#5558371 - 24/09/2012 16:30
Re: Moneybookers - Skrill [27]
[Re: kacperek76]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
Jesli sie nie myle to nie ma takiej opcji, chyba Vipowie maja rozne waluty do wyboru, zadzwon do nich, zaplacisz 5zl za rozmowe, a bedziesz wiedzial, doradza Ci co i jak 2 kont na jedne dane nie mozesz zalozyc, tylko konto vip i to od 2 poziomu od drugiego poziomu znaczy od silver ? dokladnie tak rozumiem ,ze aby osiagnac silver brane sa pod uwage wszystkie transakcje do bukow cyz tylko do tych ,ktore daja punkt w programie Loylaty VIP (czyli np. wplaty do Pinnacle nie pomoga mi uzyskac silvera bo ten buk jest wykluczony z promocji Loylaty VIP club) ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5558377 - 24/09/2012 16:34
[Re: mez]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Członkowie VIP Loyalty Club otrzymują 1 punkt za każde 1 euro przesłane do naszych partnerów handlowych, z wyłączeniem sprzedawców wymienionych w sekcji Wykluczeni partnerzy handlowi. Pinnacle jest wykluczone
|
Do góry
|
|
|
|
#5558386 - 24/09/2012 16:40
[Re: rafal08]
|
veteran
|
Członkowie VIP Loyalty Club otrzymują 1 punkt za każde 1 euro przesłane do naszych partnerów handlowych, z wyłączeniem sprzedawców wymienionych w sekcji Wykluczeni partnerzy handlowi.
Pinnacle jest wykluczone Ale przeciez ja sam napisalem ,ze Pinnacle jest wykluczony ! Nie chodzi mi o zdobywanie punktow do programu Loyalty VIP tylko o uzyskanie wyzszego statusu konta aby moc zalozyc drugie konto moneybookers w obcej walucie. Pinnacle jest wykluczony z programu loyalty a zastanawiam sie czy transkacje z nim tez nie sa uwzgledniane jesli chodzi o podwyzszanie statusu konta...
|
Do góry
|
|
|
|
#5558482 - 24/09/2012 17:32
[Re: Dindek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
Siema, Panowie jak to jest - limit na mb zwiekszaja jak aktywuje karte? Czy jak  bo nie zwiekszyli mi limitu transferu jeszcze ;/ podbijamy ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5558908 - 24/09/2012 23:57
[Re: bolo_lacznik]
|
veteran
|
od paru dni próbuję wplacic na mb karta vis z ing, wyskakuje mi okno ze strona banku , robie autoryzacje i dupa. -------- "Wystąpił błąd podczas próby autoryzacji transakcji. Przepraszamy. Autoryzacja transakcji jest niemożliwa." -------
Bank mowi ze to nie ich wina bo transakcja jest zrywana w ostatniej fazie a mb nie odpisuje na maile. ma ktos pomysł co z tym zrobic ? Zna ktos jakiegos maila gdzie mozna napisac i postaraja sie pomoc ? Mam Vipa i odpisuje mi pani mi Pani Marina jezykiem "kali jesc , kali robic kupe" i poza cytowaniem regulaminu niewiele sie od niej dowiem...
|
Do góry
|
|
|
|
#5563848 - 28/09/2012 17:46
[Re: luki1985]
|
Speedway Liga
Meldunek: 26/02/2005
|
wit am wplacilem kase na poczcie do mb w pon w poludnie do dzis nie doszlo ile to trwa poczta to ma czas zawsze  z 5 dni poczekasz jeszcze na moje oko jak nie dluzej kiedys wplacalem do Bwin na poczcie to 10dni szlo 
|
Do góry
|
|
|
|
#5564641 - 29/09/2012 02:53
[Re: luki1985]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/10/2003
|
a na wekend tez ksieguja wplaty ? w weekend rowniez ksieguja wplaty, ale jak robiles wplate przez poczte i nie zostala zaksiegowana do piatku wieczora to na weekend nie ma szans aby doszla kasa....
|
Do góry
|
|
|
|
#5567212 - 30/09/2012 14:58
[Re: Piostar]
|
old hand
Meldunek: 07/09/2012
|
Czy wyplata na konto bankowe sumy 20-30 tys jest bezpieczne ? czy moga byc jakies kontrole, podatki czy cos takiego.
Jesli tak to jak mozna to ominac.
( jest to moja 3-4 wieksza wyplata + wiele dodatkowych 1-2 tys wyplat )
|
Do góry
|
|
|
|
#5567243 - 30/09/2012 15:38
[Re: skrzypo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Czy wyplata na konto bankowe sumy 20-30 tys jest bezpieczne ? czy moga byc jakies kontrole, podatki czy cos takiego.
( jest to moja 3-4 wieksza wyplata + wiele dodatkowych 1-2 tys wyplat ) chyba nie jest bezpieczna  bo banki moga wyslac powyzej chyba 5000e do Urzedu czy jakos tak, nie wiem dokladnie  karta money najlepiej 1k dziennie
|
Do góry
|
|
|
|
#5567360 - 30/09/2012 17:11
[Re: Dindek]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2012
|
( jest to moja 3-4 wieksza wyplata + wiele dodatkowych 1-2 tys wyplat ) chyba nie jest bezpieczna  bo banki moga wyslac powyzej chyba 5000e do Urzedu czy jakos tak, nie wiem dokladnie  karta money najlepiej 1k dziennie x sSzybciej wyda Cię moneybookers niż własny bank. Moneybookers ma większe restrykcje w tym względzie niż większość banków. Nie zdziwiłbym się gdyby kwoty powyżej 2 tys. Euro zgłaszali. Bank w praktyce powinien prześwietlać każdą operację powyżej 4 tys. Euro. To nie oznacza, że zgłosi to do urzędu skarbowego. Realia są takie, że bank zgłasza takie rzeczy jeśli np. W okresie 6-9 miesięcy będą przychodziły na twoje konto np. Co 2 tyg. Przelewy np. Po 100 tys. Zresztą w twoim banku klientów jest bardzo dużo i w większości sumy przelewów wynoszą kwoty wynoszące kilkaset tysięcy. Gdyby bank miał zgłaszać wszystkie takie drobne przelewy to urzędowi skarbowemu sprawdzenie operacji dokonanych we wszystkich bankach przez okres 1 miesiąca zajęloby z 5 lat - czyli tyle ile wynosi okres przedawnienia platnosci podatkowych. Więcej nie chlapcie jęzorami na ten temat bo tysiące lidzi codziennie operuje kwotami wielokrotnie większymi robiąc przelewy. Uwierz mi, że gdybyś zrobił takich wypłat po 20 tys. - 10 w miesiącu na nikim a zwłaszcza na banku nie zrobiłoby to wraźenie. Zresztą poza jednym przypadkiem , donosem życzliwej osoby nikogo nie ukarano a ludzie podejrzewam , że wypłacają z buków kwoty znacznie wyższe. Nie daj się złapać na założenie moneybookers , bo to jest dopiero podejrzana instytucja.
|
Do góry
|
|
|
|
#5567762 - 30/09/2012 20:45
|
old hand
Meldunek: 07/09/2012
|
Tylko, ze chce przeslac z mb na konto bankowe. Nie musze sie martwic ?
|
Do góry
|
|
|
|
#5568068 - 30/09/2012 22:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/09/2009
|
jesli wczoraj wyplacilem z mb na konto w millennium to jest mozliwosc ze jutro kasa bd , czy raczej w pozniejszym terminie? ile zwykle trzeba czekac?
|
Do góry
|
|
|
|
#5568080 - 30/09/2012 23:02
[Re: sciesiu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2009
|
jesli wczoraj wyplacilem z mb na konto w millennium to jest mozliwosc ze jutro kasa bd , czy raczej w pozniejszym terminie? ile zwykle trzeba czekac? to nic CI nie daje ten wczorajszy dzien bo nie byl on roboczy wiec od jutra 1-2 robocze tak przynajmniej jest w bzwbk i wiekszosci bankow
|
Do góry
|
|
|
|
#5569324 - 01/10/2012 20:19
[Re: Tomeeekkk]
|
addict
Meldunek: 07/06/2005
|
( jest to moja 3-4 wieksza wyplata + wiele dodatkowych 1-2 tys wyplat ) chyba nie jest bezpieczna  bo banki moga wyslac powyzej chyba 5000e do Urzedu czy jakos tak, nie wiem dokladnie  karta money najlepiej 1k dziennie x sSzybciej wyda Cię moneybookers niż własny bank. Moneybookers ma większe restrykcje w tym względzie niż większość banków. Nie zdziwiłbym się gdyby kwoty powyżej 2 tys. Euro zgłaszali. Bank w praktyce powinien prześwietlać każdą operację powyżej 4 tys. Euro. To nie oznacza, że zgłosi to do urzędu skarbowego. Realia są takie, że bank zgłasza takie rzeczy jeśli np. W okresie 6-9 miesięcy będą przychodziły na twoje konto np. Co 2 tyg. Przelewy np. Po 100 tys. Zresztą w twoim banku klientów jest bardzo dużo i w większości sumy przelewów wynoszą kwoty wynoszące kilkaset tysięcy. Gdyby bank miał zgłaszać wszystkie takie drobne przelewy to urzędowi skarbowemu sprawdzenie operacji dokonanych we wszystkich bankach przez okres 1 miesiąca zajęloby z 5 lat - czyli tyle ile wynosi okres przedawnienia platnosci podatkowych. Więcej nie chlapcie jęzorami na ten temat bo tysiące lidzi codziennie operuje kwotami wielokrotnie większymi robiąc przelewy. Uwierz mi, że gdybyś zrobił takich wypłat po 20 tys. - 10 w miesiącu na nikim a zwłaszcza na banku nie zrobiłoby to wraźenie. Zresztą poza jednym przypadkiem , donosem życzliwej osoby nikogo nie ukarano a ludzie podejrzewam , że wypłacają z buków kwoty znacznie wyższe. Nie daj się złapać na założenie moneybookers , bo to jest dopiero podejrzana instytucja. Moglbys zdradzic na czym opierasz swa wypowiedz? Jestem ciekaw ile w tym rzeczowych informacji a ile internetowych bredni jakich pelno na kazdym forum bukmacherskim.  Skad wziales informacje o 4tys euro? Z tego co mi obilo sie o uszy to zglaszana jest kazda transakcja powyzej 15tys euro i nie do US O_o a do GIIF. Podajesz wiele przykladow, operujesz konkretnymi liczbami i zastanawiam sie caly czas skad ty masz co do tego wszystkiego taka pewnosc? Jasne bank operuje codziennie ogromnymi ilosciami gotowki- to truizm, ale ja nie chcialbym zeby ktos przelal na moje konto w ciagu miesiaca 200tys pochodzacych z nieznanego zrodla. Slyszalem o osobie, moze nie z najblizszego otoczenia, ktora zainteresowano sie po wplynieciu na jej konto 20tys zl... Tak wiec lepiej byc ostroznym... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|