Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#558152 - 21/04/2006 07:47 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
aktorek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/12/2004
porównanie Miami - Monte Carlos

DLa mnie Robred lekko mocniejszy. A mity o zmęczeniu poprzdniego dnia 3 setówka nie maja zadnego odzwierciedlenia w wynikach. Robredo o wiele trudnijsi przeciwnicy i zapewne rozkręcił się a gaudio raczej wielkich specjalnosci nie miał.

A co do meczu Ivan - Gonzo lepiej rzucić monetą

Do góry
Bonus: Unibet
#558153 - 21/04/2006 07:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Marcin07 Offline
addict

Meldunek: 05/03/2005
Jest tak cicho w temacie, że aż postanowiłem coś napisać od siebie.
Roger Federer - D.Ferrer 2:0 (kurs 1.541)
Też jestem w szoku po Ferrero i Nalbim i dzisiaj boje się tknąć czegokolwiek. Wydaje mi się jednak, że Fedex jedzie jak rozpędzona lokomotywa i zatrzyma się dopiero na Nadalu. Może pogromu nie będzie ale nie będzie się dziś bawił z Ferrer'em i bez straty seta odprawi go do domu.

Do góry
#558154 - 21/04/2006 07:55 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Pio_FCI Offline
old hand

Meldunek: 08/12/2004
A ja mam takie pytanko...Jak sadzicie, ktory z pary Federer-Nadal jest blizszy dzisiaj straty seta ??
Kursy na dokladny wynik 2-1 rzedu 5,5, wiec mozna zaryzykowac, ale no wlasnie, na ktorego:)

Do góry
#558155 - 21/04/2006 08:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Federer-Ferrer 1
Nie będe się za dużo rozpisywał bo przy kursie 1.15 nie ma to zbytniego sensu.Pewna wygrana Fedka.

Nadal-Coria 1
Spodziewałem się innych kursów w wykonaniu buków.Tylko 1.2 na Nadala,który gra z jednym z lepiej radzących sobie tenisistów na clayu.Bardzo niezrozumiały kurs ale wydaje się jednak,że to Nadal ma więcej szans na wygranie meczu.Coria męczył się z 2 ostatnimi przeciwnikami i tak naprawdę nie powinno go już być w tym turnieju,a Nadal kroczy od zwycięstwa do zwycięsta ale jego przeciwnicy nie są jacyś wymagający.Teraz to będzie prawdziwy test dla Nadala.

Gaudio-Robredo 2
Naprawdę ciężko cokolwiek pisać o tym meczu bo grają ze sobą 2 naprawdę wyrównani zawodnicy.Jak to ktoś wcześniej napisał jest to typ na "wyczucie" i w 100 % się z tym zgadzam.Dlatego w moim mniemaniu wygra Robredo.

F.Gonzalez-I.Ljubicic no bet
Jestem bardzo zaskoczony tak dalekim zajście Ljuby w tym turnieju,przecież dobrze wiemy,że clay to nie jest jego ulubiona nawierzchnia.Spotykają się z sobą 2 zawodnicy,którzy potężnie uderzają w szczególności Gonzalez,czasami naprawdę się dziwię,jak przeciwnicy odbierają jego zagrania bo on praktycznie każe uderzenie wali z całej siły i przy tym aż tak się nie męczy.Szanse w tym meczu oceniam na fifty-fifty dlatego raczej go odpuszczę.Gdybym miał jednak obstawić to raczej skłoniłbym się na Gonzaleza ale jakiejś konkretnej podstawy do zagrania tego typy nie mam.No może poza tym,że Ljuba nie lubi clayu

Do góry
#558156 - 21/04/2006 08:04 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Sorry zapomniałem jeszcze dodać jeden mecz z debla:
Bjorkman/Mirnyj-Fyrstenberg/Matkowski 1
To już naprawdę za wysokie progi dla naszego debla.Bjorkman i Mirnyj to obecnie najlepszy debel i nie powinien mieć kłopotów z pokonaniem naszej "pary eksportowej".Wczoraj turniejowa 1 gładko wygrała swój mecz 6:3 i 6:1 o ile dobrze pamiętam to w 1 secie mieli kłopoty bo przegrywali już 1:3 ale oni są tak doświadczenii,że i z takiej opresji potrafią wyjść.Myślę jednak,że nasza para nie będzie miała takiej szansy jak debel Harragard/Tursunov i łatwo przegra ten mecz.

Edited by Fro_Lech (21/04/2006 08:19)

Do góry
#558157 - 21/04/2006 08:07 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
Pio_FCI - chyba nie należy tam szukać niespodzianek, w obydwu meczach będzie moim zdaniem dość gładkie 2:0

Do góry
#558158 - 21/04/2006 08:08 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
dAnTeCh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
Po wczorajszym dniu, dziś zagram lekko w meczu Federer-Ferrer 2-4,0(STS) 1/10 na Hiszpana. H2H 3-0 na korzyść Szwajcara, lecz mecze rozgrywane były na hardzie. Ferrer wyrósł na jednego z czołowych graczy clayowych (świadczy o tym poprzedni sezon), wczoraj wykazał się niebywałą skutecznością w szansach break-owych(8 na 10 bodajże). Może sytuacja w jakiej się znalazł(nie jest faworytem meczu) pozwoli mu zagrać z podobnym skutkiem jak wczoraj z Carlosem.

Do góry
#558159 - 21/04/2006 08:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
Zauwazylem ze Robredo dosc slabo gra 1 seta a za to nastepny z reguly latwo wygrywa. Wiec mój typ to zaklad na livie po pierwszym secie gdzie mysle za kurs na robredo bedzie w granicach 3.5 a moze wiecej.

Do góry
#558160 - 21/04/2006 08:23 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Federer-Ferrer
Federer jak do tej pory swoimi meczami zbytnio sie nie zmeczyl( z djokoviciem gral 3 sety co prawda ale wygral ten mecz dosc pewnie), wiem rowniez ze Ferdek na clayu nie gra az tak dobrze jak na innych nawierzchniach. Ferrer z koleji 3 mecze i 3 setowki- trzeba przyznac ze dobre mecze w jego wykonaniu (szczegolnie z ferrero i massu) Mysle ze jesli David bedzie mial dobra zagrywke dzis to moze urwac nawet urwac seta, bo o tym ze swietnie przelamuje i walczy o kazda pilke swiadcza jego ostanie mecze - widac ze jest zmotywowany.Jak dla mnie 3 sety i zwyciestwo Federerra 2-1
Ljubicic-Gonzalez 2
Co tu duzo pisac dotychczasowi przeciwnicy Chorwata nie byli z najwyzszej polki,a nawet mozna powiedziec ze to gracze dosc przecietni, na ktorych wystarczyla znana nam bron Ivana czyli serw.Gonzo zas od poczatku turnieju prezentuje sie dobrze, a biorac pod uwage fakt ze clay nie jest zbyt szczesliwa nawierchnia dla Chorwata to postawie na Chilijczyka
Nadal-Coria 1
Coria lubi tutaj grac, widac w jego grze determinacje, swietnie gra w polu, walczy o kazda pilke. A NAdal no coz to gracz o podobnym stylu gry tyle ze o wiele lepszy no i z bardziej stabilnym serwem od Cori, mysle wiec ze 2-0 dla Rafy
GAudio-Robredo 1
GG w drodze do 1/4 nie mial zbyt wymagajacych przeciwnikow (moze poza Acasuso) jednak widac ze gra dosc pewnie i zalezy mu na dobrych wynikach (ktorych dawno juz nie mial)
Coz Robredo to gracz napewno solidny i niebezpieczny dla kazdego, niektorych dziwi jego wczorajsze zwyciestwo z Nalbim, jednak trzeba zauwazyc ze David juz od samego poczatku turnieju mial klopoty przy wlasnym serwie, czesto bedac przelamywanym, a Tommy potrafil to wykorzystac i dlatego wygral. Coz ciezko mimo wszystko wskazac jednoznacznego faworyta jedank jak dla mnie 55-45 na korzysc GG

Do góry
#558161 - 21/04/2006 08:28 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Dzisiaj raczej na live się skupie. Dość ciężkie mecze do jednoznacznego zagrania. Dla emocji chyba sobie zagram Nadal(-5) i Ferrer(+5). Regularnością Nadal może zabić Corię, handi spokojnie do przeskoczenia, nawet jeśli wygra powiedzmy 63 64 to będe miał zwrot. Liczę też na waleczność Ferrera, Roger z pewnością da kilka szans na przełamanie Davidowi, liczę że raz, może dwa uda się mu to wykorzystać, a wtedy zobaczymy.

Z debli też dla emocji Acasuso/Prieto i Bhupathi/Stepanek. Dalej gram na pary ziemne. Kursy zachęcające.

Do góry
#558162 - 21/04/2006 08:56 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
Guillermo Coria - Rafael Nadal
Total doublefaults by Coria:
Typ: over 10.5
Kurs: 1.85
Buk: Unibet

imo całej sympatii jaką daże Gizmo uważam że przeskoczy linie 10 podwójnych błędów. W pierwszej rundzie nie popełnił wiele podwójnych błędow.. bo tylko sześć - jest to jednak nieco mylące.. bo wygrał gładko 63 61 więc wcale nie jest to tak mało.. Jednak prawdziwie popisy servisu zaprezentował nam w dwóch kolejnych rundach. W pamiętnym pojedynku z Mathieu popełnił ich 20. Był to jednak pojedynek 3 setowy - wynik: 16 76 64.
Kolejna, trzecia runda.. to pojedynek z Niemcem Nicolasem Kieferem a w nim 23 podwójne błędy servsowe.
Coria stważa wiele szans na przełamanie dla swoich rywali. Francuz Mathieu miał takich szans 18, z czego wykorzystał 7. a Kiefer otrzymał 20 szans na breaka z czego wykorzystał równiez 7.
Gemy servisowej Gizmo są zaciete i nieinaczej będzie dzis w pojedynku ze świetnym biegaczem Rafaelem.
Jeśi tylko Coria nie przegra gładko np. 62 62 (w co nie wierze) to myślę ze minimum te 11 podwójnych błędów popełni.
Coria z Nadalem spotkali się 3 razy na clayu, oto wyniki:

• 2003 Nadal v Coria 67 26 (Monte Carlo)
  • 2005 Nadal v Coria 63 61 06 75 (Monte Carlo)
  • 2005 Nadal v Coria 64 36 63 46 76 (Rzym)

Można mieć nadzieje na 3 sety.. a wtedy taki zakład to bankier.

GooD LucK

Początek meczu : 12:30

www.pajacyk.pl <-- KLIK

CZAT MECZ.PL !

• Do góry
    #558163 - 21/04/2006 09:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Boubson Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
    kurs w profie na ljube wzrasta... poczekam jeszcze troche i pojde go zagram... jak dla mnie chorwat powinien sie uporac z gonzem... chilijczyk rozczarowal mnie w meczu z cienkim lopezem kiedy to malo nie wylecial za burte... ponadto dwa deble - bhup:step i aspel:perry ... pozdrawiam

Do góry
    #558164 - 21/04/2006 10:53 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Jose Offline
    Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
    Ljubicic (4) -Gonzalez (12) 1 1,9

Tutaj troszke bardziej o tym napisałem:
    http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat....2ca#Post2458848

Do góry
    #558165 - 21/04/2006 16:48 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grzesol Offline
    Carpal Tunnel

No to juz jutro zaczynają się półfinały i wielce prawdopodobne,że zagrają w nim turniejowa 1 i 2.Ktos jednak dobrze ustawił tą drabinkę,żeby mogli trafić na siebie dopiero w finale Przejdę do jutrzejszych meczy:

Federer-F.Gonzalez 1
    Nie ma co za wiele się rozpisywać,Federer spokojnie wygra to spotkanie.Więcej nie napiszę bo po co,nie ma według mnie sensu.

Nadal-Gaudio 1
    Kolejny mecz z cyklu 1 zdecydowany faworyt.Zadziwiło mnie tylko,że Gaudio tak łatwo poradził sobie z solidnym Robredo,coś ta solidnośc go zawiodła.Nadal przejeżdża się po rywalach jak walec,a już dzisiejszy wynik zasługuje na naprawdę duże uznanie 6:2 i 6:1 z Corią na clayu to naprawdę niezły wyczyn.

Według mnie te 2 mecze można grać za grubą kasę,tylko ile może wyjść z tej grubej kasy przy kursach w granicach 1.1-1.2 ale spokojnie można te mecze dodawać na każdy kupon,bo każde inne rozwiązanie niż ich zwycięstwo będzie ogromną sensacją.Już możemy nastawiać się na niedzielny finał Federera z Nadalem,w którym obydwoje mają równe szanse na zwycięstwo.

Do góry
    #558166 - 21/04/2006 16:53 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    Gaudio mówi , że odnalazł znowu motywacje do gry i jego forma wraca , jednak nie jest chyba jeszcze przygotowany aby ograć Nadala . Napewno powalczy , może nawet urwie seta ale nic więcej .

Do góry
    #558167 - 23/04/2006 08:41 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    gosmar Offline
    journeyman

Meldunek: 07/03/2006
    Federer - Nadal

2006-03-04 Final R. Federer - R. Nadal 6-2 4-6 4-6
    Roland Garros
    2005-06-03 Semi Final R. Federer - R. Nadal 3-6 6-4 4-6 3-6
    NASDAQ-100 Open
    2005-04-03 Final R. Federer - R. Nadal 2-6 6-7 7-6 6-3 6-1
    2004-03-29 1/16 R. Federer - R. Nadal 3-6 3-6

Trudno jest wytypowac wynik.Dwaj najlepsi tenisisci świata.Tylko przeczucie.Wedlug mnie Federer WYGRA....

Do góry
    #558168 - 23/04/2006 09:31 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    R.Nadal-R.Federer 1 @2,06 Pinnacle

W tej chwili jedynym zawodnikiem, który może ograć Federera jest Nadal i jedynym zawodnikiem który może ograć na cegle Nadala jest Federer. Czy dzisiaj mu się to uda ? Według mnie nie, a kurs na Nadala dla mnie kosmiczny i pewnie kolejny raz zobaczymy na niego taki kurs na cegle za kilka dobrych lat. Federer to zawodnik kompletny i najbardziej wszechstronny jaki pojawił się od dobrych wielu lat. Jeżeli jest w formie to na trawie czy hardzie jest go strasznie ciężko pokonać. Na cegle już jednak jego magia nie jest tak widoczna i moim zdaniem podobnie jak Samprasowi może mu braknąć wygranej na French Open. Zarówno cegła (na której rządzi Nadal) jak i trawa (królestwo Federera) to są dwie najbardziej specyficzne nawierzchnie, wymagające zupełnie innej taktyki, innych umiejętności i innego sposobu grania. To, że Federer potrafi na obu nawierzchniach dobrze sobie radzić juz zasługuje na szacunek. Otwarcie muszę jednak przyznać, że widziałem kilka jego spotkań na cegle i tutaj nie widać w jego grze takiej dominacji, zresztą stylem gry przypomina tego Federera z hardu. Na wielu zawodników taka gra wystarcza, ale na Nadala to może być za mało. Tutaj Federer dotarł do finału bardziej przekonująco ogrywając w dziecinny sposób czołówke ceglarzy - Martina,Ferrera i Gonzo. Nadal jakoś bez przekonania ogrywał Clementa i Lisnarda, Coria był strasznie zmęczony wcześniejszymi meczami a wczoraj Gaudio nawet ugrał z Nadalem seta (najładniejszy set na tegorocznym Monte Carlo). Federerowi jednak nigdy nie szło z Nadalem. Jedyny raz ograł go przed rokiem w Miami, ale wynik 2:6 6:7 7:6 6:3 6:1 mówi sam za siebie, że i wtedy łatwo nie było. Pozostałe mecze wygrał Nadal - w 2004 w Miami i w tym roku w Dubaju (jedyny tegoroczny mecz przegrany przez Federera). Oczywiście Nadal był też lepszy w półfinale French Open, który miałem przyjemność oglądać i muszę przyznać, że Roger był w tym meczu raczej bezradny i Nadal spokojnie go wypunktował w 4 setach. Tak więc H2H 3:1 dla Nadala musi robić wrażenie. Nadal w meczach z Rogerem zawsze gra na 100% z taką determinacją, że nawet FedEx czasami nie wie co sie dzieje. Hiszpan jest stworzony do gry na cegle. Fantastyczna gra z za końcowej linii, wspaniała technika, niebywała kondycja i bieganie do wszystkich możliwych piłek co ostatecznie odbiera chęci rywalom. Dla Federera głównym celem jest French Open, dla Nadala każdy mecz na cegle to niemal jak finał tego turnieju i w dalszym ciągu śrubuje rekord wygranych meczów z rzędu na cegle. Napewno będziemy świadkami wielkiego spektaklu ale moim zdaniem górą będzie Hiszpan.

Do góry
    #558169 - 23/04/2006 10:17 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Dzisiaj zapowiada się szlagierowy pojedynek. Mecz dwóch gwiazd światowego formatu. Cieżko wytypować kto wygra. Ja skłaniam się ku Rafie, to przecież on jest królem clay'u i to on prowadzi grę. Czy można powiedzieć to samo o Fedexie? Nie, bo Szwajcar nie lubi długich wymian, zdecydowanym atutem Nadala będą właśnie takie wymiany, gdzie IMO to właśnie Hiszpan będzie prowadził grę. Najbezpieczniej byłoby zagrać jakiśover na gemy, bo nie sądze aby spotkanie zakończyło się w 3 setach. Każdy kto choć trochę interesuje się tenisem zna temperament Rafy, widział go w akcji i dobrze wie że młody zawzięty Hiszpan będzie latał do każdej piłki jak głupi i właśnie ta zawziętość i chęć walki zadecyduje o końcowym sukcesie. Nie ma sensu grać tego spotkania grubo, bo obaj panowie maja rochunki do rozliczenia i u każdego z nich mobilizacja 200% także tutaj każdy wynik jest możliwy. Takiego kursu na Nadala w tym roku (na clay'u) już nie zobaczymy, bo im bliżej RG tym forma Nadala będzie wzrastać. To pierwszy turniej na mączce dla Nadala, w następnym (Barcelona), będzie już tylko lepiej i tak przez całe turnee po kleju

Do góry
    #558170 - 23/04/2006 10:32 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    saxxon Offline
    veteran

Meldunek: 16/06/2004
    Oglądałem mecze zarówno Fedka jak i Rafy w tym turnieju dlatego coś tu skrobnę

Rafa od początku turnieju az do wczorajszego pojedynku z Gaudio prezentował sie wg swoich maksymalnych możliwości na ok. 60%
    Widać że chłopak niezbyt dawno zaczął sezon, to jest jego pierwszy turniej na ziemi i forma mimo ze nie jest najwyzsza to potrafi on pokonywac slabszych rywali bez strat
    Jednak dopiero Gaudio postawił Hiszpanowi cięższe warunki - i niestety pierwszy set padł łupem Argentynczyka
    Jednak Rafa w tym meczu wyglądałjakby forma mu rosła w czasie spotkania - grał coraz lepiej, czuł sie coraz pewniej i po grze na wymeczenie i przebijanie jaką grał przez cały turniej zaczął ostro atakować w swoim starym dobrym stylu - i trafiał Wynik - Gaudio poległ dosc gładziutko

Fedek - na tym turnieju jest samopas tzn. bez swojego trenera a tylko z Mirką
    Trenował tylko tydzien na cegle i wg. mnie prezentuje sie wysmienicie
    Nie wiem co było przyczyną gry jaką prezentował w meczu z Ferrerem ale musze wam napisać że był to tenis kosmiczny Fedexa - moze to była dyspozycja danego dnia, ale chciałbym was ostrzec ze jesli tak grałby Fedex z Rafą to nie bardzo widzę Nadala (w meczu z Gonzem juz nie było takiego poziomu Fedexa ale moze rywal za malo wymagający)

Mimo ze lubie obydwóch tensisistów to bardziej skłąniałbym sie za Rafą i typem na tego zawodnika, jednak moim zdaniem zdecyduje dyspozycja dnia, choc Rafa mysle ze jak zaczyna przegrywac to podnosi swój poziom tenisa (przykład wczorajszego meczu)
    a Fedex czasami nawet wygrywając potrafi sie niezle rozregulować (finał z Nadalem w Dubaju) a Rafa to wtedy wykozysta

Do góry
    #558171 - 23/04/2006 11:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
    Nadal double faults

Typ: over 1.5

Kurs: 1.8

Buk: Fonbet

Stawka: 8/10

Patrząc na rzecz z czysto statystycznego punktu widzenia , linia wystawiona przez Fonbet na liczbę powdójnych błędów Nadla jest moim za niska. Pojedynek będzie toczony do trzech wygranych setów i raczej wątpliwe aby skończył się 3-0 dla któregoś z zawodników. A to daje nam już sporą liczbę gemów serwisowych. Sety powinny być długie, a wynik w granicach 64 63 57 63. Rok temu podczas Roland Garros Nadal w meczu z Rogerem zrobił 4 podówjne błędy. W poprzednich meczach tu w Monte Carlo srednia błędów wyniosła dokładnie 1 na każde spotkanie . Oczywiście Nadal nie serwuje z największą siłą , raczej jest to serwis kierunkowy, ale błędy się przytrafiają. Dodatkowo dzis przewidziane są podmuchy wiatru dochodzące do 25 km/h. Nie wiem czy to dużo, ale może mieć to lekki wpływ na serwis, głównie podczas wyrzutu piłki. Pozatym linia 1,5 jest naprawdę niska i w perspektywie 5 setów szansa na jej przekroczenia spora.

Do góry
    Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08