Strona 7 z 34 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 33 34 >
Opcje tematu
#5609771 - 31/10/2012 14:08 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

Meldunek: 22/07/2007
Oto główne założenia do nowego regulaminu:

w sezonach 2013-14 górny i dolny limit KSM będzie wynosił odpowiednio 41 i 34 pkt.

po zakończeniu rozgrywek sezonu 2014 limit KSM przestanie obowiązywać;

nie będzie żadnych obostrzeń w kwestii zawodników występujących w cyklu Grand Prix, czyli każdy z klubów będzie mógł zakontraktować dowolną liczbę żużlowców startujących w mistrzostwach świata;
całkowicie zrezygnowano z tzw. regulaminy finansowego;

zmiany dotknęły również fazę play-off. W nadchodzącym sezonie na tym etapie rozgrywek rywalizować będzie jedynie pierwsza czwórka, a zwycięzca rundy zasadniczej będzie miał przywilej wybrania przeciwnika w półfinale;

tak jak dotychczas drużyny będą zobligowane do posiadania w składzie dwóch polskich młodzieżowców oraz dwóch polskich seniorów;

przywrócono możliwość odbycia próby toru, która będzie odbywać się co najmniej pół godziny przed rozpoczęciem spotkania. W próbnej jeździe może wziąć udział maksymalnie po dwóch zawodników z poszczególnych drużyn;

tak jak dotychczas, przy zmianach barw klubowych, nie będą obowiązywać sumy transferowe;

zmiany dotkną również tzw. zastępstwa zawodnika. W sezonach 2013-14 możliwość korzystania z tego przywileju będzie odnosić się wyłącznie do trójki najskuteczniejszych zawodników w poszczególnych zespołach, z zastrzeżeniem iż będą mogli być zastępowani wyłącznie przez tych zawodników, którzy mają taką samą lub niższą średnią biegopunktową. Po zakończeniu sezonu 2014 możliwość stosowania zastępstwa zawodnika ma zostać ograniczona wyłącznie do lidera danego zespołu;

od sezonu 2014 w najwyższej klasie rozgrywkowej ma występować jedynie osiem drużyn. Oznacza to, iż w nadchodzących rozgrywkach Enea Ekstraligę opuszczą trzy zespoły. Nie będą rozgrywane spotkania barażowe. Po osiem drużyn mają liczyć również odpowiednio I i II liga.

Będzie ciekawy sezon, trzy zespoły lecą bezpośrednio, dużo walki się szykuje.

Do góry
Bonus: Unibet
#5610122 - 31/10/2012 21:48 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Gustawo Lima Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2012
Ja już nie mam słów na te elige, co roku rewolucja w regulaminie, wprowadzają- znosza, powiększają-zmniejszają, kurwa co za debile!!!!
I jasne niech zniosą KSM, znów bedą 1-2 dream teamy i przepłacanie zawodników a reszta bedzie jechać dla sztuki...
To samo się tyczy play off, połowa ligi ma już w sierpniu wakacje, nie no szlag trafia człowieka!!!

Do góry
#5610520 - 01/11/2012 00:41 Re: QC Żużel /147/ [Re: Gustawo Lima]
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
Originally Posted By: Gustawo Lima
Ja już nie mam słów na te elige, co roku rewolucja w regulaminie, wprowadzają- znosza, powiększają-zmniejszają, kurwa co za debile!!!!
I jasne niech zniosą KSM, znów bedą 1-2 dream teamy i przepłacanie zawodników a reszta bedzie jechać dla sztuki...
To samo się tyczy play off, połowa ligi ma już w sierpniu wakacje, nie no szlag trafia człowieka!!!

przeplacanie zawodnikow zawsze bylo i bedzie niezaleznie od tego jaki KSM bedzie. Zmniejszenie KSM do 39 to dopiero gratka dla "mistrzow" pokroju Chrzanowski, B.Pedersen. Kluby maja budzet albo wydaje im sie ze maja budzet i te pieniadze wydadza na kontrakty co do grosza. Albo na N.Pedersena albo na Chrzanowskiego a po sezonie dlug i placz jak to krwiopijcy zawodnicy okradli ich z pieniedzy.
A tak przy okazji ma ktos pojecie ile kosztuje tak przecietnie koszt samaego sprzetu i jego obslugi biorac pod uwage tylko zawody ligowe w Polsce czyli ok 18-22 meczy. Wie ktos ile moze kosztowac wejscie w sezon zakladajac ze baze sprzetowa zawodnik bedzie budowal od zera. Zalozmy ze to bedzie zawodnik z pierwszej 20 sredniej biegowej.

Do góry
#5610595 - 01/11/2012 01:17 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
Skomplikowala sie sytuacja w paru klubach po ogloszeniu KSM zawodnikow na nastepny sezon. W Gorzowie nawt zamiana Golloba na zawodnika z KSM 2.5 nic nie daje. Bedzie musial odejsc ktos z dwojki Zagar PUK.

Do góry
#5611182 - 01/11/2012 16:13 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
ivo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/08/2003
Druga strona medalu.Emma Richardson przesłała do redakcji SportoweFakty.pl oświadczenie, w którym chciałaby wytłumaczyć wszystkim fanom sytuację związaną z pieniędzmi za memoriał swojego męża.
Emma Richardson uważa, że dostała od PGE Marmy zbyt mało pieniędzy za memoriałowy turniej pamięci jej tragicznie zmarłego męża - Lee Richardsona.
Żona Brytyjczyka wysłała do naszej redakcji specjalne oświadczenie, którego treść prezentujemy poniżej.

Treść oświadczenia:
Byłam bardzo zawiedziona, że nie usłyszałam bezpośrednio z ust Marty o tym, że Lee zmarł na torze, jeżdżąc dla klubu z Rzeszowa. Po raz pierwszy rozmawiałam z Martą 28 maja, po tym jak napisałam do niej e-maila, w którym zapytałam, dlaczego nie otrzymałam od niej żadnej wiadomości. W e-mailu jaki od niej otrzymałam, przeczytałam, że zaprasza mnie razem z chłopcami na tydzień do Rzeszowa. Zapewniono mnie, że opłaty za hotel oraz bilety lotnicze zostaną pokryte. Trzy zaległe faktury zostały zatem wysłane do Marty.
Kiedy przeglądałam pisma Lee i e-maile, spotkałam się z trzema smutnymi listami jakie Lee wysłał do Marty. Lee przechodził wówczas przez bardzo trudny okres. Z powodu problemów z silnikami, nie zdobywał punktów. Lee przepraszał w nich za swoje słabe występy. Prosił nawet o czas bez jazdy, który poświęciłyby na dojście do ładu ze swoim sprzętem.
Do Marty wysłałam kilka e-maili dotyczących płatności, ale nie było od niej żadnej odpowiedzi. 22 lipca poleciałam do Polski by spotkać się z nią i omówić sprawy kont firmy, które mają zostać zamknięte. Wszystkie formalności musiały być sfinalizowane. Podczas spotkania żużlowego, które odbyło się w ten sam dzień (22 lipca), nie czułam się mile widziana i zostałam pozostawiona sama sobie. Udaliśmy się więc się na trybuny, gdzie zostałam ciepło przywitana przez kibiców. Gdy byliśmy na miejscu, mogliśmy usłyszeć głośne: "Lee Lee Richardson!" Kibice przychodzili do mnie i dziękowali za przyjazd. Otrzymałam od fanów bukiet kwiatów, a chłopcy dostali koszulki. Powiedziano mi, że koszulki z podobizną Lee były sprzedawane i że za jakiś czas otrzymam czek z kwotą jaką udało się zebrać. Zapłata i faktury zostały przysłane tydzień później.
Po raz kolejny, bez żadnej informacji od władz klubu, jeden z kibiców powiedział mi, że zorganizowany będzie memoriał Lee w Rzeszowie. Sekretarka Marty skontaktowała się ze mną 16 sierpnia i poinformowała mnie, że spotkanie żużlowe odbędzie się 1 września. Jednocześnie zostałam na nie zaproszona razem z osobą towarzyszącą. Mieliśmy przylecieć 31 sierpnia, a podróż powrotna miałaby miejsce 2 września. Loty i hotel będą zorganizowane przez włodarzy i zostanie to opłacone. Nie chciałam przylecieć tylko z jedną osobą, chciałam być w Rzeszowie z rodziną. Chłopcy byli bardzo zawiedzeni, że nie zostali zaproszeni. Bardzo chcieli przyjechać do Rzeszowa po raz ostatni, by spotkać się z fanami i za wszystko im podziękować.
Bezpośrednio przed memoriałem podziękowałam wszystkim zawodnikom i kibicom. Były to dla mnie ciężkie chwile, z mnóstwem emocji, ale wiedziałam, że jestem im dłużna za to wszystko co zrobili i za to, że tak bardzo wspierali Lee. Podczas zawodów nie czuliśmy się jednak mile widziani i staliśmy w rogu, aż do momentu, w którym pan Maciek znalazł dla nas stolik i dwa krzesła. Podczas przerwy wraz z Craigiem (bratem Lee) i chłopcami poszłam na trybuny gdzie osobiście chciałam podziękować kibicom. Po zawodach zabrano nas z powrotem do hotelu na obiad.
Marta uważa, że nadużyliśmy jej gościnności, ale mogę wszystkich zapewnić, że zapłaciliśmy za koszty podróży powrotnej (która odbyła się 2 września) jeszcze przed odlotem. 3 września otrzymałam od sekretarki Marty e-maila, w którym poinformowała mnie, że Marta zamierza napisać e-mail bezpośrednio do mnie i podziękować za przyjazd. Powiedziano mi także, że pieniądze z zawodów zostały podliczone i niedługo zostaną mi wysłane. 21 września otrzymałam e-maila z wiadomością, że pieniądze nadal są liczone i że zostaną wysłane pod koniec miesiąca. Po tym, jak nie dostawałam od nich żadnych informacji, 4 października wysłałam e-maila z zapytaniem czy mają jakieś problemy i czy mają dla mnie jakiekolwiek wiadomości w związku z pieniędzmi. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, więc dzień później wysłałam kolejny e-mail, bo pomyślałam, że tamten mógł nie dojść. Do 10 października nadal nie było z nimi żadnego kontaktu, więc napisałam po raz kolejny.
24 października w końcu otrzymałam e-mail, w którym napisano, że Marta zamierza wysłać mi kwotę 42 955 zł oraz pokryje koszty lotów. Nie otrzymałam jednak żadnego e-maila, w którym pytanoby o numery konta, bo pewnie Marta dysponowała numerami z faktur, które otrzymała w lipcu. Całą korespondencję z Martą zachowałam razem z potwierdzeniami, by udowodnić swoją obronę. Powiedziano mi, że Marta ma spotkać się z prawnikiem i księgowym, by dowiedzieć się jak można w najlepszy sposób wysłać mi zgromadzone pieniądze. W poniedziałek 25 października otrzymałam przelew bankowy w wysokości 34 794 zł.
Przyjazd do Rzeszowa na memoriał mojego męża nie miał nic wspólnego z pieniędzmi. Żadna kwota nie jest w stanie zastąpić wspaniałego człowieka jakim był Lee. Mój mąż, ojciec moich dzieci, był wspaniałym człowiekiem pod każdym względem. Zarówno na torze, jak i poza nim Lee był prawdziwym profesjonalistą i jestem głęboko zawiedziona, że jego nazwisko jest teraz mieszane z błotem.
Otrzymałam od przyjaciela kilka linków i dowiedziałam się, że na memoriale było około 6500 widzów, z których każdy zapłacił 25 zł za bilet. Przychód wyniósłby zatem 162 500 zł. Ja otrzymałam 34 794 zł. Tu nie chodzi jednak o pieniądze. Jestem jedynie zaniepokojona o kibiców, którzy pokazali wspaniałe wsparcie i ogromną hojność, za którą po prostu mogli zostać oszukani. Osobiście czuję, że nie powinnam ganiać się za pieniędzmi i stawkami od Marty. Muszę wspierać swoje dzieci i martwić się ich losem. Jest mi bardzo przykro i jestem smutna, że muszę to wszystko pisać, by się wytłumaczyć. Przechodzę obecnie przez bardzo trudny czas, w pojedynkę wychowuję trójkę synów i muszę zmierzyć się z tym, że mój mąż już nigdy nie wróci do domu. Codziennie muszę tłumaczyć mojemu 3-letniemu synkowi gdzie jest teraz tatuś, muszę finalizować sprawy spadkowe z radcami prawnymi oraz mam do czynienia z księgowym, razem z którym muszę zakończyć działalność firmy męża. Na dodatek prowadzę dom z dwójką dzieci, które co noc płaczą przed snem.

Emma Richardson

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/320264...dzi-o-pieniadze

Do góry
#5619380 - 06/11/2012 22:04 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
przeglad sportowy schodzi na psy i jego niusy na temat mozliwych skladow zuzlowych laugh

klik

Do góry
#5631753 - 16/11/2012 22:19 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

W piątek w Warszawie obradowała Rada Nadzorcza Speedway Ekstraligi. Podjęła ona decyzję odnośnie kształtu regulaminu na sezon 2013 i lata kolejne w rozgrywkach Enea Ekstraligi oraz I i II ligi.
Przypomnijmy, że pracami nad regulaminem na sezon 2013 i lata kolejne zajmowała się specjalna grupa ekspertów powołana przez Polski Związek Motorowy. Złożyła ona na ręce Rady Nadzorczej propozycje. Nie zostały one jednak w stu procentach zaakceptowane. Ostatecznie Rada Nadzorcza zadecydowała o wprowadzeniu następujących zmian:
Sezon 2013
1. Liczebność drużyn
W Ekstralidze będzie występowało 10 drużyn. Po sezonie z Ekstraligi spadają trzy zespoły. Awans uzyska zwycięzca I ligi. Sezon składa się z 18. kolejek rundy zasadniczej, w której zespoły jadą systemem każdy z każdym. Po rundzie zasadniczej rozgrywane są dwa półfinały, mecz finałowy i spotkanie o brązowy medal. Akceptacji nie uzyskał pomysł, aby zwycięzca rundy zasadniczej wybierał sobie przeciwnika w półfinale.
W I lidze wystartuje 7 zespołów. Sezon będzie się składał z 14. kolejek rundy zasadniczej, w której drużyny pojadą systemem każdy z każdym. Po rundzie zasadniczej rozegrane zostaną dwa półfinały i finał. Awans do Ekstraligi wywalczy zwycięzca I ligi. Do II ligi spadną dwa zespoły.
Pozostałe zespoły wystartują w II lidze. System rozgrywek ustali GKSŻ po zakończeniu procesu licencyjnego. Do I ligi awansuje najlepszy zespół II ligi.
Kwestia awansów i spadków w I i II lidze będzie jeszcze przedmiotem ustaleń GKSŻ.
W sezonie 2013 nie będą rozgrywane spotkania barażowe w poszczególnych ligach.
2. KSM
W Ekstralidze ustalono górny limit KSM na poziomie 40 punktów. Dolna granica to 33. Zespoły startujące w niezmienionym składzie w stosunku do poprzedniego sezonu również podlegają przepisom o KSM.
W I lidze ustalono górny limit KSM na poziomie 40 punktów. Nie będzie obowiązywał dolny limit KSM.
W II lidze limit KSM ustali GKSŻ po zakończeniu procesu licencyjnego.
W przypadku, gdy któryś z zespołów nie wypełni przepisu o dolnym limicie KSM, karą nie będzie walkower, jak dotychczas, a jedynie kara finansowa w wysokości 50 tysięcy złotych. Dodatkowo drużynie odjęty zostanie jeden punkt meczowy.
3. Minimalna liczba Polaków w składzie
Ekstraliga: 2 seniorów + 2 juniorów
I liga: 1 senior + 2 juniorów
II liga: 1 senior + 2 juniorów
4. Zastępstwo Zawodnika będzie mogło być stosowane tylko za dwóch najlepszych zawodników w drużynie. Respektowane będą jedynie zwolnienia lekarskie wystawione na minimum 15 dni. Średnie biegowe będą obliczane po 9 i 18 rundzie.
5. W rozgrywkach wszystkich lig będzie obowiązywała taka sama tabela biegowa, jak w poprzednim sezonie - bieg juniorski jako drugi, biegi czternaście i piętnaście to biegi nominowane. Akceptacji nie uzyskała propozycja przywrócenia Złotej Rezerwy Taktycznej (Joker).
6. Zawodnik Polski bez względu na wiek będzie mógł startować w niższej klasie rozgrywkowej, jeżeli w danej kolejce nie będzie przewidziany do startu w barwach swojej drużyny, startującej w wyższej klasie rozgrywkowej.
7. Wprowadzono żółte i czerwone kartki. Będą one przyznawane za przewinienia na torze. Karze będzie podlegało tak zwane stworzenie niebezpiecznej sytuacji na torze, jak również próby "kradzieży" startu. Druga żółta karta będzie oznaczała kartkę czerwoną i wykluczenie z biegu, w którym została przyznana druga żółta kartka.
8. Przywrócono próbę toru. Na 30 minut przed zawodami w próbie toru będzie mogło uczestniczyć po dwóch zawodników z każdej drużyny. Odbiór toru będzie następował na 90 minut przed zawodami (dotychczas 60 minut). Wprowadzono licencje dla toromistrzów i utworzono stanowisko Komisarza Toru.

Lata 2014 i kolejne
1. Liczebność drużyn
Ekstraliga: 8
I liga: 8
II liga: pozostałe
2. System rozgrywek
Runda zasadnicza systemem każdy z każdym. Dwa półfinały, mecz finałowy oraz spotkanie o brązowy medal. Ostatni zespół Ekstraligi i I ligi zostaje zdegradowany. Awansują zwycięzcy poszczególnych lig. Przedostatni zespół Ekstraligi i I ligi będzie walczył o utrzymanie w barażu z odpowiednio drugim zespołem I i II ligi.
3. KSM
Od sezonu 2014 zniesiony zostanie KSM we wszystkich ligach!
4. Minimalna liczba Polaków w składzie
Ekstraliga: 2 seniorów + 2 juniorów
I liga: 1 senior + 2 juniorów
II liga: 1 senior + 2 juniorów
5. Zastępstwo Zawodnika będzie możliwe tylko za najlepszego zawodnika.
6. Od sezonu 2015 we wszystkich ligach 2 polskich seniorów i 2 polskich juniorów.

7. Brak Regulaminu Finansowego już od sezonu 2013.

Do góry
#5632420 - 17/11/2012 12:41 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Gustawo Lima Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/09/2012
Jak oni chcą jechać 14 kolejek w 7 zespołowej 1 lidze?! laugh crazy

Do góry
#5632569 - 17/11/2012 17:38 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Green Arrow Offline
#1 WorldSpeedway

Meldunek: 03/06/2005
Masz napisane kazdy z każdym i jedna drużyna będzie pauzowac w kazdej kolejce

Do góry
#5635932 - 19/11/2012 21:21 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/323856/azoty-tauron-tarnow-z-dlugami-i-bez-prezesa

Nadal cyrk na kółkach.

Długi długi i tak zawsze prawie lub w każym klubie.

Niech zejdą na ziemie i płacą im jak w Anglii i Szwecjii !

Do góry
#5636409 - 20/11/2012 06:21 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
piter013 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/06/2007
O długach w Tarnowie już słyszałem w sierpniu od ludzi będących blisko klubu. Nie chciało mi się w to trochę wierzyć, ale jednak coś w tym było. A "pokaz" pirotechniki po finale chyba to potwierdził :D, że w Tarnowie jednak tak super kolorowo nie jest. No cóż, myślę, że to jednak jest wynikiem smordu pozostawionego po poprzednim zarządzie bo gdyby nie spłata ponad bańki zobowiązań przez ten zarząd to akurat tego długu by mogło nie być... no cóż

Ciekawe jak to za rok będzie wyglądało, jak nie będzie KSM. Oj w 2015 może być 4-zespołowa e-liga laugh

Do góry
#5655194 - 05/12/2012 04:49 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

Nicki Pedersen podpisał kontrakt z PGE Marmą Rzeszów!
Trzykrotny mistrz świata na żużlu Nicki Pedersen znów będzie jeździł w Rzeszowie. Zawodnik podpisał 2-letni kontrakt z PGE Marmą.

Duńczyk Nicki Pedersen będzie w nadchodzącym sezonie występował w barwach PGE Marmy Rzeszów. Już podpisał 2-letnią umowę.

Pedersen wraca do Rzeszowa po prawie pięciu latach.

Jak nieoficjalnie informuje Przegląd Żużlowy zawodnik ma w przyszłym sezonie zarobić ok. 2,4 mln złotych. Więcej informacji wkrótce.

Do góry
#5655203 - 05/12/2012 04:51 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

Na koniec Tomasz Gollob potwierdził też, że jego kolejnym klubem będzie Unibax Toruń. Kapitan reprezentacji Polski wymienił ponadto nazwy dwóch klubów, z których otrzymał oferty startów. - Niewiele osób o tym wie, ale pięć lat temu, gdy negocjowałem ze Stalą, dostałem również propozycję od Unibaksu. Podpisałem jednak kontrakt w Gorzowie. Podobnie było dwa lata temu, gdy przedłużaliśmy umowę. Wtedy również torunianie się do mnie odezwali, ale postanowiłem zostać. Teraz, gdy doszliśmy do wniosku, że nie będziemy kontynuować współpracy, naturalnie wybrałem Unibax. Były ponadto oferty od Marty Półtorak z Rzeszowa, czy ze Startu Gniezno, ale postanowiłem wybrać Toruń - zdradził.

Do góry
#5655704 - 05/12/2012 23:16 Re: QC Żużel /147/ [Re: legolas]
Green Arrow Offline
#1 WorldSpeedway

Originally Posted By: legolas

Nicki Pedersen podpisał kontrakt z PGE Marmą Rzeszów!
Trzykrotny mistrz świata na żużlu Nicki Pedersen znów będzie jeździł w Rzeszowie. Zawodnik podpisał 2-letni kontrakt z PGE Marmą.

Duńczyk Nicki Pedersen będzie w nadchodzącym sezonie występował w barwach PGE Marmy Rzeszów. Już podpisał 2-letnią umowę.

Pedersen wraca do Rzeszowa po prawie pięciu latach.

Jak nieoficjalnie informuje Przegląd Żużlowy zawodnik ma w przyszłym sezonie zarobić ok. 2,4 mln złotych. Więcej informacji wkrótce.

Nicki i Marta zaprzeczają.
Podobno dalej jest możliwa opcja Hancock-Crump, dlatego wciąż brak ostatecznej wersji oranje

Do góry
#5656833 - 06/12/2012 18:00 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

Jason Crump wspólnie z Gregiem Hancockiem, którego umowa ma być gotowa do końca tego tygodnia, stworzą kolejny znakomity duet w historii polskiej Ekstraligi. Kilka dni temu pojednanie PGE Marmy Rzeszów z Crumpem wydawało się niemożliwe.

Cholera wie czy to ostateczna opcja.

Do góry
#5657016 - 06/12/2012 22:58 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
legolas Offline
Karpaty 1928 Krosno

Po siedmiu latach spędzonych w Polonii Bydgoszcz, Emil Sajfutdinow postanowił zmienić otoczenie. Nowym pracodawcą Rosjanina został Dospel Włókniarz Częstochowa. KSM nowego zawodnika "Lwów" w sezonie 2013 wyniesie 9,20.

Do góry
#5657064 - 06/12/2012 23:32 Re: QC Żużel /147/ [Re: legolas]
Green Arrow Offline
#1 WorldSpeedway

Liga wraca do C+ hura
piwo piwo piwo

Do góry
#5657102 - 07/12/2012 00:14 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Linc Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2006
no to Polonia leci, a wraz z nami Gniezno oraz Wroclaw lub Gorzow (jesli odejdzie KK a nie wezma Dzika )

Do góry
#5663474 - 11/12/2012 02:10 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
82SUCHY Offline
enthusiast

Meldunek: 14/01/2011
Michael Jepsen Jensen we Włókniarzu!!!
wracamy do walki o złoto wink

Do góry
#5731797 - 25/01/2013 03:00 Re: QC Żużel /147/ [Re: Green Arrow]
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005