Opcje tematu
#513755 - 19/02/2006 17:17 Dubai, Memphis, Bogota
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Dubai Duty Free

Miejscowość : Dubai, ZEA
Data : 20-26 luty
Drabinki : 28M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagród :
$1,000,000

Oficjalna Strona Turnieju

Drabinki

Plan Gier

Livescore

=====================

Morgan Championships

Miejscowość : Memphis, USA
Data : 19 - 25 luty
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Indoors
Pula Nagród :
$175,000

Drabinki

Plan Gier

Livescore

=====================

Copa Colsanitas Seguros Bolivar

Miejscowość : Bogota, Colombia
Data : 20 - 26 luty
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Red Clay/Outdoors
Pula Nagród :
$175,000

Drabinki

Plan Gier

Livescore

=====================

LINKI WTA:
http://www.tenniscorner.net
http://www.wtatour.com
http://home17.inet.tele.dk/wta
http://www.itftennis.com/womens/players
http://www.wtaworld.com

Do góry
Bonus: Unibet
#513756 - 20/02/2006 23:00 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
M.Czink - T.Perebiynis 1 @1,5 Pinnacle

Ukrainka Perebiynis od Wimbledonu zrobiła sobie przerwę zapewne związaną ze ślubem, który wzięła w ubiegłym roku. Tenis zeszedł więc na drugi plan. W tym sezonie pojawiła się dopiero przed dwoma tygodniami w chalu w Ortisei gdzie skreczowała w ćwierćfinale. Tydzień później już w II rundzie pakowała walizki w innym chalu w Midland. Ogólnie na hardzie bilans ma raczej słabiutki i pewnie minie trochę czasu zanim złapie forme. Czink w rytmie meczowym, zaliczyła udane jak na nią występy w Azji i na hardach jednak solidniejsza. Myślę, że przy jej aktualnej formie na Ukrainkę umiejętności wystarczy i Czink awansuje dalej.

Do góry
#513757 - 21/02/2006 10:26 Re: Dubai, Memphis, Bogota
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Witam
MILLENIUM

Errani S.-Uberoi N. (1) 1.45
Domachowska M.-Haynes (2) 2.20
Pous Tio-Vierin N. (1) 1.40

krótko na temat tych 3 singli.

Errani znakomita włoska kwalifikantka widac że nie przyjechała tutaj na wakacje, gładkie przejście kwali, lepsza zdecydowanie na cegle od Uberoi

Haynes - Marta dziwi mnie ten kurs ale co tam lepiej dla mnie. W miare wyrównany mecz ale z duzym wskazaniem na Amerykanke która gra na własnych smieciach, ostatnio obudziła się i gra coraz lepiej kwale to pokazuja wyraźnie

Pous-Tio. To w końcu cegła a ona tam gra najlepiej, ma talent dziewczyna i umiejętnościami powinna wygrać na luzie dzisiejszy mecz

Hub.,Navra.-Jankov.,Li N. (1) 1.55
Matt.,Bohm.-Guss.,Munoz (2) 2.63
Szavay,Woehr-Alv.,Uber. (1) 1.45
Bychk.,Stan.-Cast.,Whee. (2) 2.02

Deble szybko bo nie mam czasu:

Huber/Babcia ...nie róbmy sobie żartów z tenisa Jankovic/Li przeciwko Historii tenisa

Gussoni/Munoz. Mieszanka Argentyńsko-Meksykańska, przeciwko Amerykance i Czesce, kurs to nieporozumienie, Gussoni jest w gazie co pokazała wczoraj, Munoz charakter do walki ma i to spory, cegła atutem panie tylko tutaj odnoszą sukcesy ...czemu nie dziś

Szavay/Woehr..powiem krótko licze na 6-2 6-3, para z kortów ziemnych pamietam panie kiedys pogrywały i to ostro

Castelvi/Whheler ...debel powracający znowu na korty,Bychkova ze słaba Stanciute wtopia gładko 0-2 Castelvii mocna, Whheler przy siatce chodzi niczym Leander Paes

Do góry
#513758 - 21/02/2006 12:16 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Szavay to mloda zawodniczka, w debla grala niewiele, troszke z Krajicek i tyle, jedyne osiagniecie to wygrana nad para Callens/Clijsters takze gdzie one KIEDYS pogrywaly i to ostro? Wegierka ma 18 lat ale typ spoko tez to zagram

Do góry
#513759 - 21/02/2006 16:23 Re: Dubai, Memphis, Bogota
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
KURCZE CO ZACZYNAM NABIERAC O KIMŚ DOBREGO ZDANIA , TO ZA JAKIŚ CZAS TA OSOBA ŁAPIE ZONKA

a więc Juanko

SZAWAY AGNIESZKA(nota bene nieźle wygląda na niektórych zdjeciach z boku)

bilans deblowy w dorosłych turniejach deblowych 41-18

w parze z michałka krajicek pokonane miedzy innymi na ao
dechy/golowin
medina gariggues/danilidu

z julka szruff
kirilenko/suarez

półfinał w hasselt w zeszłym roku z michałka i tam pokonane
clijsters/callens oraz danilidou/russel

z woehr własnie w zurichu
birnerowa/vanc
i nasze jans/rosolska

RAYMOND/STUBBS pokonane ze stanciute w zeszłym roku w istambułku

z nemeth w druzynówce pokonany mixt sesyl/maleewa

wygrany chalenger w dinan z michałką

i w 2004 pokonanie z nemeth STUART/STOSUR

nie wiem z jakich stronek kozystasz do debli ale ja osobiście polecam itftennis tam znajdziesz najwięcej wyników i unikniesz strzelania podobnych błędów
chyba że jakies korepetycje indywidualne..............

Do góry
#513760 - 21/02/2006 16:27 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Przeciez napisalam, ze to dobry typ i tez go gram ale ona jeszcze w deblu wiele nie osiagnela i tylko to mi chodzilo. Sam podajesz, ze nie rozegrala jeszcze nawet 60 spotkan wiec co to jest? Ponadto zaliczasz do dobrych wystepow na przyklad pokonanie Jans/Rosolskiej przeciez to kpiny

Do góry
#513761 - 21/02/2006 16:30 Re: Dubai, Memphis, Bogota
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

choć z woehr istotnie jej jedyny kontkt miał miejsce na hali a nie na piasku jak napisał cukier i to tylko 3-1 bilansik , więc masz racje ze razem to one za wiele nie pogrywały , ale nie można napisac ze szawayka grała w debla niewiele , bo mógłbym Ci jeszcze dokleic około 70 meczy juniorskich

Do góry
#513762 - 21/02/2006 16:35 Re: Dubai, Memphis, Bogota
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

a jesli chodzi o sam typ to ja akurat odwrotnie nie uważam go za jakiś super po podobnym kursie mamy czink-perebynis i craybas-kloesel i te typki uważam za nieco lepsze przy podobnych kursach , ale to sie okaże dopiero po meczach

Do góry
#513763 - 23/02/2006 11:14 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Granville - Domachowska 1 - 1.8

Mysle, ze seria Marty sie skonczy. Haynes i Sucha o srednio slabe rywalki. Granville w Stanach to juz troszke inny poziom, przynajmniej tak mi sie wydaje. Domachowska zle zaczela sezon, miala kilka porazek i spadla znaczaco w rankingu. Potem juz bylo troche lepiej. Jednak w Ortisei slabe rywalki, porazka z Birnerova, no i niezle wystepy w Belgii, wczesniej z Golovin 6-0 7-5. Laura od pcozatku dosc rowno, pierwsze rundy zazwyczaj wygrywa, potem sie robia klopoty. Wygrala z Perry, Smashnova, Jackson, Woelre, Pironkova, w Midland slabe rywalki. 6-3 6-4 z Szonesi, 6-2 6-1 z Perebinis niezle wyniki. Pewnie zadecyduje dyspozycja dnia ale 1.8 to ja nie moge przepuscic.

Do góry
#513764 - 23/02/2006 13:41 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

S.Arvidsson - C.Wozniacki 1 @1,461 Pinnacle

Obecność Dunki Wozniacki w ćwierćfinale to spora niespodzianka zważywszy, że ta niespełna 16-letnia dziewczyna jest niesklasyfikowana wogóle w rankingu WTA. Z zawodowymi rywalkami oficjalnie zagrała 6 razy (nie licząc 2 spotkań w Mempis) i tylko 2 razy wygrała w Fed Cupie (z zawodniczkami z poza pierwszego tysiąca rankingu WTA). Tutaj miała sporo szczęścia do drabinki bo ani Brandi ani Harkleroad to nie były zbyt wymagające rywalki. Szwedka Arvidsson bez straty seta uporała się ze Stevanson i Raymond. Myślę, jednak że główną rolę odegra w tym spotkaniu psychika. Dla 15-letniej dziewczyny perspektywa awansu do półfinału turnieju WTA może związać jej nogi i zamiast grać tego czego się dotej pory nauczyła będzie nerwowo walić w siatkę albo po autach. Arvidsson bardziej doświadczona myślę, że powinna dać radę z młodą Dunką.

Do góry
#513765 - 23/02/2006 16:00 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Mnie zastanawia spadek kursu na Mattek w meczu z Szavay. Wczoraj było 2.4 i miałem ochote to zagrac , dzis rano niezle sie zdziwiłem jak zobaczyłem kursy wyrównane na poziomie 1.9 i odpusciłem . Teraz jest 1.8 , a na Betfair spory obrót na tym meczu.

Poza tym dzis Arvidsson wydaje sie byc dobrym typem, choc kurs bez rewelacji, ale hc -3,5 po 1.85 lub zwycięstwo 2:0 po 2.21 wygląda ładnie.

Do góry
#513766 - 23/02/2006 18:59 Re: Dubai, Memphis, Bogota
BZYCZEK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Quote:

Mnie zastanawia spadek kursu na Mattek w meczu z Szavay. Wczoraj było 2.4 i miałem ochote to zagrac , dzis rano niezle sie zdziwiłem jak zobaczyłem kursy wyrównane na poziomie 1.9 i odpusciłem . Teraz jest 1.8 , a na Betfair spory obrót na tym meczu.

Poza tym dzis Arvidsson wydaje sie byc dobrym typem, choc kurs bez rewelacji, ale hc -3,5 po 1.85 lub zwycięstwo 2:0 po 2.21 wygląda ładnie.

To teraz juz rozumie czemu był taki spadek kursu i spory obrót.Ktos na tym niezle zarobił Moze Szavay była kontuzjowana bo nie sadze zeby przegrała tak gładko z Mattek...

Do góry
#513767 - 23/02/2006 23:03 Re: Dubai, Memphis, Bogota
M_a_r_i_o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/06/2003
vs

Dyscyplina: Tenis
Rozgrywki: WTA Dubai Classic Open
Mecz: Martina Hingis - Maria Sharapova
Godzina: 08:30 CET
Typ: 1
Szanse: 9/10
Kurs: 2.10
Bukmacher: PaddyPower
Data: 24.02.2006 r. - Piątek
Miejsce: Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Analiza:
Coz za ironia chcialoby sie powiedziec Jeszcze niedawno podczas turnieju w Tokio Martina Hingis z hukiem odprawila Sharapovą do domu a nie minal miesiac i obie panie juz sie spotykaja ponownie. Tym razem wIII rundzie turnieju WTA Dubai Classic w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Nie bede ukrywal rosjanka mimo wszystko jest faworytka tego spotkania. Jednak ja sadze ze mimo wszystko wygra szwajcarka. Martina swietnie zaprezentowala sie w meczu II rundy przeciwko innej swietnej rosjance - Anastazji Myskinie. Zwyciestwo w II szybkich setach i bardzo dobra gra szczegolnie jesli chodzi o technike byly kluczem do sukcesu. Teraz jednak czeka na Hingis znacznie trudniejsze zadanie. Sharapova gra bardziej silowy tenis od Hingis. Ona bardziej koncentruje sie na tym zeby odbic mocno pilke a nie by dobrze wymierzyc i zmusic rywalke do biegania, ale tak ja poprostu szkolono w USA. Dopiero ostatnimi czasy dalo sie zauwazyc troszke zmian ale mimo wszystko dla mnie to jeszcze za malo. Doskonalym przykladem byl wspomniany mecz z Tokio. Tam Sharapova wlasnie kolokwialnie mowiac zginela od technicznych, mierzonych, bardzo dokladnych podan Hingis. Taka gra jest wlasnie calym pieknem tenisa jakie prezentuje Szwajcarka. Ona zmusza rywalki do biegania a nie przebija byle mocniej jak automat. Oczywiscie nie zawsze udaje sie trafic ale takie zagrania bardzo czesto zmuszaja takzerywalki do ciaglego biegania na przeciwlegle strony kortu. W jutrzejszym spotkaniu lidze wlasnie na tego typu greze strony Szwajcarki. Szczerze mowiac ciekawy jestem co pokaze Szarapowa. Ciekawi mnie czy po pojedynku w Tokio wyiagnela jakies wnioski. Napewno nie bedzie to spotkanie lawte. Spodziewam sie wyrownanej walki ale mimo wszystko wierze ze lepsza okaze sie Martina. Po kontuzji raczej nie ma juz sladu a z meczu na mecz idzie coraz lepiej. Wspotkaniu z Myskina dalo sie zauwazyc pewne bledy ale nie byly na tyle powazne by wynik choc przez chwile byl zagrozony. Jak dla mnie dwojka chociaz napewno nie nalezy sie spodziewac latwego pojedynku. Licze jednak ze doswiadczenie, technika i dokladnosc gry przewaza szale. Polecam zagrac na Hingis.

Do góry
#513768 - 24/02/2006 06:21 Re: Dubai, Memphis, Bogota
madzik Offline
member

Meldunek: 22/02/2006
Loit- Dominguez Lino 1- kurs ok. 1,5. Francuzka zrobiła na mnie duże wrażenie wygrywając w poprzedniej rundzie z białorusinką Yakimova 60 61. Jej tegoroczne rezultaty sugerują zwyżkę formy(ostatnio już walka z Pierce w Paryżu i porażka po 2 tiebreakach). Loit często grywała w poprzednich latach w takich średnio i mało płatnych turniejach, bardzo często grając w nich naprawd dobrze. Z racji warunków fizycznych i stylu gry nawierzchnia faworyzuje Francuzkę(choć z drugiej strony siatki Hiszpanka:P. Bilans między paniami 5-1 dla loit z czego na clayu 4-1. W tym turnieju spotkały się 2lata i 4 lata temu i odniosły po 1 zwycięstwie. Wg mnie zdecydowane zwycięstwo Loit

Do góry
#513769 - 24/02/2006 12:31 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

C.Castano - M.Sanchez-Lorenzo 1 @1,57 Pinnacle

Castano u siebie więc motywacja napewno jest. Dwie pierwsze rundy przeszła bez żadnych problemów ogrywając Kolumbijke Munoz i Argentynkę Gussoni. Hiszpanka Sanchez-Lorenzo też nie miała trudnych rywalek i ograła dwie Włoszki Sassi i Vierin. W tym sezonie jednak w lepszej dyspozycji wydaje się być Kolumbijka. Sanchez-Lorenzo w ubiegłym roku na cegle tragedia, co dziwi zważywszy, że to Hiszpanka. Castano też nie grała rewelacyjnie jednak w prównaniu ze swoją dzisiejszą rywalką prezentowała się dużo lepiej. Głównie jednak opieram ten typ na przeczuciu, że Castano nie zawiedzie swoich kibiców i wygra.

Do góry
#513770 - 25/02/2006 12:33 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

Eh narazie kobiety pod górkę, czas odwrócić złą passę (albo pogrążyć się do reszty )

J.Henin-Hardenne-M.Sharapova 3 sety @1,75 Gamebookers

Tak to już jest, że w większości finałów WTA a szczególnie gdy spotykają się w nim zawodniczki ze światowej czołówki potrzebne są 3 sety do wybrania zwyciężczyni. Obie tutaj radzą sobie bardzo dobrze. Sharapova zagrała 3 sety tylko w półfinale z Davenport wcześniej ogrywając m.in. Hingis. Henin z kolei jeszcze tutaj nie straciła seta ale miała zbyt wymagających rywalek. Obie panie spotykały się do tej pory 4 razy i 2 dwóch przypadkach padały 3 sety w tym na ostatnim AO (2 innych przypadkach grały na cegle, na której Sharapova nie istnieje). Ogólnie gram ten typ głównie kierując się przeczuciem, ale dla mnie jest on dość prawdopodobny.

S.Arvidsson - M.Domachowska 1 @1,769 Pinnacle

Od razu zaznaczam, że to nie jest typ typu "startuje Polak -> gram przeciwko". Po prostu po chłodnej analizie wyszło mi, że jednak Szwedka ma większe szanse na wygraną w tym spotkaniu. Obie przeszły jak burza do finału nie tracąc nawet seta co w przypadku Marty jest wręcz niesamowite. Wczoraj Domachowska do tego prawie zafundowała Craybas rowerek wygrywając 6:1 6:0 (jedynego gema straciła przy własnym serwisie). Myślę, jednak że o wyniku tego spotkania zadecyduje psychika obu pań jak to często ma miejsce w finale. Dla Marty to już 3 podejście do finału bo poprzednie dwa przegrała (trzeba oddać, że miała trudne rywalki wtedy). Ogólnie jednak sfera psychiczna u Polski to jej najsłabsza strona. Polka nie wygrała jeszcze ani jednego spotkania, które było transmitowane w telewizji (a było już ich z 10). Mimo wszystko śledząc scoreboarda pewniej prezentowała się Arvidsson. Zresztą nawet jak typ nie wejdzie to nie będę specjalnie smutny

Do góry
#513771 - 25/02/2006 12:51 Re: Dubai, Memphis, Bogota
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
czy mam rozumiec ze mecz marty bedzie transmitowany w tv bo tu jakis argument ze ona jescze nie wygrala spotkania transmiotwanego w tv ja tez bym sie sklanial ku szwedce ale zagram na marte

Goget : nie mam pojęcia czy będzie w TV ale chciałem zwrócić uwagę, że ona nie potrafi się skupić na meczu jeżeli siedzi jej coś w głowie (miliony osób przed TV lub perspektywa wygrania pierwszego finału)

Edited by Goget (25/02/2006 13:10)

Do góry
#513772 - 25/02/2006 21:35 Re: Dubai, Memphis, Bogota
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
jutro final w bogocie i pojedynek pennety z domiguez lino wloszka kontra hispzanka do tej pory spotkala sie raz rok temu i tu dziwny zbieg bylo to w tym samym turnieju w bogocie i flavia wygral w finale 7:6 6:4 wiec uwazam ze i jutro wygra ale dam to jak bedzie minimum kurs 1.40 nizszego nie ruszam a tak zeby jeszce uswiadomic w mojm typku to dodam ze wloszka w tym sezonie wygrala juz jedn turniej w gold coast na poczatku roku potem wygrala dwa w AU i teraz dobra gra w bogocie a domiguez do tej pory wszystko przegrywala tylko jedna wygrana z bondarenk a w tym turnieju zaskoczyla mnie ze tak daleko doslzo dal mnie typ penneta

Do góry
#513773 - 25/02/2006 22:47 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

Co do meczu Marty to jednak będzie ten mecz w telewizji.
Taka informacja widnieje na głównej stronie turnieju w zakładce FAQu :

Quote:

Is the tournament televised?

The tournament is televised regionally the entire week by Time Warner Cable.

Wprawdzie telewizja regionalna ale jednak telewizja + wypełnione trybuny to będzie prawdziwy test psychiczny dla naszej Marty...

Do góry
#513774 - 26/02/2006 00:48 Re: Dubai, Memphis, Bogota
Goget Offline
Tenis Trader

F.Pennetta - L.Dominguez-Lino 1 @1,4 Pinnacle

Powtórka finału z przed roku, wtedy górą była Włoszka wygrywając w 2 setach. Ogólnie Hiszpanka Lino po za tym finałem z Bogoty nie ugrała praktycznie nic w pozostałych turniejach na cegle, częściej grywała w turniejach z cyklu ITF niż w WTA. Pennetta na cegle jedna z najlepszych zawodniczek w całym kobiecym tourze, ubiegły rok miała bardzo dobry i nie przez przypadek zajmuje 18 miejsce w rankingu WTA. Tutaj bez straty seta pokonała kolejno kilka groźnych rywalek. Dominguez powinna już polecieć w meczu z Loit ale Francuzka w tym meczu trwoniła duże przewagi. W finale z Pannettą takie numery już nie przejdą.

Do góry

Moderator:  rafal08