#562097 - 22/04/2006 07:51
Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Zapisy do XIV edycji Konkursu TenisowegoW poprzedniej edycji pula nagród wyniosła ponad 2300 zł. W XIV edycji mamy zagwarantowane 2000 zł od sponsora Bet24.com + suma wpłat wpisowego uczestników konkursu Wpisowe do konkursu: 50zł. Zapraszamy.
Edited by Goget (24/04/2006 16:07)
|
Do góry
|
|
|
|
#562098 - 23/04/2006 19:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
PONIEDZIAŁEK, 25 Kwiecień 2006
Open SEAT Godó 2006
Kort Centralny, start 10.45 AM A Pavel (ROM) vs N Almagro (ESP) Martin/Robredo vs Suk/Vik (możliwa zmiana kortu) Not before 2:30 PM V Spadea (USA) vs (WC)A Costa (ESP) Not before 5:00 PM (10)J Ferrero (ESP) vs K Vliegen (BEL) (15)C Moya (ESP) vs (Q)E Korolev (RUS)
Kort 1, start 10.45 AM (14)D Tursunov (RUS) vs (WC)C Cuadrado (ESP) (Q)S Galvani (ITA) vs (13)G Monfils (FRA) (WC)M Granollers-Pujol (ESP) vs A Murray (GBR) F Lopez (ESP) vs (Q)I Klec (SVK) (Q)I Navarro Pastor (ESP) vs (16)P Srichaphan (THA)
Kort 3, start 10.45 AM T Gabashvili (RUS) vs (11)I Andreev (RUS) T Zib (CZE) vs (WC)G Blanco (ESP) P Mathieu (FRA) vs J Marin (CRC) (Q)D Gimeno-Traver (ESP) vs N Djokovic (SCG)
kort 4, start 2.00 PM S Wawrinka (SUI) vs N Lapentti (ECU) P Kohlschreiber (GER) vs R Sluiter (NED)
Grand Prix Hassan II
Kort Centralny, start 2.00 PM DI MAURO, Alessio (ITA) vs EL AAREJ, Mounir (MAR) CLEMENT, Arnaud (FRA) vs MONACO, Juan (ARG) OUAHABI Talal(MAR)/ZIADI Mehdi(MAR) vs EL AAREJ Mounir (MAR)/TAHIRI Mehdi (MAR)
Kort 2, start 12.00 AM BERLOCQ, Carlos (ARG) vs MAHUT, Nicolas (FRA) SEPPI, Andreas (ITA) vs PHAU, Bjorn (GER) GARCIA-LOPEZ, Guillermo (ESP) vs MELZER, Jurgen (AUT)
Kort 3[, start 1.00 PM SAOUDI, Slimane (ALG) vs SKOCH, David (CZE) RAMIREZ-HIDALGO, Ruben (ESP) vs VANEK, Jiri (CZE) MARACH Oliver (AUT)/TIPSAREVIC Janko (SCG) vs BRACCIALI Daniele (ITA)/SEPPI Andreas (ITA)
Edited by Schranzer (23/04/2006 20:55)
|
Do góry
|
|
|
|
#562099 - 23/04/2006 21:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
"Na zimno" bez kursów BARCELONA  A Pavel (ROM) vs N Almagro (ESP)To już nie jest ten Rumun jak za dawnych lat jak potrafił ładnie namieszac w drabince RG, widać, że to juz nie te lata i nie ma tej świeżości. Nie można powiedzieć tego o moim ulubionym tenisiście z Murcii, oglądałem Ziomka ostatnio w Walencji i musze powiedzieć że bardzo podoba mi się jego styl gry a przede wszystkim charakter i to serce do walki. Zostawia on na korcie cały swój fach tenisowy i za to go cenie. W obecnej formie u siebie w Hiszpanii Pavel nie powinien byc dla Nicolasa żadną przeszkodą ...9/10 V Spadea (USA) vs (WC)A Costa (ESP)Mimo iz Albert nic nie pokazuje ostatnio dobrego na korcie to turniej w Barcelonie należy do jego ulubionych (Dzika Karta  ) i obojętnie jaki kurs wystawią na Hiszpana biore go w ciemno. Jest to jedna z ostatnich szans na przygotowanie formy do Rolanda więc Panie Costa na cegiełce Pan potrafi grać więc ze Spadea nie powinno być problemów, kibice pomogą (10)J Ferrero (ESP) vs K Vliegen (BEL) Tutaj za duzo nie będe pisał..po prostu Juan jest o 2 klasy lepszy od Belga na cegle ...tyle (14)D Tursunov (RUS) vs (WC)C Cuadrado (ESP)Tutaj widze małą niespodziankę, mimo iż Quadrado zabrał mi juz w tym roku troche sianka to nadal wierze w jego potencjał i talent jaki w nim drzemie, pograł troche na cegiece w tym roku a przyznany dzikus od organizatorów może tylko pozytywnie wpłynąć na psychike młodziana i jeżeli podejdzie na luzie do meczu spokojnie wygra...Tursunov + clay F Lopez (ESP) vs (Q)I Klec (SVK) Widać po ostatnim chociażby meczu z Gonzem w Monte Carlo, notabene prawie wygranym przez Lopeza, że Hiszpan zaczyna się wkręcać w sezon i musi zacząć wygrywać aby cos osiągnąć na korronnej nawierzchni w swoim kraju, warunki ma umiejętności również, rywal z kwali bardzo przeciętny gracz typowy Chal. (Q)I Navarro Pastor (ESP) vs (16)P Srichaphan (THA) Tutaj kolejny młody wojownik z kwalifikacji z Tajem, który po ostatnim laniu z Serrą 1-6 5-7 nie sądze aby nagle zaczął wygrywać swoje mecze. Po pierwsze rywal jak na te warunki stosunkowo wymagający i bardziej ograny, publika i wszystko inne po stronie Navarro. Vamossss T Zib (CZE) vs (WC)G Blanco (ESP)Galo wyszedł z cienia i chyba w najlepszym momencie, pamiętając jego mecze na Rolandzie i wogóle cały zeson clayowy w zeszłym roku trzeba przyznać że źle nie grał, przeplatał lepsze wyniki małymi wpadkami ale generalnie był to równy sezon, w tym jeszcze o nim nie słyszeliśmy, ale wydaje mi sie że powrócił w dobrym tego słowa znaczeniu S Wawrinka (SUI) vs N Lapentti (ECU)Wawrinka ostatnio baty z wiekowym Włochem Di Mauro, widac że to jeszcze nie jego czas. Wszyscy jego rywale lepsi na wolniejszej nawierzchni, a Nicolas to juz wogóle wyniki nieporównywalnie lepsze. Lapentti kiedyś naprawde kapitalny tenisista, jeżeli zagra swój tenis na optymalnym poziomie, to ogra Wawrinke bez problemu. CASABLANCA Di Mauro Alessio (ITA) vs EL AAREJ, Mounir (MAR) Wspominany przeze mnie Włoch naprawde gra świetny sezon w tej chwili. Niezłe występy w Chalangerach, teraz Monte Carlo, Barcelona. Coraz lepsi rywale, coraz lepsza gra. Doświadczenie i forma myśle że zadecyduja o zwyciestwie nad faworytem gospodarzy , który to swoje mecze rozgrywał przeważnie w Davisie. Zdecydowana 1 Seppi Andreas (ITA) vs PHAU, Bjorn (GER) Seppi jest zawodnikiem któremu bardziej ufam w tej chwili niż Niemcowi, przede wszytskim wyniki meczy to pokazują. Andreas naprawde solidny clayowiec, Niemiec warunki fizyczne raczej na szybsze nawierzchnie i nie sądze aby miał coś więcej do powiedzenia jak ewentualnie wygrana w TB 1 lub 2 seta Garcia-Lopez Guillermo (ESP) vs MELZER, Jurgen (AUT) Jeżeli Garcia zacznie grac taki tenis do jakiego mnie przyzwyczaił w zeszłym roku to będe spokojny. Gdzie sie podziały te mecze z Moyą, Horna czy chociażby Monaco. Clay to jesgo jedna z ulubionych nawierzchni i czuje, że duża grupa Matadorów w tym Garcia zamleduje sie w 2 rundzie turnieju
|
Do góry
|
|
|
|
#562102 - 24/04/2006 05:37
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Heh Cukier gdzieś przeczytałem, że Costa zakończył karierę i występ w Barcelonie będzie jego ostatnim w ATP  Na I rundę mało ciekawych spotkań. G.Simon - J.Hernych 1 @1,415 PinnacleFrancuz w ostatnim czasie bardziej mnie przekonuje. Dobry początek sezonu, przed dwoma tygodniami w Valencii w ładnym stylu doszedł do finału, a przed tygodniem w Rzymie ograł m.in. Berdycha i zatrzymał się dopiero na Ljubicicu. Da mu to kilka dni odpoczynku i myślę, że to wystarczy żeby dobrze zagrać w Casablance. Hernych na cegle raczej mało skuteczny, zdecydowanie woli szybsze nawierzchnie gdzie może wykorzystać swój dobry serwis. W Valencii ograł wprawdzie Davydenko ale później w dwóch setach nie dał rady Garci-Lopezowi. W Monte Carlo po przejściu kwalifikacji i ograniu po dramatycznym meczu przeciętnego ceglarza Benneteau, dość łatwo uległ Vliegenowi. Myślę, że Simon, który dla mnie jest bardziej wszechstronnym graczem, utrzyma formę z ostatnich tygodni i ogra Hernycha.
|
Do góry
|
|
|
|
#562103 - 24/04/2006 08:48
|
journeyman
Meldunek: 30/11/2005
|
Przeczytaj Regulamin działu.
Edited by Schranzer (24/04/2006 09:36)
|
Do góry
|
|
|
|
#562104 - 24/04/2006 09:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Tak Costa kończy po tym turnieju kariere. A dla Galo Blanco będzie to 1 mecz w tym roku. na dziś (kursy z megatypa) : Srichaphan - Navarro-Pastor @1.90 (5/10) myśle , że warto zaryzykować . Taj na ziemi nigdy nie grał dobrze , wygrywał góra 2-3 mecze w sezonie ale zazwyczaj z innymi antyziemiarzami  . Navarro 75% spotkań rozgrywa na mączce . W tym turnieju grał kwalifikacje co napewno jest małym plusem . Rok temu np doszedł do 1/4 Valencii jako Q. Gra taja jest zbyt ryzykowna na ziemie i nawet jego gibkość mu za bardzo nie pomaga . Navarro do tego jak na Hiszpana dosc mocno serwuje i nie stroni także od chodzenia do siatki . Po jego stronie napewno duża mobilizacja także sądze , że można mu zaufać . Wawrinka - N.Lapentti @1.50 (6/10) Jednak znalazłem kurs który mnie zadowala (w profie 1,58 ale gram z typem wyżej) . Bardziej cenie sobie obecnie Wawrinke , wiadomo chłopak młody, bardzo ambitny i waleczny , czego nie można powiedzieć na temat Lapenttiego. Napewno Ekwadorczyk ma duże umijętności jednak jego ambicja i motywacja nie są obecnie na najwyższym poziomie . Także brakuje mu rytmu meczowego bo w tym roku zaczął grać od marca i kondycyjnie raczej odbiega od Szwajcara. stawka : 200j (w skali 50-500  ) i do tego tripelek (kursy z profa) : Kohlschreiber - Sluiter @1.73 (3/10) Obaj napewno wolą szybsze nawierzchnie ale lepszym technicznie zawodnikiem jest Niemiec . Do tego dochodzi fakt iż Sluiter ostatnimi czasy miewa kłopoty zdrowotne a jak wiadomo na ziemi trzeba sporo biegać . Berlocq - Mahut @1.90 (2/10) tutaj ryzykowny typ bo Mahut to zdecydowanie zawodnik nie pasujący na ziemie i nie odnoszący na niej żadnych sukcesów. Ale Berlocq po bardzo udanej drugiej połowie zeszłego roku gdzie praktycznie grając co tydzień odnosił dobre wyniki w challengerach w tym sezonie wygrał zaledwie 1 mecz . Plusem na korzyść Mahuta jest także to , że Francuzi bardzo dobrze czują się w Maroku , gdzie mówi sie po francusku . Pozatym Berlocqowi jako typowemu ziemiarzowi napewno ciężko będzie sie grało przeciwko graczowi mocno serwującemu i grającemu bardzo agresywnie. Melzer - Garcia-Lopez @1.92 (3/10) wg. mnie Hiszpan jest na ziemii graczem zdecydowanie lepszym . Buki pewnie się sugerują dobrą grą Melzera w Houston , gdzie piasek jest troche szybszy i Jurgen co roku gra dobrze . Jednak trzeba dodać , że inne turnieje jego w tym sezonie to dno a nawet rywale w Houston nie byli jacyś zbytnio wymagający . stawka : 50j. PS. stawki podaje dlatego aby pokazać jak ja oceniam poszczególne spotkanie jak i dany kupon 
|
Do góry
|
|
|
|
#562105 - 24/04/2006 10:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
Az dziwie sie ze nikt nie podal dwoch oczywistych typow na dzis,tzn Mathieu i Ferrero po 2-0.Potencjal ich przeciwnikow zdecydowanie mniejszy.Ponadto Mathieu juz od jakiegos czasu pokazuje ze forma jego wzwyzkuje,a Ferrero od 2 tygodni nareszcie na swoim dobrym poziomie. Oba typy jak dla mnie 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#562107 - 24/04/2006 21:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Na wtorek widze jedną BOMBKE  A. Martin v Bartolome Salva-Vidal (2) 6.370 PinnacleMartin ostatnie mecze na clayu w Walencji z Verdasco 4-6 3-6 , Monte Carlo z KArlovicem po meczarniach bo tak można nazwać taki wynik z Ivo na clayu 6-4 7-6 i dewastacja z Fredem 0-6 1-6 gdzie Hiszpan zdobył w sumie 18 pkt  . Salva Vidal w listopadzie skończy 20 lat. Mimo swojego wieku pograł już troche turnieji z niezłym skutkiem, wiadomo nazwisk tam nie ma ale...Martin w obecnej formie nie wiem czy połowe by ugral Mecze z udziałem Bartolome do sprawdzenia na : http://www.itftennis.com/mens/players/activity.asp?player=100013121Jak juz pisałem nie śa to jacys wielcy gracze, ale liczy sie sam fakt zwycięstw widac że chłopak ma potencjał i talent , Dzika KArta wtym turnieju takiej rangi to może byc dla niego Życiówka i jeżeli sie nie spali psychicznie wierze że wygra, wszystko rozegra sie w głowie młodziana, ja to biore za 4/10 
Edited by Goget (24/04/2006 22:08)
|
Do góry
|
|
|
|
#562108 - 24/04/2006 22:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Chciałbym jeszcze wspomnieć o bardzo wysokim poziomie ubiegłotygodniowego tematu, tak trzymać panowie. Szczególnie saxxon, który jeśli nie piszę o Ljubiciciu to jest co poczytać na rzeczy  . Co do jutra... Dojdzie do dwóch meczów/rewanży za Valencie. Dlouhy/Vizner w deblu z Haggard/Karlovic i Starace vs. Dlouhy. O ile singla sobie daruję, to debla raczej nie przepuszczę. Powinien być mimo wszystko niezły kurs. Całkiem ciekawy kurs @ 1,45 jest na Berdycha z Montanesem. Montanes ostatnio miał kłopoty z mieśniami, pewnie już wszystko jest w porządku, ale coś tam pewnie pozostało. Na pewno też nie trenował tak jakby chciał. Z Berdychem bez biegania się nie obędzie, Czech będzie walił bomby z fh do których nie raz nie dwa Albert pobiega sobie solidnie, w drugiej fazie być może zabraknie mu sił  . Liczę, też na Ferrera - jeśli utrzyma dyspozycję z Monte Carlo, z to Murrayem który ostatnio bardzo niewyraźnie powinien sobie dać spokojnie radę. Casablanci jakoś na razie nie czuję, trochę za dużo egzotycznych nazwisk. EDIT: W GB mam tak fatalne kursy, że nie wiem czy coś oprócz tego debla zagram.
Edited by Fro_Lech (24/04/2006 22:29)
|
Do góry
|
|
|
|
#562109 - 24/04/2006 22:35
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Smakowitym kąskiem na jutro będzie Almagro, pod warunkiem że kursy na to pozwolą. Przyglądałem się temu chłopakowi podczas turnieju w Valencii, zrobił na mnie pozytywne wrażenie. W finale nie dał najmniejszych szans Simonowi, to on dyktował warunki gry, świetnie rozciągał grę, piłki wchodziły jak nigdy. Tylu wygrywających piłek u Hiszpana dawno nie widziałem. Wczoraj rozegrał dość szybkie i łatwe spotkanie z Pavelem, który choć najlepsze lata ma już chyba za sobą to jednak chłopakiem do bicia nie jest. Nico imponuje mi swoim serwisem, Rumunowi nie dał powąhać jak smakuje bp  w ogóle mało punktów tracił przy swoim serwisie. Jak widać Almagro jest w dobrej dyspozycji, świetne przygotowania do sezonu sprawiło że ten roku na kleju ułożył mu się genialnie (1. turniejowe zwyciestwo w ATP IS). Widziałem skrót spotkania Monfils-Rochus.. gra błędów po stronie Gael'a, różnica pomiędzy Hiszpanem a Francuzem jest znacząca, nie sądze by mogło się coś zmienić w przeciągu tych kilku dni. Edit: Ooo Fro w końcu wpłacił siano do GB 
Edited by Schranzer (24/04/2006 22:40)
|
Do góry
|
|
|
|
#562110 - 24/04/2006 22:35
|
veteran
Meldunek: 16/06/2004
|
dzieki za pochwałe Lech ale naprawde ja tam raz cos skrobnąłem - a robie to głownie wtedy gdy ogladam mecze i sam oceniam forme graczy bo po samych wynikach jest o wiele trudniej i własnie jako ze mam jeszce przed oczyma gre Ferrera w meczu z Rogerem gdzie uniknął klęski to mimo ze nie wiem jaki bedzie na niego kurs z młodym Murrayem to biore go w ciemno Naprawde Ferrer w MC z Fedexem grał super tenis jak na jego poziom a to ze przegrywal z Fedexem 0-6 0-4 wynikalo z kosmicznej do tego momentu gry Rogera (w finale juz Roger tak dobrze nie grał) Dodatkowym faktem przeciw Murrayowi jest to iz meczył sie dzis niemilosiernie z blizej mi nieznanym Pujolem myslalem ze on gra w Fc Porcelana a tu prosze 
|
Do góry
|
|
|
|
#562111 - 24/04/2006 23:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Przeglądnąłem jeszcze sobie kto tam gra w Casablance i zagram sobie jeszcze debel : Clement/Mahut przeciwko Huss/Philips. Clementa uważam za bardzo dobrego deblistę, Mahut również często grywa w debla z Benneteau z niemałymi sukcesami. Wprawdzie Mahut woli szybsze nawierzchnie gdzie w pełni prezentować swój atakujący styl gry, jednakże jutrzejsi rywale Francuzów raczej stronią od cegły gdzie nie czują się tak dobrze. Przy dobrym kursie na pewno sobie spróbuję to zagrać. Może do tego Kohlmann/Waske, dobry solidny debel(oczywiście do pewnego poziomu) przede wszystkim zgrany. Rywale raczej nie powinni im zagrozić, jak dla mnie obaj nie mają do debla predyspozycji na poziom ATP  . Więc jutro tylko dubel : Dlouhy/Vizner-Haggard/Karlovic (1) 1,65Clement/Mahut-Huss/Philips (1) 1,5+ Calleri A. v Gimelstob J. [Games HC] 0:5 (1) @ 1.8 Ferrer D. v Murray A. [Games HC] 0:4.5 (1) @ 1.8 Coria G. v Blanco G. [Games HC] 0:5.5 (1) @ 1,8 Calleri lepszy w każdym elemencie na ziemi od Gimelstoba, który wymian nie wytrzyma, może serwisem jedynie coś ugrać, a jak będzie chciał się wybrać do siatki to będzie mijany, Augustin w mijankach jest bardzo dobry. Ferrer w takiej dyspozycji jak w MC, ogra Murraya w okolicach 63 64. Coria-Blanco spodziewam się wyniku w okolicach wczorajszego meczu Ferrero-Vliegen. Schranzer wyniuchałem promocję to wpłaciłem 
|
Do góry
|
|
|
|
#562112 - 25/04/2006 06:45
|
enthusiast
Meldunek: 26/02/2006
|
Na dziś można wybrać kilka ciekawych meczy :
M.Mirnyi-I.Karlovic 1 Chorwat zdecydowanie woli szybsze nawierzchnie, niestety na clayu jego serwis nie jest juz tak groźny, ta nawierzchnia wymaga biegania co w przypadku Kaelovica będzie bardzo trudne.
F.Vicente-A.Calatrava 1 Vicente już w tym roku troche pograł na clayu grając naprawdę przyzwoicie jak na swój poziom.Jego przeciwnik w tym roku jeszcze nie przetarł się na tej nawierzchni,a jego wyniki co roku są coraz słabsze. Dla Calatravy będzie to już szósty turniej na cegle w tym roku. Tutaj dodatkowo grał kwalifikacje.
F.Volandri-A.Stoppini 1 Nie ma co się rozpisywać!
F.Verdasco-R.Vik 1 Hiszpan zdecydowanie lepszy od Vika,w Monte Carlo sobie nie pograł(porażka z Grosjeanem)więc przypuszczam,że głodny sukcesu Hiszpan przed własną publicznością spokojnie wygra.
A.Calleri-J.Gimelstob 1 NIe ma innej możliwości!
G.Simon-J.Hernych 1 Francuz ostatnio dobrze pogrywa, a Hernych do wirtuozów nie należy.
O.Patience-D.Bracciali 1 Trochę się boje tego meczu ale Patience całkiem przyzwoicie gra w tym roku, potrafił napsuć krwi dobrym zawodnikom,a jeśli się nie myle to pokonał samego Gastona Gaudio!
N.Massu-M.Berrer 1 Massu głodny sukcesów, po ostatnich słabszych meczech musi odbić się od dna i to będzie dziś!
D.Ferrer-A.Murray 1 Ferrer troche napsuł mi krwi wygrywając z Ferrero ale może teraz sobie odrobię.Murray każdy mecz na clayu to męczarnia, pzregrywa swoje podania na zawołanie, dlatego doświadczony Ferrer nie powinien mieć problemów w tym meczu.
No i na koniec dwa ciekawe mecze a jak będzie zobaczymy.
ALMAGRO-MONFILS 1
BEHREND-C.ROCHUS 1
Komentarze mile widziane.
Przydałaby się jednak większa wylewność przy pisaniu...
Edited by Fro_Lech (25/04/2006 08:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#562113 - 25/04/2006 07:39
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
N.Almagro - G.Monfils 1 @1,481 PinnacleNa Almagro uwagę zwróciłem rok temu po niezłych występach w Ameryce Płd. i już wtedy dobrze rokował, a w końcu jest tylko rok starszy od Nadala, więc umiejętności idą w górę w raz z wiekiem. W Valencii fantastyczny wynik, po mało przekonywującym przejściu kwalifikacji wygrał cały turniej. Tutaj w I rundzie łatwo i przyjemnie odprawił z kwitkiem Pavela. Monfils po za pierwszym tygodniem tego roku i finale w Doha, z powodu kłopotów zdrowotnych grał słabiutko i wygrał zaledwie jedno spotkanie. W Monte Carlo dawał mase okazji Oliemu Rochusowi do breaków i uległ po 3 setach. Z Almagro nie będzie takiej zabawy, a jak mu będą wchodzić te jego bomby to myślę, że Gael za wiele nie ździała.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|