierac, gdy ma otwarty kort backhand rowniez nie zawodzi, gleboki slajsowany backhand rowniez jest przydatny i dzieki niemu czesto potafi uspokoic gre gdy przeciwnik zdobywa przewage sytuacyjna, wysmienite czucie przy siatce i w zwiazku z jego wzorstem umiejetnosc jej pokrycia. No i przy tym wzorscie bardzo dobra zwrotnosc, szybkosc i umiejetnosci defensywne. A najwiekszy atut Ljuby to umiejetnosc zachwana koncentracji przez cale spotkanie i niezawodnosc w najtrudniejszych momentach. Co do meczu z Djokoviciem chlopak sie przentoal bardzo dobrze i wielka przyszlosc przed nim napewno a jesli chodzi o mecze w AO to ljuba i tak zaszedl niezykle daleko jak na co by tu nie mowic mimo ze hard to jednak wolny kort. Poza tym jedyny mankament Ljuby to konycja i mysle ze to jedyny powod dlaczego bakuje mu spektakularnego sukcesu w wielkim szlemie. Ale w przeciwienstwie do AO tutaj kort jest niezwykle szybki 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|