Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#558092 - 15/04/2006 04:56 Monte Carlo 15.04-23.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
ATP Masters Series Monte Carlo

Place: Monte Carlo, Monaco
Draw: S64 D32
Surface: Clay
Prize:
1,870,000 E

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard: SB
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Edited by Goget (16/04/2006 20:39)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #558093 - 15/04/2006 04:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

Plan gier na CZWARTEK:

Court Central start 10:00 AM

(11)J Ferrero (ESP) vs (8)D Ferrer (ESP)
    (4)I Ljubicic (CRO) vs (WC)G Simon (FRA)
    (1)R Federer (SUI) vs B Balleret (MON)
    K Vliegen (BEL) vs (2)R Nadal (ESP)
    Allegro/Federer vs (8)Huss/Vizner

Court des Princes start 10:00 AM

(WC)Henman/Murray vs (3)Santoro/Zimonjic
    (15)T Robredo (ESP) vs (3)D Nalbandian (ARG)
    (7)G Gaudio (ARG) vs (Q)A Di Mauro (ITA)
    (6)G Coria (ARG) vs (9)N Kiefer (GER)
    (12)F Gonzalez (CHI) or F Lopez (ESP) vs R Soderling (SWE)
    (6)Aspelin/Perry vs (WC)Clement/Llodra

Court 2 start 12:00

(4)Damm/Paes vs Bhupathi/Stepanek
    (1)Bjorkman/Mirnyi vs Haggard/Tursunov
    Acasuso/Prieto vs (2)Knowles/Nestor
    (7)Friedl/Knowle vs Bolelli/SeppiorAndreev/Davydenko

Edited by Schranzer (19/04/2006 22:36)

Do góry
    #558094 - 16/04/2006 19:24 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Bullet Offline
    Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
    Dzien dobry . Moze ja zaczne. Na jutro widzi mi sie dubelek:

Boris Pashanski - Michael LLodra 1
    Alberto Martn - Ivo Karlovic 1

Jak wiemy zarowno Boris jak i Alberto to typowi clayowcy a rywale w calym 2005 roku nie wygrali ZADNEGO /challengerow nie sprawdzalem/ meczu na clayu. Paschanski zdazyl juz w obecnym sezonie wygrac turniej w Chile na ziemii i ogolnie w turniejach w poludniowej Ameryce radzil sobie conajmniej przyzwoicie. Alberto raz juz gral na ziemii z Ivo i pokonal go w 3 setach w 2003 r. w Umagu a w tym sezonie byl juz raz w finale w Brazylii i pokonal min. Portasa, Horne czy Volandriego a przeciez Chorwat jest znacznie slabszy od tych graczy na maczce. Reasumujac nie bardzo widze jakiekolwiek szanse dla Llodry i Karlovica jutro.
    Mysle, ze smialo 8/10 mozna zagrac.

Do góry
    #558095 - 16/04/2006 21:14 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    ArtekPotitox Offline
    addict

Meldunek: 23/12/2005
    Alberto Martin - Ivo Karlovic 1 10/10
    Wymarzony mecz nam sie trafił na początek. Mianowicie Ivo, który nie posiada dosłownie NIC w swojej grze oprócz serwisu zagra na nawierzchni, na której serwis schodzi na drugi plan, a przy okazji trzeba dużo biegać co u Karlovica będzie ogromnym problemem przy takim wzroście. Naprzeciw zawodnik, któy na clayu jest w czołówce najlepszych zawodników. On naprawde świetnie sobie radzi na tej nawierzchni. Dla mnie żadne argumenty (dużo ludzi gra, za ładnie wygląda) nie powstrzymają mnie od zagrania wyjątkowo grubo tego meczu. Według mnie nie wliczając kreczu będzie to szybki, sprawny i przyjemny mecz bez wysilania się ze strony Hiszpana.

Edit:

Monfils - O. Rochus
    Myślę, że Francuz gdzieś odnajdzie forme, a przy okazji wykorzysta swoje warunki fizyczne do pokonania o 28 cm niższego przeciwnika.

Henman - Gaudio
    H2H zdecydowanie na korzyść Brytyjczykam (3-0 z czego 2-0 na clayu), który pokonywał GG na clayu nawet w jego najlepszych czasach. Teraz Argentyńczyk nie jest nawet w połowie tym co wtedy.

Kiefer - Mirnyi
    To samo co wyżej w h2h 3-0 dla Kiefera, ale na clayu to pierwszy pojedynek obu panów. Myślę, że jeśli Niemiec nie będzie mógł sosbie poradzić na korcie (w co wątpie) to wykończy przeciwnika psychicznie.

Robredo - Horna
    Z ostatnich wyników wnioskuje, że Tommy powraca do formy. Na dodatek wraca nareszcie na swoją ulubioną nawierzchnie, na której, według mojej opinii, jest królem (ahh pięknie oglądało się jego mecze). Horna zaskoczył mnie przegraną w ostatnim turnieju z Danielem. Może to oznaczać brak formy u Peruwiańczyka. W h2h 2-0 dla Horny, ale ostatni raz spotkali się 4 lata temu, na clayu raz - 7 lat temu Luis wygrał 6-4 6-4.

Seppi - Sanguinetti
    Spotkanie dwóch Włochów, z których zdecydownaie lepszą formę w tym roku prezentuje młodszy (ostatno dobry wynik w Valencii). Obaj panowie spotkali się 2 razy przy czym tlyko raz na nawierzchni ziemnej gdzie górą był Seppi 6-3 6-4

Edited by Schranzer (16/04/2006 22:23)

Do góry
    #558096 - 16/04/2006 22:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Meldunek: 04/09/2005
    Zgadzam sie z poprzednikami co do spotkania Robredo - Horna, typ na Robredo wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem, tym bardziej ze kurs wynois okolo 1,55 na Hiszpana. Mysle ze Seppi - Sanguinetti to takze dobry wybor, tutaj podobnie jak poprzednik wskazuje na Seppiego, kurs wynosi 1,40-1,45.
    Natomiast chcialbym zwrocic uwage tutaj na jeszcze jedno spotkanie, chodzi mi o pojedynek Nieminen - Vliegen. Mysle ze kurs 1,40 na Fina wydaje sie byc ciekawy i mysle ze Jarkko powinien wygrac z Belgiem choc Vliegen to nie jest zaden ogorek to uwazam ze warto glebiej zastanowic sie nad zagraniem tego typu.

Warto rowniez zwrocic uwage na typ Acasuso - Volandri, mysle ze jest to typ dla tych ktorzy lubia odrobine ryzyka, kursy wahaja sie od 1,70 do 2,00 na obydwu graczy.

Do góry
    #558097 - 16/04/2006 22:44 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Nawierzchnia w Monte Carlo jest jedną z najwolniejszych w całym tourze. Końcowe zwycięstwo trzeba będzie sobie wybiegać i zawodnicy przemęczeni i słabi kondycyjnie raczej nie mają co tutaj szukać. Serwis też nie powinien być poważnym atutem, dlatego zawodnicy grający agresywnie ale mało regularnie zapewne szybko wylecą. W ubiegłym roku już w III rundzie (najlepszej 16-stce) byli sami ceglarze. Biorę w ciemno zwycięstwo Nadala, który w tym roku bardzo ładnie ułożył sobie kalendarz startów na cegle, o ile pamiętam to brakuje mu kilku meczów do poprawienia rekordu ilości wygranych z rzędu na jednej nawierzchni i nie wydaję mi się, żeby ktoś mógł z nim wytrzymać zabójcze wymiany (nawet FedEx ).

Mecze na dzisiaj :

A.Martin - I.Karlovic 1 @1,4 Bet365

Karlovic na cegle przegrał ostatnie 9 spotkań. W ubiegłym roku w 7 meczach nie ugrał nawet seta. Jakie może mieć więc szanse z rutyniarzem Martinem na jednej z najwolniejszych cegieł w całym tourze ? Moim zdaniem znikome. Karlovic kiepski kondycyjnie, a gra stylem serw and volley w Monte Carlo to raczej samobójstwo. Martin już zdążył powąchać clay przed tygodniem w Valencii gdzie przegrał z późniejszym półfinalistą Verdasco. W tym roku na turniejach w Ameryce Płd. też trochę pograł. Moim zdaniem 2:0 dla Martina.

A.Seppi - D.Sanguinetti 1 @1,5 Bet365

Dwaj Włosi spotkali się przed rokiem w Palermo i łatwo w dwóch setach wygrał ten młodszy czyli Seppi. Przed tygodniem w Valencii obaj odpadli w pojedynkach z Simonem. 34-letni Sanguinetti ogólnie woli dużo szybsze nawierzchnie, na cegle gigantem nigdy nie był a lata robią swoje. Seppi młody, solidny i na cegle oprócz tego, że gra dużo, dużo częściej to ma dużo lepsze wyniki. Jeżeli panowie się nie umówią to myślę, że wygra Seppi.

G.Gaudio - T.Henman 2:0 @1,8 Bet365

Dobry kurs na 2:0, więc wypada spróbować. Gaudio już weszedł w sezon ceglany przed tygodniem dochodząc do 3 rundy turnieju w Valencii (z relacji kolegów wynika, że z Safinem popełniał sporo błędów, ale przynajmniej wie co trzeba poprawić). Ogólnie narazie na cegle w tym roku poniżej oczekiwań i mam nadzieję, że ten turniej będzie dla niego przełomem. Henman w tym roku w tragicznej formie, rok temu na cegle też zbyt wiele nie ugrał. Serwis już nie ten co przed laty, plecy wiecznie bolą a i z regularnością spore problemy. Myślę, że w I turnieju po dłuższej przerwie, w dodatku na takiej wolnej nawierzchni polegnie z Argentyńczykiem w 2 setach.

Juan Carlos Ferrero - D.Tursunov 1 @1,4 Bet365

Ferrero, były król French Open przed tygodniem odpadł już w I rundzie w Valencii ale de facto był najbliżej ogrania późniejszego zwycięscy Almagro (w decydującym secie zmarnował przewagę jednego breaka). Tursunov groźny głównie na hardzie, na cegle traci wiele atutów a doświadczenie na tej nawierzchni ma raczej znikome. W ubiegłym roku ogrywały go na clay'u takie "gwiazdy" jak Gamonal, Poch, Luzzi i Delgado. Jeszcze w Miami ograł Ferrero w 2 setach ale teraz myślę, że górą będzie Hiszpan.

PS. Z Pashanskiego zrezygnowałem bo za niski kurs

Do góry
    #558098 - 16/04/2006 23:34 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    no moim głównym typem na dziś będzie Ferrero . Tursunow jest coraz lepszy na szybszych nawierzchniach , świetny serwis i mocna gra zza lini końcowej . Jednak
    na ziemii jego agresywna , ryzykowana gra już nie będzie miała takiego powodzenia jak np. na hardzie , tu już nie wystarczy returnować szaleńczo i kończyc piłki po 2-3 uderzeniach , zwłaszcza w meczu z taki rutyniarzem jak Hiszpan. Ferrero nie jest już tym zawodnikiem co 2-3 lata temu ale jednak na ziemii takie mecze powinien wygrywać bo wciąż marzy o powrocie na szczyty . Może to i dobrze , że przegrał z Almagro bo teraz napewno zrobi na korcie wszystko żeby nie przegrać w 1 rundzie .

Paszańskiego bym po taki kursie nie brał bo to jednak wciąż niedoświadczony tenisista i kto wie może akurat z graczami typu Llodra grającymi serv&vollej nie radzi sobie najlepiej .

Martin może mieć lekkie kłopoty ale raczej w 1 secie . Później już powinien kondycyjnie ograć Ivo . Zresztą Monte Carlo to turniej w którym Alberto co roku osiąga bardzo przyzwoite wyniki .
    A tak wogóle to czemu Karlovica nie było na Davisie ? Jakaś kontuzja ?

Chela nie powinien mieć na ziemii najmniejszych kłopotów z Rusedskim ale kurs pewnie będzie 1.20 góra

z niespodzianek to chyba lekko spróbuje na Korolewa ze Stepankiem . Radek co prawda na clayu akurat radzi sobie bardzo dobrze , jednak to jego pierwsze zetknięcie z ziemią w tym sezonie a do tego raczej nie zna rywala , który jest bardzo utalentowanym młodzieńcem .

Do góry
    #558099 - 17/04/2006 07:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Lokus Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
    Karlovic odmowil gry dla Chorwacji w tym roku, podobno nie podal przyczyny.

Do góry
    #558100 - 17/04/2006 07:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    allesandros Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 10/04/2006
    heja

zgadzam sie ze pashansky taki pewny to nie jest
    z kim on gral do tej pory ze jest takim faworytem
    chyba stawiacie na ten mecz tylko dlatego ze Lodra slabiutki

ferrero plus martin i chela
    glowny kuponik

chcialbym jeszcze cos dac ale zupelnie nie przekonuje mnie seppi (sanguinetti zawsze moze zaskoczyc a o wytrzymalosc jestem spokojny) robredo (slabiutko ostatnio) Kiefer

Ich mozna grac w nastepnej rundzie teraz za duzo ??????

Moze jeszcze /nieminen

pozdro

Do góry
    #558101 - 17/04/2006 09:41 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

J.Acasuso/S.Prieto - D.Hrbaty/C.Suk 1 @1,8 Fonbet

Na cegle zdecydowanie bardziej ograni Acasuso z Prieto. W tym roku już wygrali na tej nawierzchni w Vina Del Mar. Acasuso w dobrej formie singlowej, przed chwilą bez problemów ograł solidnego Volandriego. Hrbaty/Suk to taki debel z łapanki, jeszcze przed kilkoma godzinami w OOP był debel Hrbaty/Levinski teraz zmienili na Hrbaty/Suk, a obaj panowie to ze sobą zagrali tylko jeden mecz 6 lat temu. Dla Hrbatego występ w deblu to bedzie pierwszy mecz na cegle od ponad pół roku, z małym epizodem w tym roku w Davis Cupie a i tak na tej nawierzchni nie należy do najlepszych i zdecydowanie woli coś szybszego. Na cegle jak na żadnej innej nawierzchni zgranie w deblach jest ważnym aspektem i myślę, że to tutaj zadecyduje o wygranej Argentyńczyków.

Do góry
    #558102 - 17/04/2006 16:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Podoba mi się F.Lopez z Hanescu. Techniczny rozrzucający po korcie tenis może sprawić trochę problemów tyczkowatemu Rumunowi, który woli wolniejsze mimo wszystko nawierzchnie gdzie ma więcej czasu aby się złożyć do uderzenia. Tutaj grają właśnie na ziemi, ale forma i kontuzja Hanescu skłania do zagrania na Lopeza, któremu ziemia także nie jest obca. Może też mieć tutaj problem ze specyficznym rotowanym podaniem Hiszpana. Lopez jest jednak zbyt himerycznym zawodnikiem, a i Rumun może nagle przemienić się w automat do serwowania asów, tak więc nie hulać tego meczu va bank Zagrał sobie meczyl w Walencji, przetarł się. 2,1 w GB wezmę chętnie już dzisiaj, podejrzewam że kurs spadnie do jutra poniżej 2.

Hanescu-F.Lopez (2) 2,1 GB

Do góry
    #558103 - 17/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    gryzonko Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
    Moya - Gonzales 1@1.95 expekt
    Mimo ze Carlos Moya jest ostatnio dosyć himeryczny postawie na niego. Coby nie mówic to wciąż ścisła światowa czołówka na clayu. Ostatnie turnieje moze nie jakieś nadzwyczajne w jego wydaniu, jednak pewien poziom trzyma
    Luty Buenos Aires clay - wygrał turniej
    Acapulco clay 2 runda odpadł z Montanesem
    Indian Wells hard- 1 runda przegrał z Safinem
    Miami hard- 3 runda przegrał z Callerim wczesniej eliminując Nadala.
    Turniej w Monte Carlo jest jednym z lepszych turnieji carlosa Moyi. nie licząc zeszłorocznej wpadki gdy w pierwszej rundzie wyeliminował go Puerta zawsze spisywał sie tu doskonale. W 2002 osiągnoł finał, w 2003 2004 był w półfinale. Gonzales mimo ze nie jest łąwtwym rywalem na clayu, w Monte Carlo nigdy furory nie zrobił - 3-krotnie odpadał w pierwszej rundzie, najdalej osiągnął 2 runde. Mam nadzieje ze w tym roku tez sie szybko pożegna.

Do góry
    #558104 - 17/04/2006 21:38 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

G.Coria - M.Youzhny 1 @1,36 Pinnacle

Mogli by dać chociaż 1,4 ale nie ma co narzekać. Coria od ładnych paru lat na cegle to ścisła czołówka. Ten sezon narazie ma tragiczny więc czas najwyższy trochę nazbierać punktów. Nawierzchnia w Monte Carlo stworzona pod niego, bo większego przebijacza chyba nie ma w ATP i trzeba się potwornie nabiegać jak już ktoś da się z nim wciągnąć w wymiany. Zresztą od 3 lat Coria zawsze dochodził tu do finału. Co do Rosjanina to Youzhny za to 3:6 1:6 z Rusedskim w Miami to do dzisiaj powinien się wstydzić. Ogólnie Rosjanin na cegle raczej kaleczy, po Davisie miał tylko tydzień żeby trochę sobie pograć na mączce. W H2H 5:2 dla Corii w tym 3 mecze na cegle, w których Youzhny nie ugrał więcej jak 3 gemy w secie, a przed 3 laty to mu Coria nawet rowerek zafundował. Może sobie zagram dodatkowo 2:0 w setach...

G.Simon - T.Gabashvilli 1 @1,469 Pinnacle

Młody Rosjanin wygrał w kwalach łatwo z Niemcem Mayerem i stąd na Simona nie ma 1,2. Ogólnie jednak Gabashvilli jeszcze się chyba musi sporo nauczyć. W ubiegłym roku poza 2 chalengerami i finałach w Barcelonie i Poznaniu dość mizernie i wielu kelnerów go ograło bez problemów. W tym roku na chalach we Włoszech w 3 turniejach wygrał tylko jedno spotkanie. W Valencii przed tygodniem też już wypadka po I rundzie z Sanguinettim. Simon przed tygodniem finał w Valencii no i ogólnie ten rok jak narazie całkiem udany. Myślę, że starczy sił i umiejętności na ogranie Rosjanina.

P.Starace - N.Mahut 1 @1,41 Pinnacle

Starace może do czołówki na cegle nie należy ale jednak na cegle dość solidny. Całkiem niedawno dość łatwo wygrał chalengera we Włoszech. W Valenci łatwo ograł Dlouhiego i nie dał rady Verdasco. Tutaj w Monte Carlo spacerkiem przeszedł kwale. Typ jednak bardziej przeciwko Mahutowi, który na cegle pojawia się strasznie sporadycznie i najczęściej szybko wylatuje. Przeszedł wprawdzie kwale, ale w I rundze potrzebował 3 setów żeby ograć młodziutkiego Chorwata Cilica, a w II rundzie trafił mu się Garcia-Lopez, który w piątek zagrał wyczerpujący ćwierćfinał w Valencii z Verdasco, a w niedziele grał najpierw 3 sety z Galimbertim i po kilku godzinach musiał grać właśnie z Mahutem. Francuz jednak po statach nie wyglądał zbyt solidnie, serwis nie funkcjonował tak jak trzeba a to chyba jego główny atut, którym może postraszyć Włocha. Na wolnej nawierzchni w Monte Carlo z przebijaczem Staracem myślę, że nie da rady.

I.Andreev - I.Ljubicic 1 @2,0 Gamebookers

Ładny kurs i ja go biorę. Andreev trochę mnie zawiódł tydzień temu w Valencii, grając niemal u siebie wygrywał w I secie z Safinem *3:0 i *40-0 i później miał jeszcze 3 SP ale przegrał po TB i później II seta również. Napewno Igor musi być zły i będzie chciał sobie odbić tą porażkę dobrym występem w Monte Carlo. Cegła to jego ulubiona nawierzchnia, z kolei Ljuba raczej woli coś szybszego. Chorwat zarzucił sobie zresztą sporą dawkę meczów od początku roku i już przed dwoma tygodniami w Davisie było widać, że jedzie na rezerwach i tylko dzięki dopingowi publiczności mógł wykrzesać z siebie siły. Po Davisie miał tylko tydzień odpoczynku i pewnie spożytkował go na odpoczynek i małe wakacje z żoną. W poprzednich turniejach natrzaskał zresztą sporo punktów i nawet jak przejdzie obojętnie obok turniejów na cegle to może być spokojny o miejsce w finale Mastersów, bo później jeszcze wiele turniejów na szybkich nawierzchniach. Rok temu przegrał w Monte Carlo gładko z Olim Rochusem 2:6 2:6. Serwis Ljuby i jego agresywny sposób gry tutaj nie będzie miał takiego przebicia jak na hardach. Myślę, że w tej sytuacji można spróbować zagrać na Andreeva...

Do góry
    #558105 - 17/04/2006 23:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Corie popieram . Co prawda sezon póki co słaby ale Youzhny podobnie . Ciężko mi sobie wyobraźić aby Rosjanin był w stanie wytrzymywać te wszystki wymiany z Corią , zwłaszcza , że z regularnością jest u niego na bakier. Raczej skłaniam się ku temu , że to Magik przebije w większosci wymian jedną piłke więcej. W sumie to Misza nie ma też czym za bardzo zrobić krzywdy Corii na piasku
    No chyba , że Coria olewa ten sezon ale ja w to jakoś niewierze bo Monte Carlo to 1 etap przygotowań do Rg a to jest jego marzenie i myśle , że do tego turnieju podejdzie skoncentrowany i głodny zwycięstw .

Do góry
    #558106 - 18/04/2006 00:16 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    True02 Offline
    veteran

Meldunek: 05/01/2006
    Berdych-Santoro TYP: 1 stawka: 4/10

Berdych to żaden tenisowy wirtuoz,ale kawal solidnego gracza, który na dodatek wydaje sie być w dobrej formie. Podczas ostatnich występów za oceanem(Indian Wells,MiamiTMs) jego wyższośc musieli uznac m.in.:Tim Henman,Lleyton Hewitt,Jose Acasuso. Santoro natomiast dobrze rozpoczął ten rok(Australian Open,Marsylia),ale potem było tylko źle i jeszcze gorzej.Dlatego faworytem w tym spotkaniu wydaje mi sie byc Berdych.

H2H:0-0
    10 ostatnich występów ogółem/na clayu:
    Berdych 5-5/7-3
    Santoro 4-6 /5-5

Dodatkowo za malą stawkę zagram na Soderlinga. Zdecydowanym faworytem i jest Davydenko,ale kursy na Soderlingach w kolicach 3,5-4,3 kuszą szczególnie w obliczu niedawnego urazu Davydenko. Cóż byż może Soderling sprawi niespodzienkę.

Powodzenia

Do góry
    #558107 - 18/04/2006 03:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Bardzo ciekawym i godnym zastanowienia sie wydaje mi sie typ na Grosjeana w pojedynku z Verdasco. Typ na Grosjeana wynosi okolo 1,75 i mysle ze jest to bardzo ciekawe rozwiazanie. Verdasco walczy jednak zdarzaja mu sie glupie pilki i niewykorzystane szanse, mysle ze Grosjean jest zdecydowanie bardziej doswiadczony, jednak postawa Grosjeana na cegle w tym sezonie to jak narazie wielka niewiadoma poniewaz chyba nie rozegral jakiegos znaczacego spotkania na ziemii w tym sezonie, w przeciwienstwie do Verdasco ktory wystapil ostatnio w Valencii.

Mimo to uwazam ze Grosjean za 1,75 jak najbardziej do zastanowienia

Do góry
    #558108 - 18/04/2006 06:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    allesandros Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 10/04/2006
    heja
    coria starace safin i hrbaty

nie wiem co sie stalo z maratem w 3 secie do stanu 4-2 rzadzil i robil z almagro co chcial, pozniej musialem isc i nie wiem co sie stalo
    jakas kontuzja??

braciali regularnoscia chyba dominika nie przebije

pozdr

Do góry
    #558109 - 18/04/2006 07:08 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    max74 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
    witam

Safin doznał kontuzji stopy i przegrał mecz.Dletego dzis trzeba uwazac z graniem na safina.

Do góry
    #558110 - 18/04/2006 07:35 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grajek17 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/12/2004
    Rochus-Ballerte 2 3,0 STS
    Belg gra bardzo slabo na tej nawierzchni,w pprzednim roku malo co ugrywal a dostawal nawet becki 0-6 0-6.Jego rywal mało mi znany ale mimo to przemawia za nim ogranie z kwali gdzie pokonal nibyle kogos bo Portasa i Bjormnana!!! Ide po kursie 3

Murray Lisnard 2 2,4
    To samo co wyzej tyle ze Lisnard gra u siebie i jest ograny juz w tym sezonie na ziemi.Brytyjczykowi dolega jakas kontuzja i jest slaby na ziemi Mysle ze warto grac Frazncua

Do góry
    #558111 - 18/04/2006 09:27 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Berdych/Nieminen - Henman/Murray 1 @1,75 Gamebookers

Oba deble dość nieopierzone bo zarówno jedni jak i drudzy zagrają ze sobą w deblach po raz pierwszy. Ogólnie jednak dużo częściej w spotkaniach deblowych pojawiają się Berdych (54 miejsce w rankingu deblistów) i Nieminen (110 miejsce) chociaż ze sobą zagrają pierwszy raz, to jednak z innymi partnerami grali dosyć solidnie i przegrywali zazwyczaj dopiero ze zgranymi deblami z czołówki. Do tego obaj panowie solidniej zaprezentowali się w singlach, Nieminen po walce nie dał rady Vliegenowi, a Berdych właśnie dość łatwo ogrywa Santoro. Henman (1443 miejsce) zapewne występ w deblach potraktował jako dodatkowy trening na cegle. Ostatni raz w deblach zagrał zresztą równo rok temu w Monte Carlo. Do tego dochodzi tragiczna wręcz forma singlowa Henmiego od początku roku, wczoraj spacerkiem ograł go Gaston Gaudio. Z kolei Murray (655 miejsce w deblowym ranku) sam zaznacza, że clay to jego ulubiona nawierzchnia, chociaż młody Szkot nie ma na niej dużego doświadczenia. W tym roku oprócz wygranego turnieju halowego w San Jose raczej słabiutko. A na cegle pierwszy raz zagra dzisiaj z Lisnardem. W deblach gra sporadycznie, przed tygodniem w Davisie w parze z Rusedskim nie dali rady Bozoljacowi i Zimonjicowi. Cały czas ma też problemy zdrowotne, które nie pozwoliły mu na występ w singlu właśnie w Davisie. Myślę, że potencjał Czecha i Fina wystarczy na himerycznych Brytyjczyków.

Do góry
    #558112 - 18/04/2006 09:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    mixer Offline
    member

Meldunek: 02/09/2005
    A co myślicie o meczu Srichaphan - Serra? moim zdaniem przesadzili z kursem na Serre (1,363 SPortingbet). Fakt faktem oboje nie grają w tym sezonie najlepiej, ale moim zdaniem Srichpahan ma dziś duze szanse na zwycięztwo. Co o tym myślicie?

Do góry
    #558113 - 18/04/2006 10:03 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Svart_Ulv Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
    1. Goget Henman i Murray grali ze sobą w ostatnim Davisie.
    2. Coś ciekawego dzieje się z tym spotkanie Rochus - Balleret bo niektóre buki wcale nie mają handi na Ballereta - jakby wymazane , a np GB ma handi +0,5 gema przy kursie 4.00 na 1-2! w każdym razie zagram, że Balleret uciągnie chociaż seta.

Goget : Henman nie grał na ostatnim Davisie (nie było go w składzie Brytyjczyków wogóle) a Murray grał w deblu z Rusedskim jak wspominałem. Nie wprowadzać ludzi w błąd

Edited by Goget (18/04/2006 10:22)

Do góry
    #558114 - 18/04/2006 10:33 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Federer/Allegro - Levinsky/Safin 1 @1,4 Gamebookers

Czekałem z zagraniem tego meczu do występu Safina w singlu. Widać, że jednak z jego nogą (albo chęciami do gry) coś nie tak bo na chwile obecną przegrywa z Mathieu 0:6 0:1. Ogólnie Marat w deblu gra dość sporadycznie i bez większych sukcesów. Jego partner Levinsky to stosunkowo młody deblista, ale ma całkiem niezłe wyniki, chociaż groźny jest raczej na szybszych nawierzchniach. Federer wiadomo - geniusz pod siatką i z głębi kortu. Gdyby regularnie grał w deblach to pewnie natrzaskałby sporo tytułów. Jak już decyduje się na występ to zwykle towarzyszy mu właśnie rodak Allegro. Ten drugi zresztą tydzień temu w parze z Sanguinettim nawet nieźle zagrał w Valencii. Myślę, że z Federerem ograją swoich rywali, bo nie sądze żeby się chciało Safinowi dłużej siedzieć na tym turnieju. Jedyny znak zapytania, to czy Safin wogóle do tego meczu przystąpi

Do góry
    #558115 - 18/04/2006 18:44 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    szpila1910 Offline
    enthusiast

Meldunek: 16/09/2005
    ....

Edited by Goget (18/04/2006 18:57)

Do góry
    #558116 - 18/04/2006 18:55 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Nie zgadzam sie z Toba co do spotkania Ferrero - Chela. Uwazam ze Hiszpan pokazal sie z bardzo dobrej strony w pierwszej rundzie, ponadto traktuje ten turniej bardzo powaznie a Chela nie przekonuje do swoich umiejetnosci w tej czesci sezonu na clayu.

Uwazalbym tez na spotkanie Simon - Berdych, tutaj SImon wcale niejest takim faworytem za jakiego go uwazasz. A do STepanka nie mam przekonania

Do góry
    #558117 - 18/04/2006 19:32 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    dario156 Offline
    enthusiast

Meldunek: 15/04/2005
    Jutro kilka ciekawych spotkań:

Juan Carlos Ferrero - Juan Ignacio Chela
    h2h 2-0
    Buki w roli faworyta stawiają Ferrero i nie ma się co dziwić, Ferrero zdecydowanie pokonał Rosjanina Tursonova, a Chela męczył się z Rusedskim w trzech setach, właśnie meczem Tursonova z Ferrero mozna porównać uniejętności Hiszpana na różnych nawierzchniach w Miami porażka 36 67 a w Monte Carlo nie dał szans przeciwnkowi oddając mu trzy gemy, Ferrero woli grać na clayu, a Chela z roku na rok mu gorzej idzie na tej nawierzchni, ja osobiście stawiam na Ferrero, który po dwóch niepowodzeniach we wcześniejszych Mastersach będzie chciał pokazać, że umie jeszcze grać w tenisa

Schranzer : Witamy na forum nowego fana tenisa Pozwoliłem sobie poprawić tekst, na przyszłość nie pisz w formie wierszowanej. Zachęcam również do zapoznania się z Regulaminem KT

Fro : A, niech sobie pisze w formie jakiej chce, nawet wierszowanej. Jak przestaniesz chlać to może nawet zrozumiesz taką formę

Edited by Fro_Lech (19/04/2006 05:44)

Do góry
    #558118 - 18/04/2006 19:36 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    sHybki Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
    Obiecująco wygląda na jutro Ferrero , który po porażce w Valenci z Almagro na pewno będzie odpowiednio zmotywowany do walki tym bardziej że na swej drodze spotyka Chele, na którego sądząc bo bezpośrednich spotkaniach ma patent. W 1-szej rundzie Chela z drobnymi problemami wygrał z Rusedskim, który miał aż 11 bp co dla mnie jest dosc dziwne Greg i clay Ferrero natomiast gładko pokonał Tursunova, który również nie błyszczy na tej nawierzchni ale procent pierwszego serwisu Juana daje powody by sądzić ze jest w formie. W zeszłym roku Ferrero po porażce w 1-szej rundzie w Valenci w Monte Carlo osiągnął półfinał..czy bedzie powtórka to wszystko powinno zależeć od dyspozycji Hiszpana uważam jednak, że na drugiej rundzie się nie skończy..

Do góry
    #558119 - 18/04/2006 19:39 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Dla mnie głównym typem jutro będzie JCF i to nie tylko ze wzgędu na to że Chela meczył się ze starym Gregiem. Ten turniej powoli otwiera drogę ku RG. Zapewne RG jest najważniejszą imprezą dla Hiszpana i jak co roku będzie chciał powtorzyć wyczyny z lat 2000-03, a taki turniej jak TMS w Monte Carlo i kolejne turnieje klejowe będą sprawdzianem dla Juana, więc na tym etapie nie ma przelewek, pełna mobilizacja, zwłaszcza że początek sezonu dla JCF nie był udany. W zeszłym roku przegrał tutaj w 1/2 finalu z Corią.

Edit: Wszyscy grają Ferrero, jutro dymy będą

Edited by Schranzer (18/04/2006 19:43)

Do góry
    #558120 - 18/04/2006 19:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    sHybki Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
    widze, że powoli Ferero staje sie typem dnia oby to sie nie skończyło...wszyscy wiemy jak z innych spotkań spróbuje sobie Hernycha z tego względu , że rozegrał tu już 3 spotkania i jego ogranie moze tu byc decydujące..poza tym Vliegen, który powinien wylecieć z Nieminenem..zupełnie nie przekonuje. Janek juz raz na clayu z nim wygrał a kurs powyżej 2 jest dla mnie kuszący ciekawy wydaje się też pojedynek dwóch Argentyńczyków: Acasuso i Gaudio, ten pierwszy nie jest bez szans oglądając gre Gaudio w Valenci można wywnioskować ze w optymalnej to on formie nie jest zapewne bedzie to zaciety pojedynek ja spróbuje sobie lekko Jose ale nie zdziwie sie jak gładko Gaston wygra

Do góry
    #558121 - 18/04/2006 20:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Andreev, Davydenko, Korolev, Gabashvilli, Safin, Youzhny, Tursunov - co ich łączy ? Każdy to Rosjanin i wszyscy wylecieli już w I rundzie. Będzie się lała wódka dzisiaj w nocy

J.C.Ferrero - J.I.Chela 1 @1,556 Pinnacle

Ferrero zostawił po I meczu dużo lepsze wrażenie. łatwa wygrana z Tursunovem, przed tygodniem zacięty mecz ze zwycięscą z Valencii - Almagro. Ferrero ceni sobie Monte Carlo szczególnie. Wygrał tutaj w 2002 i 2003 roku a przed rokiem doszedł do półfinału w bardzo ładnym stylu. Może to nie jest już ten sam zawodnik, który wygrywał w pięknym stylu French Open ale na cegle w dalszym ciągu jest dla mnie w ścisłej czołówce. Chela z kolei strasznie kaleczył w I rundzie z 33-letnim Rusedskim, który w tym roku gra tragicznie a na cegle pojawia się strasznie sporadycznie. Tylko 43% I serwisu w wykonaniu Cheli i tyle bp dla Brytyjczyka to najlepiej nie wróży przed pojedynkiem z Hiszpanem. Do tego dochodzi 2:0 w H2H na korzyść Ferrero. Myślę, że Hiszpan poradzi sobie z Argentyńczykiem po raz trzeci.

G.Coria - P.H.Mathieu 1 @1,424 Pinnacle

Obaj grali już dwukrotnie na cegle i dwa razy wygrał Coria w dwóch setach w tym raz przed rokiem tutaj w Monte Carlo. W I rundzie Coria bez problemów ograł Youzhnego 6:3 6:1. Jak już wcześniej wspominałem nawierzchnia tutaj zdecydowanie pod niego. Mathieu wprawdzie ograł Safina 6:0 7:5 ale Marat ewidetnie mu w tym pomógł strasznie słabo serwując i dając Mathieu otwartą drogę do breaków. Francuz ogólnie na cegle bez fajerwerków, Coria 3 lata z rzędu tutaj w finale i wypada powtórzyć ten wyczyn. Mathieu trochę za nerwowo grający zawodnik a z takim przebijaczem jak Coria naprawdę trzeba mieć sporo cierpliwości.

Reszta później

Do góry
    #558122 - 18/04/2006 21:01 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Mysle ze wartym zastanowienia sie jest typ na Robredo w pojedynkuz O.Rochusem. Hiszpan podobnie jak Ferrero zaprezentowal sie w pierwszej rundzie bardzo korzystnie, a mysle ze w meczu z Belgiem jest faworytem i to dosyc wyraznym. Kursy podobne do Ferrero, zatem mysle ze dubelek Ferrero + Robredo wydaje sie byc bardzo atrakcyjny.

Do góry
    #558123 - 18/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

a ja mysle o Gonzalezie z Lopezem . H2H 3-0 na korzysc Fernando + słabiutka dyspozycja Lopeza w tym sezonie . Dzisiaj też wynikowo lepsze wrażenie zrobił Chilijczyk . Może ktoś oglądał ten mecz ?

Do góry
    #558124 - 18/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    mirekinter Offline
    old hand

Meldunek: 10/06/2005
    oJ U MNIE TEŻ BY SIE WÓDKA LAŁA GDYBY sZANOWNY ANDREJEV NIE ODSTAWIŁ MANIANY I WYGRAL Z LJUBICIEM A TAK TO POZOSTAJE MI SMUTEK I OCZEKIWANIE NA KOLEJNE MECZYKI....

POPIERAM GRANIE NA FERRERO ALE TEZ BARDZO PEWNE WYDAJĄ SIĘ WYGRANE CORII I FERRERA...
    CORIA ROBIL Z YOUZHNYM W ZASADZIE CO CHIAL WIEC MATHIEU NIE JEST CHYBA TAKIM PRZECWINIKIEM KTÓRY MOZE ARGENTYCZKYOWI COS ZROBIC....A FERRER PRAKTYCZNIE BARDZO SPOKOJNIE WYGRAL DZIS Z MASSU WIEC JUTRO ZE SLABYM HRBATYM POWINNO BYC ŁATWE 2-0...OBY SIE JUTRO WODKA POLAŁA - AHA I OCZYWISCIE PROSTE 2-0 DLA NADALA BO LISNARD TO CHODZĄCA POKRAKA

Do góry
    #558125 - 18/04/2006 21:30 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Ja sobie odpuszczę Ferrero, że tak powiem dam zarobić innym .

Sam myślałem także, o Gonzo. Lopez za delikatny na mocne bomby Fernando. Skoro Hanescu który wrócił dopiero po kontuzji stawił spory opór Felciano to Gonzo który jest lepszy wg. mnie i od Hanescu i od F.Lopeza może spokojnie go ograć.
    Starace regularniejszy od Sody, jeśli nie zawiedzie go psychika również może spokojnie ograć Szweda.
    Na dokładkę Coria ? Nadal ? Jak kursy powyżej 1,2 to biorę

Starace @ 1,7
    Gonzo @ 1,3
    Coria @ 1,4
    GB

Do góry
    #558126 - 18/04/2006 21:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    ArtekPotitox Offline
    addict

Meldunek: 23/12/2005
    Na początek chciałem zgłosić protest. Musiałem niestety wycofać się z grubego grania JCF po tym jak zobaczyłęm ilu ludzi to gra . Koledzy tak sie nie robi !
    W zamian znalazłem sobie inny mecz.
    Robredo-O. Rochus
    h2h na korzyść tommego w stosunku 4-1, ale warto podkreślić, że 3 mecze odbyly się na twardej nawierzchni, a po jednym na trawie i dywanie (tu wygrał Belg). Teraz spotkają się na nawierzchni zdecydowanie bardziej pasującej Hiszpanowi. Tommy gładko przeszedł 1 runde w dwóch setach ogrywając Horne, a Oliver męczył się z będącym w bardzo słabiutkiej formie Monfilsem.

P.S. Robredo czekam na twój wielki powrót !! na RG...

Do góry
    #558127 - 18/04/2006 22:25 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Ej niech chociaż jeden napisze, że gra na Chele

Miałem sobie zagrać na Berdycha, ale okazało się, że to on odniósł kontuzje mięśni brzucha i to przez niego debel skreczował a nie przez Nieminena (a to Finowi oberwało się na quasi ). Na MTF-ach piszą jednak, że to niby nic poważnego ale lepiej odpuścić.

Zagram sobie jeszcze :

T.Robredo - O.Rochus 1 @1,562 Pinnacle

Robredo jak każdy Hiszpan na cegle radzi sobie najlepiej. W H2H 4:1 dla niego. Początek roku nie miał zbyt udany więc pora na dobry występ. W I rundzie bez problemów ograł Horne. Rochus na cegle raczej mało groźny, do tego niezaspecjalny występ w meczu z Monfilsem i rzadko spotykana ilość w ATP wykorzystywanych bp - 7/24 Rochusa. Mimo, że Monfils tak kiepsko serwował Oli miał spore trudności z kończeniem gemów. Robredo z kolei serwował dość pewnie. Mecz meczowi nierówny ale jednak większe ogranie i ceglany potencjał powinien zadecydować o wygranej Hiszpana.

Reszta jak sie kursy pojawią na zawodników co dzisiaj grali...

Do góry
    #558128 - 19/04/2006 05:18 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Beerde Offline
    old hand

Meldunek: 18/04/2006
    Nalbandian - Seppi 1
    Wolna nawierzchnia, różnica klas, meczarnie Seppiego w
    pierwszej rundzie, a w tym meczu wygrana Nalbaldiana,
    który lubi takie nawierzchnie, mozna brać chyba najpewniejszy mecz z jutrzerzego zestawu

Nadal - Lisnard 1
    Nadal broni tytułu i nie wypada mu odpadać z tak słabym
    zawodnikiem, bezapelacyjna wygrana Nadala

Ferrero - Chela 1
    Ferrero lubi clay, gdyby nie pierwsza runda byłbym w stanie
    dać na Chele, ale Ferrero w pierwszej rundzie rozniósł
    solidnego tursunova, a chela meczył się z Rudsedzkim,
    Chela z roku na rok gra coraz gorzej na clayu, a Ferrero musi zajśc w jakimś Mastersie dalej niż do drugiej rundy,więco mobilizację przed tym meczem Ferrero nie trzeba się martwić...

Grosjean - Balleret 1
    Groszek w następnej rundzie, Rochusa Ballaret mogł pokonać
    ale nie Groszka, który zaczął turniej dośc dobrze, nie czarujmy sięaby numer pięcset coś awansował dalej, tymbardziej,że niedługo RG i trzeba grać dużo na tej nawierzchni aby się przygotować...

Gonzalez - Lopez 1
    Jak pisałem warto było zainwestować w lopeza w meczu z Hanescu, ale Gonzalez to już inna bajka, nie widzę innego rozwiązania jak po pokonaniu Moyi pokonał innego hiszpana, oby tylko ci hiszpanie nie wyszli gonzalezowi bokiem...

Robredo - Rochus 1
    Robredo na clayu zdecydowanie lepiej gra, a rochus raczej woli inne nawierzchnie, meczył się z Monfilsem, ale nie powinein męczyć się z robredo tylko łatwo przegrać ..

Kiefer - Llodra 1
    Kiefer napsuł sporo krwi w meczu z mirnyjem, ale w meczu
    z Llordą nie powinien mieć kłopotów, a llorda niech wraca do
    challengerów, bo w tym turnieju więcej nie ugra.

Ljubicic - Serra 1
    Ljuba nie zawiódł i wygrał z lepszym na clayu andreevem, a
    skoro pokonł juz groźnego rywala pora pójść za ciosem
    i wygrać z serrą, Ljuba raczej w tym turnieju nie dojdzie do
    finału bo tej nawierzchni nie lubi ale Serre powinien ograć.

Coria - P.H.Mathieu 1 - obaj pierwsze pojedynki gladko wygrali. h2h 2:1 dla Corii z czego 2 coria wygral na clayu a przegral na hardzie.coria w zeszlym roku polegl tu dopiero w finale z nadalem.Mathieu na clayu przecietnie.w zeszlym roku 1 runda w monte carlo Guillermo Coria---Paul-Henri Mathieu 6-2,7-5

Trafnych Typów

Do góry
    #558129 - 19/04/2006 07:09 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

D.Ferrer - D.Hrbaty 1 @1,41 Pinnacle

Hrbaty strasznie rzeźbił ze słabiutkim na cegle Braccialim ale ostatecznie wygrał 6:4 3:6 6:4. Cegła to jednak nie jest jego ulubiona nawierzchnia i zdecydowanie woli coś szybszego. Ferrer szybciej weszedł w sezon grając w turnieju w Valencii. Tutaj po 3-setach ale dość pewnie pokonał solidnego Massu 6:0 4:6 6:2. W H2H remis 3:3 ale 2 spotkania na cegle łatwo wygrywał Hiszpan w dwóch setach, w tym przed rokiem właśnie w Monte Carlo. Teraz myślę, że powtórzy ten wynik i awansuje dalej.

Do góry
    #558130 - 19/04/2006 07:26 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Ojro Offline
    Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
    Witam, to i ja dziś cosik zagram.

Coria G. - Mathieu P-H. @ 1,4
    Robredo T. - Rochus O. @ 1,52

Te dwa zdarzenia zagrałem w doubelku za 7,5/10 mojego banku. Dlaczego tak wysoko ? Otóż dla G. Corii clay to ulubiona nawierzchnia. Poza tym będzie przygotowywał się do Rolanda Garrosa a tam wiadomo jaka jest nawierzchnia. Co do jego przeciwnika to ten akurat w I rundzie miał Safina. Ale jak większość wie Marat był kontuzjowany, więc dla Francuza było łatwiej. Dziś jednak Liczę na Corię i szybciutki meczyk..może 6-2, 6:3
    Tommy dla mnie to solidny tenisista, zarówno na clayu jak i na twardych kortach. Większość zawodów nie kończy na pierwszych rundach. Jestem jednak ciekawy jak zagra Rochus. Liczę że odpuści sobie grę na ziemi.

I. Ljubicic - Florent Serra @ 3,2 GB
    U niektórych buków Serra jest za 2,9 [interwetten]. I nie dziwię się ponieważ ja tu postawię właśnie na Francuza. Wczoraj dość łatwo Serra wygrał z Tajem, a Ljuba męczył swoje spotkanie.

Federer R.(-1.5) - Martin A.(+1.5) @ 3,90 Interwetten
    Federer odkoąd pamieam zawsze w pierwszych rundach jakby odpuszczał któryś z setów i dawał wygrał słabszym przeciwnikom. Dopiero od mniejwiecej 1/4 finałow gra już na maxa i jedzie z przeciwnikami. Nie inaczej było w pierwszej rundzie. Djokovic wygrał ww drugim secie 6:2 z Fedexem.
    A poza tym ziemia to raczej nie jest ulubioną nawierzchnia Szwajcara.

Expertem tenisa nie jestem, ale mam nadzieje ze dubelek mi wejdzie ! a 2 pozostałe to tak dla rekreacji !

pozdro

Do góry
    #558131 - 19/04/2006 17:23 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    march88 Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
    No ja na jutro widze jednego "pewniaka" a mianowicie Ferrero - ferrer 1 1,48 ( w baw w innych oby wyższy ). Nie umiem opisywać tak meczy jak chociażby Goget ale z postawy obu zawodników Ferrero wydaje sie dość ciekawym typem. Ponadto zastanowiłbym się nad:

Ivan Ljubicic (CRO) - Gilles Simon (FRA) 1 1,37

Tommy Robredo (ESP) - David Nalbandian (ARG) 1 2,87 ewentualnie jakiś handi

Także dość ciekawie wygląda Gaudio ze Stepankiem ale kursów na to nrazie nie ma

Co wy na to?

Do góry
    #558132 - 19/04/2006 17:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    A.S.Romek Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
    Gaudio gra z Di Mauro

Kursy nawet prof wystawił, ale nie na wszystkie mecze:

293 Nalbandian - Robredo 1.44 - 2.41
    294 Coria - Kiefer 1.4 - 2.54
    295 Federer - Balleret 1.03 - 8.6

Coria - Kiefer
    Ciekawe jak zagra jutro Coria bo przecież dziś grał z kontuzją barka z tego co przeczytałem na forum. Także warte jest zastanowienia czy grać na niego czy nie.
    Ljubicic - Simon
    Mecz ciekawy, można postawić na Simona.
    Ferrero - Ferrer
    J.C.Ferrero gra w tym turnieju dobrze - zresztą sami to widzicie i myśle, że można zagrać tutaj na Juana Carlosa.
    Nalbandian - Robredo
    Szanse tutaj widze wyrównane z lekką przewagą Argentyńczyka.

O Rogerze to nie będe pisał bo kurs na niego śmieszny i można zagrać za drobne przeciwko niemu, może się uda albo choćby, że będą 3 sety

Jakie Wy macie zdania na temat jutrzejszych meczy ? Wiem, że jeszcze dzisiejsze się nie skończyły, ale można coś już na jutro napisać.

Edited by Goget (19/04/2006 17:41)

Do góry
    #558133 - 19/04/2006 18:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Sroka1234 Offline
    old hand

Meldunek: 17/01/2006
    Clement/Llodra - Aspelin/Perry
    Ja jutro w tym meczu widze wygraną Aspelin/Perry,a kurs na nich niezły- 2.45(profesjonal)

Aspelin/Perry są na 7 pozycji w rankingu par deblowych, z koleji Clement z Llodrą dopiero na 29. Para szwedzko-australijska wydaje się być faworytem tego pojedynku.
    Kurs 1.43 na żabojadów chyba tylko dlatego ze ten turniej w Monte Carlo
    Trochę tez zasugerowałem się tym że Aspelin/Perry zarobili juz 253490 $ a Clement/Llodra prawie o 200 000 mniej.. - 27540 $ . Może to i nie argument ale za mną ten fakt przemawia...:)

Deble spotkały się ze sobą niedawno w turnieju na Florydzie.
    Tam górą byli francuzi którzy wygrali 6-0,7-6(2), może też stąd według buków faworyytem pojedynku są własnie oni.

Ja to ruszam :-)
    Stawka: 8/10

Bardzo chętnie przyjme komentarze..

Do góry
    #558134 - 19/04/2006 18:25 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Ja już wczoraj sobie zagrałem Francuzów, kurs leci strasznie w dół póki co. Nawierzchnia dla Clementa/Llodry, obaj już się tutaj przetarli w singlu, Arnąąą napędził stracha Nadalowi przy okazji. Asp/Perry bardzo dobra para, ale na szybsze podłoże... Ani na jednych ani drugich 8/10 , max. 4/10 i to raczej na gospodarzy, którym pomagają ściany

Do góry
    #558135 - 19/04/2006 22:28 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    T3NnIs Chi3F Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
    Narazie nie znam kursów

SINGLE

Roger Federer
    Benjamin Balleret

Tutaj sprawa jest jasna objawienie gospodarzy forma trafiona na turniej , lecz to juz za wysokie progi na zawodnika z 3 setki rankingu
    Mnie kusi jeszcze Handi na Ballereta z Fredem +7.5 za 1.9 ładnie wygląda, zobaczymy

Juan Carlos Ferrero
    David Ferrer

Zagram napewno na Juana, po pierwsze Ferrer ma cały czas jakąs dolegliwosc, która nie pozwala mu grac na 100% w meczu z Hrbatym przy stanie 1-4* cudem wygrane 6-4, było chyba powodem słabej psychiki Słowaka. Ferrero z meczu na mecz wkręca sie w ten clayowy taniec do którego nas przyzwyczaił jest w tej chwili jednym z niewielu zawodników równo i pewnie grających na cegle, czego nie można powiedziec o jego rywalu. Zdecydowana 1

Ivan Ljubicic
    Gilles Simon

Tutaj wielką niewiadoma jest gra Chorwata.Niby wygrywa ale bez przekonania, jednakże rywal na którego trafił chyba jest juz troche zmęczony. Finał w Valencji wczoraj ciężka batalia z rzekomo kontuzjowanym Berdychem. Ljuba jest zawodnikiem , którego napewno nie zawiedzie serwis (14 asów w meczu z Serrą na clayu budzi szacunek i respekt) Procent 1 podania również na niezłym poziomie. Jeżeli Ljuba zagra lepiej niz te 2 ostatnie mecze to wygra bez problemu

Fernando Gonzalez
    Robin Soderling

No bet. Forma Gonza wielka niewiadoma Robin walczak ciężki mecz

Gaston Gaudio
    Alessio di Mauro

Szacunek dla Włocha , który dał zarobic ładnych pare groszy, jednakże tutaj bym zakończył jego występ w Monte Carlo, mimo iz gra świetny sezon Allesio jednak po 2 stronie siatki zawodnik o niebo lepszy oraz grający z meczu na mecz coraz lepszy tenis, zawodnik bardziej doświadczony i ograny na clayu mimo iz mało grał na cegle w tym roku to w zeszłym sezonie występ m.in w RG to jego wizytówka

Tommy Robredo
    David Nalbandian

Tutaj raczej skusze sie na Argentyńczyka chociaż nie do końca jestem przekonany co do słuszności tego typu. Robredo jest strasznie pewnie grającym zawodnikiem, a Nalbi sami wiemy w tym turnieju nie idzie mu łatwo i przyjemnie jak nas do tego przyzwyczaił. Wszystko zweryfikuje kort i wierze że po walce góra bedzie Nalbi, który w meczach o stawke gra nie do poznania

Guillermo Coria
    Nicolas Kiefer

Coria wychodząć w meczu z Mathieu ze stanu 1-6 1-5 15-30, potwierdził że jest "tenisowym Mercedesem" i za to go cenie, że walczył do końca, w tej chwili jest na tyle zmotywowany, że średniaka Kiefera powinien wciągnąć w 2 setach nosem , nawierzchnia i warunki fizyczne po stronie Corii napewno , jedyne co jest korzyścią dla Niemca w tym meczu to... nic

Kristof Vliegen
    Rafael Nadal

Belg na clayu z Nadalem Rafa robi sobie z kolejnymi zawodnikami rozgrzewke w drodze do finału ...2 sety w tym meczu

DEBLE

Allegro/Federer vs (8)Huss/Vizner

Tutaj lekko na przeciwników Ferdka , który wiadomo nr.1 na świecie w singlu ale debel to inna bajka u juz w meczu z Levinskim/Safinem było widać, że bardziej singiel mu w głowie...Vizner w parze z Dlouhym juz pograli w tym roku kilka ładnych spotkań, więc przygotowanie jest, Huss jak dorzuci swoje doświadczenie to może byc to łatwy meczyk

(WC)Henman/Murray vs (3)Santoro/Zimonjic 9/10

Tutaj zagram grubo na Santiniego z Nenadem, Henman z Murrayem na clayu .... w poprzednim meczu zabrali mi duzo pieniędzy wygrywając przypadkowo kreczem z parą Berdych/Nieminen , Santoro to świetny deblista Zimonjic również a na cegle to trudno ich bedzie zatrzymać przez kogokolwiek zdecydowana 2

(6)Aspelin/Perry vs (WC)Clement/Llodra 7/10

Wypada mi sie zgodzić z Fro iz Aspeliny to typowi zawodnicy na twardą podłoge, i oczywiście kolejna para, która naprawde gra świetnie na cegle. Panowie Llodra i Clement przyzwoity wystep w singlu Arnaud napsuł krwi Nadalowi więc wierze że jest w formie....czas na debel ... a ściany pomagaja

(4)Damm/Paes vs Bhupathi/Stepanek 7,5/10

Tutaj równiez spodziewam sie łatwego meczu. Stepanek jakos do Makhesha nie pasuje, a Damm z Paesem świetnie sie rozumieją w parze. Leandera widziałem kilka razy w akcji i musze powiedzieć,że to co ten koleś wyprawia przy siatce to poezja , mimo swojego wieku jest zwinny jak sarna, jeżeli dołozymy petarde Damma, to racze nie ma co zepsuc tego pojedynku

(1)Bjorkman/Mirnyi vs Haggard/Tursunov

Tutaj trudno szukać niespodzianki, róznica klas deblowych

Acasuso/Prieto vs (2)Knowles/Nestor

Czuje niespodzianke. Zawodnicy typowo grający na clayu przeciwko ALLROUND PLAYERS Knowles z Nestorem nie graja tenisa takiego jak kiedyś, ich forma gdzieś wyparowała, więc jest dobra okazja dla Chuco i Prieto do osiagnięcia dobrego wyniku ...;)

Edited by Fro_Lech (20/04/2006 07:06)

Do góry
    #558136 - 19/04/2006 23:17 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Rivaldinho Offline
    +

Meldunek: 29/04/2004
    Roger Federer - Benjamin Balleret
    Całkowita liczba gemów w meczu ?
    Typ: over 16.5
    Kurs: 1.85
    Buk: Unibet

Benjamin reprezentant gospodarzy turnieju w Monte Carlo jest poki co rewelacja tego turnieju (mimo niskiego narazie szczebla) - w dobrym stylu przeszedł kwale ogrywaja Portasa a następnie samego Jonasa Bjorkmana. W turnieju głownym wygrał w pierwszej rundzie z Ch. Rochusem 63 63, w drugiej rundzie zaś trafił na Groszka. Skazany na porazke sprawił kolejna niespodzianke wygrywajac 46 75 32 i wowczas francuz kreczował. Szcześliwie czy nie.. jest w trzeciej rundzie.. i pewnie Ferdexa nie pokona.. ale jego wystepy w tym turnieju pokazuja ze nie jest jakims ogorkiem, aby dac sie gladko ograc.. jesli ugra 5 gemow zaklad wchodzi - wierze ze na swoim terenie Benjamin jest w stanie to zrobic.. Rywal wielki.. ale tym wieksza powinna byc mobilizacja.

Do góry
    #558137 - 19/04/2006 23:19 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    cartmann Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2004
    Ferrero - Ferrer

Pojedynek dwoch hiszpanow a to juz pierwsza przeszkoda w tym typie ale jednak zdecydowanie lepsza forme od poczatku turnieju prezentuje ferrero. Gladko wygral z Tursunovem i Chela grajac naprawde dobrze. Ferrer mial juz problemy z wygraniem pojedynku ze slabo spisujacym sie na ziemi Hrbatym, jednak udalo mu sie wygrac chodz przegrywal juz w decydujacym secie 1-4 (moze bawil sie w Corie ). W h2h prowadzi Ferrer 2-1 z tym ze zadne ze spotkan nie bylo grane na ziemi.
    Typ: Ferrero

Ljubicic - Simon

Ljuba jak narazie wygrywa swoje mecze z solidnymi przeciwnikami, a Simon jak dotad nie przekonal mnie do siebie. Wszyscy wiedza ze korty ziemne dla Ivana nie sa jego ulubiona nawierzchnia lecz jednak mozna stwierdzic ze Ivan dobrze zaprezentowal sie jak dotychczas w Monako. Przemawia za nim serwis (w meczu ze Serra 14 asow budzi szacunek). Simon moze byc zmeczony ciagla gra final w Venecji oraz ciezki mecz z Berdychem w ktorym przegrywal juz 2-4 w decydujacym secie. Ivan naprawde solidny zawodnik ostatnio w bardzo dobrej formie powinien uporac sie z Simonem.
    Typ: Ljubicic

Gaudio - di Mauro

Ciekawy mecz. Gaston z meczu na mecz prezentuje sie coraz lepiej , ziemia to jego ulubiona nawierzchnia. W zeszlym roku zaszedl w Monako do cwiercfinalow gdzie przegral z Nadalem. Natomiast wloch powinien juz odpasc ze Stepankiem lamali sie jak baby nie wiem jak Radek to zrobil. Ogolnie turniej obfituje w wiele emocji, w koncu miasto hazardu Monte Carlo . Stawiam na bardziej doswiadczonego argentynczyka.
    Typ: Gaudio

A pozatym:
    Federer - Balleret i Nadal - Vliegen
    O tych meczach za duzo mozna nie pisac coz widze tylko 1 opcje wygrana Rogera i Rafaela.

Z debli: Santoro/Zimonjic- analiza wyzej napisana przez Cukra

Do góry
    #558138 - 19/04/2006 23:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Stoin Offline
    Profesor

Meldunek: 19/08/2005
    Quote:

Roger Federer - Benjamin Balleret
    Całkowita liczba gemów w meczu ?
    Typ: over 16.5

Balleret jest w trzeciej rundzie.. i pewnie Ferdexa nie pokona.. ale jego wystepy w tym turnieju pokazuja ze nie jest jakims ogorkiem, aby dac sie gladko ograc.. jesli ugra 5 gemow zaklad wchodzi - wierze ze na swoim terenie Benjamin jest w stanie to zrobic.. Rywal wielki.. ale tym wieksza powinna byc mobilizacja.

Być moze Fed zastosuje taryfe ulgową wobec Ballereta i nie skompromituje go przed jego publicznością.Złamie raz może dwa żeby nie wybić młodemu Benkowi tenisa z głowy

Do góry
    #558139 - 20/04/2006 05:36 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Beerde Offline
    old hand

Meldunek: 18/04/2006
    Ferrero - Ferrer
    Juan-Carlos w dotychczasowych dwoch meczach zaprezentowal sie z jak najleszej strony. Procent pierwszego serwisu i wygrywanych pilek bardzo wysoki: ok 80%. Jeszcze ani razu nie przelamany!!Mimo wszystko narazie sezonu nie moze zaliczyc do udanych. Czas troche zarobic... David w 1 i 2 rundzie pojedynki 3-setowe. Z Hrbatym o krok od porazki. Dosc juz slizgania sie Smile
    Typ 1(1,55 Bet-at-home) 8/10

Coria - Kiefer
    Argentynczyk w pierwszej rundzie gral przecietnie, a w drugiej tragicznie(20 podwojnych bledow sewisowych to rzadkie widowisko ). Mimo wszystko jakims cudem znalazl sie w 3 rundzie. Kiefer hmm...wiadomo nie jest stworzony do gry na cegle.W pierwszej rundzie ciezki pojedynek z Mirnym w drugim stosunkowo latwo poradzil sobie z Lodra. Statystyki przecietne. Nie wiem co sie dzieje z argentynczykiem ale mam nadzieje ze wrocil juz z dalekiej podrozy...bo nie lubie niemieckich tenisistow
    Typ 1(1,40 Bet-at-home) 6/10

Nalbandian - Robredo
    David mimo ze wygral oba mecze w 2 setach nie przekonuje mnie swoja gra. Statystyki jak na jego mozliwosci slabe. Seppi prowadzil w pierwszym secie 5-2 Nalbandiam jednak zebral sie i wygral kolejno 5 gemow. W calym meczu dal sie przelamac 4 razy...Tomy w pierwszej rundzie nie dal sie ani razu przelamac Hornie i wygral w dwoch setach. W grugiej rundzie troszke slabiej ale tez bez wiekszych problemow odprawil Rochusa. Satystyki w obu meczach calkiem niezle. Licze na niespodzianke...
    Typ 2(2,70 Bet-at-home) 4/10

Ljubicic - Simon
    Francuz szaleje ostanio. Ma chyba jednak w tym wszytstki troche szczescia. Procent pierwszego serwisu w okolicach 50. Wygrana z Berdychem ledwie ledwie. Ljubicic wiadmo..wlasciwie nie ma co pisac bo wszyscy wiedza w jakiej jest formie. Po cichu jednak licze ze sie potknie w dalszej czesci turnieju ale jeszcze nie teraz...
    Typ 1(1,35 Bet-at-home) 7/10

Do góry
    #558140 - 20/04/2006 05:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    adasko Offline
    old hand

Meldunek: 07/05/2005
    no to może ja też dorzuce swoje 3 grosze do tematu (zresztą po raz pierwszy, do tej pory byłem biernym uczestnikiem tego tematu, i nie wiem czy mogę choć w małej części porównywać się do czołowych "analizatorów" tj. Goget, Cukier, i wielluuuuu innych, pozostajecie dla mnie wzorem i bardzo podobaja mi sie wasze głębokie analizy)

G. Coria - N. Kiefer

ten mecz budzi we mnie niepokój, Coria po wczorajszym trillerze, który miałem okazje oglądać znalazł się w 3-ej rundzie. 20 podwójnych błędów mówi samo za siebie, drugiego seta wygrał dosłownie cudem, i tutaj widać jego doświadczenie i chęć gry w tym turnieju, w którym od paru lat świeci bardzo jasno. Mecz z francuzem trwał prawie 3 godziny, i napewno wykonczył fizycznie jak i psychicznie Argentynczyka, szczerze powiedziawszy nie widziałem u niego problemów z barkiem, ani żeby specjalnie sie za niego trzymał, nie wykonywał również "dziwnych" ruchów. Poprostu miał "zły dzień", ale na jego szczęscie jakoś mu się udało. Nie wiem jak gra Kifer, ale jeśli wykorzysta pierwszą waze spotkania, w której Coria ewidentnie jest nierozgrzany, to spotkanie może wyglądać różnie.
    Osobiście traktował bym ten mecz "no bet", gdyż może on wyglądać podobnie do wczorajszej męczarni. I nie grał bym Corii po kursie 1,34(baw), a raczej spróbował bym coś bardziej ciekawszego, a mianowicie wygraną Corii w setach 2-1, po kursie 3.3(baw) 3/10
    pozdrawiam

Do góry
    #558141 - 20/04/2006 06:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

akurat w BAW jest bardzo duża marża na tenisie, np. w Pinnacle kurs na takie zdarzenie wynosi 4.2 i przy takiej dyspozycji serwisowej Corii całkiem możliwe jest że Kiefer będzie w stanie urwać seta.

Dzis gram te deble co Cukier, wylądają nieźle, szczególnie Acasuso/Prieto po 2.72 w 5Dimes 4/10

Spróbowałbym handicap na Vliegena. Skoro na Jeana-Rene Lisnarda handicap wynosił +6 gemów, to nie wypada nie zagrać +6,5 na Belga , którego uważam za gracza znacznie lepszego i dysponującego dużo lepszym serwisem niż Lisnard i moim zdaniem te 6 gemów jest w stanie ugrać. ( oby nie było 7-6 6-0 ) :P. Ale stawka niezawysoka bo grać przeciwko Nadalowi na clayu troche ryzykowne. 3/10

Poza tym Ferrero o którym juz wystarczająco napisane. 4/10

Do góry
    #558142 - 20/04/2006 06:43 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

O właśnie-Damm/Paes @ 1,71. Wygląda to bardzo bardzo ładnie i sobie zagramy. Kurs już troszkę spadł, ale nadal godny gry.

O tyle to ciekawy mecz, że kiedyś Damm regularnie występował w parze ze Stepankiem, a Paes i Bhupathi to Hindusi którzy zawsze tworzą debla przy okazji meczów P.Davisa Obie pary znają się na wylot i nikt tutaj nikogo nie zaskoczy. Moim zdaniem w tym meczu zadecyduje zgranie. Stepanek czuje się b.dobrze z Dammem w parze i osiągali doprawy świetne rezultaty, ale gdy gra z kimś innym już nie jest tak dobrze.

QF MONTE CARLO 2005 PAES/ZIMONJIC-DAMM (CZE) / STEPANEK (CZE) 6-3 6-3

Taka mała ciekawostka powyżej Bhupathi to raczej zawodnik na beton itp. , Paes zdecydowanie bardziej wszechstronny. Lepiej zgrani na pewno Damm/Paes, Stepanek po odpadnięciu z singla może stracić motywację, jak było np. w Miami niedawno.

Aha. Jeśli Nalbandian będzie grał swoje mecze po południu np. 14-15 to walić śmiało na niego grubo. O to co powiedział wczoraj : Argentina's NalbAndian had little good to say about his 10 a.m. start: "It's ridiculous to play at this time."
    But he added: "I want to try to win a tournament.
    "I know that I can play good on clay, I have to keep going, try to get more confidence every match that I play.
    "I didn't play lot of matches after Paris last year, Roland Garros, so I didn't play many tournaments on clay, so that's tough in the beginning.
    "But I feel that I can play better."

Do góry
    #558143 - 20/04/2006 06:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grzesol Offline
    Carpal Tunnel

Ja też dorzuc swoje 3 grosze do dzisiejszych meczy:
    Ferrero-Ferrer 1
    Jak wspomniał kolega adasko o tym meczu jest już wszystko napisane i nie pozostaje nic innego niż grać na Ferrero.Moim zdaniem 1 z pewniejszych meczy na dzień dzisiejszy.

Coria-Kiefer 1 Coria-Kiefer 2
    Robredo-Nalbandian 1 Robredo-Nalbandian 2
    Wiem,że trochę to skomplikowanie wygląda ale chcę wam przez to pokazać,że w moim mniemaniu w 1 z tych meczów będzie mała niespodzianka.Osobiście gram takie coś bo po pierwsze nie wierzę,żeby 2 faworytów "według bukmacherów" przegrało jak i wygrało.Zarówno Coria jak i Nalbandian są wielkimi niewiadomymi w tych meczach,obydwoje poprzednie spotkania zagrali słabo,a mimo to są w kolejnej rundzie.Na pewno wczorajsze mecze będą miały ogromny wpływ na przebieg dzisiejszych i myślę,że u jednego słabszy dzień przedłuży się do dzisiejszego ale już bez wygranej.Coria wygrał praktycznie przegrany mecz i za to szacunek dla niego.Dlatego nie wiadomo jak poradzi sobie z bardzo solidnym Niemcem Kieferem.Nalbandian przegrywał już 2:5 żeby wyciągnąć na 7:5 z Robredo na pewno nie będzie miał łatwo,bo hiszpan jeżeli będzie miał taki stan meczu to na bank to wykorzysta.Osobiście bardziej przychylałbym się do opcji wygranej Corii i Robredo ale jak będzie to się przekonamy.

G.Gaudio-A.Di Mauro 1
    Powiem szczerze,że mało słyszałem o Włochu w przeciwieństwie oczywiście do Gastona.Gaudio męczy się trochę ze swoimi rywalami ale ten mecz powinien wygrać.W meczu ze Stepankiem serwis A.DiMauro nie funkcjonował tak jak powinien i to powinna być szansa dla Gastona.Ulubioną nawierzchnią Gaudio jest clay no i powinien to w tym meczu udowodnić.

Pokażę wam jeszcze jakie dzisiaj kuponiki puszczę,a dokładniej 2:
    Ferrero-Ferrer 1 Ferrero-Ferrer 1
    Gaudio-A.Di Mauro 1 Gaudio-A.Di Mauro 1
    Coria-Kiefer 1 Coria-Kiefer 2
    Robredo-Nalbandian 1 Robredo-Nalbandian 2

2 kupony za 20 zł. i wychodzi ok.130 na jeden.Sądzę,że powinno to wejść,a wy co o tym myślicie ?

Do góry
    #558144 - 20/04/2006 06:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

no Ferrero to wiadomo widać , że ten turniej jest jednym z jego ulubionych . Ferrer cieżki rywal i gram tylko dlatego , że pewnie te problemy z zeszłego tygodnia dały wczoraj znać o sobie chociaż skoro wyciągnął z 1-4* to może nie jest tak źle . Ale zaryzykuje i postawie sobie singla grubiej Ferrer pewnie po wczorajszym meczu długo nie mógł zacnąc a dzis trzeba wczesnie wstać

no i własnie myślałem , że nikt tego handi na Vliegna(+6.5) nie wyłapie ale widze Gregov czujny . Dla Nadala to 1 turniej na ziemi w tym roku więc pierwszych meczów napewno nie gra na fulla tylko spokojnie buduje swoją dyspozycje na poźniejsze fazy turnieju. Wygląda na to , że jeszcze się nie "wstrzelił" a Vliegen dziś niemając nic do stracenia powinien troche kłopotów Rafie sprawić . Wczoraj Lisnard w 2 secie już oddychał nogawkami po meczu z Murrayem . Licze na rezultat 4-6 2-6

Czekam też na handi na Soderlinga. Odkąd pamiętam to Gonzalez ma zawsze problemy z rywalami potęznie serwującymi bo ten jego return nie jest zbyt bezpieczny i bardzo ryzykowny a jak idą mocne serwisy to jeszcze ciężej go kontrolować . Soderling jest do tego zawodnikiem dosyć solidnym z głębi korty i nie boi się "wchodzić" w wymiany .
    H2H niby Soda 3-0 ale to wiadomo na hardzie , jednak można z tego wywnioskować , że nie jest on przyjemnym dla Gonzaleza rywalem. Do tego potrafił już narobić na ziemi problemów takim graczom jak Nalbandian , Verdasco , Robredo czy Chela ogrywając ich . Handi +3.5 wziąłbym z chęcią.

Do góry
    #558145 - 20/04/2006 07:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

J.C.Ferrero - D.Ferrer 1 @1,602 Pinnacle

Ferrer wczoraj pokazał, że jest prawdziwym fighterem wyciągając z Hrbatym ze stanu 0:3* I 1:4* w III secie. Ogólnie ma chyba dalej problemy z plecami, przez które skreczował tydzień temu w Valencii. Od II seta już nie serwował tak pewnie i nawet przeciętny na cegle Hrbaty nie miał problemów ze złamaniem jego serwisu. Do tego mecz skończył się coś koło 17-stej a dzisiaj panowie wybiegną już o 10 rano. Ferrer ma za sobą dwie 3-setówki. Ferrero bez problemów ograł Tursunova i Chele, którzy razem mieli tylko 3 bp i ani razu nie złamali Hiszpana. Ten turniej ma dla Ferrero szczególną wartość bo wygrał tutaj 2 razy a rok temu był w półfinale. Jak narazie mnie tutaj nie zawiódł i liczę, że nie zawiedzie mnie i dzisiaj.

G.Coria - N.Kiefer 1 @1,426 Pinnacle

Co zrobił wczoraj Coria chyba każdy wie. Osobiście nie pamiętam meczu w męskim wydaniu, żeby ktoś mógł wyciągnąć ze stanu 1:6 1:5 i obronić przy tym 4 meczówki. Z relacji tych co oglądali to spotkanie Coria miał naprawdę słaby dzień, sporo niewymuszonych no i te 20 podwójnych. Dopiero będąc pod ścianą zaczął grać jak magik i z pomocą Mathieu udało mu się wygrać. Ogólnie jednak dla mnie to geniusz na cegle, 3 lata z rzędu jest w finale w Monte Carlo. Kiefer na cegle nie taki groźny, widziałem go w ubiegłym roku i naprawdę marnie to wyglądało. Tutaj męczarnie ze słabym na tej nawierzchni Mirnyiem i problemy z Llodrą wczoraj, który przecież w ubiegłym roku nawet seta nie potrafił wygrać na cegle. Do tego H2H 5:2 i ostatnie 5 pojedynków wygrał Coria. Na cegle grali 3 razy - w 2003 na French Open w 4 setach wygrał Coria, w 2004 tutaj w Monte Carlo 6:0 6:3 dla Argentyńczyka i przed rokiem w Rzymie 6:1 6:1. Kiefer nie lubi grać z takimi przebijaczami co biegają do każdej piłki, do tego technika Corii, którą potrafi spożytkować na cegle. Mecz ten będzie 4-tym z kolei na korcie II-im więc Coria zawsze wspaniały kondycyjnie już powinien być gotowy po tym ciężkim meczu z Mathieu. Jeżeli troszkę poprawi serwis to myślę, że powinien ograć Niemca na swojej ulubionej nawierzchni.

W innych meczach ciężko coś wyprorokować. Na Nadala,Federera i Gaudio śmieszne kursy ale nie powinni mieć problemów. Gonzo mnie wystraszył tym thrillerem z Lopezem, a Soda się prezentuje pewniej od Hiszpana no i to H2H 3:0 dla Sody. Myślę, że któryś z dwójki Simon, Robredo może sprawić niespodziankę, ale nie wiem który więc obu odpuszczam

Do góry
    #558146 - 20/04/2006 08:06 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    !zari Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
    Od dawna nie widzialem takiej super analizy na tym forum. wszystko ladnie poukladne. gratulacje dla WAS!!

Gonzalez F. - Soderling R. ---1--- 1.44 GB
    h2h 0-3! ale zadnej z tych spotkan nie odbyl sie na clayu. Popularny 'Soda' na clayu nie jest zbyt dobrym zawodnikiem. Najdalej w turnieju na cegle doszedl do drugiej rundy (obecnie trzecia rudna w Monte Carlo). Mimo, ze po drodze pokonal Davydenkie (sprzedawczyka) i Potiio to jakos on mnie nie zachwyca. Gozno wczoraj wyszedl z kilku piłek meczowych przeciwko Lopezowi. Serwis szczegolnie w dwoch pierwszych setach ladnie mu wchodzil. Kurs 1.44 dosc ladny, tylko te h2h...

Do góry
    #558147 - 20/04/2006 10:40 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    neojudo Offline
    stranger

Meldunek: 13/04/2006
    CLEMENT/LLODRA-ASPELIN/PERRY typ 2 kurs 2,10
    Moim zdaniem ten kurs to wielka pomyłka ze strony toto-mix'a.No,ale takie błedy przyjmujemy z wielką radoscia:P Po pierwsze Aspelin/Perry zajmują 7 miejsce w rankingu deblowym,natomiast Clement/Llodra dopiero 29 pozycje.Poza tym zarowno Clement jak i Llodra nie maja zbyt imponujacego bilansu na clay'u.Natomiast Aspelin i Perry to typowi debliści.Zatem mam nadzieje,ze po ich spotkaniu bede mogl podziekowac toto-mix'owi za taki ładny kursik.

Do góry
    #558148 - 20/04/2006 14:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

neojudo, chyba niezbyt orientujesz się w realiach debli tenisowych . 2.1 to najniższy kurs jaki widziałem na ten mecz. Spokojnie mozna było to zagrac w Profie po 2.5 a w necie kursy spokojnie ponad 3. Aspelin/Perry to swietny debel ale preferują raczej szybsze nawierzchnie, Na kortach ziemnych idzie im słabiej ale tez czasem potrafią uzyskac niezłe wyniki. Llodra/Clement to akurat na "clayu" debel lepszy od dzisiejszych rywali i to oni są faworytami meczu.

Do góry
    #558149 - 20/04/2006 22:49 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Cisza w temacie ??

piatkowe mecze tuz tuz a tu cisza, czyzby wszyscy jeszcze nie podniesli sie po porazce Ferrero ? ehh ja jestem takze tym jednym z licznych ktorzy opowiadali sie za Ferrero

Ale teraz do meczy piatkowych, ciekawie zapowiadaja sie dwa spotkania

Gaudio - Robredo

Ljubicic - Gonzalez

Jesli chodzi o spotkanie Ljubicic - Gonzalez to dla mnie faworytem tego pojedynku jest Gonzalez, nie przekonuje mnie Ljuba na ziemi, i wcale nie przekonuje nie jego latwe zwyciestwo w poprzedniej rundzie z Simonem, mysle ze Gonzalez postawi twarde warunki i mysle ze jest w stanie pokonac Ljubicicia a kurs wynosi 1,80

Jesli chodzi zas o drugie spotkanie, Gaudio - robredo to tutaj bukmachezry faworyzuja Gaudio co wg mnie nie jest wcale takie oczywiste, poniewaz moim zdaniem kurs 2,20 na Robredo wydaje sie bardzo zachecajacy, Gaudio wcale nie przekonuje swoja gra, Robredo pokonal wczoraj Nalbandiana. Mysle ze po kursie 2,20 warto zaryzykowac na Hiszpana, ja wciaz mam przed oczami Gaudio z Valencii w spotkaniu z Safinem, ta jego wielka bezradnosc i jakos nie ufam Gaudio w tym momencie

Do góry
    #558150 - 21/04/2006 07:35 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

no własnie czy to była bezradność czy Gaudio w swoim stylu "zatankował" przed ważniejszym dla siebie turniejem.
    Robredo spisuje się sądząc po wynikach bardzo dobrze ale to jego pierwszy turniej na ziemii w sezonie a Gaudio już w tym roku dosyć solidnie na mączce pogrywał . Także wczoraj miał lekki i szybki meczyk a Robredo grał grubo ponad 2 godziny . Wiadomo taki mecz jak sie obstawia to na wyczucie
    Mój instynkt mi podpowiada Gaudio ale za grubąkaske tego meczu raczej nie zagram .

Do góry
    #558151 - 21/04/2006 07:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    ziutek123 Offline
    addict

Meldunek: 24/01/2002
    co do Robredo to sie zgadzam - widzialem Gaudio w Valenci jak gral z Safinem -nie wychodzilo mu to najlepiej -chyba jeszcze nie jest w formie -pokonanie Henmana i DiMauro nie przekonuje mnie
    a drugi cwiercfinal to wiecej szans daje Ljubicicowi - meczyl sie wczesniej Gonzo z Moya i nie w formie Lopezem - do tego grali w tamtym roku 2 razy wprawdzie na hardzie i wygrywal ljuba - Gonzo tam wczesniej tez pokonal moye 2-0 by pozniej z ljuba przegrac 2-0 - mysle ze nawet to ze graja na cegle nie przeszkodzi chorwatowi wygrac -wydaje byc sie w formie skoro z federerem w Miami przegrywa dopiero po 3 tiebreakach

Robredo 2,25 Spb
    Ljubicic 2,1 Spb

Do góry
    #558152 - 21/04/2006 07:47 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    aktorek Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2004
    porównanie Miami - Monte Carlos

DLa mnie Robred lekko mocniejszy. A mity o zmęczeniu poprzdniego dnia 3 setówka nie maja zadnego odzwierciedlenia w wynikach. Robredo o wiele trudnijsi przeciwnicy i zapewne rozkręcił się a gaudio raczej wielkich specjalnosci nie miał.

A co do meczu Ivan - Gonzo lepiej rzucić monetą

Do góry
    #558153 - 21/04/2006 07:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcin07 Offline
    addict

Meldunek: 05/03/2005
    Jest tak cicho w temacie, że aż postanowiłem coś napisać od siebie.
    Roger Federer - D.Ferrer 2:0 (kurs 1.541)
    Też jestem w szoku po Ferrero i Nalbim i dzisiaj boje się tknąć czegokolwiek. Wydaje mi się jednak, że Fedex jedzie jak rozpędzona lokomotywa i zatrzyma się dopiero na Nadalu. Może pogromu nie będzie ale nie będzie się dziś bawił z Ferrer'em i bez straty seta odprawi go do domu.

Do góry
    #558154 - 21/04/2006 07:55 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Pio_FCI Offline
    old hand

Meldunek: 08/12/2004
    A ja mam takie pytanko...Jak sadzicie, ktory z pary Federer-Nadal jest blizszy dzisiaj straty seta ??
    Kursy na dokladny wynik 2-1 rzedu 5,5, wiec mozna zaryzykowac, ale no wlasnie, na ktorego:)

Do góry
    #558155 - 21/04/2006 08:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grzesol Offline
    Carpal Tunnel

Federer-Ferrer 1
    Nie będe się za dużo rozpisywał bo przy kursie 1.15 nie ma to zbytniego sensu.Pewna wygrana Fedka.

Nadal-Coria 1
    Spodziewałem się innych kursów w wykonaniu buków.Tylko 1.2 na Nadala,który gra z jednym z lepiej radzących sobie tenisistów na clayu.Bardzo niezrozumiały kurs ale wydaje się jednak,że to Nadal ma więcej szans na wygranie meczu.Coria męczył się z 2 ostatnimi przeciwnikami i tak naprawdę nie powinno go już być w tym turnieju,a Nadal kroczy od zwycięstwa do zwycięsta ale jego przeciwnicy nie są jacyś wymagający.Teraz to będzie prawdziwy test dla Nadala.

Gaudio-Robredo 2
    Naprawdę ciężko cokolwiek pisać o tym meczu bo grają ze sobą 2 naprawdę wyrównani zawodnicy.Jak to ktoś wcześniej napisał jest to typ na "wyczucie" i w 100 % się z tym zgadzam.Dlatego w moim mniemaniu wygra Robredo.

F.Gonzalez-I.Ljubicic no bet
    Jestem bardzo zaskoczony tak dalekim zajście Ljuby w tym turnieju,przecież dobrze wiemy,że clay to nie jest jego ulubiona nawierzchnia.Spotykają się z sobą 2 zawodnicy,którzy potężnie uderzają w szczególności Gonzalez,czasami naprawdę się dziwię,jak przeciwnicy odbierają jego zagrania bo on praktycznie każe uderzenie wali z całej siły i przy tym aż tak się nie męczy.Szanse w tym meczu oceniam na fifty-fifty dlatego raczej go odpuszczę.Gdybym miał jednak obstawić to raczej skłoniłbym się na Gonzaleza ale jakiejś konkretnej podstawy do zagrania tego typy nie mam.No może poza tym,że Ljuba nie lubi clayu

Do góry
    #558156 - 21/04/2006 08:04 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grzesol Offline
    Carpal Tunnel

Sorry zapomniałem jeszcze dodać jeden mecz z debla:
    Bjorkman/Mirnyj-Fyrstenberg/Matkowski 1
    To już naprawdę za wysokie progi dla naszego debla.Bjorkman i Mirnyj to obecnie najlepszy debel i nie powinien mieć kłopotów z pokonaniem naszej "pary eksportowej".Wczoraj turniejowa 1 gładko wygrała swój mecz 6:3 i 6:1 o ile dobrze pamiętam to w 1 secie mieli kłopoty bo przegrywali już 1:3 ale oni są tak doświadczenii,że i z takiej opresji potrafią wyjść.Myślę jednak,że nasza para nie będzie miała takiej szansy jak debel Harragard/Tursunov i łatwo przegra ten mecz.

Edited by Fro_Lech (21/04/2006 08:19)

Do góry
    #558157 - 21/04/2006 08:07 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Mitul Offline
    Villain

Meldunek: 27/08/2004
    Pio_FCI - chyba nie należy tam szukać niespodzianek, w obydwu meczach będzie moim zdaniem dość gładkie 2:0

Do góry
    #558158 - 21/04/2006 08:08 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    dAnTeCh Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
    Po wczorajszym dniu, dziś zagram lekko w meczu Federer-Ferrer 2-4,0(STS) 1/10 na Hiszpana. H2H 3-0 na korzyść Szwajcara, lecz mecze rozgrywane były na hardzie. Ferrer wyrósł na jednego z czołowych graczy clayowych (świadczy o tym poprzedni sezon), wczoraj wykazał się niebywałą skutecznością w szansach break-owych(8 na 10 bodajże). Może sytuacja w jakiej się znalazł(nie jest faworytem meczu) pozwoli mu zagrać z podobnym skutkiem jak wczoraj z Carlosem.

Do góry
    #558159 - 21/04/2006 08:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    magic321 Offline
    veteran

Meldunek: 13/02/2006
    Zauwazylem ze Robredo dosc slabo gra 1 seta a za to nastepny z reguly latwo wygrywa. Wiec mój typ to zaklad na livie po pierwszym secie gdzie mysle za kurs na robredo bedzie w granicach 3.5 a moze wiecej.

Do góry
    #558160 - 21/04/2006 08:23 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    rafael86 Offline
    El Siete

Meldunek: 29/03/2006
    Federer-Ferrer
    Federer jak do tej pory swoimi meczami zbytnio sie nie zmeczyl( z djokoviciem gral 3 sety co prawda ale wygral ten mecz dosc pewnie), wiem rowniez ze Ferdek na clayu nie gra az tak dobrze jak na innych nawierzchniach. Ferrer z koleji 3 mecze i 3 setowki- trzeba przyznac ze dobre mecze w jego wykonaniu (szczegolnie z ferrero i massu) Mysle ze jesli David bedzie mial dobra zagrywke dzis to moze urwac nawet urwac seta, bo o tym ze swietnie przelamuje i walczy o kazda pilke swiadcza jego ostanie mecze - widac ze jest zmotywowany.Jak dla mnie 3 sety i zwyciestwo Federerra 2-1
    Ljubicic-Gonzalez 2
    Co tu duzo pisac dotychczasowi przeciwnicy Chorwata nie byli z najwyzszej polki,a nawet mozna powiedziec ze to gracze dosc przecietni, na ktorych wystarczyla znana nam bron Ivana czyli serw.Gonzo zas od poczatku turnieju prezentuje sie dobrze, a biorac pod uwage fakt ze clay nie jest zbyt szczesliwa nawierchnia dla Chorwata to postawie na Chilijczyka
    Nadal-Coria 1
    Coria lubi tutaj grac, widac w jego grze determinacje, swietnie gra w polu, walczy o kazda pilke. A NAdal no coz to gracz o podobnym stylu gry tyle ze o wiele lepszy no i z bardziej stabilnym serwem od Cori, mysle wiec ze 2-0 dla Rafy
    GAudio-Robredo 1
    GG w drodze do 1/4 nie mial zbyt wymagajacych przeciwnikow (moze poza Acasuso) jednak widac ze gra dosc pewnie i zalezy mu na dobrych wynikach (ktorych dawno juz nie mial)
    Coz Robredo to gracz napewno solidny i niebezpieczny dla kazdego, niektorych dziwi jego wczorajsze zwyciestwo z Nalbim, jednak trzeba zauwazyc ze David juz od samego poczatku turnieju mial klopoty przy wlasnym serwie, czesto bedac przelamywanym, a Tommy potrafil to wykorzystac i dlatego wygral. Coz ciezko mimo wszystko wskazac jednoznacznego faworyta jedank jak dla mnie 55-45 na korzysc GG

Do góry
    #558161 - 21/04/2006 08:28 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Dzisiaj raczej na live się skupie. Dość ciężkie mecze do jednoznacznego zagrania. Dla emocji chyba sobie zagram Nadal(-5) i Ferrer(+5). Regularnością Nadal może zabić Corię, handi spokojnie do przeskoczenia, nawet jeśli wygra powiedzmy 63 64 to będe miał zwrot. Liczę też na waleczność Ferrera, Roger z pewnością da kilka szans na przełamanie Davidowi, liczę że raz, może dwa uda się mu to wykorzystać, a wtedy zobaczymy.

Z debli też dla emocji Acasuso/Prieto i Bhupathi/Stepanek. Dalej gram na pary ziemne. Kursy zachęcające.

Do góry
    #558162 - 21/04/2006 08:56 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Rivaldinho Offline
    +

Meldunek: 29/04/2004
    Guillermo Coria - Rafael Nadal
    Total doublefaults by Coria:
    Typ: over 10.5

imo całej sympatii jaką daże Gizmo uważam że przeskoczy linie 10 podwójnych błędów. W pierwszej rundzie nie popełnił wiele podwójnych błędow.. bo tylko sześć - jest to jednak nieco mylące.. bo wygrał gładko 63 61 więc wcale nie jest to tak mało.. Jednak prawdziwie popisy servisu zaprezentował nam w dwóch kolejnych rundach. W pamiętnym pojedynku z Mathieu popełnił ich 20. Był to jednak pojedynek 3 setowy - wynik: 16 76 64.
    Kolejna, trzecia runda.. to pojedynek z Niemcem Nicolasem Kieferem a w nim 23 podwójne błędy servsowe.
    Coria stważa wiele szans na przełamanie dla swoich rywali. Francuz Mathieu miał takich szans 18, z czego wykorzystał 7. a Kiefer otrzymał 20 szans na breaka z czego wykorzystał równiez 7.
    Gemy servisowej Gizmo są zaciete i nieinaczej będzie dzis w pojedynku ze świetnym biegaczem Rafaelem.
    Jeśi tylko Coria nie przegra gładko np. 62 62 (w co nie wierze) to myślę ze minimum te 11 podwójnych błędów popełni.
    Coria z Nadalem spotkali się 3 razy na clayu, oto wyniki:

• 2003 Nadal v Coria 67 26 (Monte Carlo)
  • 2005 Nadal v Coria 63 61 06 75 (Monte Carlo)
  • 2005 Nadal v Coria 64 36 63 46 76 (Rzym)

Można mieć nadzieje na 3 sety.. a wtedy taki zakład to bankier.

GooD LucK

Początek meczu : 12:30

www.pajacyk.pl <-- KLIK

CZAT MECZ.PL !

• Do góry
    #558163 - 21/04/2006 09:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Boubson Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
    kurs w profie na ljube wzrasta... poczekam jeszcze troche i pojde go zagram... jak dla mnie chorwat powinien sie uporac z gonzem... chilijczyk rozczarowal mnie w meczu z cienkim lopezem kiedy to malo nie wylecial za burte... ponadto dwa deble - bhup:step i aspel:perry ... pozdrawiam

Do góry
    #558164 - 21/04/2006 10:53 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Jose Offline
    Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
    Ljubicic (4) -Gonzalez (12) 1 1,9

Tutaj troszke bardziej o tym napisałem:
    http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....2ca#Post2458848

Do góry
    #558165 - 21/04/2006 16:48 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grzesol Offline
    Carpal Tunnel

No to juz jutro zaczynają się półfinały i wielce prawdopodobne,że zagrają w nim turniejowa 1 i 2.Ktos jednak dobrze ustawił tą drabinkę,żeby mogli trafić na siebie dopiero w finale Przejdę do jutrzejszych meczy:

Federer-F.Gonzalez 1
    Nie ma co za wiele się rozpisywać,Federer spokojnie wygra to spotkanie.Więcej nie napiszę bo po co,nie ma według mnie sensu.

Nadal-Gaudio 1
    Kolejny mecz z cyklu 1 zdecydowany faworyt.Zadziwiło mnie tylko,że Gaudio tak łatwo poradził sobie z solidnym Robredo,coś ta solidnośc go zawiodła.Nadal przejeżdża się po rywalach jak walec,a już dzisiejszy wynik zasługuje na naprawdę duże uznanie 6:2 i 6:1 z Corią na clayu to naprawdę niezły wyczyn.

Według mnie te 2 mecze można grać za grubą kasę,tylko ile może wyjść z tej grubej kasy przy kursach w granicach 1.1-1.2 ale spokojnie można te mecze dodawać na każdy kupon,bo każde inne rozwiązanie niż ich zwycięstwo będzie ogromną sensacją.Już możemy nastawiać się na niedzielny finał Federera z Nadalem,w którym obydwoje mają równe szanse na zwycięstwo.

Do góry
    #558166 - 21/04/2006 16:53 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Gaudio mówi , że odnalazł znowu motywacje do gry i jego forma wraca , jednak nie jest chyba jeszcze przygotowany aby ograć Nadala . Napewno powalczy , może nawet urwie seta ale nic więcej .

Do góry
    #558167 - 23/04/2006 08:41 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    gosmar Offline
    journeyman

Meldunek: 07/03/2006
    Federer - Nadal

2006-03-04 Final R. Federer - R. Nadal 6-2 4-6 4-6
    Roland Garros
    2005-06-03 Semi Final R. Federer - R. Nadal 3-6 6-4 4-6 3-6
    NASDAQ-100 Open
    2005-04-03 Final R. Federer - R. Nadal 2-6 6-7 7-6 6-3 6-1
    2004-03-29 1/16 R. Federer - R. Nadal 3-6 3-6

Trudno jest wytypowac wynik.Dwaj najlepsi tenisisci świata.Tylko przeczucie.Wedlug mnie Federer WYGRA....

Do góry
    #558168 - 23/04/2006 09:31 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

R.Nadal-R.Federer 1 @2,06 Pinnacle

W tej chwili jedynym zawodnikiem, który może ograć Federera jest Nadal i jedynym zawodnikiem który może ograć na cegle Nadala jest Federer. Czy dzisiaj mu się to uda ? Według mnie nie, a kurs na Nadala dla mnie kosmiczny i pewnie kolejny raz zobaczymy na niego taki kurs na cegle za kilka dobrych lat. Federer to zawodnik kompletny i najbardziej wszechstronny jaki pojawił się od dobrych wielu lat. Jeżeli jest w formie to na trawie czy hardzie jest go strasznie ciężko pokonać. Na cegle już jednak jego magia nie jest tak widoczna i moim zdaniem podobnie jak Samprasowi może mu braknąć wygranej na French Open. Zarówno cegła (na której rządzi Nadal) jak i trawa (królestwo Federera) to są dwie najbardziej specyficzne nawierzchnie, wymagające zupełnie innej taktyki, innych umiejętności i innego sposobu grania. To, że Federer potrafi na obu nawierzchniach dobrze sobie radzić juz zasługuje na szacunek. Otwarcie muszę jednak przyznać, że widziałem kilka jego spotkań na cegle i tutaj nie widać w jego grze takiej dominacji, zresztą stylem gry przypomina tego Federera z hardu. Na wielu zawodników taka gra wystarcza, ale na Nadala to może być za mało. Tutaj Federer dotarł do finału bardziej przekonująco ogrywając w dziecinny sposób czołówke ceglarzy - Martina,Ferrera i Gonzo. Nadal jakoś bez przekonania ogrywał Clementa i Lisnarda, Coria był strasznie zmęczony wcześniejszymi meczami a wczoraj Gaudio nawet ugrał z Nadalem seta (najładniejszy set na tegorocznym Monte Carlo). Federerowi jednak nigdy nie szło z Nadalem. Jedyny raz ograł go przed rokiem w Miami, ale wynik 2:6 6:7 7:6 6:3 6:1 mówi sam za siebie, że i wtedy łatwo nie było. Pozostałe mecze wygrał Nadal - w 2004 w Miami i w tym roku w Dubaju (jedyny tegoroczny mecz przegrany przez Federera). Oczywiście Nadal był też lepszy w półfinale French Open, który miałem przyjemność oglądać i muszę przyznać, że Roger był w tym meczu raczej bezradny i Nadal spokojnie go wypunktował w 4 setach. Tak więc H2H 3:1 dla Nadala musi robić wrażenie. Nadal w meczach z Rogerem zawsze gra na 100% z taką determinacją, że nawet FedEx czasami nie wie co sie dzieje. Hiszpan jest stworzony do gry na cegle. Fantastyczna gra z za końcowej linii, wspaniała technika, niebywała kondycja i bieganie do wszystkich możliwych piłek co ostatecznie odbiera chęci rywalom. Dla Federera głównym celem jest French Open, dla Nadala każdy mecz na cegle to niemal jak finał tego turnieju i w dalszym ciągu śrubuje rekord wygranych meczów z rzędu na cegle. Napewno będziemy świadkami wielkiego spektaklu ale moim zdaniem górą będzie Hiszpan.

Do góry
    #558169 - 23/04/2006 10:17 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Dzisiaj zapowiada się szlagierowy pojedynek. Mecz dwóch gwiazd światowego formatu. Cieżko wytypować kto wygra. Ja skłaniam się ku Rafie, to przecież on jest królem clay'u i to on prowadzi grę. Czy można powiedzieć to samo o Fedexie? Nie, bo Szwajcar nie lubi długich wymian, zdecydowanym atutem Nadala będą właśnie takie wymiany, gdzie IMO to właśnie Hiszpan będzie prowadził grę. Najbezpieczniej byłoby zagrać jakiśover na gemy, bo nie sądze aby spotkanie zakończyło się w 3 setach. Każdy kto choć trochę interesuje się tenisem zna temperament Rafy, widział go w akcji i dobrze wie że młody zawzięty Hiszpan będzie latał do każdej piłki jak głupi i właśnie ta zawziętość i chęć walki zadecyduje o końcowym sukcesie. Nie ma sensu grać tego spotkania grubo, bo obaj panowie maja rochunki do rozliczenia i u każdego z nich mobilizacja 200% także tutaj każdy wynik jest możliwy. Takiego kursu na Nadala w tym roku (na clay'u) już nie zobaczymy, bo im bliżej RG tym forma Nadala będzie wzrastać. To pierwszy turniej na mączce dla Nadala, w następnym (Barcelona), będzie już tylko lepiej i tak przez całe turnee po kleju

Do góry
    #558170 - 23/04/2006 10:32 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    saxxon Offline
    veteran

Meldunek: 16/06/2004
    Oglądałem mecze zarówno Fedka jak i Rafy w tym turnieju dlatego coś tu skrobnę

Rafa od początku turnieju az do wczorajszego pojedynku z Gaudio prezentował sie wg swoich maksymalnych możliwości na ok. 60%
    Widać że chłopak niezbyt dawno zaczął sezon, to jest jego pierwszy turniej na ziemi i forma mimo ze nie jest najwyzsza to potrafi on pokonywac slabszych rywali bez strat
    Jednak dopiero Gaudio postawił Hiszpanowi cięższe warunki - i niestety pierwszy set padł łupem Argentynczyka
    Jednak Rafa w tym meczu wyglądałjakby forma mu rosła w czasie spotkania - grał coraz lepiej, czuł sie coraz pewniej i po grze na wymeczenie i przebijanie jaką grał przez cały turniej zaczął ostro atakować w swoim starym dobrym stylu - i trafiał Wynik - Gaudio poległ dosc gładziutko

Fedek - na tym turnieju jest samopas tzn. bez swojego trenera a tylko z Mirką
    Trenował tylko tydzien na cegle i wg. mnie prezentuje sie wysmienicie
    Nie wiem co było przyczyną gry jaką prezentował w meczu z Ferrerem ale musze wam napisać że był to tenis kosmiczny Fedexa - moze to była dyspozycja danego dnia, ale chciałbym was ostrzec ze jesli tak grałby Fedex z Rafą to nie bardzo widzę Nadala (w meczu z Gonzem juz nie było takiego poziomu Fedexa ale moze rywal za malo wymagający)

Mimo ze lubie obydwóch tensisistów to bardziej skłąniałbym sie za Rafą i typem na tego zawodnika, jednak moim zdaniem zdecyduje dyspozycja dnia, choc Rafa mysle ze jak zaczyna przegrywac to podnosi swój poziom tenisa (przykład wczorajszego meczu)
    a Fedex czasami nawet wygrywając potrafi sie niezle rozregulować (finał z Nadalem w Dubaju) a Rafa to wtedy wykozysta

Do góry
    #558171 - 23/04/2006 11:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

Nadal double faults

Typ: over 1.5

Kurs: 1.8

Buk: Fonbet

Stawka: 8/10

Patrząc na rzecz z czysto statystycznego punktu widzenia , linia wystawiona przez Fonbet na liczbę powdójnych błędów Nadla jest moim za niska. Pojedynek będzie toczony do trzech wygranych setów i raczej wątpliwe aby skończył się 3-0 dla któregoś z zawodników. A to daje nam już sporą liczbę gemów serwisowych. Sety powinny być długie, a wynik w granicach 64 63 57 63. Rok temu podczas Roland Garros Nadal w meczu z Rogerem zrobił 4 podówjne błędy. W poprzednich meczach tu w Monte Carlo srednia błędów wyniosła dokładnie 1 na każde spotkanie . Oczywiście Nadal nie serwuje z największą siłą , raczej jest to serwis kierunkowy, ale błędy się przytrafiają. Dodatkowo dzis przewidziane są podmuchy wiatru dochodzące do 25 km/h. Nie wiem czy to dużo, ale może mieć to lekki wpływ na serwis, głównie podczas wyrzutu piłki. Pozatym linia 1,5 jest naprawdę niska i w perspektywie 5 setów szansa na jej przekroczenia spora.

Do góry
    #558172 - 23/04/2006 17:27 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Czas zakończyć bardzo udany (przynajmniej dla mnie) turniej w Monte Carlo...

Final :
    R.Nadal def. R.Federer 6:2 6:7 6:3 7:6

Moim zdaniem najlepszy mecz w tym roku ale jak mogło być inaczej skoro spotkali się dwaj giganci światowego tenisa

Nadal tym samym przedłużył swoją fantystyczną serię kolejnych wygranych na cegle do 42 (zaczynał ją od zwycięstwa równo rok temu w I rundzie turnieju w Monte Carlo). Dzisiejsza wygrana była jednocześnie jego 7 kolejnym triumfem w turniejach ATP.

Federer po dzisiejszym meczu ma z kolei na końcie już 176 meczów (!!! !!!), w których wygrywa conajmniej jednego seta. Ostatni raz nie wygrał seta z... Nadalem w Miami w 2004 roku.

Jak tylko pojawi się dziesiejsze spotkanie na torrentach od razu ściągam na kompa

Oby więcej takich meczów

Do góry
    Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08