#562138 - 26/04/2006 21:36
Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
|
member
Meldunek: 02/09/2005
|
Coria - Almagro 2 Ja stawiam przeciwnie, moim zdaniem Almagro pokona Corie. Almagra gra solidny tenis. Odpoczął po wygranym turnieju w Valenci. Pierwsze dwa gładkie mecze. Coria już z lekkimi schodkami. Pierwszy set przegrany. Z kim? Blanco... W Monte Carlo ledwie wygrany mecz z Mathieu, w którym zrobił masę podwójnych błędów, nawet 3 w gemie. Kolejny mecz również 3-setowy z Kieferem, a następnie gładko przegrałz Nadalem. Moim zdaniem Almagro stać by pokonać Corie i ja na niego stawiam.
Ferrero - Costa 2 Tu szykuję się na niespodziankę. Kurs na Coste ponad 4. Czekałem dziś na mecz Costy z Hrbatym i szczerze mówiąc się nie zdziwiłem, choć ciekawy byłem czy jest w stanie sobie z nim poradzić. A ty pokonuje go w dwóch setach. Natomiast Ferrero mnie lekko zdziwił. Stoczył bardzo wyrównay mecz z Martinem 6-4,7-6, a moim zdaniem jest on bardzo słaby. Sądziłem, że po bardzo gładkim meczu z Vliegenem, z Martinem podobnie sobie poradzi, a tu taki wyrównany mecz. W Monte Carlo sprawił sporą niespodziankę, bo jak czytałem wielu na niego stawiało, ja również się przejechałem. Kurs na Coste gogdy ryzyka, ja jestem raczej pewien, że tanio skóry nie sprzeda i mecz z pewnoscią będzie wyrówany.
|
Do góry
|
|
|
|
#562140 - 26/04/2006 21:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Quote:
...Natomiast na jutro zdecydowanie Coria.Almagro mnie zupelnie nie przekonuje a na Guilermo takiego kursu dawno nie widzialem.Mimo wszystko Coria jest graczem bardziej poukladanym i co najwaazniejsze walczy do konca.
wiesz o czym piszesz???
Almagro Cię nie przekonuje ???
To nie wiem z kim musiałby wygrac abyś się do niego przekonał. Ferrero, Volandri , Safin , Simon, Pavel , Monfils, to jego ostatnie zwycięstwa, a jesli chodzi o waleczność to Almagro napewno nie ustępuje Corii, a śmiem twierdzić że nawet go przewyższa pod tym wzgledem . Tak, tak Coria jest graczem poukładanym , szczególnie jego serwis . A co do kursów to ostatnio było na Argentńczyka 6.8 , ale wiadomo z kim grał . To tyle. Uprasza się o bardziej przemyślane posty , choć wiem ze starałes sie przedstawić swój punkt widzenia, ale w tym przypadku odbiegłes zdecydowanie od aktualnego stanu rzeczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#562142 - 26/04/2006 22:42
|
member
Meldunek: 02/09/2005
|
Hmmm Budzias zgadzam się z Toba, ze Ferrero jest lepszy od Hrbarego, ale ostatnio lubi sprawiać niespodzianki, jak np. z Ferrerem, wcześniej przegrałz Almagro w 3 setach. Jednak Hrbaty w Monte Carlo troche powalczył. Mecz meczowi nie jest równy, ale przypone, że to właśnie Hrbaty wygrał z Ferrerem, który poźniej pokonał Ferrero. Ja chyba się skuszę by postawić na Coste, kurs naprawdę jest ciekawy  a na Ferrero 1,14 to przesada.
|
Do góry
|
|
|
|
#562143 - 26/04/2006 22:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Wyciągam swoje tenisowe notatki i co tam widzę o Korolevie... Korolev - atakujący styl gry, wykorzystuje błędy rywala, inteligentna gra. Hmm.. jak utrzyma Ivo daleko od siatki, a jeśli już to go będzie mijął po bokach, najlepiej na bh to może przygoda Koroleva z Barceloną może jeszcze potrwać, wszystko zależy od kursu  może nawet przy wysokim handi będzie można zagrać za przyzwoitą stawkę. I nie wychwalałbym wyniku Vicentego z turnieju na Bermudach, licho wie co tam za nawierzchnia jest, ale jestem dziwnie pewien że tamtejszy clay jest daleki od tego klasycznego. Almagro Coria nie zagram  , ale wydaję mi się że wygra Guilermooo Myślałem też o Ch.Rochusie. Mniej więcej w tym okresie zaczyna się jego dobra gra, która trwa kilka tygodni ledwie i trzeba to wykorzystać @ 2,1 z F.Mayerem, warte ryzyka.
|
Do góry
|
|
|
|
#562144 - 26/04/2006 23:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Ferrer przegrał z Almagro i Ferrerem ale trzeba pamietac , że oni się na niego specjalnie mobilizowali , jednak pokonac wielkiego Juana , byłego króla mączki to nie byle sprawa . Dzisiejszy zacięty mecz z Martinem też mnie nie dziwi. Alberto pochodzi z Barcelony i nie dziwne , że walczył do końca . Do tego to solidny ziemiarz . Czy Coste stać na kolejną wygraną ? Hrbaty dzisiaj popełniał seriami proste błędy a nie sądze aby coś takiego przytrafiło sie Ferrero . 2 serwis to będzie kopalnia punktów dla JCF. co do meczu Korolew - Karlovic . Jak młody rosjanin zareaguje na potęzny serwis Ivo ? Ile czasu będzie potrzebował na jego antycypacje . Oby nie obudził się z ręką w nocniku bo Karlovic jest pewny swojego podania i może sobie ryzykować w gemach serwisowych rywali ile wlezie a oni mają panike w oczach bo gdy dadzą sie złamac to jest po secie  Tacy gracze jak Ivo albo Mirnyi albo odpadają na mączce w 1 rundzie albo łapią trans serwisowy i wygrać z nimi bardzo ciężko . Przespie się jeszcze z tym problemem ale jestem skoro postawić jutro na Karlovica  Trzeba pamietac ze Ivo pracuje z Benabilesem , za którego Roddick grał dosyć dobrze na clayu.
|
Do góry
|
|
|
|
#562146 - 27/04/2006 06:26
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Korolev-Karlovic 2
Po pierwsze niespodziewałem sie ze kurs na Karlovicia bedzie wyzszy od kursu na Koroleva. W roli faworyta stawiany jest wg bukow Korolev lecz nie wg mnie. Karlovic co prawda nigdy nie zachwycał na clayu. Ale tutaj jakos wyjatkowo dobrze idzie. Grajac z mirnyjem nie dał mu ani jednej szansy na przełamanie podobna sytuacja była z dvydenko w trzech setach dał mu bodajze 6 prob na rpzełamanie. Karlovic tutaj spisuje sie ku zaskoczeniu ma sporo szans na breaka co u niego jest bardzo rzadkie na clayu. Korolev kwalfikant przeszedł pierwsza runde bz problemu lecz tam juz dał sie złamac chyba dwa razy. Wdrugiej rundzie wygrał po walce 2;1 w setach lecz i tam kilka gemow stracil przez breaka. Grajac z Vicente ten nie potrafił wykorzystac break-pointow. Dlatego reasumujac: Karlovic da mało szans korolevowi na przełamanie gdyz jego procent serwisowy jest tutaj bardzo wysoki. Karlovic jak z innymi sobie wypracował break pointy to i powinnien tutaj sobie wypracowac i je wykrozystac. Karlovic ktory robi tutaj moim zdaniem lepsze wrazenie powinnien wygrac w dwoch setch. Typujac wynik 7:6 6:4
|
Do góry
|
|
|
|
#562147 - 27/04/2006 06:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Teraz zobaczyłem wynik z MC - gdzie Korolev przegrał ze Stepankiem w dwóch setach, a Czech ma podobny styl co Ivo - serwis i biegiem do siatki. Może jednak Karlovic... A, także... Stepanek z PHM. W meczu z Corią francuz pogubił się kompletnie gdy Guilermo zaczął latać do siatki, ze Stepankiem może być pewny jak w banku takiej taktyki. Czech nauczony ostatnim meczem w Marsylii z Mathieu gdzie przegrał w kiepskim stylu wdając się z nim w wymiany nie powinien ponownie popełniać tylu błędów co wtedy. Kurs powyżej 2 z chęcią wezmę. Jak ktoś chce w GB są fajne kursy na - przynajmniej jeden set - na Karlovica @ 1,36 i Stepanka @ 1,36. Skoro obaj mają wygrać  to ten 1 set muszą ugrać. W dublu wychodzi bardzo przyzwoity kurs.
|
Do góry
|
|
|
|
#562148 - 27/04/2006 06:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2006
|
Rzadko coś piszę tutaj ale tym razem..Karlović. Myślę, że nie ma sensu szukać niespodziewajki tam gdzie jej nie będzie..myślę, że skoro Mirnyi i Davydenko, którzy do ogórków nie należą nie potrafią poradzić sobie z serwisem Ivo, który , pomimo że wali z tak wielką siłą to jeszcze ma duży procent pierwszego podania - nie poradzi sobie także niedoświadczony Korolev. Można mówić, że Ivo to tylko serwis i dalej nic, jednakże stańcie po drugiej stronie siatki i odbierzcie bomby, który odbijają się metr nad wami. Proste ?:) Karlović mecz z przekręciarzem Davydenko mógł skończyć w szybkich dwóch setach. w taju miał kilka piłek setowych, nie wykorzystał żadnej, a w sumie bp co nie miara. Korolev już się tu chyba wyszalał. W normalnej dyspozycji Moya powinien go rozsmarować po korcie, ale może teraz bardziej mu w głowie figle z Penettą, niż ogrywanie rosyjskich małolatów. Buki dają nam spory prezent ceniąc Karlovicia na kurs 2.00 Grałem Ivo w meczu z Denką, zagram i teraz.
Typ: Ivo Karlović
|
Do góry
|
|
|
|
#562149 - 27/04/2006 07:20
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
J.C.Ferrero - A.Costa 2:0 @1,61 PinnacleMoim zdaniem Ferrero nie będzie miał problemów z ograniem Costy. W I rundzie zmiótł z kortu Vliegena, wczoraj ograł solidnego Martina 6:4 7:6(1). Jak widać TB wygrał 7-1 a więc wpełni kontrolował spotkanie. W Monte Carlo też pokazał się z niezłej strony. Costa najlepsze lata ma już za sobą i występ tutaj jest jego ostatnim, co mnie trochę dziwi bo Albert ma dopiero 31 lat. Widocznie tenis już go tak nie bawi, a wyniki zeszłoroczne czy tegoroczne nie powalają na kolana. Kondycja już nie ta, ze Spadea w I rundzie się męczył, a ogranie Hrbatego też nie uważam za wielki sukces. Ferrero nie powinien się bawić w sentymenty jeżeli chce mieć siły na późniejsze spotkania. Kurs na Karlovica spada, ja sobie zagrałem go za drobne bo widać, że mu tutaj serwis wyjątkowo siedzi a Korolev słabo doświadczony. Reszta spotkań raczej no bet 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|