Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#553018 - 08/04/2006 09:59 Valencia, Houston 10-16.04
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Open de Tenis Comunidad Valenciana

Place: Valencia, Spain
Draw: S32 D16
Surface: Clay
Prize:
$400,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard: SB
-----

================================

US Men's Clay Court Championships

Place: Houston, USA
Draw: S32 D16
Surface: Clay
Prize:
$380,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard : http://www.mensclaycourt.com/score/
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Edited by Goget (12/04/2006 21:27)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #553019 - 09/04/2006 21:49 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    djkomos Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 03/05/2004
    Witam graczy....heheheh przenosimy sie na dobre na nawierzchnie ziemną. Mam prośbe do któregoś z moderatorów znających się na tenisie o napisaniu kilku najważnejszych cech amerykańskiego clayu, który jakby nie było różni się europejskiego. Roddick, który do ekspertów gry na mączce nie należy w houston grywał w ostatnich latach świetnie ( rok temu wygrywając turniej). Chciałbym się dowiedzieć coś więcej na ten temat...pozdrawiam

Do góry
    #553020 - 10/04/2006 05:22 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    zyziek_ Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
    O ile sie orientuje przypominając sobie ten turniej sprzed roku który wygrał Roddick , ziemia amerykańska jest dużo szybsza niż europejska , jest "zielona" bardzo różni się od naszej , z czego wynika chociażbym ubiegłoroczna wygrana Roddicka praktycznie bez straty seta.

Do góry
    #553021 - 10/04/2006 06:06 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Juanka I. Chela Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
    No zielona to ona chyba nie jest ale szybsza, bardziej twarda.

Do góry
    #553022 - 10/04/2006 06:17 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    zyziek daltonisto nie wprowadzaj ludzi w błąd

Jak widać na załączonym obrazku cegła w Houston ma naturalny cegłowy kolor. Zresztą przed tegorocznym turniejem nawierchnia w Houston przeszła gruntowną renowacje, bo rok temu wielu zawodników skarżyło się na fatalny stan kortów. Napewno organizatorzy trochę przy niej grzebali zmieniając jej strukturę i charakter podłoża dając pewien handicap dla gospodarzy. Wg statystyk na www.tennisinsight.com szybkość kortów w Houston wg ich przelicznika wynosi 7,71 co jak na korty ziemne jest bardzo dużo (dla Valencii, gdzie rozgrywany jest równolegle w tym tygodniu turniej ten przelicznik wynosi 7,04 a dla Monte Carlo 6,22). Nawet niedawny Masters w Miami rozgrywany na hardzie miał court speed na poziomie 8,10 a więc bliżej Houston do Miami niż do Valencii. Cegła to jednak cegła i wymusza na graczach trochę inny styl gry (chociaż półfinał Henmana bodaj 3 lata temu na French Open zdaje się temu zaprzeczać). Wygrane tutaj Roddicka czy Samprasa raczej wynikają ze słabej obsady tego turnieju. W drabince mamy albo Amerykanów albo ceglarzy II kategorii. Wszak za tydzień silnie obsadzone Monte Carlo i najlepsi nie mogą sobie pozwolić na występ w Houston. W każdym razie mogą dziać się tutaj cuda i polecam ostrożność bo dla wielu to pierwszy występ na clayu od dobrych kilku miesięcy.

Do góry
    #553023 - 10/04/2006 07:47 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Paxioo Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
    Hmmm wpadl mi w oko jeden mecz

Fish v Monaco
    w bawie kursy 2.25 - 1.5
    w profie 1,29 - 3.0

jakos super sie nie znam na tenisie wiec prosilbym kogos, zeby wypowiedzial sie nt tego meczu.

Mysle, ze spokojni mozna grac dzis na 1 w meczu F.MAYER-BURNIOL, kurs 1.27 w profie do kombosa w sam raz.
    Burniol ktory dostal dzika karte od organizatorow grywa tylko w futuresach. Ostatnio doszedl do 1/2 takiego turnieju rozgrywanego w hiszpani gdzie przegral ze swoim rodakiem Santos Gonzalezem w 2 setach. Czesto zdarza sie mu odpadac nawet w pierwszych rundach tego typu turniejow. Przegrana na poczatku marca w futuresie w egipcie z Mohammed MAAMOUN raczej chluby mu raczej nie przynosi.

Do góry
    #553024 - 10/04/2006 08:27 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Deker Offline
    newbie

Meldunek: 07/09/2005
    No to zaczynamy nowy "ceglarski" tydzień z tenisem
    Tak wiec pojedynek dwoch hiszanow na cegle w Valenci, a mianowice A.Martina i F.Verdasco zapowiada sie jako najciekawszy pojedynek dzisiejszego dnia,jak i rowniez jeden z trudniejszych do typowania dla obstawiajacych ;/
    Obaj zawodnicy w ostatnim czasie musieli sprostac umiejetnosciom Roddicka, ktory w turnieju NASDAQ-100 Open najpierw pyknal Martina, a nastepnie Verdasco,ale powracajac do tego turnieju to przypomne ze Verdasco to zwyciezca z 2004r tego turnieju. Trudno jest mi znalezc konkretna analize aby wytypowac zwyciezce tego meczu(moze ktos inny pomoze),obaj w tym roku srednio graja.Jednak jako lepszego tenisiste uwazam Fernando Verdasco,i tylko temu uwazam ze wyjdzie on zwyciesko z tego pojedynku.Co sadzicie o tym meczu?

Do góry
    #553025 - 10/04/2006 09:00 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Juanka I. Chela Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
    Oliver Marach - Juan-Antoni Marin 2 - 1.99 8/10

Nie rozumiem czemu Marach jest faworytem. Marin jest duzo lepszym graczem i bardziej ogranym. Oliver gra w kratke i w tym roku lepiej radzi sobie w deblu. A to jakies wtopy w challengerze a to jakis krecz, niewiele pokazuje dobrego tenisa. Ktos kto ma bilans z Kubotem 0-2 nie moze byc faworytem z Marinem - parodia. Juan raz lepiej raz gorzej, wtope z Bozoljakiem mozna uznac za wpadke, generalnie przegrywal na clayu z czolowka Massu, Calleri. Z Horna czy Mello moglby powalczyc ale nie ma co narzekac bo Marach jest slabszy.

Do góry
    #553026 - 10/04/2006 11:16 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    kuerten Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
    Igor Andreev - Marat Safin 2.01 Pinnacle

Witamy ziemniaki . Igor Adreev praktycznie u siebie. Turniej w Valenci to jego drugi dom, w tutejszej szkółce uczył sie przecież grać w tenisa ziemnego dosłownie :-). Ogólnie jego wystepy ostatnimi czasy były poprawne. W stanach pogrywał sobie w miare nieźle, ogrywając w Indian Wells samego Roddicka :P. W Miami zbytnio się nie napinał. Wracając do Europy na pewno wziął się solidnie za trening na ziemii. W tym roku będzie chciał ponownie wygrać ten turniej (05' 2-1 Ferrer) przypomniec się w bliskich stronach i pokazać się z dobrej strony Większość występujących tutaj zawodników traktuje Valencie jako przetarcie przed Monte Carlo. Dla Igora z wyjatkowych powód ważniejszy jest ten turniej, do którego podejdzie bardzo poważnie. Co można dobrego napisac o Safinie? Chłopak szuka formy.. na szybkich nawierzchniach; stany, daviscup we Francji.. i ląduje na ziemii w Valenci ;o W sumie nie dziwie się i nie życzę sukcesów Safinowi na ziemii w tym roku. W sumie on nigdy na ziemii nie notował dobrych wyników. Przeważnie pierwsze turnieje wyglądały bardzo kiepsko i odpadał w pierwszych rundach. Tym bardziej teraz jak nie ustabilizował formy przesiada się na nielubianą przez niego ziemie Wiadomo leń z niego niesamowity, a takim biegać się zbytnio nie chce:) No i kwestia motywacyji zdecydowanie po stronie Igorka, który na ziemi czuje sie o wiele lepiej od swojego rodaka. Nie szukam podtekstów, typu graja rusek z ruskiem, ponieważ dla Andreeva jak już wspominałem jest to zbyt ważny turniej, powiedziałbym prestiżowy, żeby odpieprzać cyrki. Bukmacherzy zafundowali nam promocje i kursy ze wskazaniem na Safina to jakaś pomyłka.. W życiu nie ma nic pewnego, tym bardziej w tenisie. Jednak kwestia motywacji nawierzchni zdecydowanie dla Andreeva, pozdrawiam

Do góry
    #553027 - 10/04/2006 11:58 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Deker Offline
    newbie

Meldunek: 07/09/2005
    I takze trzeba wspomniec ze Igor Andreev to ubiegłoroczny zwyciezca tego turnieju. I rowniez zgadzam sie z Kuertenem, ze Andreev pokona swego slynniejszego rodaka, ktoremu jednak bardziej pasuja korty szybbki, niz wolna ziemia. ;]

Do góry
    #553028 - 10/04/2006 12:28 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    grajek17 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/12/2004
    Montanes-Ginepri 1 1,8
    Hiszpan to typowy ziemiak,radzi sobie calkiem niezle na tej oto nawierzchni.Ma na rozkladzie paru b.dobrych graczy!W tym sezonie moze mu nieidzie ale gral dotychczas na nawierzchniach twardszych....Jego rywal to typowy gracz na hardy! ale zagubil gdzies swoją forme i dostaje becki w 1,2 rundach z rywalami teoretycznie slabszymi.Pamietam jego wynik z tamtego roku we FRENCHU gdzie zalatwil go Djokovic i to 6-0 6-0 6-3!!!!!!No Comment
    co o tym myslicie???

Do góry
    #553029 - 10/04/2006 15:18 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Zaczynamy właściwy sezon ceglasty

I.Andreev - M.Safin 1 @1,951 Pinnacle

Na ten mecz polowałem odkąd pojawiła się drabinka. Koledzy wyżej trochę przekolorowali fakty, że Safin nie lubi grać na cegle (półfinał French Open 2002, kilka półfinałów i finałów rok i dwa lata później). W ubiegłym roku faktycznie nie grał zbyt udanie na tej nawierzchni ale to bardziej skutek problemów zdrowotnych, leniwego usposobienia i wygranej na AO . Andreev faktycznie Valencie ceni sobie szczególnie i tak jak wspomniał kuerten gra praktycznie u siebie w domu. W ubiegłym roku wygrał ten turniej pokonując po drodze aż 4 Hiszpanów. Później zwolnił loty i w kolejnych 7 turniejach wygrał zaledwie jedno spotkanie. Na zakończenie turniejów ceglanych załapał się jeszcze na finał w Bukareszcie i wygrał turniej w Palermo. W każdym bądź razie Igor zapewne będzie gryzł cegłę żeby tylko zajść jak najdalej. Marat jeszcze w piątek grał w hali we Francji na szybkim dywanie (5 setów z Gasquetem) więc szok nawierzchniowy może mu się udzielić. Andreev na Davisa nie pojechał więc mógł spokojnie się przygotować do turnieju w Valencii. Myślę, że Marat bardziej serio potraktuje przyszłotygodniowe Monte Carlo a tu nie będzie przeszkadzał zdeterminowanemu koledze.

P.Starace - L.Dlouhy 1 @1,51 Pinnacle

Starace w dobrym stylu wygrał przed 2 tygodniami chalenger w Napoli. Pograł też trochę na cegle w Ameryce Płd. a przed rokiem zaliczył półfinał w Sopocie i kilka udanych występów w chalengerach. Ogólnie Włoch bez fajerwerków ale dość solidny, przynajmniej na cegle. Dlouhy w ubiegłym roku na cegle pokazywał się głównie w chalach, ale ostatnio lepsze wyniki osiągał na szybszych nawierzchniach i myślę, że to jest jego nowe powołanie. W Napoli, czyli na tym chalu, który wygrał Starace Dlouhy przegrał dość łatwo już w I rundzie z kwalifikantem Ruizem. Czech fizycznie też mi nie wygląda na zawodowego ceglarza, lekko ociężały, powoli się z niego robi Labadze . Myślę, że Starace pokrzepiony tą wygraną w Napoli wyjdzie zwycięsko z pojedynku z Czechem.

J.Monaco - M.Fish 1 @1,51 Pinnacle

Monaco w ubiegłym tygodniu pograł już w Houston na turnieju pokazowym, gdzie wygrał wspólnie z Horną turniej deblowy a w singlu doszedł do finału ulegając w 3 setach Hanescu. Mardy wracający do tenisa przed tygodniem wygrał turniej chalengerowy na twardych kortach w Tallahassee. Ogólnie cełgy unika jak ognia i dotychczas pojawiał się jedynie albo w Houston, na French Open albo na Mastersach w Europie. Ostatni mecz na tej nawierzchni wygrał przeszło 3 lata temu kiedy był chyba w najlepszej formie ogólnie. Kolejne 9 pojedynków na tej nawierzchni przegrał. Myślę, że Rybka nie zdąży się przestawić z hardu w Talahassee na cegłe w Houston, z którą Monaco zdołał się już zapoznać i to Argentyńczyk będzie górą...

Do góry
    #553030 - 10/04/2006 17:53 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Safin z Gasquetem na pewno nie grali na szybkim hardzie. Marat na pewno troszkę poważniej potraktuje Monte Carlo, bo tam po prostu mieszka .

Do góry
    #553031 - 10/04/2006 19:35 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Melzer - Minar

Doświadczenie po stronie Austriaka, obaj lubią klej, zdecydowanie typuję Melzera, grał już kilka krotnie w Stanach. Przez ostatnie dwa lata zatrzymywał go tutaj Andy (1/2, 1/4), widać że Jurgen czuje się w Houston nienajgorzej. Ciężko określić tegoroczną formę obu panów na clay'u bo rozegrali zaledwie po 2, 3 spotkania, ale głównym punktem odniesienia będzie psychika, gdyż Austriak jak wspomniałem wcześniej w Houston gości regularnie z pozytywnym skutkiem.

Nie postawiłbym ani złotówki na Andreeva czy Safina którzy zagrają przeciwko sobie w dodatku w I rundzie. Intuicja podpowiada mi że Marat sobie poradzi, ale to pewnie z czystej sympatii.

Do góry
    #553032 - 10/04/2006 23:55 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    T3NnIs Chi3F Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003

Starace-Dlouhy (1) 1.71 Prof 7,5/10

Najwyższy kurs jaki znalazłem, wszędzie w necie oscyluje w granicach 1.5, ale nie ma sie co dziwić Potito jest ograny juz można powiedzieć na cegle choć sezon dopiero sie zaczął. Zawodnicy nacodzień występujący na kortach ziemnych nie potrzebuja dużo czasu aby sie wgrać. Gram to m.in dlatego iż Starace dobrze w tym roku zaczął sobie pogrywac na mączce, wygrana w zesżłym tygodniu na własnych śmieciach w Neapolu dobrze rokuje przed tym meczem. Czech z kolei nie za bardzo jeszcze wyczuł sezon ziemny, pogrywał troche w chalach w USA ale bez żadnych rewelacji , 1.71 to moim zdaniem promocja

Ramirez Hid.-Seppi (1) 1.76 8/10

To jest mój typ dnia, w necie 2.30, nie rozumiem dlaczego buki tak faworyzują Włocha , który wg mnie jest przeciętnym graczem. Ruben zagra u siebie przed fanatyczną publiką hiszpańską, Clay to jego ulubiona nawierzchnia na której odnosi największe sukcesy. Pokonanie Corri,Lapentiego,Gaudio czy Montanesa musi budzić respekt. Odkąd interesuje sie tenisem zawsze pamiętam turnieje ziemne i Rubena wysoko w drabince a jutrzejszy mecz na otwarcie sezonu musi byc po myśli Hiszpana

M.Ga/S.Pr-Fer/Ga.L (1) 1.44 Prof 5,5/10

Uważam że ten niezły debel, który z Ameryki Południowej gdzie zaczynał sezon ziemny, przybył do Europy poradzi sobie w tym meczu , przeciwnicy moim zdaniem skupią sie bardziej na grze singlowej. Prieto deblista odnosił najwięsze sukcesy w parze z Hoodem i Acasuso ale Martin Garcia do amatorów nie należy i doświadczenie w grze deblowej posiada nie małe

All/Sang-Cal/Vent (2) 1.86 Prof

Dziwne deble lecz wydaje mi sie że większe szanse ma Calleri z Venturą, jeżeli Argentyńczykowi usiądzie serwis a Santiago dobrze zagra wymiany to może to byc szybki mecz

Pav/Wass-Coet/Hagg (1) 1.7 Prof

Wszystko będzie zależec od postawy Pavela w singlu.Jeżeli sie rozegra to ma szanse na wygranie tego spotkania. Partner całkiem przyzwoity, mocno serwujący, Coetzee z Haggardem bardziej mi pasują do turniejów w USA, gdzie nawierzchnia jest duzo szybsza

Dlou/Viz-Star/Vol (1) 1.77 Prof

Kolejny fajny meczyk z fajnym kursem, ten mecz w Bawie daja za 1.45. Dlouhy chyba bardziej skupi sie na tym pojedynku niż na singlu ze Staracem, maja duze szanse po tym co pokazali w Brazylli wierze że i w tym spotkaniu nie będa mieli problemów, a tym razem Potito odpuści

Salvador (Brazil) partnering Pavel VIZNER (CZE)
    16 W DANIEL (BRA) / MONACO (ARG) 6-3 6-4
    QF W SKOCH (CZE) / VANEK (CZE) 6-4 7-5
    SF W GARCIA (ARG) / PRIETO (ARG) 7-5 6-1
    FR W FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 6-1 4-6 1-0(

Kas/Petz-G.Tr/Na.P (1) 1.33 Prof 9/10

Dobrze sie zapowiadający debel Niemiecki. W tym roku pokonali oni na twardej nawierzchni m.in pary GASQUET/GROSJEAN oraz ERLICH/RAM. Są zgrani i naprawde świetnie współpracuja na korcie, Dużo grali w zeszłym roku na cegle pokonująć również takie mieszanki jak Lindstedt/Peya czy Skoch/Vanek, przeciwnicy typowi singliści więc jak dla mnie 9/10 w tym meczu

Pala/Suk-Kerr/Pash (1) 1.61 Prof

Dla mnie sprawa oczywista. Para deblowa na każda nawierzchnie przeciw zlepkowi na turniej, czysta 1

Kohl/Wask-Spad/Tip (1) 1.46 Prof

Taki meczyk z Houston wpadł mi w oko. 2 Niemców mocno serwujących, naprzeciw nich Spadea z Tipsem , coś mi mówi że doświadczony Kohlmann w swojej grze deblowej dorzuci kolejne łatwe zwycięstwo

Know/Mel-Lind/Parr (1) 1.31 Prof

Tutaj również Debel grający ze soba prawie zawsze i wszędzie, przeciwko słabemu Parrotowi, jedynie szacunek dla Lindsteda, który jest naprawde dorym deblistą, ale najlepiej mu sie gra w parze z Jarko Nieminenem więc zdecydowana (1)

Do góry
    #553033 - 11/04/2006 06:42 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    allesandros Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 10/04/2006
    heja

co do ramireza to dosc dlugo odpoczywal

wrocil do gry raptem tdzien temu i polegl z niejakim Ungurowem
    moze chcial sie w spokoju przygotowac do valenci, ale jakos mnie to nie przekonuje
    seppi czasami jakis dobry wynik moze zrobic
    chyba tego nie zagram

pozdro

Do góry
    #553034 - 11/04/2006 07:27 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    ds Offline
    enthusiast

Meldunek: 07/01/2006
    Davydenko v Hernych
    typ 2 handi +5 kurs 1.80 gb - w sam raz na obrót bonusu
    dla kozaków czyste 2 kurs 4.50

tym razem ruska nie odpuszcze, oto argumenty:
    - 1 runda kelnerskiego turnieju - w perspektywie masters w monte carlo za tydzień, ruski nie zagra na pewno na 100% swoich możliwości
    - powszechnie znana skłonność pana mikołaja do ustawek w takich meczach gdzie kurs nie przekracza gracicy 1.20 na jego zwycięstwo, im większy kelner po drugiej stronie siatki tym lepiej - w końcu gdzieś trza prać ten szmal
    - w tym roku po raz pierwszy na clay'u
    - jak na razie typ na ruska hitem dzisiejszego poranka - dobrz to wróży = zaje..... wtopa hehe

gorąco polecam handi, może gdzieś znajdziecie +5.5 na hernycha

Do góry
    #553035 - 11/04/2006 08:46 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Fozzie Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
    Nie lubię zgadzać się z Cukrem, ale muszę przyznać że dzisiaj zagrałem dokładnie to samo, czyli Starace i Ramirez, oprócz tego dołozyłem jeszcze jeden typ:

Gorka Fraile-Exteberria - Bjorn Phau

kurs: 2,0 (expekt)

Skośnooki niemiaszek nigdy mnie nie przekonywał, wiec nie widzę najmniejszego powodu, dla którego miałbym zaufać mu tym razem. Fraile to zawodnik już nie młody, ale bardzo dużym handicapem dla niego będzie niewątpliwie nawierzchnia, swoja publika, fakt że na cegle śmiga od początku tego roku, oraz zapoznanie się z tą cegłą w czasie qwali podczas których ograł Calatrave i Summerera. Phau w przeciwieństwie do niego dzisiaj poraz pierwszy oficjalnie wystąpi w tym roku na cegle, na której zresztą nigdy nie odnosił większych sukcesów. Typ napewno nie należy do tych, na które mozna stawiać dom, ale szanse oceniam 50/50 wiec po takim kursie postanowiłem zaryzykować...

Do góry
    #553036 - 11/04/2006 09:01 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Chciałem dokładnie ten sam mecz opisać.
    Dodam tylko, że Fraile solidnie zapoznał się z nawierzchnią w Walencji przechodząc trzy rundy kwalifikacji. Kurs z pewnością zawyżony i dlatego warto ten mecz zagrać. Daję więcej szans Hiszpanowi oczywiście. 65/35- jeśli bawimy się w procenty .

Turnieju w Houston będe unikał, ubiegłoroczne zwycięstwa Roddicka na ziemi to trochę podejrzana sprawa.

Starace nie gram, chłopak jest świetny na CH, ale jak dochodzi do startów w poważnych turniejach ATP to Potito zwyczajnie się spala. Jeśli Dlouhy zagra agresywnie w swoim stylu, nie da narzucić warunków Potito i wreszcie będzie grał na jego backhand i dobrze serwował to ma szansę ograć Włocha.

Do góry
    #553037 - 11/04/2006 09:06 Re: Valencia, Houston 10-16.04
    noel Offline
    addict

Meldunek: 29/07/2002
    Quote:

Safin z Gasquetem na pewno nie grali na szybkim hardzie. Marat na pewno troszkę poważniej potraktuje Monte Carlo, bo tam po prostu mieszka .

Nie zgodze sie z ta wypowiedzia. Na stronie davis cup bylo wyraznie napisane ze nawierzchnia we Francji byla bardzo szybka i ze obaj zawodnicy nie mogli w pelni zaprezentowac wszystkich swoich umiejetnosci ( w szczegolnosci Gasquet).
    pozdro

Do góry
    Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08