Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#558132 - 19/04/2006 17:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Gaudio gra z Di Mauro

Kursy nawet prof wystawił, ale nie na wszystkie mecze:

293 Nalbandian - Robredo 1.44 - 2.41
294 Coria - Kiefer 1.4 - 2.54
295 Federer - Balleret 1.03 - 8.6

Coria - Kiefer
Ciekawe jak zagra jutro Coria bo przecież dziś grał z kontuzją barka z tego co przeczytałem na forum. Także warte jest zastanowienia czy grać na niego czy nie.
Ljubicic - Simon
Mecz ciekawy, można postawić na Simona.
Ferrero - Ferrer
J.C.Ferrero gra w tym turnieju dobrze - zresztą sami to widzicie i myśle, że można zagrać tutaj na Juana Carlosa.
Nalbandian - Robredo
Szanse tutaj widze wyrównane z lekką przewagą Argentyńczyka.

O Rogerze to nie będe pisał bo kurs na niego śmieszny i można zagrać za drobne przeciwko niemu, może się uda albo choćby, że będą 3 sety

Jakie Wy macie zdania na temat jutrzejszych meczy ? Wiem, że jeszcze dzisiejsze się nie skończyły, ale można coś już na jutro napisać.

Edited by Goget (19/04/2006 17:41)

Do góry
Bonus: Unibet
#558133 - 19/04/2006 18:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Sroka1234 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Clement/Llodra - Aspelin/Perry
Ja jutro w tym meczu widze wygraną Aspelin/Perry,a kurs na nich niezły- 2.45(profesjonal)

Aspelin/Perry są na 7 pozycji w rankingu par deblowych, z koleji Clement z Llodrą dopiero na 29. Para szwedzko-australijska wydaje się być faworytem tego pojedynku.
Kurs 1.43 na żabojadów chyba tylko dlatego ze ten turniej w Monte Carlo
Trochę tez zasugerowałem się tym że Aspelin/Perry zarobili juz 253490 $ a Clement/Llodra prawie o 200 000 mniej.. - 27540 $ . Może to i nie argument ale za mną ten fakt przemawia...:)

Deble spotkały się ze sobą niedawno w turnieju na Florydzie.
Tam górą byli francuzi którzy wygrali 6-0,7-6(2), może też stąd według buków faworyytem pojedynku są własnie oni.

Ja to ruszam :-)
Stawka: 8/10

Bardzo chętnie przyjme komentarze..

Do góry
#558134 - 19/04/2006 18:25 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Ja już wczoraj sobie zagrałem Francuzów, kurs leci strasznie w dół póki co. Nawierzchnia dla Clementa/Llodry, obaj już się tutaj przetarli w singlu, Arnąąą napędził stracha Nadalowi przy okazji. Asp/Perry bardzo dobra para, ale na szybsze podłoże... Ani na jednych ani drugich 8/10 , max. 4/10 i to raczej na gospodarzy, którym pomagają ściany

Do góry
#558135 - 19/04/2006 22:28 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Narazie nie znam kursów

SINGLE

Roger Federer
Benjamin Balleret

Tutaj sprawa jest jasna objawienie gospodarzy forma trafiona na turniej , lecz to juz za wysokie progi na zawodnika z 3 setki rankingu
Mnie kusi jeszcze Handi na Ballereta z Fredem +7.5 za 1.9 ładnie wygląda, zobaczymy

Juan Carlos Ferrero
David Ferrer

Zagram napewno na Juana, po pierwsze Ferrer ma cały czas jakąs dolegliwosc, która nie pozwala mu grac na 100% w meczu z Hrbatym przy stanie 1-4* cudem wygrane 6-4, było chyba powodem słabej psychiki Słowaka. Ferrero z meczu na mecz wkręca sie w ten clayowy taniec do którego nas przyzwyczaił jest w tej chwili jednym z niewielu zawodników równo i pewnie grających na cegle, czego nie można powiedziec o jego rywalu. Zdecydowana 1

Ivan Ljubicic
Gilles Simon

Tutaj wielką niewiadoma jest gra Chorwata.Niby wygrywa ale bez przekonania, jednakże rywal na którego trafił chyba jest juz troche zmęczony. Finał w Valencji wczoraj ciężka batalia z rzekomo kontuzjowanym Berdychem. Ljuba jest zawodnikiem , którego napewno nie zawiedzie serwis (14 asów w meczu z Serrą na clayu budzi szacunek i respekt) Procent 1 podania również na niezłym poziomie. Jeżeli Ljuba zagra lepiej niz te 2 ostatnie mecze to wygra bez problemu

Fernando Gonzalez
Robin Soderling

No bet. Forma Gonza wielka niewiadoma Robin walczak ciężki mecz

Gaston Gaudio
Alessio di Mauro

Szacunek dla Włocha , który dał zarobic ładnych pare groszy, jednakże tutaj bym zakończył jego występ w Monte Carlo, mimo iz gra świetny sezon Allesio jednak po 2 stronie siatki zawodnik o niebo lepszy oraz grający z meczu na mecz coraz lepszy tenis, zawodnik bardziej doświadczony i ograny na clayu mimo iz mało grał na cegle w tym roku to w zeszłym sezonie występ m.in w RG to jego wizytówka

Tommy Robredo
David Nalbandian

Tutaj raczej skusze sie na Argentyńczyka chociaż nie do końca jestem przekonany co do słuszności tego typu. Robredo jest strasznie pewnie grającym zawodnikiem, a Nalbi sami wiemy w tym turnieju nie idzie mu łatwo i przyjemnie jak nas do tego przyzwyczaił. Wszystko zweryfikuje kort i wierze że po walce góra bedzie Nalbi, który w meczach o stawke gra nie do poznania

Guillermo Coria
Nicolas Kiefer

Coria wychodząć w meczu z Mathieu ze stanu 1-6 1-5 15-30, potwierdził że jest "tenisowym Mercedesem" i za to go cenie, że walczył do końca, w tej chwili jest na tyle zmotywowany, że średniaka Kiefera powinien wciągnąć w 2 setach nosem , nawierzchnia i warunki fizyczne po stronie Corii napewno , jedyne co jest korzyścią dla Niemca w tym meczu to... nic

Kristof Vliegen
Rafael Nadal

Belg na clayu z Nadalem Rafa robi sobie z kolejnymi zawodnikami rozgrzewke w drodze do finału ...2 sety w tym meczu

DEBLE

Allegro/Federer vs (8)Huss/Vizner

Tutaj lekko na przeciwników Ferdka , który wiadomo nr.1 na świecie w singlu ale debel to inna bajka u juz w meczu z Levinskim/Safinem było widać, że bardziej singiel mu w głowie...Vizner w parze z Dlouhym juz pograli w tym roku kilka ładnych spotkań, więc przygotowanie jest, Huss jak dorzuci swoje doświadczenie to może byc to łatwy meczyk

(WC)Henman/Murray vs (3)Santoro/Zimonjic 9/10

Tutaj zagram grubo na Santiniego z Nenadem, Henman z Murrayem na clayu .... w poprzednim meczu zabrali mi duzo pieniędzy wygrywając przypadkowo kreczem z parą Berdych/Nieminen , Santoro to świetny deblista Zimonjic również a na cegle to trudno ich bedzie zatrzymać przez kogokolwiek zdecydowana 2

(6)Aspelin/Perry vs (WC)Clement/Llodra 7/10

Wypada mi sie zgodzić z Fro iz Aspeliny to typowi zawodnicy na twardą podłoge, i oczywiście kolejna para, która naprawde gra świetnie na cegle. Panowie Llodra i Clement przyzwoity wystep w singlu Arnaud napsuł krwi Nadalowi więc wierze że jest w formie....czas na debel ... a ściany pomagaja

(4)Damm/Paes vs Bhupathi/Stepanek 7,5/10

Tutaj równiez spodziewam sie łatwego meczu. Stepanek jakos do Makhesha nie pasuje, a Damm z Paesem świetnie sie rozumieją w parze. Leandera widziałem kilka razy w akcji i musze powiedzieć,że to co ten koleś wyprawia przy siatce to poezja , mimo swojego wieku jest zwinny jak sarna, jeżeli dołozymy petarde Damma, to racze nie ma co zepsuc tego pojedynku

(1)Bjorkman/Mirnyi vs Haggard/Tursunov

Tutaj trudno szukać niespodzianki, róznica klas deblowych

Acasuso/Prieto vs (2)Knowles/Nestor

Czuje niespodzianke. Zawodnicy typowo grający na clayu przeciwko ALLROUND PLAYERS Knowles z Nestorem nie graja tenisa takiego jak kiedyś, ich forma gdzieś wyparowała, więc jest dobra okazja dla Chuco i Prieto do osiagnięcia dobrego wyniku ...;)

Edited by Fro_Lech (20/04/2006 07:06)

Do góry
#558136 - 19/04/2006 23:17 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
Roger Federer - Benjamin Balleret
Całkowita liczba gemów w meczu ?
Typ: over 16.5
Kurs: 1.85
Buk: Unibet

Benjamin reprezentant gospodarzy turnieju w Monte Carlo jest poki co rewelacja tego turnieju (mimo niskiego narazie szczebla) - w dobrym stylu przeszedł kwale ogrywaja Portasa a następnie samego Jonasa Bjorkmana. W turnieju głownym wygrał w pierwszej rundzie z Ch. Rochusem 63 63, w drugiej rundzie zaś trafił na Groszka. Skazany na porazke sprawił kolejna niespodzianke wygrywajac 46 75 32 i wowczas francuz kreczował. Szcześliwie czy nie.. jest w trzeciej rundzie.. i pewnie Ferdexa nie pokona.. ale jego wystepy w tym turnieju pokazuja ze nie jest jakims ogorkiem, aby dac sie gladko ograc.. jesli ugra 5 gemow zaklad wchodzi - wierze ze na swoim terenie Benjamin jest w stanie to zrobic.. Rywal wielki.. ale tym wieksza powinna byc mobilizacja.

Do góry
#558137 - 19/04/2006 23:19 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
cartmann Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2004
Ferrero - Ferrer

Pojedynek dwoch hiszpanow a to juz pierwsza przeszkoda w tym typie ale jednak zdecydowanie lepsza forme od poczatku turnieju prezentuje ferrero. Gladko wygral z Tursunovem i Chela grajac naprawde dobrze. Ferrer mial juz problemy z wygraniem pojedynku ze slabo spisujacym sie na ziemi Hrbatym, jednak udalo mu sie wygrac chodz przegrywal juz w decydujacym secie 1-4 (moze bawil sie w Corie ). W h2h prowadzi Ferrer 2-1 z tym ze zadne ze spotkan nie bylo grane na ziemi.
Typ: Ferrero

Ljubicic - Simon

Ljuba jak narazie wygrywa swoje mecze z solidnymi przeciwnikami, a Simon jak dotad nie przekonal mnie do siebie. Wszyscy wiedza ze korty ziemne dla Ivana nie sa jego ulubiona nawierzchnia lecz jednak mozna stwierdzic ze Ivan dobrze zaprezentowal sie jak dotychczas w Monako. Przemawia za nim serwis (w meczu ze Serra 14 asow budzi szacunek). Simon moze byc zmeczony ciagla gra final w Venecji oraz ciezki mecz z Berdychem w ktorym przegrywal juz 2-4 w decydujacym secie. Ivan naprawde solidny zawodnik ostatnio w bardzo dobrej formie powinien uporac sie z Simonem.
Typ: Ljubicic

Gaudio - di Mauro

Ciekawy mecz. Gaston z meczu na mecz prezentuje sie coraz lepiej , ziemia to jego ulubiona nawierzchnia. W zeszlym roku zaszedl w Monako do cwiercfinalow gdzie przegral z Nadalem. Natomiast wloch powinien juz odpasc ze Stepankiem lamali sie jak baby nie wiem jak Radek to zrobil. Ogolnie turniej obfituje w wiele emocji, w koncu miasto hazardu Monte Carlo . Stawiam na bardziej doswiadczonego argentynczyka.
Typ: Gaudio

A pozatym:
Federer - Balleret i Nadal - Vliegen
O tych meczach za duzo mozna nie pisac coz widze tylko 1 opcje wygrana Rogera i Rafaela.

Z debli: Santoro/Zimonjic- analiza wyzej napisana przez Cukra

Do góry
#558138 - 19/04/2006 23:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Roger Federer - Benjamin Balleret
Całkowita liczba gemów w meczu ?
Typ: over 16.5
Kurs: 1.85
Buk: Unibet

Balleret jest w trzeciej rundzie.. i pewnie Ferdexa nie pokona.. ale jego wystepy w tym turnieju pokazuja ze nie jest jakims ogorkiem, aby dac sie gladko ograc.. jesli ugra 5 gemow zaklad wchodzi - wierze ze na swoim terenie Benjamin jest w stanie to zrobic.. Rywal wielki.. ale tym wieksza powinna byc mobilizacja.

Być moze Fed zastosuje taryfe ulgową wobec Ballereta i nie skompromituje go przed jego publicznością.Złamie raz może dwa żeby nie wybić młodemu Benkowi tenisa z głowy

Do góry
#558139 - 20/04/2006 05:36 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Beerde Offline
old hand

Meldunek: 18/04/2006
Ferrero - Ferrer
Juan-Carlos w dotychczasowych dwoch meczach zaprezentowal sie z jak najleszej strony. Procent pierwszego serwisu i wygrywanych pilek bardzo wysoki: ok 80%. Jeszcze ani razu nie przelamany!!Mimo wszystko narazie sezonu nie moze zaliczyc do udanych. Czas troche zarobic... David w 1 i 2 rundzie pojedynki 3-setowe. Z Hrbatym o krok od porazki. Dosc juz slizgania sie Smile
Typ 1(1,55 Bet-at-home) 8/10

Coria - Kiefer
Argentynczyk w pierwszej rundzie gral przecietnie, a w drugiej tragicznie(20 podwojnych bledow sewisowych to rzadkie widowisko ). Mimo wszystko jakims cudem znalazl sie w 3 rundzie. Kiefer hmm...wiadomo nie jest stworzony do gry na cegle.W pierwszej rundzie ciezki pojedynek z Mirnym w drugim stosunkowo latwo poradzil sobie z Lodra. Statystyki przecietne. Nie wiem co sie dzieje z argentynczykiem ale mam nadzieje ze wrocil juz z dalekiej podrozy...bo nie lubie niemieckich tenisistow
Typ 1(1,40 Bet-at-home) 6/10

Nalbandian - Robredo
David mimo ze wygral oba mecze w 2 setach nie przekonuje mnie swoja gra. Statystyki jak na jego mozliwosci slabe. Seppi prowadzil w pierwszym secie 5-2 Nalbandiam jednak zebral sie i wygral kolejno 5 gemow. W calym meczu dal sie przelamac 4 razy...Tomy w pierwszej rundzie nie dal sie ani razu przelamac Hornie i wygral w dwoch setach. W grugiej rundzie troszke slabiej ale tez bez wiekszych problemow odprawil Rochusa. Satystyki w obu meczach calkiem niezle. Licze na niespodzianke...
Typ 2(2,70 Bet-at-home) 4/10

Ljubicic - Simon
Francuz szaleje ostanio. Ma chyba jednak w tym wszytstki troche szczescia. Procent pierwszego serwisu w okolicach 50. Wygrana z Berdychem ledwie ledwie. Ljubicic wiadmo..wlasciwie nie ma co pisac bo wszyscy wiedza w jakiej jest formie. Po cichu jednak licze ze sie potknie w dalszej czesci turnieju ale jeszcze nie teraz...
Typ 1(1,35 Bet-at-home) 7/10

Do góry
#558140 - 20/04/2006 05:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
adasko Offline
old hand

Meldunek: 07/05/2005
no to może ja też dorzuce swoje 3 grosze do tematu (zresztą po raz pierwszy, do tej pory byłem biernym uczestnikiem tego tematu, i nie wiem czy mogę choć w małej części porównywać się do czołowych "analizatorów" tj. Goget, Cukier, i wielluuuuu innych, pozostajecie dla mnie wzorem i bardzo podobaja mi sie wasze głębokie analizy)

G. Coria - N. Kiefer

ten mecz budzi we mnie niepokój, Coria po wczorajszym trillerze, który miałem okazje oglądać znalazł się w 3-ej rundzie. 20 podwójnych błędów mówi samo za siebie, drugiego seta wygrał dosłownie cudem, i tutaj widać jego doświadczenie i chęć gry w tym turnieju, w którym od paru lat świeci bardzo jasno. Mecz z francuzem trwał prawie 3 godziny, i napewno wykonczył fizycznie jak i psychicznie Argentynczyka, szczerze powiedziawszy nie widziałem u niego problemów z barkiem, ani żeby specjalnie sie za niego trzymał, nie wykonywał również "dziwnych" ruchów. Poprostu miał "zły dzień", ale na jego szczęscie jakoś mu się udało. Nie wiem jak gra Kifer, ale jeśli wykorzysta pierwszą waze spotkania, w której Coria ewidentnie jest nierozgrzany, to spotkanie może wyglądać różnie.
Osobiście traktował bym ten mecz "no bet", gdyż może on wyglądać podobnie do wczorajszej męczarni. I nie grał bym Corii po kursie 1,34(baw), a raczej spróbował bym coś bardziej ciekawszego, a mianowicie wygraną Corii w setach 2-1, po kursie 3.3(baw) 3/10
pozdrawiam

Do góry
#558141 - 20/04/2006 06:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
akurat w BAW jest bardzo duża marża na tenisie, np. w Pinnacle kurs na takie zdarzenie wynosi 4.2 i przy takiej dyspozycji serwisowej Corii całkiem możliwe jest że Kiefer będzie w stanie urwać seta.

Dzis gram te deble co Cukier, wylądają nieźle, szczególnie Acasuso/Prieto po 2.72 w 5Dimes 4/10

Spróbowałbym handicap na Vliegena. Skoro na Jeana-Rene Lisnarda handicap wynosił +6 gemów, to nie wypada nie zagrać +6,5 na Belga , którego uważam za gracza znacznie lepszego i dysponującego dużo lepszym serwisem niż Lisnard i moim zdaniem te 6 gemów jest w stanie ugrać. ( oby nie było 7-6 6-0 ) :P. Ale stawka niezawysoka bo grać przeciwko Nadalowi na clayu troche ryzykowne. 3/10

Poza tym Ferrero o którym juz wystarczająco napisane. 4/10

Do góry
#558142 - 20/04/2006 06:43 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
O właśnie-Damm/Paes @ 1,71. Wygląda to bardzo bardzo ładnie i sobie zagramy. Kurs już troszkę spadł, ale nadal godny gry.

O tyle to ciekawy mecz, że kiedyś Damm regularnie występował w parze ze Stepankiem, a Paes i Bhupathi to Hindusi którzy zawsze tworzą debla przy okazji meczów P.Davisa Obie pary znają się na wylot i nikt tutaj nikogo nie zaskoczy. Moim zdaniem w tym meczu zadecyduje zgranie. Stepanek czuje się b.dobrze z Dammem w parze i osiągali doprawy świetne rezultaty, ale gdy gra z kimś innym już nie jest tak dobrze.

QF MONTE CARLO 2005 PAES/ZIMONJIC-DAMM (CZE) / STEPANEK (CZE) 6-3 6-3

Taka mała ciekawostka powyżej Bhupathi to raczej zawodnik na beton itp. , Paes zdecydowanie bardziej wszechstronny. Lepiej zgrani na pewno Damm/Paes, Stepanek po odpadnięciu z singla może stracić motywację, jak było np. w Miami niedawno.

Aha. Jeśli Nalbandian będzie grał swoje mecze po południu np. 14-15 to walić śmiało na niego grubo. O to co powiedział wczoraj : Argentina's NalbAndian had little good to say about his 10 a.m. start: "It's ridiculous to play at this time."
But he added: "I want to try to win a tournament.
"I know that I can play good on clay, I have to keep going, try to get more confidence every match that I play.
"I didn't play lot of matches after Paris last year, Roland Garros, so I didn't play many tournaments on clay, so that's tough in the beginning.
"But I feel that I can play better."

Do góry
#558143 - 20/04/2006 06:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Ja też dorzuc swoje 3 grosze do dzisiejszych meczy:
Ferrero-Ferrer 1
Jak wspomniał kolega adasko o tym meczu jest już wszystko napisane i nie pozostaje nic innego niż grać na Ferrero.Moim zdaniem 1 z pewniejszych meczy na dzień dzisiejszy.

Coria-Kiefer 1 Coria-Kiefer 2
Robredo-Nalbandian 1 Robredo-Nalbandian 2
Wiem,że trochę to skomplikowanie wygląda ale chcę wam przez to pokazać,że w moim mniemaniu w 1 z tych meczów będzie mała niespodzianka.Osobiście gram takie coś bo po pierwsze nie wierzę,żeby 2 faworytów "według bukmacherów" przegrało jak i wygrało.Zarówno Coria jak i Nalbandian są wielkimi niewiadomymi w tych meczach,obydwoje poprzednie spotkania zagrali słabo,a mimo to są w kolejnej rundzie.Na pewno wczorajsze mecze będą miały ogromny wpływ na przebieg dzisiejszych i myślę,że u jednego słabszy dzień przedłuży się do dzisiejszego ale już bez wygranej.Coria wygrał praktycznie przegrany mecz i za to szacunek dla niego.Dlatego nie wiadomo jak poradzi sobie z bardzo solidnym Niemcem Kieferem.Nalbandian przegrywał już 2:5 żeby wyciągnąć na 7:5 z Robredo na pewno nie będzie miał łatwo,bo hiszpan jeżeli będzie miał taki stan meczu to na bank to wykorzysta.Osobiście bardziej przychylałbym się do opcji wygranej Corii i Robredo ale jak będzie to się przekonamy.

G.Gaudio-A.Di Mauro 1
Powiem szczerze,że mało słyszałem o Włochu w przeciwieństwie oczywiście do Gastona.Gaudio męczy się trochę ze swoimi rywalami ale ten mecz powinien wygrać.W meczu ze Stepankiem serwis A.DiMauro nie funkcjonował tak jak powinien i to powinna być szansa dla Gastona.Ulubioną nawierzchnią Gaudio jest clay no i powinien to w tym meczu udowodnić.

Pokażę wam jeszcze jakie dzisiaj kuponiki puszczę,a dokładniej 2:
Ferrero-Ferrer 1 Ferrero-Ferrer 1
Gaudio-A.Di Mauro 1 Gaudio-A.Di Mauro 1
Coria-Kiefer 1 Coria-Kiefer 2
Robredo-Nalbandian 1 Robredo-Nalbandian 2

2 kupony za 20 zł. i wychodzi ok.130 na jeden.Sądzę,że powinno to wejść,a wy co o tym myślicie ?

Do góry
#558144 - 20/04/2006 06:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
no Ferrero to wiadomo widać , że ten turniej jest jednym z jego ulubionych . Ferrer cieżki rywal i gram tylko dlatego , że pewnie te problemy z zeszłego tygodnia dały wczoraj znać o sobie chociaż skoro wyciągnął z 1-4* to może nie jest tak źle . Ale zaryzykuje i postawie sobie singla grubiej Ferrer pewnie po wczorajszym meczu długo nie mógł zacnąc a dzis trzeba wczesnie wstać

no i własnie myślałem , że nikt tego handi na Vliegna(+6.5) nie wyłapie ale widze Gregov czujny . Dla Nadala to 1 turniej na ziemi w tym roku więc pierwszych meczów napewno nie gra na fulla tylko spokojnie buduje swoją dyspozycje na poźniejsze fazy turnieju. Wygląda na to , że jeszcze się nie "wstrzelił" a Vliegen dziś niemając nic do stracenia powinien troche kłopotów Rafie sprawić . Wczoraj Lisnard w 2 secie już oddychał nogawkami po meczu z Murrayem . Licze na rezultat 4-6 2-6

Czekam też na handi na Soderlinga. Odkąd pamiętam to Gonzalez ma zawsze problemy z rywalami potęznie serwującymi bo ten jego return nie jest zbyt bezpieczny i bardzo ryzykowny a jak idą mocne serwisy to jeszcze ciężej go kontrolować . Soderling jest do tego zawodnikiem dosyć solidnym z głębi korty i nie boi się "wchodzić" w wymiany .
H2H niby Soda 3-0 ale to wiadomo na hardzie , jednak można z tego wywnioskować , że nie jest on przyjemnym dla Gonzaleza rywalem. Do tego potrafił już narobić na ziemi problemów takim graczom jak Nalbandian , Verdasco , Robredo czy Chela ogrywając ich . Handi +3.5 wziąłbym z chęcią.

Do góry
#558145 - 20/04/2006 07:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
J.C.Ferrero - D.Ferrer 1 @1,602 Pinnacle

Ferrer wczoraj pokazał, że jest prawdziwym fighterem wyciągając z Hrbatym ze stanu 0:3* I 1:4* w III secie. Ogólnie ma chyba dalej problemy z plecami, przez które skreczował tydzień temu w Valencii. Od II seta już nie serwował tak pewnie i nawet przeciętny na cegle Hrbaty nie miał problemów ze złamaniem jego serwisu. Do tego mecz skończył się coś koło 17-stej a dzisiaj panowie wybiegną już o 10 rano. Ferrer ma za sobą dwie 3-setówki. Ferrero bez problemów ograł Tursunova i Chele, którzy razem mieli tylko 3 bp i ani razu nie złamali Hiszpana. Ten turniej ma dla Ferrero szczególną wartość bo wygrał tutaj 2 razy a rok temu był w półfinale. Jak narazie mnie tutaj nie zawiódł i liczę, że nie zawiedzie mnie i dzisiaj.

G.Coria - N.Kiefer 1 @1,426 Pinnacle

Co zrobił wczoraj Coria chyba każdy wie. Osobiście nie pamiętam meczu w męskim wydaniu, żeby ktoś mógł wyciągnąć ze stanu 1:6 1:5 i obronić przy tym 4 meczówki. Z relacji tych co oglądali to spotkanie Coria miał naprawdę słaby dzień, sporo niewymuszonych no i te 20 podwójnych. Dopiero będąc pod ścianą zaczął grać jak magik i z pomocą Mathieu udało mu się wygrać. Ogólnie jednak dla mnie to geniusz na cegle, 3 lata z rzędu jest w finale w Monte Carlo. Kiefer na cegle nie taki groźny, widziałem go w ubiegłym roku i naprawdę marnie to wyglądało. Tutaj męczarnie ze słabym na tej nawierzchni Mirnyiem i problemy z Llodrą wczoraj, który przecież w ubiegłym roku nawet seta nie potrafił wygrać na cegle. Do tego H2H 5:2 i ostatnie 5 pojedynków wygrał Coria. Na cegle grali 3 razy - w 2003 na French Open w 4 setach wygrał Coria, w 2004 tutaj w Monte Carlo 6:0 6:3 dla Argentyńczyka i przed rokiem w Rzymie 6:1 6:1. Kiefer nie lubi grać z takimi przebijaczami co biegają do każdej piłki, do tego technika Corii, którą potrafi spożytkować na cegle. Mecz ten będzie 4-tym z kolei na korcie II-im więc Coria zawsze wspaniały kondycyjnie już powinien być gotowy po tym ciężkim meczu z Mathieu. Jeżeli troszkę poprawi serwis to myślę, że powinien ograć Niemca na swojej ulubionej nawierzchni.

W innych meczach ciężko coś wyprorokować. Na Nadala,Federera i Gaudio śmieszne kursy ale nie powinni mieć problemów. Gonzo mnie wystraszył tym thrillerem z Lopezem, a Soda się prezentuje pewniej od Hiszpana no i to H2H 3:0 dla Sody. Myślę, że któryś z dwójki Simon, Robredo może sprawić niespodziankę, ale nie wiem który więc obu odpuszczam

Do góry
#558146 - 20/04/2006 08:06 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Od dawna nie widzialem takiej super analizy na tym forum. wszystko ladnie poukladne. gratulacje dla WAS!!

Gonzalez F. - Soderling R. ---1--- 1.44 GB
h2h 0-3! ale zadnej z tych spotkan nie odbyl sie na clayu. Popularny 'Soda' na clayu nie jest zbyt dobrym zawodnikiem. Najdalej w turnieju na cegle doszedl do drugiej rundy (obecnie trzecia rudna w Monte Carlo). Mimo, ze po drodze pokonal Davydenkie (sprzedawczyka) i Potiio to jakos on mnie nie zachwyca. Gozno wczoraj wyszedl z kilku piłek meczowych przeciwko Lopezowi. Serwis szczegolnie w dwoch pierwszych setach ladnie mu wchodzil. Kurs 1.44 dosc ladny, tylko te h2h...

Do góry
#558147 - 20/04/2006 10:40 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
neojudo Offline
stranger

Meldunek: 13/04/2006
CLEMENT/LLODRA-ASPELIN/PERRY typ 2 kurs 2,10
Moim zdaniem ten kurs to wielka pomyłka ze strony toto-mix'a.No,ale takie błedy przyjmujemy z wielką radoscia:P Po pierwsze Aspelin/Perry zajmują 7 miejsce w rankingu deblowym,natomiast Clement/Llodra dopiero 29 pozycje.Poza tym zarowno Clement jak i Llodra nie maja zbyt imponujacego bilansu na clay'u.Natomiast Aspelin i Perry to typowi debliści.Zatem mam nadzieje,ze po ich spotkaniu bede mogl podziekowac toto-mix'owi za taki ładny kursik.

Do góry
#558148 - 20/04/2006 14:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
neojudo, chyba niezbyt orientujesz się w realiach debli tenisowych . 2.1 to najniższy kurs jaki widziałem na ten mecz. Spokojnie mozna było to zagrac w Profie po 2.5 a w necie kursy spokojnie ponad 3. Aspelin/Perry to swietny debel ale preferują raczej szybsze nawierzchnie, Na kortach ziemnych idzie im słabiej ale tez czasem potrafią uzyskac niezłe wyniki. Llodra/Clement to akurat na "clayu" debel lepszy od dzisiejszych rywali i to oni są faworytami meczu.

Do góry
#558149 - 20/04/2006 22:49 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
Cisza w temacie ??

piatkowe mecze tuz tuz a tu cisza, czyzby wszyscy jeszcze nie podniesli sie po porazce Ferrero ? ehh ja jestem takze tym jednym z licznych ktorzy opowiadali sie za Ferrero

Ale teraz do meczy piatkowych, ciekawie zapowiadaja sie dwa spotkania

Gaudio - Robredo

Ljubicic - Gonzalez

Jesli chodzi o spotkanie Ljubicic - Gonzalez to dla mnie faworytem tego pojedynku jest Gonzalez, nie przekonuje mnie Ljuba na ziemi, i wcale nie przekonuje nie jego latwe zwyciestwo w poprzedniej rundzie z Simonem, mysle ze Gonzalez postawi twarde warunki i mysle ze jest w stanie pokonac Ljubicicia a kurs wynosi 1,80

Jesli chodzi zas o drugie spotkanie, Gaudio - robredo to tutaj bukmachezry faworyzuja Gaudio co wg mnie nie jest wcale takie oczywiste, poniewaz moim zdaniem kurs 2,20 na Robredo wydaje sie bardzo zachecajacy, Gaudio wcale nie przekonuje swoja gra, Robredo pokonal wczoraj Nalbandiana. Mysle ze po kursie 2,20 warto zaryzykowac na Hiszpana, ja wciaz mam przed oczami Gaudio z Valencii w spotkaniu z Safinem, ta jego wielka bezradnosc i jakos nie ufam Gaudio w tym momencie

Do góry
#558150 - 21/04/2006 07:35 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
no własnie czy to była bezradność czy Gaudio w swoim stylu "zatankował" przed ważniejszym dla siebie turniejem.
Robredo spisuje się sądząc po wynikach bardzo dobrze ale to jego pierwszy turniej na ziemii w sezonie a Gaudio już w tym roku dosyć solidnie na mączce pogrywał . Także wczoraj miał lekki i szybki meczyk a Robredo grał grubo ponad 2 godziny . Wiadomo taki mecz jak sie obstawia to na wyczucie
Mój instynkt mi podpowiada Gaudio ale za grubąkaske tego meczu raczej nie zagram .

Do góry
#558151 - 21/04/2006 07:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
ziutek123 Offline
addict

Meldunek: 24/01/2002
co do Robredo to sie zgadzam - widzialem Gaudio w Valenci jak gral z Safinem -nie wychodzilo mu to najlepiej -chyba jeszcze nie jest w formie -pokonanie Henmana i DiMauro nie przekonuje mnie
a drugi cwiercfinal to wiecej szans daje Ljubicicowi - meczyl sie wczesniej Gonzo z Moya i nie w formie Lopezem - do tego grali w tamtym roku 2 razy wprawdzie na hardzie i wygrywal ljuba - Gonzo tam wczesniej tez pokonal moye 2-0 by pozniej z ljuba przegrac 2-0 - mysle ze nawet to ze graja na cegle nie przeszkodzi chorwatowi wygrac -wydaje byc sie w formie skoro z federerem w Miami przegrywa dopiero po 3 tiebreakach

Robredo 2,25 Spb
Ljubicic 2,1 Spb

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08