Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#562136 - 26/04/2006 21:08 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
Verdasco, Math/Monfils i Dlouhy/Vizner... piekny dzien piekny jeszcze tylko under w Detroit i bedzie zajefajnie... no ale do rzeczy...
na jutro na razie widze tylko Corie ktory gra jak gra ale jesli juz przegrywa to z poteznymi zawodnikami... a do takich nie zaliczam mimo ostatnich wynikow Almagro... stawiam 2-1 dla Corii z tym ze pierwszy set dla Hiszpana

Do góry
Bonus: Unibet
#562137 - 26/04/2006 21:36 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
budzias Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2004
To sie udalo dzisiaj Stepanek,Verdasco i Vanek nie zawiedli Natomiast na jutro zdecydowanie Coria.Almagro mnie zupelnie nie przekonuje a na Guilermo takiego kursu dawno nie widzialem.Mimo wszystko Coria jest graczem bardziej poukladanym i co najwaazniejsze walczy do konca. Poza tym Robredo Karlovic i oczywiscie Stepanek. Powodzenia

Do góry
#562138 - 26/04/2006 21:36 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
mixer Offline
member

Meldunek: 02/09/2005
Coria - Almagro 2
Ja stawiam przeciwnie, moim zdaniem Almagro pokona Corie. Almagra gra solidny tenis. Odpoczął po wygranym turnieju w Valenci. Pierwsze dwa gładkie mecze. Coria już z lekkimi schodkami. Pierwszy set przegrany. Z kim? Blanco... W Monte Carlo ledwie wygrany mecz z Mathieu, w którym zrobił masę podwójnych błędów, nawet 3 w gemie. Kolejny mecz również 3-setowy z Kieferem, a następnie gładko przegrałz Nadalem. Moim zdaniem Almagro stać by pokonać Corie i ja na niego stawiam.

Ferrero - Costa 2
Tu szykuję się na niespodziankę. Kurs na Coste ponad 4. Czekałem dziś na mecz Costy z Hrbatym i szczerze mówiąc się nie zdziwiłem, choć ciekawy byłem czy jest w stanie sobie z nim poradzić. A ty pokonuje go w dwóch setach. Natomiast Ferrero mnie lekko zdziwił. Stoczył bardzo wyrównay mecz z Martinem 6-4,7-6, a moim zdaniem jest on bardzo słaby. Sądziłem, że po bardzo gładkim meczu z Vliegenem, z Martinem podobnie sobie poradzi, a tu taki wyrównany mecz. W Monte Carlo sprawił sporą niespodziankę, bo jak czytałem wielu na niego stawiało, ja również się przejechałem. Kurs na Coste gogdy ryzyka, ja jestem raczej pewien, że tanio skóry nie sprzeda i mecz z pewnoscią będzie wyrówany.

Do góry
#562139 - 26/04/2006 21:51 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
budzias Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/03/2004
Z calym szacunkiem dla Costy bo jest bardzo dobrym Clayowcem ale Ferrero jest zdecydowanie lepszym graczem od pana Hrbatego nie sugeruj sie wynikiem spotkania z Martinem. Ogral go w 2 setach zbyt wielce sie nie meczac.Ferrero - Costa beda 3 sety ale wygra Ferrero

Do góry
#562140 - 26/04/2006 21:59 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Quote:

...Natomiast na jutro zdecydowanie Coria.Almagro mnie zupelnie nie przekonuje a na Guilermo takiego kursu dawno nie widzialem.Mimo wszystko Coria jest graczem bardziej poukladanym i co najwaazniejsze walczy do konca.

wiesz o czym piszesz???

Almagro Cię nie przekonuje ???

To nie wiem z kim musiałby wygrac abyś się do niego przekonał. Ferrero, Volandri , Safin , Simon, Pavel , Monfils, to jego ostatnie zwycięstwa, a jesli chodzi o waleczność to Almagro napewno nie ustępuje Corii, a śmiem twierdzić że nawet go przewyższa pod tym wzgledem . Tak, tak Coria jest graczem poukładanym , szczególnie jego serwis . A co do kursów to ostatnio było na Argentńczyka 6.8 , ale wiadomo z kim grał . To tyle. Uprasza się o bardziej przemyślane posty , choć wiem ze starałes sie przedstawić swój punkt widzenia, ale w tym przypadku odbiegłes zdecydowanie od aktualnego stanu rzeczy.

Do góry
#562141 - 26/04/2006 22:14 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Ja sobie raczej daruje spotkanie Coria - Almagro. Nie chciałbym gryżć ziemi gdyby Coria wyciągnął ze stanu 06 05

Ktoś jutro skusić się chce na Karlovica? A dlaczego? Bo jego wielkim atutem jest serwis? Coś jeszcze? Serwis.. może coś jeszcze? Serwis! Przykro się o tym mówi ale Ivo poza serwisem niewiele prezentuje, ile spotkań się naoglądałem gdzie nie potrafił złamać i spotkania kończyły się dwoma tajbrekami. Gramy na cegle, gdzie zwycięstwo trzeba sobie wypracować, wybiegać. Przeciwnik może i mniej znany, ale zdąrzył namieszać już w Barcelonie. Nie wiem jakim cudem Karlovic sprostał Niklajowi, choć wielkiego zdziwu nie powinno być bo tegoroczne wyniki Ruska na cegle pozostawiają wiele do życzenia.. Nigdy nie postawiłem grosza na Ivo grając na cegle i podtrzymam się tego, mimo że na dzień dzisiejszy nie wiem czy zagram Koroleva, ale bliżej mi do niego niż do Chorwata. To na pewno nie był przypadek elminując Moye czy też Vicente, który przed tygodniem wygrał challengera na kleju.

Do góry
#562142 - 26/04/2006 22:42 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
mixer Offline
member

Meldunek: 02/09/2005
Hmmm Budzias zgadzam się z Toba, ze Ferrero jest lepszy od Hrbarego, ale ostatnio lubi sprawiać niespodzianki, jak np. z Ferrerem, wcześniej przegrałz Almagro w 3 setach. Jednak Hrbaty w Monte Carlo troche powalczył. Mecz meczowi nie jest równy, ale przypone, że to właśnie Hrbaty wygrał z Ferrerem, który poźniej pokonał Ferrero. Ja chyba się skuszę by postawić na Coste, kurs naprawdę jest ciekawy a na Ferrero 1,14 to przesada.

Do góry
#562143 - 26/04/2006 22:44 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Wyciągam swoje tenisowe notatki i co tam widzę o Korolevie...

Korolev - atakujący styl gry, wykorzystuje błędy rywala, inteligentna gra.

Hmm.. jak utrzyma Ivo daleko od siatki, a jeśli już to go będzie mijął po bokach, najlepiej na bh to może przygoda Koroleva z Barceloną może jeszcze potrwać, wszystko zależy od kursu może nawet przy wysokim handi będzie można zagrać za przyzwoitą stawkę.

I nie wychwalałbym wyniku Vicentego z turnieju na Bermudach, licho wie co tam za nawierzchnia jest, ale jestem dziwnie pewien że tamtejszy clay jest daleki od tego klasycznego.

Almagro Coria nie zagram , ale wydaję mi się że wygra Guilermooo

Myślałem też o Ch.Rochusie. Mniej więcej w tym okresie zaczyna się jego dobra gra, która trwa kilka tygodni ledwie i trzeba to wykorzystać @ 2,1 z F.Mayerem, warte ryzyka.

Do góry
#562144 - 26/04/2006 23:25 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Ferrer przegrał z Almagro i Ferrerem ale trzeba pamietac , że oni się na niego specjalnie mobilizowali , jednak pokonac wielkiego Juana , byłego króla mączki to nie byle sprawa . Dzisiejszy zacięty mecz z Martinem też mnie nie dziwi. Alberto pochodzi z Barcelony i nie dziwne , że walczył do końca . Do tego to solidny ziemiarz . Czy Coste stać na kolejną wygraną ? Hrbaty dzisiaj popełniał seriami proste błędy a nie sądze aby coś takiego przytrafiło sie Ferrero . 2 serwis to będzie kopalnia punktów dla JCF.

co do meczu Korolew - Karlovic . Jak młody rosjanin zareaguje na potęzny serwis Ivo ? Ile czasu będzie potrzebował na jego antycypacje . Oby nie obudził się z ręką w nocniku bo Karlovic jest pewny swojego podania i może sobie ryzykować w gemach serwisowych rywali ile wlezie a oni mają panike w oczach bo gdy dadzą sie złamac to jest po secie Tacy gracze jak Ivo albo Mirnyi albo odpadają na mączce w 1 rundzie albo łapią trans serwisowy i wygrać z nimi bardzo ciężko . Przespie się jeszcze z tym problemem ale jestem skoro postawić jutro na Karlovica
Trzeba pamietac ze Ivo pracuje z Benabilesem , za którego Roddick grał dosyć dobrze na clayu.

Do góry
#562145 - 27/04/2006 06:18 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
pajelo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/11/2001
Przypominam również że Costa powiedział zę jest to jego ostatni turniej i po nim konczy kariere, być moze kilka wygranych meczy zmienie jego nastawienie w co watpie ale nie ukrywajmy zadnych tuzów tenisa(ziemniaków) narazie na tapecie nie miał, a teraz podchodzi Ferrero i watpie zeby zrobił mu niespodzianke i dal wygrac. Znowu przegrac na zakonczenie kariery z Ferrero to nie taki wstyd:)). Bardziej bym sie sklanial do zagrania ilości gemów w tym pojedynku , moze jednego seta JCF mu podaruje. Over to moj typ w tym meczu

Do góry
#562146 - 27/04/2006 06:26 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Danielos Offline
veteran

Meldunek: 29/12/2004
Korolev-Karlovic 2

Po pierwsze niespodziewałem sie ze kurs na Karlovicia bedzie wyzszy od kursu na Koroleva. W roli faworyta stawiany jest wg bukow Korolev lecz nie wg mnie. Karlovic co prawda nigdy nie zachwycał na clayu. Ale tutaj jakos wyjatkowo dobrze idzie. Grajac z mirnyjem nie dał mu ani jednej szansy na przełamanie podobna sytuacja była z dvydenko w trzech setach dał mu bodajze 6 prob na rpzełamanie. Karlovic tutaj spisuje sie ku zaskoczeniu ma sporo szans na breaka co u niego jest bardzo rzadkie na clayu. Korolev kwalfikant przeszedł pierwsza runde bz problemu lecz tam juz dał sie złamac chyba dwa razy. Wdrugiej rundzie wygrał po walce 2;1 w setach lecz i tam kilka gemow stracil przez breaka. Grajac z Vicente ten nie potrafił wykorzystac break-pointow. Dlatego reasumujac:
Karlovic da mało szans korolevowi na przełamanie gdyz jego procent serwisowy jest tutaj bardzo wysoki. Karlovic jak z innymi sobie wypracował break pointy to i powinnien tutaj sobie wypracowac i je wykrozystac.
Karlovic ktory robi tutaj moim zdaniem lepsze wrazenie powinnien wygrac w dwoch setch. Typujac wynik 7:6 6:4

Do góry
#562147 - 27/04/2006 06:40 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Teraz zobaczyłem wynik z MC - gdzie Korolev przegrał ze Stepankiem w dwóch setach, a Czech ma podobny styl co Ivo - serwis i biegiem do siatki. Może jednak Karlovic...

A, także... Stepanek z PHM. W meczu z Corią francuz pogubił się kompletnie gdy Guilermo zaczął latać do siatki, ze Stepankiem może być pewny jak w banku takiej taktyki. Czech nauczony ostatnim meczem w Marsylii z Mathieu gdzie przegrał w kiepskim stylu wdając się z nim w wymiany nie powinien ponownie popełniać tylu błędów co wtedy. Kurs powyżej 2 z chęcią wezmę.

Jak ktoś chce w GB są fajne kursy na - przynajmniej jeden set - na Karlovica @ 1,36 i Stepanka @ 1,36. Skoro obaj mają wygrać to ten 1 set muszą ugrać. W dublu wychodzi bardzo przyzwoity kurs.

Do góry
#562148 - 27/04/2006 06:54 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
Rzadko coś piszę tutaj ale tym razem..Karlović. Myślę, że nie ma sensu szukać niespodziewajki tam gdzie jej nie będzie..myślę, że skoro Mirnyi i Davydenko, którzy do ogórków nie należą nie potrafią poradzić sobie z serwisem Ivo, który , pomimo że wali z tak wielką siłą to jeszcze ma duży procent pierwszego podania - nie poradzi sobie także niedoświadczony Korolev. Można mówić, że Ivo to tylko serwis i dalej nic, jednakże stańcie po drugiej stronie siatki i odbierzcie bomby, który odbijają się metr nad wami. Proste ?:) Karlović mecz z przekręciarzem Davydenko mógł skończyć w szybkich dwóch setach. w taju miał kilka piłek setowych, nie wykorzystał żadnej, a w sumie bp co nie miara. Korolev już się tu chyba wyszalał. W normalnej dyspozycji Moya powinien go rozsmarować po korcie, ale może teraz bardziej mu w głowie figle z Penettą, niż ogrywanie rosyjskich małolatów. Buki dają nam spory prezent ceniąc Karlovicia na kurs 2.00 Grałem Ivo w meczu z Denką, zagram i teraz.

Typ: Ivo Karlović

Do góry
#562149 - 27/04/2006 07:20 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
J.C.Ferrero - A.Costa 2:0 @1,61 Pinnacle

Moim zdaniem Ferrero nie będzie miał problemów z ograniem Costy. W I rundzie zmiótł z kortu Vliegena, wczoraj ograł solidnego Martina 6:4 7:6(1). Jak widać TB wygrał 7-1 a więc wpełni kontrolował spotkanie. W Monte Carlo też pokazał się z niezłej strony. Costa najlepsze lata ma już za sobą i występ tutaj jest jego ostatnim, co mnie trochę dziwi bo Albert ma dopiero 31 lat. Widocznie tenis już go tak nie bawi, a wyniki zeszłoroczne czy tegoroczne nie powalają na kolana. Kondycja już nie ta, ze Spadea w I rundzie się męczył, a ogranie Hrbatego też nie uważam za wielki sukces. Ferrero nie powinien się bawić w sentymenty jeżeli chce mieć siły na późniejsze spotkania.

Kurs na Karlovica spada, ja sobie zagrałem go za drobne bo widać, że mu tutaj serwis wyjątkowo siedzi a Korolev słabo doświadczony. Reszta spotkań raczej no bet

Do góry
#562150 - 27/04/2006 08:06 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
2 starzy kumple, z ktorych jeden po tym turnieju konczy kariere spotykaja sie na wlasnym, hiszpanskim terenie w 3 rundzie. I oczywiscie wszyscy rozwazaja czysto sportowe aspekty tego meczu, ciekawa sprawa. Z tego co pamietam Hiszpanski oboz potrafi byc bardzo "pomocny", a tak nawiasem mowiac czy oni sie nie spotkali w finale jakiegos Garrosa?

Do góry
#562151 - 27/04/2006 08:49 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Paxioo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Zamiast brac JCF po kursie 1.2 zdecydowanie bardziej polecam Simona w meczu z Tahirim po 1.15. Co prawde kurs troszke nizszy, ale ryzyko nieporownywalnie mniejsze. Tahiri w pierwszej rundzie sprawil spora niespodzianke ogrywajac w 3 setach wyzej notowanego Maracha jednak wspomniec nalezy, ze Marach ostatnio nie blyszczal. Tahiri to staly uczestnik challengerow i futuresow, a nawet tam czesto przytrafiaja sie mu porazki. Simon natomist w niezlej formie. Ogreal w pierwszej rundzie czecha Hernych, a ostatnie porazki Ljubiciciem i Almagro specjalnego wstydu mu nie przynosza.
Mecz dobry do kombosa.

TYP: Simon
Kurs: 1.15
S: 9/10

Do góry
#562152 - 27/04/2006 09:01 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
a jak dla mnie na dzis to Karlovic + Ferrer... po co zastanawiacie sie czy ferrero odpusci czy nie... tam sie moze wszystko zdarzyc zdecydowanie lepiej po takim kursie zlapac ferrera z wawrinka... szwajcar mial szczescie juz w poprzedniej rundzie, fakt ze ferrer nieswpodziewanie tez meczyl sie z murray'em ale mysle ze dzis pewna jedynka... pozdrawiam...

Do góry
#562153 - 27/04/2006 09:01 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
no ja widziałem Tahiriego w akcji i Simon nie będzie miał z nim większych kłopotów . Marach serwował już na mecz ale nie wytrzymał psychicznie , do tego ciągle go denerwowały odgłosy z trybun. Simon po słabych występach w amerykanskich mastersach napewno solidnie popracował co daje teraz duże efekty . Jeśli będzie grał tak jak w Barcelonie to może ten turniej wygrać .

Do góry
#562154 - 27/04/2006 09:05 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
A co powiecie o dzisiejszych meczach deblowych w Barcelonie ? Nasz debel Fyrstenberg/Matkowski grają z parą Mathieu/Monfils i jako debel nie mają dużego doświadczenia. A nasi to wiadomo, że na mączce odnosili największe sukcesy. Kurs 1.45 w profie, w Baw 1.40 do zgarnięcia.

Do góry
#562155 - 27/04/2006 09:10 Re: Barcelona, Maroco 24.04 - 30.04
Thomii Offline
enthusiast

Meldunek: 23/08/2004
Allora,,,

jest szansa ze Nadal dzisiaj wygra ze swoim kolega z hiszpani?? wiem ze kurs smieszny, ale tu chodzi zeby cokolwiek weszlo i mysle nad tym meczem?

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08