#553024 - 10/04/2006 08:27
Re: Valencia, Houston 10-16.04
|
newbie
Meldunek: 07/09/2005
|
No to zaczynamy nowy "ceglarski" tydzień z tenisem  Tak wiec pojedynek dwoch hiszanow na cegle w Valenci, a mianowice A.Martina i F.Verdasco zapowiada sie jako najciekawszy pojedynek dzisiejszego dnia,jak i rowniez jeden z trudniejszych do typowania dla obstawiajacych ;/ Obaj zawodnicy w ostatnim czasie musieli sprostac umiejetnosciom Roddicka, ktory w turnieju NASDAQ-100 Open najpierw pyknal Martina, a nastepnie Verdasco,ale powracajac do tego turnieju to przypomne ze Verdasco to zwyciezca z 2004r tego turnieju. Trudno jest mi znalezc konkretna analize aby wytypowac zwyciezce tego meczu(moze ktos inny pomoze),obaj w tym roku srednio graja.Jednak jako lepszego tenisiste uwazam Fernando Verdasco,i tylko temu uwazam ze wyjdzie on zwyciesko z tego pojedynku.Co sadzicie o tym meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
#553025 - 10/04/2006 09:00
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
 Oliver Marach - Juan-Antoni Marin 2 - 1.99 8/10 Nie rozumiem czemu Marach jest faworytem. Marin jest duzo lepszym graczem i bardziej ogranym. Oliver gra w kratke i w tym roku lepiej radzi sobie w deblu. A to jakies wtopy w challengerze a to jakis krecz, niewiele pokazuje dobrego tenisa. Ktos kto ma bilans z Kubotem 0-2 nie moze byc faworytem z Marinem - parodia. Juan raz lepiej raz gorzej, wtope z Bozoljakiem mozna uznac za wpadke, generalnie przegrywal na clayu z czolowka Massu, Calleri. Z Horna czy Mello moglby powalczyc ale nie ma co narzekac bo Marach jest slabszy.
|
Do góry
|
|
|
|
#553026 - 10/04/2006 11:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Igor Andreev - Marat Safin 2.01 PinnacleWitamy ziemniaki  . Igor Adreev praktycznie u siebie. Turniej w Valenci to jego drugi dom, w tutejszej szkółce uczył sie przecież grać w tenisa ziemnego dosłownie :-). Ogólnie jego wystepy ostatnimi czasy były poprawne. W stanach pogrywał sobie w miare nieźle, ogrywając w Indian Wells samego Roddicka :P. W Miami zbytnio się nie napinał. Wracając do Europy na pewno wziął się solidnie za trening na ziemii. W tym roku będzie chciał ponownie wygrać ten turniej (05' 2-1 Ferrer) przypomniec się w bliskich stronach i pokazać się z dobrej strony  Większość występujących tutaj zawodników traktuje Valencie jako przetarcie przed Monte Carlo. Dla Igora z wyjatkowych powód ważniejszy jest ten turniej, do którego podejdzie bardzo poważnie. Co można dobrego napisac o Safinie? Chłopak szuka formy.. na szybkich nawierzchniach; stany, daviscup we Francji.. i ląduje na ziemii w Valenci ;o W sumie nie dziwie się i nie życzę sukcesów Safinowi na ziemii w tym roku. W sumie on nigdy na ziemii nie notował dobrych wyników. Przeważnie pierwsze turnieje wyglądały bardzo kiepsko i odpadał w pierwszych rundach. Tym bardziej teraz jak nie ustabilizował formy przesiada się na nielubianą przez niego ziemie  Wiadomo leń z niego niesamowity, a takim biegać się zbytnio nie chce:) No i kwestia motywacyji zdecydowanie po stronie Igorka, który na ziemi czuje sie o wiele lepiej od swojego rodaka. Nie szukam podtekstów, typu graja rusek z ruskiem, ponieważ dla Andreeva jak już wspominałem jest to zbyt ważny turniej, powiedziałbym prestiżowy, żeby odpieprzać cyrki. Bukmacherzy zafundowali nam promocje i kursy ze wskazaniem na Safina to jakaś pomyłka.. W życiu nie ma nic pewnego, tym bardziej w tenisie. Jednak kwestia motywacji nawierzchni zdecydowanie dla Andreeva, pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#553029 - 10/04/2006 15:18
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Zaczynamy właściwy sezon ceglasty I.Andreev - M.Safin 1 @1,951 PinnacleNa ten mecz polowałem odkąd pojawiła się drabinka. Koledzy wyżej trochę przekolorowali fakty, że Safin nie lubi grać na cegle (półfinał French Open 2002, kilka półfinałów i finałów rok i dwa lata później). W ubiegłym roku faktycznie nie grał zbyt udanie na tej nawierzchni ale to bardziej skutek problemów zdrowotnych, leniwego usposobienia i wygranej na AO  . Andreev faktycznie Valencie ceni sobie szczególnie i tak jak wspomniał kuerten gra praktycznie u siebie w domu. W ubiegłym roku wygrał ten turniej pokonując po drodze aż 4 Hiszpanów. Później zwolnił loty i w kolejnych 7 turniejach wygrał zaledwie jedno spotkanie. Na zakończenie turniejów ceglanych załapał się jeszcze na finał w Bukareszcie i wygrał turniej w Palermo. W każdym bądź razie Igor zapewne będzie gryzł cegłę żeby tylko zajść jak najdalej. Marat jeszcze w piątek grał w hali we Francji na szybkim dywanie (5 setów z Gasquetem) więc szok nawierzchniowy może mu się udzielić. Andreev na Davisa nie pojechał więc mógł spokojnie się przygotować do turnieju w Valencii. Myślę, że Marat bardziej serio potraktuje przyszłotygodniowe Monte Carlo a tu nie będzie przeszkadzał zdeterminowanemu koledze. P.Starace - L.Dlouhy 1 @1,51 PinnacleStarace w dobrym stylu wygrał przed 2 tygodniami chalenger w Napoli. Pograł też trochę na cegle w Ameryce Płd. a przed rokiem zaliczył półfinał w Sopocie i kilka udanych występów w chalengerach. Ogólnie Włoch bez fajerwerków ale dość solidny, przynajmniej na cegle. Dlouhy w ubiegłym roku na cegle pokazywał się głównie w chalach, ale ostatnio lepsze wyniki osiągał na szybszych nawierzchniach i myślę, że to jest jego nowe powołanie. W Napoli, czyli na tym chalu, który wygrał Starace Dlouhy przegrał dość łatwo już w I rundzie z kwalifikantem Ruizem. Czech fizycznie też mi nie wygląda na zawodowego ceglarza, lekko ociężały, powoli się z niego robi Labadze  . Myślę, że Starace pokrzepiony tą wygraną w Napoli wyjdzie zwycięsko z pojedynku z Czechem. J.Monaco - M.Fish 1 @1,51 PinnacleMonaco w ubiegłym tygodniu pograł już w Houston na turnieju pokazowym, gdzie wygrał wspólnie z Horną turniej deblowy a w singlu doszedł do finału ulegając w 3 setach Hanescu. Mardy wracający do tenisa przed tygodniem wygrał turniej chalengerowy na twardych kortach w Tallahassee. Ogólnie cełgy unika jak ognia i dotychczas pojawiał się jedynie albo w Houston, na French Open albo na Mastersach w Europie. Ostatni mecz na tej nawierzchni wygrał przeszło 3 lata temu kiedy był chyba w najlepszej formie ogólnie. Kolejne 9 pojedynków na tej nawierzchni przegrał. Myślę, że Rybka nie zdąży się przestawić z hardu w Talahassee na cegłe w Houston, z którą Monaco zdołał się już zapoznać i to Argentyńczyk będzie górą...
|
Do góry
|
|
|
|
#553031 - 10/04/2006 19:35
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Melzer - Minar
Doświadczenie po stronie Austriaka, obaj lubią klej, zdecydowanie typuję Melzera, grał już kilka krotnie w Stanach. Przez ostatnie dwa lata zatrzymywał go tutaj Andy (1/2, 1/4), widać że Jurgen czuje się w Houston nienajgorzej. Ciężko określić tegoroczną formę obu panów na clay'u bo rozegrali zaledwie po 2, 3 spotkania, ale głównym punktem odniesienia będzie psychika, gdyż Austriak jak wspomniałem wcześniej w Houston gości regularnie z pozytywnym skutkiem.
Nie postawiłbym ani złotówki na Andreeva czy Safina którzy zagrają przeciwko sobie w dodatku w I rundzie. Intuicja podpowiada mi że Marat sobie poradzi, ale to pewnie z czystej sympatii.
|
Do góry
|
|
|
|
#553032 - 10/04/2006 23:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Starace-Dlouhy (1) 1.71 Prof 7,5/10 Najwyższy kurs jaki znalazłem, wszędzie w necie oscyluje w granicach 1.5, ale nie ma sie co dziwić Potito jest ograny juz można powiedzieć na cegle choć sezon dopiero sie zaczął. Zawodnicy nacodzień występujący na kortach ziemnych nie potrzebuja dużo czasu aby sie wgrać. Gram to m.in dlatego iż Starace dobrze w tym roku zaczął sobie pogrywac na mączce, wygrana w zesżłym tygodniu na własnych śmieciach w Neapolu dobrze rokuje przed tym meczem. Czech z kolei nie za bardzo jeszcze wyczuł sezon ziemny, pogrywał troche w chalach w USA ale bez żadnych rewelacji , 1.71 to moim zdaniem promocja Ramirez Hid.-Seppi (1) 1.76 8/10  To jest mój typ dnia, w necie 2.30, nie rozumiem dlaczego buki tak faworyzują Włocha , który wg mnie jest przeciętnym graczem. Ruben zagra u siebie przed fanatyczną publiką hiszpańską, Clay to jego ulubiona nawierzchnia na której odnosi największe sukcesy. Pokonanie Corri,Lapentiego,Gaudio czy Montanesa musi budzić respekt. Odkąd interesuje sie tenisem zawsze pamiętam turnieje ziemne i Rubena wysoko w drabince a jutrzejszy mecz na otwarcie sezonu musi byc po myśli Hiszpana M.Ga/S.Pr-Fer/Ga.L (1) 1.44 Prof 5,5/10 Uważam że ten niezły debel, który z Ameryki Południowej gdzie zaczynał sezon ziemny, przybył do Europy poradzi sobie w tym meczu , przeciwnicy moim zdaniem skupią sie bardziej na grze singlowej. Prieto deblista odnosił najwięsze sukcesy w parze z Hoodem i Acasuso ale Martin Garcia do amatorów nie należy i doświadczenie w grze deblowej posiada nie małe All/Sang- Cal/Vent (2) 1.86 Prof Dziwne deble lecz wydaje mi sie że większe szanse ma Calleri z Venturą, jeżeli Argentyńczykowi usiądzie serwis a Santiago dobrze zagra wymiany to może to byc szybki mecz Pav/Wass-Coet/Hagg (1) 1.7 Prof Wszystko będzie zależec od postawy Pavela w singlu.Jeżeli sie rozegra to ma szanse na wygranie tego spotkania. Partner całkiem przyzwoity, mocno serwujący, Coetzee z Haggardem bardziej mi pasują do turniejów w USA, gdzie nawierzchnia jest duzo szybsza Dlou/Viz-Star/Vol (1) 1.77 Prof Kolejny fajny meczyk z fajnym kursem, ten mecz w Bawie daja za 1.45. Dlouhy chyba bardziej skupi sie na tym pojedynku niż na singlu ze Staracem, maja duze szanse po tym co pokazali w Brazylli wierze że i w tym spotkaniu nie będa mieli problemów, a tym razem Potito odpuści Salvador (Brazil) partnering Pavel VIZNER (CZE) 16 W DANIEL (BRA) / MONACO (ARG) 6-3 6-4 QF W SKOCH (CZE) / VANEK (CZE) 6-4 7-5 SF W GARCIA (ARG) / PRIETO (ARG) 7-5 6-1 FR W FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 6-1 4-6 1-0( Kas/Petz-G.Tr/Na.P (1) 1.33 Prof 9/10 Dobrze sie zapowiadający debel Niemiecki. W tym roku pokonali oni na twardej nawierzchni m.in pary GASQUET/GROSJEAN oraz ERLICH/RAM. Są zgrani i naprawde świetnie współpracuja na korcie, Dużo grali w zeszłym roku na cegle pokonująć również takie mieszanki jak Lindstedt/Peya czy Skoch/Vanek, przeciwnicy typowi singliści więc jak dla mnie 9/10 w tym meczu Pala/Suk-Kerr/Pash (1) 1.61 Prof Dla mnie sprawa oczywista. Para deblowa na każda nawierzchnie przeciw zlepkowi na turniej, czysta 1 Kohl/Wask-Spad/Tip (1) 1.46 Prof Taki meczyk z Houston wpadł mi w oko. 2 Niemców mocno serwujących, naprzeciw nich Spadea z Tipsem , coś mi mówi że doświadczony Kohlmann w swojej grze deblowej dorzuci kolejne łatwe zwycięstwo Know/Mel-Lind/Parr (1) 1.31 Prof Tutaj również Debel grający ze soba prawie zawsze i wszędzie, przeciwko słabemu Parrotowi, jedynie szacunek dla Lindsteda, który jest naprawde dorym deblistą, ale najlepiej mu sie gra w parze z Jarko Nieminenem więc zdecydowana (1) 
|
Do góry
|
|
|
|
#553034 - 11/04/2006 07:27
|
enthusiast
Meldunek: 07/01/2006
|
Davydenko v Hernych typ 2 handi +5 kurs 1.80 gb - w sam raz na obrót bonusu dla kozaków czyste 2 kurs 4.50
tym razem ruska nie odpuszcze, oto argumenty: - 1 runda kelnerskiego turnieju - w perspektywie masters w monte carlo za tydzień, ruski nie zagra na pewno na 100% swoich możliwości - powszechnie znana skłonność pana mikołaja do ustawek w takich meczach gdzie kurs nie przekracza gracicy 1.20 na jego zwycięstwo, im większy kelner po drugiej stronie siatki tym lepiej - w końcu gdzieś trza prać ten szmal - w tym roku po raz pierwszy na clay'u - jak na razie typ na ruska hitem dzisiejszego poranka - dobrz to wróży = zaje..... wtopa hehe
gorąco polecam handi, może gdzieś znajdziecie +5.5 na hernycha
|
Do góry
|
|
|
|
#553035 - 11/04/2006 08:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Nie lubię zgadzać się z Cukrem, ale muszę przyznać że dzisiaj zagrałem dokładnie to samo, czyli Starace i Ramirez, oprócz tego dołozyłem jeszcze jeden typ:
Gorka Fraile-Exteberria - Bjorn Phau
kurs: 2,0 (expekt)
Skośnooki niemiaszek nigdy mnie nie przekonywał, wiec nie widzę najmniejszego powodu, dla którego miałbym zaufać mu tym razem. Fraile to zawodnik już nie młody, ale bardzo dużym handicapem dla niego będzie niewątpliwie nawierzchnia, swoja publika, fakt że na cegle śmiga od początku tego roku, oraz zapoznanie się z tą cegłą w czasie qwali podczas których ograł Calatrave i Summerera. Phau w przeciwieństwie do niego dzisiaj poraz pierwszy oficjalnie wystąpi w tym roku na cegle, na której zresztą nigdy nie odnosił większych sukcesów. Typ napewno nie należy do tych, na które mozna stawiać dom, ale szanse oceniam 50/50 wiec po takim kursie postanowiłem zaryzykować...
|
Do góry
|
|
|
|
#553036 - 11/04/2006 09:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Chciałem dokładnie ten sam mecz opisać. Dodam tylko, że Fraile solidnie zapoznał się z nawierzchnią w Walencji przechodząc trzy rundy kwalifikacji. Kurs z pewnością zawyżony i dlatego warto ten mecz zagrać. Daję więcej szans Hiszpanowi oczywiście. 65/35- jeśli bawimy się w procenty  . Turnieju w Houston będe unikał, ubiegłoroczne zwycięstwa Roddicka na ziemi to trochę podejrzana sprawa. Starace nie gram, chłopak jest świetny na CH, ale jak dochodzi do startów w poważnych turniejach ATP to Potito zwyczajnie się spala. Jeśli Dlouhy zagra agresywnie w swoim stylu, nie da narzucić warunków Potito i wreszcie będzie grał na jego backhand i dobrze serwował to ma szansę ograć Włocha.
|
Do góry
|
|
|
|
#553037 - 11/04/2006 09:06
|
addict
Meldunek: 29/07/2002
|
Quote:
Safin z Gasquetem na pewno nie grali na szybkim hardzie. Marat na pewno troszkę poważniej potraktuje Monte Carlo, bo tam po prostu mieszka .
Nie zgodze sie z ta wypowiedzia. Na stronie davis cup bylo wyraznie napisane ze nawierzchnia we Francji byla bardzo szybka i ze obaj zawodnicy nie mogli w pelni zaprezentowac wszystkich swoich umiejetnosci ( w szczegolnosci Gasquet). pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#553041 - 11/04/2006 10:35
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Lepiej tych ktorzy pisza tak "bezmyslnie" ostrzegac:)
Od tego jest np. QC. Czy temat z podsumowaniami. Oczywiście w kulturalny sposób. Wyśmiewanie czy innego tego typu formy są niemile widziane.
|
Do góry
|
|
|
|
#553044 - 11/04/2006 11:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2001
|
Quote:
Almagro - Ferrero 2 kurs 1.45 betfair... jak dla mnei jeden z ciekawszych meczy do zagrania.. Ferrero wiadoma sprawa dosc solidny zawodnik.. mysle ze nie bedzie mial prolemow z Almagro ktory dopiero uczy sie grac na wyzszym poziomie
Ja bym uważał na Twoim miejscu w tym meczu. Mecz będzie wyrównany. Myśle, że może tutaj być niespodzianka i wygra Almagra, ale osobiście ja tego meczu nie gram.
|
Do góry
|
|
|
|
#553046 - 12/04/2006 07:14
|
Tenis Trader
|
G.Simon-D.Sanguinetti 1 @1,704 PinnacleMłody Francuz w I rundzie łatwo ograł solidnego Czecha Vika 6:2 6:3. Na cegle w ubiegłym roku też grał nie najgorzej. 34-letni Włoch Sanguinetti na cegle ostatnimi latami radził sobie słabiutko, dopiero w ubiegłym roku coś nie coś na tej nawierzchni ugrał ale ogólnie cały ubiegły rok miał bardzo dobry. W tym roku już nie jest tak kolorowo. Z 10 spotkań wygrał zaledwie 3 (Rochus,Adduktson i Capdeville). Wczoraj pokonał po 2-godzinnym pojedynku Gabashvillego, który wskoczył do turnieju głównego jako Lucky Looser z kwalifikacji. Młody Rosjanin w tym roku jednak dość słabo pogrywa. Myślę, że gdyby Sanguinetti poważnie potraktował występ tutaj to chociaż w jednym z 3 chalengerów we Włoszech, który ostatnio były rozgrywane by zagrał, żeby sobie przypomnieć ceglaną nawierchnię.
|
Do góry
|
|
|
|
#553048 - 12/04/2006 11:04
|
stranger
Meldunek: 12/04/2006
|
Co sądzicie o meczu Safin - Pashanski Kurs na Pashanskiego około 4. A dla mnie to młody gniewny na Clayu i gra coraz lepiej. Jak z forma Safina,moim zdaniem Andreev mu sie podłozył i teraz przegra,a i ostatnio mu nie idzie. Jakieś sugestie??
|
Do góry
|
|
|
|
#553049 - 12/04/2006 13:57
|
enthusiast
Meldunek: 13/03/2006
|
Heh, jak mógł się podłożyć Andreev ? Przecież on właśnie w Valencii chciał się pokazać ! Dla Andreeva jest to jeden z najważniejszych turniejów w roku. Na codzień mieszka w Valencii i rok temu wygrał ten turniej. Co do meczu Safina - jak dla mnie wygrana Rosjanina. Wczoraj pokonał swojego rokada, bardzo silnego Igora. Pashanski jest gorszym zawodnikiem od Safina. Ale wszystko może się zdarzyć... 
|
Do góry
|
|
|
|
#553052 - 13/04/2006 07:53
|
veteran
Meldunek: 23/12/2001
|
Ameryki nie odkryłem, no ale... Almagro - PhauOd tego tygodnia cały tenis przeniósł się na clay i tu trzeba szukać  . Jak wiadomo na tej nawierzchni od małego grają Hiszpanie i obok Argentyńczyków są oni uważani za najlepszych specjalistów od tej nawierzchni. Co prawda Almagro do wielkich tuzów (dokładnie nie wiem jak się to pisze, bo tylko słyszałem gdzieś ten wyraz) tenisa nie należy, ale myślę, że jego umiejętności, ogranie w Valencii (zaczynał od kwalifikacji) i nabranie pewności po pokonaniu dawnego króla ziemi Ferrero wystarczy do pokonania Niemca, który z ziemią ma tyle wspólnego co ja z polonistyką... do momentu aż nie zacząłem pisać artykułów na forum i do gazet  . Typ: 1 Volandri - ZibCzech kojarzy mi się tylko i wyłącznie z chalengerami oraz z jednym z Wimbledonów, gdzie widziałem go jak grał i przegrał z Henmanem. Co prawda Volandri to Włoch, ale jego ulubioną nawierzchnią są właśnie korty clay'owato podobne i tutaj zbiera pkt. i pieniążki na przyszłość. Typ: 1PS A tak naprawdę chodzi o to, że dzisiaj jak większość ludzi nauki mam wolne, a mecze zaczynają sie od 11:00  .
|
Do góry
|
|
|
|
#553055 - 13/04/2006 08:36
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Może podam listę do kwali skopiowaną z innego forum.
OUT Mirnyi, Max BLR 55 OUT Vliegen, Kristof BEL 57 OUT Wawrinka, Stanislas SUI 58 OUT Pashanski, Boris SCG 59 OUT Martin, Alberto ESP 60 OUT Karlovic, Ivo CRO 61 7 Soderling, Robin SWE 62 8 Mayer, Florian GER 63 9 Bracciali, Daniele ITA 67 10 Djokovic, Novak SCG 66 11 Bjorkman, Jonas SWE 68 12 Vik, Robin CZE 70 13 Phau, Bjorn GER 72 14 Dlouhy, Lukas CZE 74 15 Zib, Tomas CZE 75 OUT Melzer, Jurgen AUT 77 17 Almagro, Nicolas ESP 80 18 Simon, Gilles FRA 82 19 Benneteau, Julien FRA 83 20 Mahut, Nicolas FRA 86 21 Ramirez Hidalgo, Ruben ESP 87 22 Hernych, Jan CZE 90 23 Starace, Potito ITA 92 24 Garcia-Lopez, Guillermo ESP 95 25 Di Mauro, Alessio ITA 96 26 Lapentti, Nicolas ECU 100 27 Portas, Albert ESP 106 28 Patience, Olivier FRA 112 29 (WC) 30 (WC) 31 (WC) 32 (WC)
Alternates IN Koubek, Stefan AUT 118 IN Berrer, Michael GER 119 IN Ascione, Thierry FRA 125 IN Gicquel, Marc FRA 128 IN Luczak, Peter AUS 129 IN Gabashvili, Teimuraz RUS 131 IN Van Gemerden, Melle NED 133 1. Gremelmayr, Denis GER 135 2. Faurel, Jean-Christophe FRA 141 3. Llodra, Michael FRA 145 4. Korolev, Evgeny RUS 160 5. Luzzi, Federico ITA 165 6. Cipolla, Flavio ITA 174 OUT Healey, Nathan AUS 180 7. El Aynaoui, Younes MAR 183 OUT Arazi, Hicham MAR 194 8. Roger-Vasselin, Edouard FRA 196 9. Hartfield, Diego ARG 199 10. Galimberti, Giorgio ITA 203 11. Bolelli, Simone ITA 208
|
Do góry
|
|
|
|
#553056 - 13/04/2006 08:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#553061 - 13/04/2006 09:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/07/2003
|
HERBI obaj zawodnicy z tej pary są zgłoszeni do kwalifikacji 13 Phau, Bjorn GER 72 17 Almagro, Nicolas ESP 80 Ja na dziś proponuję super niespodziankę Gaudio-Mayer-2(3,6) Jak wszyscy wiemy Gaudio na tej nawierzchni czuje się jak ryba w wodzie.Postanowiłem zagrać na jego rywala,ponieważ obaj panowie spotkali się tylko raz(clay-przyp ulubiona nawierzchnia Gastona) i wtedy to właśnie odniósł zwycięstwo Mayer 2:0(6:3,6:4)Można powiedzieć,że Mayer powinien napsuć trochę krwi Argentyńczykowi. Typ:Mayer
|
Do góry
|
|
|
|
#553063 - 13/04/2006 09:37
|
Tenis Trader
|
F.Vicente - A.Dupuis 1 @1,602 PinnacleZacznijmy od tego, że w H2H 3:0 dla Hiszpana Vicente (w tym dwa pojedynki na cegle). W I rundzie Vicente dał ugrać Amerykaninowi Reynoldsowi tylko 3 gemy (6:1 6:2). Dupuis pokonał wprawdzie samego Jamesa Blake'a 7:6 3:6 6:1 ale wydaje mi się, że to efekt zmęczenia Amerykanina turniejami w Indian Wells i Miami oraz Davis Cupem. Wcześniej w kwalach Dupuis ograł kelnera Franka Mosera i w 3 setach Dusana Vemica. Ogólnie 33-letni już Francuz na clayu od dobrych kilku lat gra słabiutko, jak zresztą na każdej nawierzchni. Żeby było sprawiedliwie to Vicente to też przeciętny ceglarz ale gra na tej nawierzchni regularnie a to spory atut. Korty w Houston najwyraźniej mu służą bo w ubiegłm tygodniu na turnieju pokazowym zaszedł tutaj do półfinału. Myślę, że Dupuis jest spokojnie w jego zasięgu i liczę, że Vicente awansuje dalej. F.Mayer (+3,5 hc) - G.Gaudio 1 @1,8 Gamebookers Gaudio ostatnio straszy głównie nazwiskiem. Na wielkie turnieje potrafi się sprężyć ale na mniej interesujących często odpuszcza ostatnio. Na turniejach ceglanych w Ameryce Płd. ogrywali go tacy zawodnicy jak Hidalgo, Patience i Horna a z tymi co wygrywał to i tak nie szło mu łatwo. Gdzieś chyba zgubił tą formę z połowy zeszłego sezonu gdzie 3-krotnie z rzędu dochodził do finału, w tym 2 turnieje wygrał. Argentyńczyk ma ponadto słabość do grania częstych 3-setówek, które otwierają drogę do pokrycia handi na przeciwnika. Mayer zaimponował mi głównie finałem w Sopocie w zeszłym roku, gdzie po drodze pokonał Nieminena, Volandriego i przede wszystkim Corie. W finale z Monfilsem też ładnie pogrywał. Tutaj w I rundzie ograł Hiszpana Burniola 6:0 6:3. Gaston męczył się z kolei ze Sluiterem i wygrał dopiero po 2 TB. W H2H 1:0 dla Meyera. Myślę, że Niemca stać spokojnie na ugranie seta z Gastonem i do pokrycia handi.
|
Do góry
|
|
|
|
#553064 - 13/04/2006 09:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Bagdatis - Spadeaczemu moim zdaniem warto zaryzykować ? Bagdatis na ziemii gra kiepsko - jego wynik z poprzedniego sezonu to 5 meczów i 5 porażek . Zresztą każdy kto zna styl gry Marcosa to wie , że jest on stworzony do gry na szybszych nawierzchniach , jego forhend na clayu nie robi takiego spustoszenia jak na hardzie. A do tego poprostu za wiele na ziemii też nie miał okazji grać więc póki co jest to nawierzchnia na której nie czuje się najlepiej. W weekend co prawda w Pucharze Davisa zagrał 3 mecze na ziemii no ale rywale z Bułgarii to niezbyt wymagający rywale . No ale własnie przez Davisa w Houston zjawił się dośc późno po długim locie z Europy i nie miał zbyt wiele czasu na aklimatyzacje i zapoznanie się z tą nietypową mączką. Wczoraj męczył się niemiłosiernie z Wittenem . w 2 secie przegrał 12 z 13 pierwszych piłek , ogólnie doszło do stanu 2-5 i dopiero podjął walke aby nie dopuscic do 3 seta . Dzis kolejny mecz z bardzo nieprzyjemnie grającym Spadeą , który napewno zmusi Bagdatis do jeszcze większego wysiłku niż Witten . A trzeba jeszcze wspomnieć o tym , że w poniedziałek zaczyna się turniej ważniejszy w Monte Carlo i napewno Marcos chciałby tam dobrze wypaść. Nie mówie , że odpusci dzisiejszy mecz ale nie sądze też aby grał na 100% jeśli chodzi o aspekt fizyczny  . Tak więc każdy kurs powyżej @3.00 na Spadee uważam za miły kąsek  Co do Safina to on potrzebuję teraz wielu meczów na ziemii , żeby wejść w rytm i nie sądze aby lekceważył dzis rywala .
|
Do góry
|
|
|
|
#553066 - 13/04/2006 19:22
|
Tenis Trader
|
A.Seppi - G.Simon 1 @1,58 PinnacleSeppi dla mnie prezentuje się solidniej w Valencii. Najpierw łatwo ograł Hidalgo a w II rundzie po małej zadyszce w I secie pokonał innego Francuza Ascione 1:6 6:1 6:2. Simon w I rundzie bez problemów ograł Vika ale z kolei w II rundzie męczył się z innym Włochem Sanguinettim. W ubiegłym roku zdecydowanie lepiej na cegle prezentował się Seppi (chociaż akurat z Simonem przegrał w kwalach do Casablanki). Simon jest w drabince kwalifikacji do Monte Carlo i myślę, że ta świadomość może mu siedzieć w głowie. Seppi ma tam zapewniony występ i myślę, że tutaj nie będzie odpuszczał i uda mu się ograć Francuza.
|
Do góry
|
|
|
|
#553071 - 13/04/2006 21:25
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
Co chcecie to piszcie ale ja uwazam ze Safin jutro jest w stanie pokonac Gaudio i kursy rzedu 1,75 na Safina wydaja sie byc naprawde dobre. Niektorzy pisali tutaj ze Safoin bedzie odpuszczal, wszyscy wiemy jaki jest Safin i jaka jest mentalnosc Rosjan, pamietamy jego poprzednie spotkania, jednak powraca po kontuzji i musi powrocic do formy a do formy coraz lepszej moze powracac tylko dzieki meczom turniejowym z klasowymi zawodnikami a tyakim na pewno jest Gaudio dlatego uwazam ze jednak Safin nie odpusci tego spotkania.
Volandri - ALmagro hmm Almagro kompletnie mnie nie przekonuje, rozumiem ze to Hiszpan i clay wiec domena Hiszpanow ale dlaczego mialby wygrac z Volandrim ? wiecej szans daje Volandriemu, tak samo jak w pozostalych meczach daje wieksze szanse Verdasco i Seppiemu
Zatem pierwsze moje przemyslenia na piatek to Verdasco, Seppi, Safin , Volandri.
|
Do góry
|
|
|
|
#553072 - 13/04/2006 21:30
|
Pooh-Bah
|
Quote:
Co chcecie to piszcie ale ja uwazam ze Safin jutro jest w stanie pokonac Gaudio
A czy ktos napisal co innego? Jasne, ze ja zagram Marata, dote go debel i Verdasco + Volandri. Seppi - Simon odpuszczam z powodow powyzej wymienionych. Mysle jednak, ze kurs na marata powyzej 1.7 nie bedzie moze nawet mniej i bedzie zaskoczenie in minus
|
Do góry
|
|
|
|
#553074 - 13/04/2006 21:42
|
Carpal Tunnel
|
Ja czekam na kogoś regularnego na przeciwko Seppi/Simon. Seppi miał furę szczęścia z Ascionem. Francuz miewa momenty na prawdę dobrej gry, ale zaraz po nich przychodzi przestój który trwa aż do trzech słów sędziego.. gem set mecz. Simon ma większy talent i potencjalne możliwości, ale wciąż nieodkryte. Fakt jutro fajne mecze singlowe. Też skłaniam się ku Volandriemu. Dla Nico to będzie pierwszy trudniejszy rywal, no i te kwale do MC. Fajnie, że cegła powróciła  . Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#553075 - 13/04/2006 22:30
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2002
|
Dzikie karty w Monaco otrzymali: - Lisnard, Jean-René (MON) - Benneteau, Julien (FRA) - Simon, Gilles (FRA) - Llodra, Michael (FRA)
|
Do góry
|
|
|
|
#553076 - 13/04/2006 22:34
|
enthusiast
Meldunek: 14/03/2002
|
Oczywiście chodzi o turniej w Monte Carlo... i przede wszystkim o to że Simon tam już ma pewną grę
|
Do góry
|
|
|
|
#553079 - 14/04/2006 07:17
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Witam wszystkich typerow tenisa  Dzisiejsze mecze w Valenzii sa fajowe, wiec cos naskrobie. Seppi VS Simon @1,55Gracze o podobnych mozliwosciach. Wprawdzie Seppi jest zawodnikiem nieco bardziej doswiadczonym, ale Simon wydaje sie byc w lepszej formie. Kurs na niego powyzej 2,7 zdecydowanie sklania do postawienia na Simona. Dlatego mysle ze Seppi easy  Volandri VS Almagro @2,64Kursy podobne jak w poprzednim meczu, ale tu mimo tego, ze Almagro na kleju pogrywa niczego sobie to do Volandriego chyba zawsze mu bedzie brakowalo tej solidnosci i talentu. Szukajacy dzis "pewniaka" na pewno wybiora ten mecz, dlatego upatruje tu zonka Safin VS Gaudio @1,75Gaudio na clayu to gwiazda i gdy tylko jest w formie, jak moze na to wskazywac wczorajsze zwyciestwo z Mayerem zaczyna sie na niego stawiac, a juz na pewno tylko odwazny stawia przeciwko niemu (nawet jesli na przeciwko niego staje takie nazwisko jak Safin. Marat po dluzszej przerwie na razie jeszcze do siebie nie przekonal. Korci gra na Gaudio wiec gram Marata  Verdasco VS Garcia-Lopez @2,64Garcia-Lopez jest solidnym zawodnikiem na clayu, jednak wydaje sie, jakby swoje wygrane mecze przewaznie zawdzieczal slabszej dyspozycji przeciwnika. Verdasco to typowy fighter, a na takich chetnie sie stawia. Kurs @1,6 na Verdasco na ostatni mecz wieczorem to gratka, dlatego gram na Gacie-Lopeza  Pozdro i wysokich wygranych 
|
Do góry
|
|
|
|
#553080 - 14/04/2006 08:04
|
newbie
Meldunek: 07/09/2005
|
Hello wszystkim. W każdym turnieju staram sie szukać"2" w tenisie ;] i dzisiaj najbardziej prawdopodobną,która może wejść wydaje mi się pojedynek Roddicka z Hassem. Jak tenis bywa nie obliczalny można było się przekonać rok temu, gdy stworzony wyłącznie do wygrywania na szybkich nawierzchniach Roddick, został zwycięzcą turnieju na ziemi :> I jak na poczatku tygodnia ktos pisał zwycięstwo takich asow szybkich kortow jak Roddick czy Sampras w tym turnieju wynikaja glownie z marnej obsady tego turnieju. I to prawda, wystarczy popatrzec kto zostal jeszcze w grze! Kto był? Sredni zawodnicy zawodowego tenisa mezczyzn. Tommy Hass ostatnia przeszkoda Roddicka, czy Andy Roddick ostatnia przeszkoda Hassa do zwycięstwa, bo nie wyobrazam sobie, aby ktos inny mogl zwycieżyc w tym turnieju.Szkoda,że własnie jeden nich bedzie juz musial sie pozegnac z turniejem w Houston juz na etapie cwiercfinałow. Obaj zawodnicy spotkali sie bodajże siedmiokrotnie, ale tylko dwa razy na kortach ziemnych.Turniej w 2002r w Monte Carlo(6-3,6-2 zwyciestwo Hassa) i w Rzymie(6-1,7-5 zwyciuestwo rowniez Hassa!) Jako lepszego specjaliste od kortow ziemnych uwazam Hassa i przy kursie 1,95(STS) napewno sprobuje zagrac jego zwyciestwo w pojedynku z Andym Roddickiem. Chcialbym poznac wazse opinie odnosnie tego meczu:) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#553083 - 14/04/2006 10:16
|
newbie
Meldunek: 01/11/2005
|
zauwazylem bardzo ciekawa rzecz.moze ktos mi wyjasni dlaczego debel verdasco-lopez graja wczesniej od singla verdasco tj.debel 14.30 singiel7.15
|
Do góry
|
|
|
|
#553084 - 14/04/2006 10:20
|
newbie
Meldunek: 01/11/2005
|
kolega deker chyba bez racji skazuje na niepowodzenie debel skoch-zib.teraz zastanowmy sie verdasco woli singla czy debla.w singlu ma przeciez spore szanse na wygrana.prosze o opinie
|
Do góry
|
|
|
|
#553085 - 14/04/2006 10:27
Re: Valencia, Houston 10-16.04 *DELETED*
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#553087 - 14/04/2006 10:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/05/2004
|
Quote:
Hello wszystkim. W każdym turnieju staram sie szukać"2" w tenisie ;] i dzisiaj najbardziej prawdopodobną,która może wejść wydaje mi się pojedynek Roddicka z Hassem. Jak tenis bywa nie obliczalny można było się przekonać rok temu, gdy stworzony wyłącznie do wygrywania na szybkich nawierzchniach Roddick, został zwycięzcą turnieju na ziemi :> I jak na poczatku tygodnia ktos pisał zwycięstwo takich asow szybkich kortow jak Roddick czy Sampras w tym turnieju wynikaja glownie z marnej obsady tego turnieju. I to prawda, wystarczy popatrzec kto zostal jeszcze w grze! Kto był? Sredni zawodnicy zawodowego tenisa mezczyzn. Tommy Hass ostatnia przeszkoda Roddicka, czy Andy Roddick ostatnia przeszkoda Hassa do zwycięstwa, bo nie wyobrazam sobie, aby ktos inny mogl zwycieżyc w tym turnieju.Szkoda,że własnie jeden nich bedzie juz musial sie pozegnac z turniejem w Houston juz na etapie cwiercfinałow. Obaj zawodnicy spotkali sie bodajże siedmiokrotnie, ale tylko dwa razy na kortach ziemnych.Turniej w 2002r w Monte Carlo(6-3,6-2 zwyciestwo Hassa) i w Rzymie(6-1,7-5 zwyciuestwo rowniez Hassa!) Jako lepszego specjaliste od kortow ziemnych uwazam Hassa i przy kursie 1,95(STS) napewno sprobuje zagrac jego zwyciestwo w pojedynku z Andym Roddickiem. Chcialbym poznac wazse opinie odnosnie tego meczu:) pozdro
zapomniałeś dodać, że grali jeszcze w 2004 roku w Houston... Tam również wygrał Haas 6:3 6:4
Wprawdzie Roddick jest obrońcą tytułu sprzed roku, jednak nie jest on moim zdaniem w wystarczajaco dobrej formie. Haas 7/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#553088 - 14/04/2006 11:38
|
aka Schranzer
|
Dziś oczekuję pięknego pojedynku pomiędzy ulubionymi graczami Roddem a Haasem. To właśnie dziś okaże się jak bardzo szybki jest klej w Houston, czy na tyle szybki aby Rodd przedarł się dalej? Nie sądze. Tommy w tym sezonie błyszczy formą, początek sezonu udany, a Rodd? Gnębiony kontuzjami, ciągle doszukuje się swojej formy. Choć liczę na Andiego, to procentowo daje mu 30%. Jeśli będzie funkcjonował serwis i jego dobry fh i dołożym do tego udane zagrania topspinowe to Roddick gra dalej, ale ja to widze czarno, coś mi mówi ze Andy nie da rady. Rzecz jasna te spotkanie odpuszczam. Zagrałem sobie Safina i Verdasco. Marat powraca na kort w nienajgorszym stylu biorąc pod uwage przewelekłe kontuzje. Gaudio niewątpliwie jest czołowym ziemniakiem tenisa, ale patrząc moim okiem nie potrafi się jeszcze odnależć, do doskonałej formy jeszcze mu brakuje, poza tym gra jaką prezentuje Gaston totalnie mi nie odpowiada, nie podoba mi się styl chłopaka (Marcel zlinczujesz mnie za to?  ). Ktoś już pisał że Gaudio myślami przy Monte Carlo, większy priorytet, większa wygrana, pewnie skupia myśli nad Mastersem, ale dzisiaj nie odpuści i czeka nas ciekawe widowisko.
|
Do góry
|
|
|
|
#553089 - 14/04/2006 11:46
|
Tenis Trader
|
T.Haas-A.Roddick 1 @1,877 PinnacleRoddick w tym roku bez formy, jeszcze nie wygrał turnieju i myślę, że tutaj też mu się nie uda. Na wyniki tutaj nie ma co patrzeć bo obaj mieli przeciętnych rywali i stracić seta byłoby trudno. W h2h 4:4 i co ciekawe pierwsze 4 spotkania (w tym 3 na cegle) wygrał Haas, ale od 4 spotkań lepszy jest Roddick. Czas więc przerwać tą złą serię. Haas dla mnie to jeden z najbardziej uniwersalnych zawodników, po problemach zdrowotnych w tym roku odzyskał formę i dawał się pokonać w turniejach ATP jedynie Federerowi i Blake'owi. Jeżeli teraz wygra z Roddickiem to prawdopodobnie wygra 3 turniej w Stanach w tym roku. Roddick to dwukrotny obrońca tytułu ale w poprzednich edycjach nie miał nikogo trudnego do ogrania. Teraz pierwsza poważna przeszkoda w Houston i myślę, że jej nie przeskoczy i odpadnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#553090 - 14/04/2006 13:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
W8inG4DeatH, miałeś rację , warto było postawić na Simona  Zgodzę się z Tobą także co do typu na Garcie Lopeza, kurs identyczny jak na Simona i dla mnie jest to value, bo maksymalnie dałbym na Lopeza 2.1 lub 2.2 , a 1.6 na Verdasco to żadna gratka  . Popatrzcie na statystyki serwisowe Garcii Lopeza z dwóch pierwszych spotkań, poprostu szok. 85 % wygranych piłek z drugich serwisów w meczach z Feliciano i Hernychem musi budzić respekt. Obaj mieli tylko po 1 szansie na przełamanie Hiszpana. Natomiast Verdasco dawał swoim rywalom znacznie więcej okazji. Gdyby Starace w decydujących momentach spisał się nieco lepiej , to dziś grałby w 1/4. Ale jest jeden szkopuł. Garcia jutro prawdopodobnie będzie rozpisany w drabince kwalifikacyjnej do MOnte Carlo i to jest najważniejsza sprawa. Co zrobi dziś Hiszpan, odpuszcza dzisiejszy mecz i leci na kwale czy walczy na 100 %. Jakieś sugestie ??
|
Do góry
|
|
|
|
#553091 - 14/04/2006 20:42
|
old hand
Meldunek: 04/09/2005
|
no i juz jutro polfinalowe meczyki w Valncii
Safin - Almagro
Verdasco - Simon
Oczywiscie faworytami polfinalow sa Safin i Verdasco, jednak niestety jak mysle uki nie zaskocza nas pozytywnie wysokosciami kursow, na Safina spodziewam sie kursu nie przekraczajacego 1,40 natomiast jesli chodzi o Verdasco to moze nieznacznie przekroczyc 1,40. Takie jest moje zdanie i teraz rodzi sie pytanie czy po takich kursach warto grac ?
Tak naprawde nie wiem na co stac jutro Safina, w dzisiejszym spotkaniu z Gaudio ktore ogladalem na eurosporcie pokazal kilka ciekawych zagrac ale trzeba szczerze powiedziec ze to Argentynczyk bardzo ulatwial mu granie poprezez bledy, mozna dyskutowac czy byly one wymuszone przez Safina czy nie. Nie wiem na co stac przeciwnika Safina, Almagro moim zdaniem powinien dzisiaj odpasc z Volandrim niestety przeliczylem sie i to Almagro wyeliminowal Volandriego. teraz pytanie czy stac jeszcze Almagro na ogranie Safina ? sam juz nie wiem .
Czy Verdasco po dzisiejszym emocjonujacym i bardzo wyrownanym meczu z Garcia Lopezem bedzie wstanie jutro ograc Simona ? mysle ze na pewno nie odpusci tego spotkania i bedzie walczyl gdyz przed nim ogromna szansa na awans do finalu i to jakby prawie u siebie. Simon to solidny zawodnik, czy jest w stanie zagrozic Verdasco ? to tez duzo zalezy od kondycji Verdasco bo nie ukrywam ze dzisiaj sporo sily musial kosztowac pojedynek cwiercfinalowy Verdasco.
Chcialbym poznac zdania innych uczestnikow tego forum o jutrzejszych polfinalach w Valencii, jesli chodzi o kursy na spotkania to moge sie mylic, ale oceniam realistycznie wg moich ocen obym sie mylil i oby bukmacherzy zrobili nam wieksze kursy na faworytow.
|
Do góry
|
|
|
|
#553092 - 15/04/2006 00:31
|
aka Schranzer
|
Jutro nie powinno być niespodzianek, tak przypuszczam. Widziałem w akcji Safina, całkiem, całkiem.. choć pomógł mu w tej wygranej Gaudio, takie błędy popełniać masakra.. podobały mi się krosowe piłki Marata, jest jeszcze troszkę niedokładny, ale z czasem wszystko sie wyrówna. Stopa dobrze mówił że to początek kleju i doszukać się idzie dużo prostych błędów. Safin popełniał ich mniej i wygrał. Ładnie plasuje piłke tuż pod linię. Nie widziałem Almagro, a szkoda bo prezentuje się ponoć bardzo dobrze. Kurs będzie śmieszny i pewnie nie warty grania, ale może do jakiegoś dubelka w sam raz. Drugie spotkanie.. Verdasco, jeśli debla gra później to go zagram, serwis oszałamiający, dzisiaj znowu mu siedział, choć meczył się strasznie z G-L to będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony i wygrać u siebie, kiedy okazja w zasięgu ręki.
Edited by Schranzer (15/04/2006 00:46)
|
Do góry
|
|
|
|
#553093 - 15/04/2006 06:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Almagro - Safin Typ: Almagro Kurs: 3.9 Buk: Pinnale Stawka: 5/10 Moim zdaniem 3.9 to świąteczna niespodzianka. Buki chyba troche niedoceniają Almagro i jego zwycięstw nad Ferrero i Volandrim, choć akurat Ferrero w formie nie jest. Zresztą wystarczy przypomnieć że Almagro z Safinem grali ze sobą w zeszłym roku w Rzymie na tej samej nawierzchni i wygrał Hiszpan 63 64. Także oglądałem wczorajszy mecz Rosjanina i zgadzam sie z Gregorianem że Gaudio bardzo pomógł rywalowi. Sporo nieczystych uderzeń i niewymuszonych błędów. Moim zdaniem Gaudio za mało atakował i pozwalał Safinowi prowadzić wymiany, który mógł spokojnie grać z forhendu po krosie , bo wiedział że Gaudio nie jest mu w stanie zagrozić ze strony forhendowej ( jak wiadomo Gaston znacznie lepiej operuje bekhendem) . Z Hiszpanem taka gra napewno będzie mniej skuteczna , bo Almagro jest graczem bardzo ofensywnym, ze świetnym forhendem i z tego zagrania będzie zdobywał sporo punktów, chyba że Marat będzie starał się grać z forhendu po linii , ale takie zagrania wymagają większej precyzji i dokładniejszego ustawiania się na nogach, a Rosjanin według mnie nie jest jeszcze w optymalnej dyspozcji. Almagro napewno posiada lepszy serwis od Argentyńczka , spokojnie potrafi zaserwować ponad 200 km/h i w tym elemencie napewno dotrzyma kroku Maratowi, który trzeba przyznać wczoraj serwował nieźle. Mimo że nie widziałem meczu Nicolasa z tego turnieju, to wiem czego można się po nim spodziewać , a zwycięstwa z Volandrim i Ferrero potwierdzają że forma jest. Dodatkowo gra przed własną publiką , a Rosjanin ma w perspektywie występ w Monte Carlo , choć daleki jestem od stwierdzenia że dzisiaj odpuści  .
|
Do góry
|
|
|
|
#553094 - 15/04/2006 18:23
|
Tenis Trader
|
T.Haas - M.Fish 2:0 @1,71 PinnacleMyślę, ze Haas wczorajszą wygraną z Roddickiem przypieczętował sobie 3 zwycięstwo turniejowe w tym roku. Fish po dłuższej przerwie narzucił sobie ostre tempo i myślę, że dzisiaj już za wiele nie ździała. Przed tygodniem wygrał turniej na hardzie w Talahasse. Tutaj dość szczęśliwie wygrał w I rundzie z Monaco, w II rundzie Schuettler zafundował mu walkowera a wczoraj ze Spadea zafundował sobie 3 sety. Spadea na cegle to jednak słabiak, przed tygodniem w turnieju pokazowym nie potrafił ugrać nawet gema z Hanescu i przy stanie 0-6 03 skreczował. Haas zawodnik dużo bardziej uniwersalany od Fisha, w tym roku przegrywał jedynie Federerem i Blakiem. Fish półfinał zawdzięcza głównie łatwej drabince i myślę, że Haas nie pozostawi mu złudzeń i wygra w 2 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#553095 - 16/04/2006 07:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/03/2006
|
Quote:
T.Haas - M.Fish 2:0 @1,71 Pinnacle
Myślę, ze Haas wczorajszą wygraną z Roddickiem przypieczętował sobie 3 zwycięstwo turniejowe w tym roku. Fish po dłuższej przerwie narzucił sobie ostre tempo i myślę, że dzisiaj już za wiele nie ździała. Przed tygodniem wygrał turniej na hardzie w Talahasse. Tutaj dość szczęśliwie wygrał w I rundzie z Monaco, w II rundzie Schuettler zafundował mu walkowera a wczoraj ze Spadea zafundował sobie 3 sety. Spadea na cegle to jednak słabiak, przed tygodniem w turnieju pokazowym nie potrafił ugrać nawet gema z Hanescu i przy stanie 0-6 03 skreczował. Haas zawodnik dużo bardziej uniwersalany od Fisha, w tym roku przegrywał jedynie Federerem i Blakiem. Fish półfinał zawdzięcza głównie łatwej drabince i myślę, że Haas nie pozostawi mu złudzeń i wygra w 2 setach.
Witam, Winunited rozliczyl mi ten zaklad jako przegrany - czy slusznie? Chcialbym napisac do nich maila z wnioskiem o zwrot stawki za zaklad, ale ze slabo znam angielski, to prosze Was o pomoc i przeslanie mi na priv tych kilku stosownych zdan po angielsku. Z gory Wielkie Dzieki 
PS Gamebookers rozliczyli ten sam zaklad jako zwrot
|
Do góry
|
|
|
|
#553096 - 16/04/2006 07:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Jezeli maja zasade,ze krecz = porazka, to slusznie i tu zaden mail nie pomoze....ale nie znam ich zasad... Skoro juz sie tu wpisuje to podam chociaz,krotko swoje typy, zeby calkowicie nie spamowac G. Simon - Almagro 2 Mysle,ze Simon zrobil juz wszystko, na co bylo go stac,a zwyciestwo Nicolasa bedzie wspanialym uwienczeniem jego gry w tym turnieju... P. Schnyder - N. Petrova 2 Wczoraj Paty sprawila mala niespodzianke,ale byl to dlugi i dosc meczacy pojedynek. Natomiast Nadia wczoraj spacerkiem pokonala swoja partnerke z debla, nastepnie obie oddaly polfinal. Dlatego jak dla mnie Rosjanka dzisiaj win 
|
Do góry
|
|
|
|
#553097 - 16/04/2006 10:48
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
G.Simon - N.Almagro Miałem okazje oglądać wczoraj półfinałowe spotkania obu panów i muszę powiedzieć że wieksze wrażenie zrobił na mnie Simon.Almagro ma kilka atutów choćby - dobry forhand no i serce do walki jakie pokazał z Safinem, potrafił podnieść sie w cięzkich momentach pomimo iż przegrywał w 3 secie bodajże 3-1. Zapowiada sie wyrównany pojedynek.Oboje mają niezły serwis, wiec o przełamania bedzie trudno, oboje dobrze sobie radzą w grze z głebi kortu, zarówno francuz jak i hiszpan dysponują konczącym uderzeniem czy z forhandu czy z backhandu ale co mnie skłania najbardziej ku francuzowi?Otóz wszystko wskazuje że bedzie to długi zacięty pojedynek.Almagro ma za sobą gre w kwalifikacjach, jesli dojdzie dzis do rozegrania 3 setów to większe szanse daje francuzowi.Nakładające sie zmęczenie Almagro dawało juz znac o sobie we wczorajszym meczu z Safinem i śmiem twierdzić ze gdyby nie kontuzja Marata to 3 set byłby tylko formalnością dla Rosjanina. Ale to tylko moje zdanie  Zatem dzis lekko na G.Simon'a @2,75
|
Do góry
|
|
|
|
#553098 - 16/04/2006 10:55
|
Tenis Trader
|
Skoch/Zib wygrali debla w Valencii J.Melzer - M.Fish 1 @1,645 PinnacleFish w finale turnieju na cegle  trzeba mu jednak oddać, że miał spore szczęście do drabinki. W I rundzie dopiero po TB w 3 secie ograł Monaco, w II rundzie Schuettler wogóle nie przystąpił do meczu, w meczu z rodakiem Spadeą przegrał I seta a II wygrał po TB. Wczoraj Haas od początku zagrał z bolącym nadgarstkiem i skreczował po 20 minutach gry. Nie miał więc kto sprawdzić Fisha tak naprawdę. Melzer w dobrej dyspozycji, doszedł do finału bez straty seta po kolei ogrywając Minara, Daniela, Vicente i Goldsteina. Austriak jak narazie miał tragiczny początek roku i teraz okazja do rehabilitacji. Na cegle ma dużo lepsze wyniki od swojego dzisiejszego rywala. Fish przed tygodniem wygrał chalengera na hardzie i teraz gdyby udało mu się wygrać turniej ATP w dodatku na cegle to byłby ewenement w zawodowym tenisie. Wczoraj obaj zawodnicy spotkali się w turnieju deblowym i Melzer w parze z Knowlem ograli Fisha i Blake'a w 2 setach. Teraz pora na wygraną Jurgena w singlu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|