Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#576255 - 17/05/2006 10:57 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Ciekawymi pojedynkami są również:

Stosur v Oprandi (1) 1.41

Talent i przygotowanie do sezonu Australijki owocuje z meczu na mecz, Oprandi wczoraj z Brandi miała 6-0 4-0 i mimo to męczyła sie w 3 setach, nie widze innej opcji jak wygrana Stosur

L.Huber/M.Navr v Saf/Vinci (2) 1.82

Również świetny mecz po jeszcze lepszym kursie, ile to razy dałem sie oszukać grając na Babcie tłumacząc sobie fakt, iż to doświadczenie powiino zaowocować na korcie ..niż bardziej mylnego , Martina już dawno powiina skończyc z tenisem, ponieważ organizmu nie da sie oszukać i przygotowanie kondycyjne odgrywa w meczu 80% całości, Safina z Vinci graja naprawde niezły tenis obecnie i w singlu i w deblu są młode, zwinne i utalentowane, mecz godny zagrania

Hark/Mattek v Pin/Sfar (1) 1.38

Kolejny dobry pojedynek i kolejna solidna para. Jeszcze miesiąc temu pukał bym sie w czołojakby ktos mi powiedział, że Harkleroad z Mattek w debla moga coś ugrać na ziemi, a jednak turniej w Pradze to pokazał iz lalki naprawde posiadają vize do gry na cegle, przeciwniczki KOD PIN i Selima SFAR , która tylko wygrywa sporadycznie mecze singlowe nie sądze aby były przeszkodą nie do przejścia w dzisiejszym meczu

dodatkowo Sromova pokonała Jackson w 1 rundzie licze na jej talent, Loit Francuzka ogrywa sie przed RG, nieźle jej to wychodzi jak dotychczas, Safina Rosjanka w gazie z meczu na mecz coraz lepszy tenis, dzis nie moze byc inaczej

Do góry
Bonus: Unibet
#576256 - 17/05/2006 19:56 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
dla tych co ogladali caly mecz Myszkiny mam pytanko , bo widziałem urywek i komentator cos mówił o kontuzji , że coś sobie naciągneła . Może ktos coś wie więcej

Do góry
#576257 - 17/05/2006 20:08 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Myszkina jakiś uraz lewej nogi(udo bodajże). Miała mały problem z serwisem i jeszcze większy z bieganiem. Vinci przegrała sama ze sobą, mnóstwo błędów, strasznie nerwowa gra. Jutro z Kuzzy raczej nie daję większych szans Nastji... demolka dość prawdopodobna .

Do góry
#576258 - 17/05/2006 20:27 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
dario156 Offline
enthusiast

Meldunek: 15/04/2005
Na jutro warto postawić na Svete i Dementievą, Myskina popełnia za dużo błędów, kontuzja jakaś jeszcze sie przyplątała, ja widzę dwa krótkie sety po kursie 1,55
do tego jeszcze Jelena, która dzisiaj odpoczywała,
a jej jutrzejsza rywalka grała słabo, Groenefeld
bo o niej mowa, starsznie dużo błędów, przy takiej
różnicy umiejętności spóżniała uderzenie i wygrała
w tym meczu po najmniejszej lini oporu, Dementa ją
rozniesie, skoro już poprawiła serwis nie ma się co
martwić

Do góry
#576259 - 17/05/2006 22:41 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
_Brylant_ Offline
journeyman

Meldunek: 02/04/2006
Martina Hingis - Francesca Schavione Typ 2 Kurs 2,62 Profesjonał

Nieporozumieniem nazywam kurs którym uraczyli nas analitycy oceniajać szanse
w tym meczu , powiem szczerze widziałem mecze Franceski w Warszawie zagrała
bardzo solidny tenis do którego zdąrzyla nas przyzwyczaić mocna strona Wloszki
jest rowniez wszechstronnosc w grze na ktora Hingis moze nie odpowiedziec.
Martina powraca dopiero do grania wielkiego tenisa ale szczerze mowiac obserwowalem
około 18 meczów Hingis w tym sezonie i nie moge powidziec o jej grze niczego dobrego.
Oczywiscie reprezentuje poziom wysoki ale byc moze moja ocena jest tak niska poniewaz
ciagle widze przed oczami ta Martine sprzed okresu koontuzji ktora rozdawala karty
na swiatowych kortach.

Wracajac jednak do tego meczu , upatruje duze szanse dla Schavione i po takim
kursie grzechem jest tego nie zagrac biorac jeszcze dodatkowo pod uwage fakt
ze Wloszka zagra na swoim korcie przed wlasnymi fanami.
Hingis czesto zachowuje sie na korcie jak rozkapryszona panna jezeli cos jej nie
idzie wowczas latwo ja ograc , nie ma w sobie ani cienia walki , natomias jezeli
Francesca narzuci swoj styl gry i od poczatku bedzie dyktowac warunki na korcie
ma ogromne szanse na wygranie tego meczu.

Do góry
#576260 - 18/05/2006 08:50 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
wczorajszy dzien 4/5 duzy plus i tylko ta Stosur...Cukier oczywiscie masz racje moj blad polegal na tym ze wyszedlem po pierwszym secie fianlu w pradze i przez nieuwage nie spojrzalem na koncowy

Dementieva - Groenefeld - nie wiem jak zaprezentuje sie rosjanka, ale wiem jak prezentuje sie niemka

Hingis - Schiavone - coz mam tu odmienne zdanie niz kolega powyzej... wiadomo ze publicznosc bedzie wspierala wloszke ale martina wydaje mi sie jest w coraz lepszej dyspozycji... to co grala schiavone z santangelo wola o pomste do nieba... 35 % pierwszego serwisu? moze na santangelo to wystarczylo na hingis juz nie....

Dechy/Groenef - Medina/Srebotnik - albo ja jestem ulomny albo analitycy z toto-mixu... 1.85 na medine
moze kieruja sie tym ze obie beda po singlu? ale groenefeld przeciez tez gra... to co grala dechy wczoraj ze zvonariewa to smiech na sali... ten drugi debel zdecydowanie lepiej zgrany, final w warszawie sa w formie, dla mnie okazja dnia

Penetta - Medina - wloszka niby bez rewelacji ale przechodzi kolejne rywalki... jednak dzis trafia na medine ktora moim zdaniem jest w stanie tu zrobic niespodzianke.. kurs zachecajacy

ponadto jeszcze chcialem grac Zvonarieva ale chyba odpuszcze... zbyt slaba psychika tej zawodniczki a jak Oprandi z usmiechem na twarzy walnie jej pare kolejnych skrotow tak jak wczoraj zrobila to stosur to juz oczyma wyobrazni widze lzy rosjanki... chociaz inna sprawa ze nie wierze iz drugi dzien z rzedu wyjdzie wloszce taaaaki mecz...

Do góry
#576261 - 18/05/2006 10:08 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
nalewkaOGN Offline
stranger

Meldunek: 18/05/2006
Ja osobiście wlaśnie wrócilem z mixa i napisze co obstawiłem

za wieksza kaskę

Peszke/Schiavione - Safina/Vinci 1 1.6
V.Wiliams - P.Schnyder 1 1.5
Schnyder w ostatnim czasie gra moim zdaniem fatalnie to cud ze wygrywa z tymi slabszymi zawodniczkami i ten mecz z chinka N.Li z przed tygodnia woła o pomstę do nieba. Szwajcarka powinna być dzisiaj słabsza od williams

a za mniejsza kaske

Hingis - Schiavione 2 2.40 licze na słabszy dzień Hingis która jest zdecydowanie lepszą tenisistką ale fizycznie jest bardzo słaba i psychika pozostaje u szwajcarki wiele do życzenia i ciężko bedzie jej sie zmobilizować na Włoszkę

Do góry
#576262 - 18/05/2006 19:32 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
kaOz Offline
journeyman

Meldunek: 20/04/2006

Svetlana Kuznetsova- Romina Oprandi

Planuje to puscic na powiekszenie AKO ale mam pytanie:
co dziś Oprandi zrobiła z Zvonarevą??? Wynik był 6:0 , 6:1.
Jakaś kontuzja czy co?? Powiedzcie bo nie wiem czy ryzykować z tym typem.

Do góry
#576263 - 18/05/2006 21:53 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
player_sct Offline
stranger

Meldunek: 25/02/2006
z tego co czytałem na innych forach zvonareva grała tak ze lepiej by bylo gdyby w ogóle nie wychodziła na kort - czyli jednym słowem kpina

Do góry
#576264 - 18/05/2006 22:12 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
oil-hot Offline
member

Meldunek: 27/04/2006
Quote:

z tego co czytałem na innych forach zvonareva grała tak ze lepiej by bylo gdyby w ogóle nie wychodziła na kort - czyli jednym słowem kpina

Z takich oto wlaśnie kpin pani 'gruba foczka' jest w ćwierćfinale :D jaja

Do góry
#576265 - 18/05/2006 22:20 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Hingis + Venus + Sveta = 1,8

Ako clakiem calkiem, mecze pewne - nic tylko grac Martina podejmuje Flavie, ktora ograla tydzien temu w Berlinie. Tutaj w Rzymie Szwajcarka gra zdecydowanie lepiej niz w niemczech, dodatkowo Flavia ma problemy z plecami co wyłącza jej jedyny atut i przewage nad Hingis czyli serwis a z glebi pola Włoszka moze jedynie pomarzyc zeby wygrac ten mecz tazke handi warte rowniez przemyslenia. Hingis bardzo dobre spotkanie ze Schiavone, jest forma i nadzieja na pierwszy wygrany turniej , ktore zapewne rozwieje Venus lub Kuzzy Venus podejmuje odradzającą sie Jankovic i w tym meczu decydujący bedzie serwis. Amerykanka wciaz nie ma swojej regularności, mecz ze Schnyder toczyla praktycznie z samą soba ale w konsekwencji byla zdecydowanie lepsza Jelena obecnie nie ma tej świerzosci i blysku w grze ktore pozwolilyby skontrowac Williams a sama na pewno Venus nie przestraszy bombami, Serbka zaczela troche podnosic pilki rezygnujac z plaskich uderzen i eliminujac troche bledy ze swojej gry. Plan byl dobry bo dotychaczas na swojej drodze nie spotkala dobrze dysponowanej rywalki ale z Amerykanką juz to nie przejdzie nie bedzie litosci i powinno sie to skonczyc w doch setach, niekoniecznie gladkich ale w konsekwnecji zakonczonych wygranych Vee No i Sveta , ktora gra z rewelacją turnieju Oprandi. Ok włoszka potrafi grac na cegle, ma czucie w ręce, potrafi zagrac dropa ale jak to sie mówi jest bardzo "nieruchawa" Slabiutko biega do skrótów przeciwniczek, slabo rowniez odgrywa ganiana z kąt a kąt no i jej uderzenia nie posiadają zbyt duzo sily. Moglo to starczyc na przeciwniczki do tej pory ale Sveta ją przede wszystkim zgnoi siłą uderzen, serwisem oraz ciągłym spychaniem wloszki do defensywy, no i raczej szybko wybije jej z glowy granie dropów.Troche poganiać ją po korcie i potem dobić, ten plan wydaje sie wystarczający na zmęczoną juz turniejem Oprandi.

Do góry
#576266 - 19/05/2006 08:24 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
asa Offline
stranger

Meldunek: 12/04/2006
Peschke/Schiavone - Safina/Vinci 1 1.70 Czeszka z Włoszką grają często , ze sobą i są zgrane w tym turnieju wygrywają bezproblemu , teraz ich czeka mecz z Safiną i Vinci z dobrą parą ale Schiavone po odpadnięciu z singla będzie chciała dojść jak najdalej , a Safina jeszcze przed meczem deblowy gra singla z Dementieva , mecz nię będzie łątwy i straci siły i to moim zdaniem zadecyduje o wygranej Schiavone i Peschke ...

Hingis M. - Penetta F. 1 1.15 Na podwyższenie AKO można zagrać sobie ten meczyk , tydzień temu w Niemczech Hingis bezproblemowo wygrała , dochodzi do tego lepsza forma Szwajcarki i chęć wygrania turnieju , a Penneta wczoraj wymęćzyła zwycięstwo z Mediną no i jak ktoś dobrze pisał ma kontuzje pleców , więc wszystko wskazuje na Martine ...

Do góry
#576267 - 19/05/2006 22:27 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Venus-Hingis
Rewanż za warszawski mecz 2 rundy kiedy to Williams w pamietnym spotkaniu pokonała Hingis mając skurcze od początku 3-go seta i nie mogąc praktycznie w ogole biegac ani serwować. Jednak mimo to Amerykanka na jednej nodze odniosla zwyciestwo. Teraz obie panie znowu sie spotykają i sytuacja wygląda juz troche inaczej, Hingis gra dalej swoje ale Venus z kazdym spotkaniem wygląda coraz lepiej a co najwazniejsze dzisiaj podczas 3-go seta spotkania z Jankovic w ogole nie wyglądała na zmeczona biegajac do wszystkiego i niszcząc rywalke coraz to piekniejszymi uderzeniami konczacymi.Pomimo ze Serbka miala dzień konia, grala jak natchniona i wszystko jej sedziało to jednak Venus przetrzymała ostrzal a w koncowce odjechała dlugim finiszem W tym meczu zadecyduje moim zdaniem po pierwsze serwis, po drugie serwis a po trzecie serducho do walki Po pierwsze serwis Williams czyli najlepsze podanie jakim ktokolwiek dysponuje podczas turnieju w stolicy Włoch, pilki bardzo czesto w granicach 180-190 km/h, jak trafia pierwszym to praktycznie nie ma gry, z resztą drugie podanie tez jest dosyc potężne i sprawia kłopoty, jesli tylko bedzie w miare poprawnie serwowac to polowa drogi do sukcesu bedzie wykonana. Po drugie serwis Hingis czyli podanie w stylu Aga Radwańska, żadna zawodniczka nie ma problemów z serwisami szwajcarki, nawet Errani potrafial sie odgryzac winnerami z returnów a Venus returnuje znakomicie, to co pokazala w Warszawie gdzie wiele razy konczyla farfocle martiny jednym strzalem lub ustawiala wymiane, ze nie bylo co zbierać. No i po trzecie serducho do walki, Hingis gdy nie idzie strzela focha, i jeszcze raz wróce do spotkania na j&s gdzie właśnie zdarzyło się to po raz ostatni. Venus co by sie nie działo walczy, po takich spotkaniach jak ze Schnyder gdzie walczyla sama ze soba a jednak przezwyciężyła włansa niemoc oraz dzisiejszym wystepie gdzie swiatelka w tunelu prawie juz nie bylo widać a pomimo to Amerykanka odniosła bardzo przekonywujące zwyciestwo na pewno zyskała mnóstwo pewnosci siebie a poza tym im dluzej jest na korcie tym bardziej czuje gre, jeszcze raz podkresle iz dzisiaj w decydującym secie Venus pokazala tenis z najwyzszej półki. No i poza tym fakt, ze cegła w Rzymie rowniez jest duzo szybsza niz w Warszawie powinien pomóc Williams, ktorej styl gry doskonale sie w tą nawierzchnie wkomponowuje. Spacerek to na pewno nie będzie ale po dobrym meczu moim zdaniem wygra lepsza tenisistka czyli Venus

Do góry
#576268 - 20/05/2006 05:07 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
U pan wczoraj zawiodlem sie na Dementievej.Nie wiem jak to okreslic to co wczoraj pokazala.Dzis rywalka rewelacji turnieju Safiny jest jej rodaczka Kuzniecowa ale dzis tak latwo nie bedzie wygrac ten pojedynek.Warto podkreslic ze Safina pokonala w tym turnieju Kim Clijsters.Ja proponuje zagrac na doswiadczona Kuzniecowa.Zawodniczka gra stabilnie i jest w formie a pamietajmy ze niebawem French Open i bedzie tam jedna z faworytek do koncowego sukcesu.

Do góry
#576269 - 20/05/2006 08:36 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
kaOz Offline
journeyman

Meldunek: 20/04/2006
widze ze nie okgladales spotkania kuznietsova-oprandi bo oprandi miala meczbola i walnela 3cm od lini i by dzis juz kuznietsovej nie bylo. Ona wogole nie biegala jak pilka leciala na 2 strone kortu.Wjej grze nie bylo nic zeby mozna bylo powiedziec ze jej forma jest stabilna A serwis to tragedia. Safina natomiast pokonala wysoko pare dobrych tenisistek, ma dobry serwis. Moj typ na dzis to SAFINA

Do góry
#576270 - 20/05/2006 09:11 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Miałem możliwość obejrzenia obu spotkań Rosjanek i lepsze wrażenie pozostawiła po sobie Safina.

Demencję zawodził serwis w najważniejszych momentach, koncentracja gdzieś daleko w lesie, waliła na oślep z fh wywalająć ich zdecydowaną większość na aut. Safina szybko zobaczyła, że spokojną regularną grą jest w stanie tutaj wygrać, do tego doszedł całkiem dobry serwis jak na kobietę i mamy Dinarę w 1/2.

Oprandi na początku meczu zdemolowała Kuzzę, która grała wczoraj falowo. Chwila dobrej gry przeplatana głupimi błędami. Psuła nawet piłki będąc metr od siatki i mająć piłkę na skończenie. Najczęściej te piłki pakowała w siatkę. Oprandi jeszcze jednak brakuje tego ogrania, doświadczenia. Pokazała się z naprawdę dobrej strony. Myślałem, że na początku się wyszaleje i później już Kuzza zrobi swoje. A, tu jednak niespodzianka... Chociaż Kuzza pomogła i to sporo. Za dużo przestojów. Jeśli dzisiaj zagra podobnie, to Dinara szybko połapie się jak grać i 'niespodzianka' gotowa. Kurs fajny na Safinę... .

Do góry
#576271 - 20/05/2006 09:53 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Miałem możliwość obejrzenia obu spotkań Rosjanek i lepsze wrażenie pozostawiła po sobie Safina.

Wyraziłbym to inaczej....lepsze,bo Dementywna grała fatalnie.

Trzeba jednak podkreslić,ze Prosiak jest bardzo silny i skoncentrowany,gra bez kompleksów i ma jasno wytyczony cel - finał.
Pogrywa bez fajerwerków,bardzo regularnie,takze mozna przy gdze Prosiecia zasnąć,ale jak sie człowiek obudzi to usłyszy,że znów wygrała...Safina

Kuźniecowa - Safina 2
Kurs:2,02 /GB/
Stawka:4/10

PS.@Piomil -> oczywiście gram

Do góry
#576272 - 20/05/2006 10:47 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
raf Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/06/2001
Hingis M. - Williams V. 2 @2.42 Betfair

Na dobra sprawe przedwczesny final, bo z taka gra zadna z rosjanek na niego nie zasluguje, a jednak jedna sie w nim znajdzie. Obie zawodniczki glodne, bardzo glodne, ale dzis szczesliwa na kolacji bedzie tylko jedna - Venus. Amerykanka w gazie, rozkrecona, pobudzona i na pewno w glowie juz ma ulozone co dzis zrobic na korcie (i poza nim) zeby bylo latwiej niz w Warszawie. Wlasciwie kursy na ten mecz powinny byc rowne, sa jakie sa - tym lepiej dla nas. Nawierzchnia to wlasciwie dla obu plus, co zreszta przeklada sie na gre. O znaczeniu serwisu w tym meczu napisal juz Piomil, poza tym co moze zrobic Hingis; zapewne sprobuje przytrzymac wymiane, poganiac Venus, nie stwarzajac okazji do poteznych konczacych uderzen amerykanki. Czy jej sie to uda - szczerze watpie.

Do góry
#576273 - 20/05/2006 10:51 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Też oglądałem mecz Safiny z Dementeva. Według mnie Safina odrobiła zadanie domowe i od początku meczu wiedziała, jakie są problemy rywalki z perspektywy poprzednich spotkań, jakie rozegrała w tym turneiju. Dinara grała mądrze i bez kompleksów. A że do tego doszedł jeszcze kiepściuteńki serwis (w ogóle jest ostatnio tragiczny) Jeleny, to wygrała spokojnie i nie przemęczając się. Prada jest taka, że Dementeva nie zmusiła Jej do biegania co przy kiepskiej własnej dyspozycji było właściwie jedynym sposobem. Kuznetsova z pewnością głupia nie jest i będzie wiedzieć, co musi zrobić, żeby powalczyć, ale jeśli chodzi o regularność w tym turnieju to nie jest ze Svetą najlepiej i Safina według mnie to wykorzysta. Co więcej, myślę, że warto spróbować oprócz zwycięstwa Dinary także 2-0 w setach, bo jeśli gra będzie Jej wychodzić, to spodziewam się, że szybko przełamie Kuznetsovą i potem będzie kontrolować grę. Zarówno w pierwszym, jak i drugim secie...

Do góry
#576274 - 20/05/2006 10:57 Re: Rzym, Rabat 15.05-21.05
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Co do meczu Venus i Martiny - Piomil i raf - generalnie macie rację, też zastanawiałem się nad Venus, ale wczoraj nie było wcale tak różowo... Przecież Wiliams była o krok od klęski z przeciętną mimo wszystko Jankovic, która wcześniej dawała się łamać Srebotnik czy Sanchez-Lorenzo... Niby Jelena gra tutaj bardzo dobry (jak na swój poziom) tenis, ale nie spodziewałem się, że Venus będzie miała tyle problemów. A Hingis... poradziła sobie z Penettą (grającą jak by nie było u siebie) szybko, sprawnie i bez problemów...
Dlatego byłbym jednak ostrożny w stawianiu dziś czegokolwiek jeśli chodzi o to spotkanie - przed wczorajszymi meczami szanse oceniałbym 70-30 dla Venus, po tych meczach jest 60-40 dla Williams. Pewnie za drobne gdzieś tam spróbuję, ale ostrożnie...

Pozdrawiam

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08