#590613 - 27/05/2006 21:09
Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Moya-Marin Dawno nie widziałem Marina, ale jak dla mnie to nic straconego, bo to jeden z najsłabszych zawodników w tourze ATP(nie mylić z CH, bo tam sobie jakoś jeszcze radzi - wygrał 68 spotkań na cegle w 2005, ale gdzieś tak z 80% nazwisk jego rywali mam problem żeby je w ogóle wymówić). Raczej jest demolowany gdy przychodzi mu mierzyć się z zawodnikami którzy mają mocne uderzenie i nie wdają się w balonowe wymiany . Z Moyą który ostatnio nie błyszczy i tak nie ma większych szans. GB nawet nie wystawiło handi dla niego na ten mecz, ciekawe dlaczego  . Na razie zastanawiam się nad opcją 3:0 w setach @ 1,6. Kurs na samo zwycięstwo @ 1,08 całkiem niezły do kombosa z wielu takich meczów faworytów  . Henman-Carlsen Gdzie Carlsen na cegłę... Timek też królem cegły nie jest, ale nie będzie miał problemów z Duńczykiem... 3:0 w setach... hm całkiem możliwe @ 2 , więc całkiem kuszący kurs. Trzeba będzie się przespać z tą opcją. Robredo-Zib Kolejne fajne spotkanie do 'kombosa faworytów' po 1,08  . Tutaj wynik 3:0 trochę mniej pewny, ale Tommy na pewno w formie po wygraniu Mastersa, będzie tutaj groźny. Wróżę mu przejście conajmniej kilku rund(po drodze zje Acasuso), a zobaczymy co będzie dalej. Ćwierćfinalista w 2005 RG. Zib z zawodnikami którzy są w formie jak Robredo nie ma wiele do powiedzenia, vide jego występ przeciwko Dence kilka dni temu - 36 06. No i Argentinos nam pozostali z jutrzejszego planu gier. Heh Acasuso... czy mu się będzie chciało przeciwko walecznemu Santoro ? Nalbandian... on takich turów nie odpuszcza. Wawrinkę na pewno ogra, ale nie podejmuje się oceny w jakim stylu i tym bardziej wyniku. Z Wawrinką zawsze się ciężko gra, mocno wali serwisem i nie słabiej w wymianach, strasznie niewygodny gracz, podobnie Santoro. Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#590614 - 28/05/2006 06:38
|
stranger
Meldunek: 18/05/2006
|
Dla mnie hicior dnia to mecz
w mixie 1.65 Montanes - Ginerpi 1.95
Montanes to typowy ziemiarz. Całkiem dobre mecze na R.G. Juz raz grali nw tym roku na ziemi i góra byl Montanes 6-4 6-4 a grali w USA US Mens Clay Court Championships Na RG ma pecha zawsze mam mocnych przeciwników którzy dochodza pozniej co najmniej do Cwierfinałów Teraz trafił mu sie Cienias nad cieniasami na tej nawierzchni. Powinno byc 3-1 w setach dla Montanesa
1.25 Vligen - Dluhy 3.20
Belg to solidny zawodnk i nie powinnien dać się pokonac Debliście. Lubie stawiać na Vligena ostatnio mnie nie zawodzi. Z kim powinnien wygrac wygrywa z kim powinnien przegrać przegrywa. Lubie takich zawodników/
|
Do góry
|
|
|
|
#590615 - 28/05/2006 06:53
|
stranger
|
O bym zapomniaj jeszcze jeden meczyk który mi sie spodobał
1.32 GROSJEAN -PAVEL 2.80
To najważniejszy turniej dla GROSJEAN'a myśle ze wyga ten mecz Pavel doszedł ostatnio do Finału głownie dlatego ze jego przeciwnicy odpuszczali teraz nie ma szans w konfrontacji z Francuzem
|
Do góry
|
|
|
|
#590617 - 28/05/2006 08:30
|
member
Meldunek: 14/04/2004
|
Santoro- Acasuso na santoro w betway 4,5
mysle ze jest to dobry kurs, baw tylko 3.6 santoro raz z nim przegrał na hardzie 2:1 w setach wiec mysle ze na swojej ziemii bedzie walczyl a acasuso mimo ze na ziemi umie grac to kurs na niego jest wg mnie bardzo zanizony i jest on sprowadzony do roli mega faworyta a szanse ja oceniamia na 60 do 40 na acasuso
|
Do góry
|
|
|
|
#590618 - 28/05/2006 13:22
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
No i doczekałem się mojego ulubionego turnieju tenisowego w ciągu całego roku. W końcu Szlem o przystępnej porze więc pewnie spędzę sporo godzin przed telewizorem. Dla mnie faworyt jest jeden : Rafael Nadal i każdy inny końcowy rezultat uznam za sensację. Dzisiaj sobie pooglądałem obszerne fragmenty kilku spotkań i musze stwierdzić, że nawierzchnia na kortach im. Rolanda Garrosa bardzo wolna (i dobrze) i nie widzę w tej chwili zawodnika, który mógłby wytrzymać tempo gry młodego Hiszpana, który biega do każdej piłki i technicznie jest poza zasięgiem reszty. Serwis i mocno bite piłki to w Paryżu nie będzie recepta na sukces bo piłka po koźle na tej mączce mocno zwalnia i bez problemów podczas długich wymian można każdą piłkę obiegać i walić z forhandu (ale komu by się chciało, nie licząc Petrovej  ). Bez cierpliwości, regularności i dobrej kondycji raczej nie ma co tu szukać. Dlatego wszystkich podstarzałych serw-woleistów wywalam już po I rundzie. Oprócz Nadala wysoko oceniam szansę pozostałych latynosów, którzy ostatnio byli w dobrej formie : Almagro, Nalbiandiana, Robredo, Ferrera no i do tego naturalnie Federer i Davydenko, który pokazał przed tygodniem, że w tym roku znowu będzie się liczył w Paryżu. Dopóki żaden z nich nie trafi na innego z tej listy, myślę, że będzie się przesuwał dalej. Na I rundę sporo ciekawych spotkań i ja gram tak : G.Simon - O.Hernandez 1 @1,415 PinnacleDla młodego Francuza ten sezon jest niezwykle udany. Dobra gra na hardzie i w hali i przede wszystkim na cegle - finałw Valenci, półfinał w Casablance, 3-cie rundy ma Mastersach w Monte Carlo i Hamburgu. Hernandez przeciętny grajek, w tym roku ogrywał go kto chciał, zeszły rok też nie zaspecjalny. Tutaj przeszedł wprawdzie kwale ale 3 sety z Australijczykiem Jonesem i ogranie słabiutkiego Prpica i Saulniera to żaden powód do dumy. Simon przed własną publiką powinien sprawę załatwić w 3-4 setach. P.Starace - F.Saretta 1 @1,662 PinnacleStarace solidny zawodnik, nieźle pogrywał w zeszłym roku w tym roku też dość przyzwoicie. Przed tygodniem w Austrii ograł Martina i Almagro a więc forma przyzwoita. Saretta to taki ubogi krewny Kuertena w tenisowym światku. Na cegle raczej nie może się pochwalić przyzwoitymi wynikami. W Hamburgu niby ograł Safina, ale tydzień temu w Austrii w I rundzie kwali wywalił go młodzian Fischer, który zagrał dzięki dzikiej karcie. Starace dobry z końcowej linii, regularny, niezły technicznie, myślę że sobie poradzi z Brazylijczykiem. F.Serra - R.Vik 1 @1,565 PinnacleSerra u siebie i liczę na przebłysk jego geniuszu jak na turniejach w Bukareszcie i Adelajdzie, które sensacyjnie wygrał w ciągu ostatniego roku. H2H 4:0 dla Vika lekko odstrasza, ale kiedyś ta seria musi zostać przerwana. W tym roku na cegle Serra miał pecha do drabinek i mimo, że nie przeszedł dalej jak do drugie rundy to ogrywał Berdycha, Blake'a, z Ancicem miał piłki meczowe, a w Hamburgu jako jedyny ugrał seta z Robredo. Teraz miał tydzień wolnego, który mógł spokojnie spożytkować na zapoznanie się z paryską nawierzchnią. Vik walczył z kolei na turnieju w Dusseldorfie gdzie cegła była dużo szybsza i niby ograł Gaudio ale potem ogrywali go Sanguinetti i Kohlschreiber. Widziałem oba mecze i przyznam, że Vik jest dla mnie zbyt mało regularny i konsekwentny, lepsze zagrania przeplata z głupimi błędami. Pachnie mi w tym meczu 5 setami ale mimo wszystko gram Francuza. G.Monfils - A.Murray 1 @1,87 PinnacleKolejny Francuz, który mam nadzieję, że nie zawiedzie paryskiej publiczności. Obaj ponoć to dobrzy kumple i nie dziwi ich ostatni pojedynek z Hamburga, kiedy zmęczony Monfils oddał kompetnie mecz Brytyjczykowi przegrywając 4:6 1:6. Wcześniej jednak Francuz doszedł na Mastersie w Rzymie do półfinału czym napewno lekko podreperował psychikę przed French Open. Murray poza wygraną w halowym turnieju w San Jose raczej bezbarwny w tym roku. Przed samym Rolandem też nic wielkiego nie pokazał. Wolna nawierzchnia w Paryżu napewno nie będzie mu odpowiadać. Jeżeli jest naprawdę dobrym kumplem Gaela to nie powinien mu torować drogi do II rundy  . C.Rochus - T.Johansson 1 @1,86 PinnacleTyp bardziej przeciwko Johanssonowi niż na Krzysia Rochusa. Tojo po kontuzji oka powoli wraca do siebie, ale 3 mecze to trochę mało, żeby przyzwyczaić się do cegły za którą nigdy nie przepadał. Główny atut w grze Szweda to serwis i częste wycieczki do siatki a tutaj w Paryżu taka gra raczej nie przejdzie. Krzysio też ostatnio bardziej robi sobie jaja niż gra serio ale myślę, że na Rolandzie już da z siebie wszystko. Wolna nawierzchnia będzie mu sprzyjać, bo on lubi zanudzać rywali grą z końcowej linii i właśnie takim sposobem udało mu się dotrzeć aż do finału w turnieju halowym w Rotterdamie. Myślę, że jak dojdzie do 5 setów to Tojo nie wytrzyma kondycyjnie, a szybciej mam nadzieję, że się Krzysio nie da ograć. P.Capdeville - G.Rusedski 1 @1,654 PinnacleTu również typ bardziej przeciwko 33-letniemu Brytyjczykowi niż na Capdevilla. Rusedski od początku roku cieniuje, nawet na szybkich nawierzchniach słabiutko mu szło a tutaj na wolnej paryskiej cegiełce jego prosta taktyka serw i sprint do siatki raczej na niewiele się zda i Capdeville powinien go spokojnie mijać. Mecz grany do 3 wygranych setów, Capdeville będzie się chciał pokazać na dużej imprezie i łątwo nie dał za wygraną a 5 setów Rusedski może nie wytrzymać. J.Chardy - J.Bjorkman 1 @1,758 PinnacleChardy - utalentowany młodzian rodem z Francji napewno będzie się chciał pokazać przed paryską publicznością. W juniorach miał sporo sukcesów, m.in. wygrywał Wimbledon, na Garrosie debla. Teraz zagra z emerytem Bjorkmanem, który w singlu pojawia się już bardzo sporadycznie a jego gra ogranicza się do serwisu i wolei przy siatce. Przy dłuższych wymianach połowę piłek bitych po liniach będzie pewnie odpuszczał. W parze z Mirnyiem broni tutaj tytułu w deblu i w singlu napewno nie będzie walczył do upadłego. Jeżeli Chardego nie zje trema to po takim kursie żal nie zagrać. N.Almagro - W.Arthurs 3:0 @1,61 Bet365 Almagro wiadomo, największe objawienie tego sezonu na cegle. Na Rolanda Garrosa nikt nie musi tego chłopaka dodatkowo motywować, a dla Pinnacle jest czwartym z kolei pretendentem do wygranej (wyżej stoją akcje jedynie Nadala,Federera i Nalbandiana). Arthurs ma już 35 lat, w tym roku zagrał w zaledwie 3 turnieje (Roland Garros jest jego 4-tym występem) i na cegle raczej mało groźny. Przeszedł wprawdzie kwale ale miał śmieszną drabinke a w I rundzie mało co a wywawiłby go Parmar. Almagro nie powinien się bawić i załatwi sprawę w 3 setach. N.Davydenko - V.Spadea 3:0 @1,53 Bet365 Denko złapał formę idealnie przed French Open wygrywając bez straty seta turniej w Austrii. Jak gra swoje to jest w ścisłej światowej czołówce na cegle. Spadea ma 32 lata na karku a na cegle nigdy nie należał do mocarzy. Ostatnie 6 spotkań na cegle przegrał w tym raz w Estoril z Davydenką w 3 setach. Myślę, że Rosjanin od początku zagra skoncentrowany i nie odda rywalowi seta. Z reszty spotkań po niższych kursach myślę, że z awansem do dalszej rundy nie powinni mieć problemów Volandri,Ancic,Vliegen,Gasquet, Nieminen, Gaudio, Ferrero, Davydenko, Rochus,Stepanek,Almagro i to chyba wszystko 
|
Do góry
|
|
|
|
#590619 - 28/05/2006 14:23
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2006
|
proszę, zapoznaj się z regulaminem tego działu, suche typy publikujemy w dziale Private Picks.
Edited by Gregov (28/05/2006 15:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#590622 - 28/05/2006 16:07
|
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
Meldunek: 21/05/2005
|
Ginepri: Montenas Montenas typowy ziemniak zmierzy sie z Amerykaninem, ktorego juz w tym roku pokonal i to na dodatek w USA na twardej nawierzchni. Teraz powinno byc latwiej  gdyz hiszpan jest wlasnie na ta nawierzhcnie przygotowywany, a Ginepri za maczka nie przepada. Amerykaninowi w ostatnim udalo sie wygrac tylko z graczmi mocno serwujacymi typu Mirnyi i Karlovic. Z zawdnikami, ktorzy potrafia przebijac juz mu nie szlo. Przegrywal z takimi graczami jak: Ferrer, Groszek, Monfils. Czas aby Ginepri oddal sporo kasy ktora juz mi w zyciu nakradl( niezapomniany mecz z Goldim). Horna- Djokovic Jeden z moich ulubiencow kontra Horna- zawodnik ktory doszedl do polfinalu w Poertschach ale tam po pierwszym przegranym gemie oddal mecz. Mam prosbe aby ktos na forum napisal cos w zwiazku z tym. Gram w profie i tam licza sie krecze wiec ewntualny krecz Horny to dla mnie izi  Djokovic w Hamburgu pokonal Marina, Vicente o raz Corie  czyli typowych ziemniakow...odpadl dopiero z Verdascco. W Monte Carlo potrafil urwac seta Fedkowi i to wygrywajac 6:2  Martwi mnie jedynie latwe zwyciestwo Horny nad Monaco. Mysle ze zagram jeszcze: Kohla, K.Rochusa( tutaj tak jak Goget przeciw ToJo), Starace( Gram glownie ze wzgledu ze potrafil pokonac dobrze dysponowanego Almagro), Monfils( starczy ze u siebie gra przeciw mlodzieniaszkowi  ), Safin (hmmm Rusek ale co zrobic gram poniewaz to jest RG a Safin mimo ostatnich slabszych meczow jest dla mnie kozakiem, wszyscy wiemy ze potrafi swietnie grac). Kursy przyzwoite jak najbardziej do gry. Nie grajcie malych kursow bo sie przejedziecie! Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#590623 - 28/05/2006 17:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Kursy i mecze z Megatypu, najwyższe u naziemnych Roland Garros 1 runda mężczyzn Novak-Tursunov (1) 1,57 Oldboy z Czech chyba zbiera na nowy dom, bo jego forma wyraźne wzrosła i do w doskonałym momencie, po takim kursie z takim przeciwnikiem, który jak sam mówi "nienawidzi grać na cegle" to grzech nie zagrac Mahut-Vanek (1) 1,8 Miałem nie grać tego spotkania ale jak zobaczyłem 1.8 to sie przestałem zastanawiać, Nici w RG zawsze walczył w 1 rundach z niezłym skutkiem  , nie sądze aby taki gracz z miejscowymi na plecach miał problemy ze średniakiem z Czech Simon-Hernandez O. (1) 1,37 Tyle można jeszcze wyciągnąć z tego meczu, w profie 1.30 i w necie leci w dół, Simon za soba nieżły sezon, równy koleś, równa gra na przestrzeni miesięcy, Oscar to jeszcze zawodnik na Chale, Francuzi u siebie zawsze podwójnie groźni Monaco-Van Gemerden (1) 1,45 Również perełka wsród meczy 1 rundy, Monaco to zawsze był świetny ceglarz, którego takie mecze musza podwójnie motywować, w końcu cały sezon sie czeka na RG, gdzie gra sie na 100%, a jak nawet zagra na 70 to 3-0 z kwalifikantem z Holandii wydaje sie być bardzo prawdopodobne to taka "4" na jutro oprócz tego do kombinacji zagram jeszcze:Berdych-Lopez F. (1) 1,3 Di Mauro- Gicquel (2) 2,25 Kiefer-Melzer (1) 1,45 Kohlschreiber-Marach (1) 1,7 Starace-Saretta (1) 1,52 Roddick- Martin A. (2) 1,95 Baghdatis-Portas (1) 1,37 Tipsarevic-Benneteau (1) 1,8 Bracciali-Sanguinetti (1) 1,75 Chardy-Bjorkman (1) 1,75 Rochus Ch.- Johansson T. (2) 1,83 Verdasco-Chela (1) 1,65 Monfils-Murray A. (1) 1,55 Vicente- Waske (2) 1,91 Horna-Djokovic (1) 1,8 Gonzalez F.- Safin (2) 1,95 Hewitt- Hernych (2) 2,52 Karlovic- Patience (2) 2,25 Serra-Vik (1) 1,6 Mirnyj-Muller G. (1) 1,48 Massa-Norman (1) 1,75 Falla-Gimelstob (1) 1,55 Pashanski- Bozoljac (2) 2,01 Seppi- Korolev (2) 2,46 Juznyj- Tuksar (2) 2,46
|
Do góry
|
|
|
|
#590625 - 28/05/2006 19:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/12/2005
|
Kurcze widze ze wszyscy wala na Novaka a ja nie jestem taki pewnien tego typu gdyz tutaj mamy do czynienia z min 3 setami a jak wiemy dziadzia z czech juz nie ma tak dobrej kondycji jak kiedys przeciez nie gral duzo zagral w tym roku kilka meczy i nie ma jeszcze rytmu tursunov moze nie jest wybitnym graczem ale bez przesady mysle ze nie jest bez szans rusek mlody waleczny a wiec 2,37 w BAW to trocxhe duzo i tak zagram sobie lekko pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590629 - 28/05/2006 22:28
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Muller G. vs Mirnyi M. 2 @ 1.699 pinnjak dla mnie max jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. spodziewalem sie kursu w granicach 1.3-1.5 (i takie kursy sa u innych bukow), ale Pinnacle wystawil jak dla mnie zbyt wysoki kurs na bialorusina. wiadomo, ze maxiu lubi platac figle, ale chyba nie na rolandzie ? watpie, zeby jego wystep w hamburgu to byl wypadek przy pracy, bardziej licze na wzrost jego formy  jak wiadomo mirnyi nie jest specjalista od gry na cegle, na rolandzie mu raczej nie szlo, ale z mullerem powinien sobie poradzic w trzech lub czterech (bardziej prawdopodobne) setach. luksemburczyk nic ostatnio ciekawego nie prezentuje, final w bermudzie wogole do mnie nie przemawia, bo zawodnikow na rozkladzie mial przecietnych, poza tym lepiej i czesciej prezentuje sie na szybkich nawierzchniach. h2h 2-0 dla maxa, ale na hardzie i skarpecie. oba pojedynki bardzo wyrownane. licze jednak na doswiadczenie maxa i jego wieksze ogranie na cegle 7/10Kim K. vs Silva J. 2 @ 1.847 pinnkim to pylka tego turnieju  juz po drugiej rundzie kwali powinien jechac do domu., jednak jakims cudem wygral z gimeno, a po porzce z korolevem dostal sie do turnieju kuchennymi drzwiami. typ na silve bardziej typem przeciwko jankesowi, ktory na maczce prezentuje sie tak dobrze jak i czesto (czyt. rzadko i fatalnie)  moj typ lekko na brazylijczyka, bo czuje tutaj pieciosetowke. 3/10Roddick A. vs Martin A. 2 @ 2.120 pinnandy caly czas stara sie nauczyc grac na ziemi, ale im bardziej sie stara tym gorzej wychodzi mu gra na szybkich nawierzchniach  andy w zasadzie jeszcze nie ogral nikogo znaczacego na ziemi, nie liczac turniejow w houston (gdzie clay nie przypomina clay`u) i pojedynkow, ktore gral 3-4 lata temu. do tego dochodzi ta kontuzja kostki, ktorej nabawil sie w dusseldorfie. nic mi nie wiadomo o tym, zeby byla udawana, ale to sie okaze podczas meczu. martin natomiast to typowy hiszpan, ktory kocha grac na ziemi. niezle wyniki w ostatnich turniejach, przegrane po zacietych bojach z nalbim, gaudio, starace, jcf czy verdasco hanby mu nie przynosza, a kazdego z tych zawodnikow stawiam wyzej w hierarchi na clay niz roddicka. 4/10Del Porto J.M. vs Ferrero J.C. (-6.5) 2 @ 1.85 gbdlugo zastanawialem sie nad tym meczem i doszedlem do wniosku, ze jcf powinien ten mecz bez problemu wygrac. dlaczego ? doswiadczenie hiszpana, jego forma (moze nie jakas super wybitna, ale jest niezle), roland + brak doswiadczenia argentynczyka i jego nierowna gra (przegrane sety po 1:6 lub 0:6 w meczach, ktore potem wygrywal). coprawda niedawno obaj spotkali sie w buenos aires i ferrero wygral 6:2 4:6 6:4, ale wydaje mi, ze tego seta przegral przez zlekcewazenie przeciwnika niz umiejetnosci Del Potro. fakt, argentynczyk papiery na grnaie ma, ale to raczej jeszcze za wysokie progi dla niego. 7/10inne meczyki widzialbym tak: Soderling R. (+10.5) vs Nadal R. 1 @ 1.85 gbSaretta F. vs Starace P. 2 @ 1.649 pinnTuksar S. (+5.5) vs Youzhny M. 1 @ 1.85 gbSeppi A. vs Korolev E. 1 @ 1.758 pinnCapdeville P. vs Rusedski G. 1 @ 1.621 pinnGicquel M. vs Di Mauro A. 1 @ 2.310 pinnMontanes A. vs Ginepri R. 1 @ 1.621 pinnMelzer J. (+3.5) vs Kiefer N. 1 @ 1.85 gbMoodie W. vs Lapentti N. 2 @ 1.429 pinnno i podbijacze kursow, czyli ancic, vliegen, nieminen, jcf bez hc, denko, stepanek i almagro. tyle na poniedzialek.
|
Do góry
|
|
|
|
#590630 - 29/05/2006 15:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/06/2005
|
A.Roddick- A. Martin no wlasnie... bardzo porozrzucane sa kursy na to spotkanie, od 1.50 na Amerykanina po 1.60 na hiszpana. Wie ktos moze cos wiecej na temat tej kostki Roddicka? Ja bym był sklonny zagrac na Roddicka, jesli wszystko z nim jest ok, kurs 1.80, 4 razy wygrywal juz z Martinem, fakt ze nie byly to pojedynki na clay'u , ale pewna przewaga psychologixczna jest po stronie Andego. Czekam na info jakies odnoscnie tej kostki. Z innych jutrzejjszych meczow widze: ATP: Ljubicic,Monfils,Ferrer,Hewitt,Simon WTA: Myskina, Peer, Medina Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#590633 - 29/05/2006 17:09
|
member
Meldunek: 03/04/2006
|
Andy Roddick - Alberto Martin Jeżeli Martin zagra w taki sposób jak z Nalbandianem podczas Masters Series w Rzymie swietnie spisujac sie na lini koncowej , wielokrotnie zmieniajac tempo gry to Roddick ktory jest w zalosnej formie zostanie przez niego pokonany w tym mecz. Andy nigdy nie czul sie dobrze na ziemi to jego najbardziej nie lubiana nawierzchnia , wrecz przeciwnie dla jego rywala ktory kocha grac na maczace. Amerykanin nigdy nie bedzie odnosil sukcesow na ziemi i trzeba sobie to uswiadomic , po takim kursie stawiam na Martina w moich oczach wszystko za nim przemawia. Unibet : 2,02 Mathieu Montcourt - Marcos Daniel Ten kurs to chyba jakiś żart , Daniel to nie jest tak dobry i regularny gracz aby stawiac go w roli az takiego faworyta tego meczu w ktorym rywalem bedzie 21 letni zawodnik gospodarzy ktory zrobi wszystko aby w tym meczu pokazac sie z jak najlepszej strony , Brazylijczyk to challengerowiec podobnie jak Francuz ktory nie osiagal do tej pory specjalnych wynikow ale w tym meczu da z siebie wszystko i moim zdaniem ma duże szanse na wygranie tego meczu Unibet : 2,55 Marat Safin - Fernando Gonzalez Tutaj rowniez jakies nieporozumienie Marat Safin to gracz wybitny i pomimo tego ze wielu ma mu za zle to ze zdarza mu sie odpuszczac mecze jestem w stanie zalozyc sie o wszystkie pieniadze ze w tym meczu Marat da z siebie 200% czy to wystarczy na chimerycznego Gonzo ? jezeli ten bedzie z cala sila atakowal poa autach jak to ma w zwyczaju Safin szybko wygra ten mecz , jezeli bedzie inaczej Marat wygra w trzech lub czterech setach. Zdaje sobie sprawe z tego ze to tylko sport ale mam takie przeczucie jestem prawie pewny tego ze Safin wygra. Kursy systematycznie spadaja mam zagranego Safina za 2,26 na chwile obecna kurs na niego wynosi 2,14 i bedzie spadal. Unibet : 2,26
|
Do góry
|
|
|
|
#590635 - 29/05/2006 17:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/02/2006
|
Quote:
Zatem Safin urasta go miana faworyta jutrzjeszego dnia..
Coraz bardziej przychylam sie takze do gry na Monaco bo Gemerden chyba nie może mu nić zrobic..
Mam pytanie odnosnie Kindlmana? Czy widzial go ktoś w akcji bo dziwne dla mnie ze przeszedł eliminacje więc w pojedynku z Sabau może także wygrac..Czekam na informacje odnosnie gry Kindlamna?
Moim zdniem Sabau jutro spakuje manatki bardzo szybko Niemiec ograny wielkie pieniadze jak dla niego za awans do 2 rundy Sabau to moim zdaniem jeden z najgroszych tenisitow w turze.
|
Do góry
|
|
|
|
#590637 - 29/05/2006 19:44
|
Carpal Tunnel
|
Jutro : Roddick- A.MartinCechy ambicjo i wolicjonalne Roddicka są bez zarzutu. Chłopak mimo kontuzji barku w Rzymie przeciw Monfilsowi dokończył mecz mimo bólu, gdy Francuz pajacował widząc męki Rodda i po każdej wygranej piłce dostawał wręcz orgazmu(bez urazy  ). Ostatnio w Dusseldorfie kontuzja kostki na początku 1 seta spowodowała, że tym razem Roddick musiał zejść z kortu. Jednak pewność, że Andy wyjdzie na kort i będzie walczył do końca(tylko z jakim skutkiem...) mam 99%  . Sam teraz przyznaje, że po treningu(50 minutowym) jest lepiej niż myślał, ale ale... jutrzejszy mecz z A.Martinem potrwa grubo ponad 50 minut. A.Roddick będzie musiał biegać, im będzie więcej biegał tym kostka będzie bardziej obciążona i nikt nie wie jak wytrzyma trudy przynajmniej 3setowego, a moim zdanie 4-5 setowego pojedynku. H2H na korzyść Rodda i to zdecydowanie. A.Martin na szlemach jednak przeciwko kontuzjowanym rywalom stawia dość mocny opór (podczas US Open w 1r. z Gasquetem, dramatyczne 5 setów). A.Martin dysponuje dobrym serwisem, więc sądze że na spokojnie dojdzie do przynajmniej jednego TB, a to kolejne dodatkowe minuty na korcie. 3/10 na A.Martina po kursie 2,16. Nic wielkiego, chcę to spróbować po prostu.
|
Do góry
|
|
|
|
#590638 - 29/05/2006 19:46
|
old hand
|
Dziwi mnie troche, ze duzo osob tak smialo gra na Safina. Przeciez on jest zupelnie bez formy, przegrywa mecz za meczem. Co wiecej, to nie przegrywa pojedynkow z zawodnikami z najwyzszej polki, tylko z typowymi sredniakami. Ostatnio jak go widzialem to dostal baty od Saretty, gdzie po pierwszym wygranym secie, wlaczyl mu sie motyw "Safina" i potem 6:1 6:4. Safin jest pierwszy na liscie zawodnikow ktorych nie gram, odstawia takie szopki, ze glowa mala, robi z siebie gwiazde, rzuca rakietami, czesto oddaje mecze bez walki. Dziwny zawodnik, nigdy nie potrafilem go rozgrysc... A kto bedzie stal po drugiej stronie siatki? Gonzalez, gracz niezwykle waleczny, zupelnie inny zawodnik niz Rosjanin. W tym roku gra bardzo przyzwoice, nie pamietam kiedy ostatnio odpadl w 1 rundzie turnieju. Przywolywana przez kogos porazka z Ljuba to jakies nieporozumienie. Przeciez to na czym oni grali to nie byl clay  Dodatkowo, to nie byl RG tylko "jakis" turniej druzynowy, czyli na pewno troche inne podejscie do sprawy. Podsumowujac, jezeli Gonzo zagra na swoim poziomie, to powinien bez problemu ograc Safina, moj typ to 3-1. Narzuci swoj styl gry, Rusek sie wkurzy i wiadomo co wtedy...  Gonzaleza za 1.67 biore bez wahania  Co do innych pewniakow na jutro to sie zgadzam: Monfils, Simon i Monaco. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#590640 - 29/05/2006 20:53
|
Carpal Tunnel
|
Monaco-Van Gemerden Monaco regularność, dobra gra na końcowej linii, potrafi sobie ustawić rywala i sam skończyć akcję. Lubi też zawodników popełniających dużą ilość ue. Może w tym roku uda mu się osiągnąc więcej niż 2r. , dotychczas miał pecha , bo trafiał na rywali którzy aktualnie byli w b.dobrej formie. Coria dwa lata temu, czy rok temu Grosjean(który później urwał seta Nadalowi). Van Gemerden poziom CH. Na pewno powalczy, w końcu przeszedł kwale, równa walka w pojedyńczym secie pewnie tak - w przeciągu całego 3-setowego meczu nie sądze aby był wstanie pokonać Monaco. Simon-O.Hernandez Simon lubi gdy przeciwnik nie gra mocniej od niego. Hernandez to raczej zawodnik puszczający balony, a więc zagrania niezbyt mocne, tak więc Simonowi taka gra powinna pasować, tylko nie wolno mu popełniać zbyt dużej ilości prostych błędów. Tego bym mu nie wybaczył  W ciągu ostatniego roku poczynił pewne postępy, lepiej atakuje, umie kończyć piłki i chyba mimo wszystko jest bardziej regularny i dokładny. W tym roku potykał się z przenajróżniejszymi stylami i dawał sobie radę - przebijanki z Vikiem Sangiem Ch.Rochusem czy drewniakiem Behrendem, gry nerwów z Feną Berdychem , nie bał się też gdy Rusedski biegał mu do siatki , a także poradził sobie z Gaudio, doskonałym technikiem i kimś kto potrafi solidnie pogonić po korcie rywala. Ulegał tylko zawodników którzy grali strasznie agresywnie i co gorsza dla niego często trafiali - Almagro,Ljubicic,Bracciali,Mirnyi i Marach. Rok temu widziałem go w akcji w paru meczach, był nieopierzonym zbuntowanym młodzianem, strasznie nieregularnym. W tym roku też już miałem okazję go oglądać m.in. AO czy w ostatnio w Austrii i trzeba przyznać że zmienił się, i to na lepsze. Chyba powoli dorasta i wie co musi zrobić aby dołączyć do grona tych najlepszych młodego pokolenia. Pierwszym krokiem będzie jutrzejsza wygrana z O.Hernandezem(jak Van Gemerden poziom CH). Monaco+Simon @ 1,88 10/10
|
Do góry
|
|
|
|
#590641 - 29/05/2006 21:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
SAFIN - Gonzalez 1 2,12 GB 7/10 Dotychczasowych wynikow Marata nie bralbym jako wyznacznik w tym meczu. Jak wiadomo Safin lubi odpuszczac wygrane juz mecze w turniejach mniejszej rangi. Ale panowie to jest RG!! Z tego co przeczytalem w wywiadzie z jego trenerem,to jest w porzadku z jego zdrowie, a i motywacji mu nie brakuje. Chce tu zajsc jak najdalej,a umiejetnosci ma ku temu niepodwazalne. Taki kurs na Safina to nawet przeciw Nadalowi bym ugryzl  (oczywiscie wtedy za mniejsza stawke). Marat w pelni skoncentrowany i walczacy to Marat grozny dla najlepszych i na takiego Marata lubie stawiac  Oprocz tego podobnie jak Fro, zagrany juz wczoraj tripelek: Ferrer Monaco Simon za 10/10 ...and nothing else matters tomorrow  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#590642 - 29/05/2006 23:21
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
 Baghdatis M. v Portas A Jak dla mnie to jutrzejszy a w zasadzie to juz dzisiejszy typ dnia. Baghdatis po tym jak zagrał w finale AO stracił chyba wszystko to co Go charakteryzowało do 29 stycznia począwszy od niesamowitej waleczności i woli zwycięstwa za wszelką cene na zdrowiu skończywszy. Niewątpliwie Marcos to wielki talent ale w konfrontacji z tak ogranym na cegle zawodnikiem jakim jest Portas nie daje mu praktycznie żadnych szans na wygranie tego meczu. Nie bedzie wielkim odkryciem jak napisze że Baghdatis poprostu nie ma cierpliwości do długich wymian gdyż jest typem zawodnika który potrafi i lubi zaskoczyć efektownym uderzeniem konczącym z for czy backhandu ale na ziemi ze scianą do odbijania piłek bedzie o takie zagranie niewątpliwie cięzko. Głównym argumentem jaki przemawia do mnie aby zagrać hiszpana jest jego ilość rozegranych spotkan na clayu zarówno w tym jak i w ubiegłym roku.Liczba jest naprawde imponująca.Licząc od zeszłorocznego turnieju w Barcelonie zagrał on uwaga 98 !!! meczy tylko i wyłącznie na clayu . Portas ma juz 33 lata i napewno nie nalezy do mlodzieniaszków ale mam nadzieje że rutyna i ogranie wezmie góre nad młodością Portas nie udawaj greka...vamooos a ganar 
|
Do góry
|
|
|
|
#590643 - 30/05/2006 06:58
|
Carpal Tunnel
|
Bjorkman-Chardy 2 1,75 Bet-at-homeBjorkman dzis pozegna sie z tym turniejem i bedzie pogrywal sobie w debelku do ktorego jeszcze sie nadaje wyniki w tym sezonie zenujace jak juz gral to przegrywal prawie z kazdym a Jeremy to mlody utalentowasny gospodarz za ktorym bedzie publika mysle ze beda tutaj 4 sety ale ja zagram na chardego Gonzo-Safin 1,68 prof Gonzo bardzo fajnie sobie pogrywa w tym sezonie i zazwyczaj dochodzi do polfinalu jest poprostu w wysokiej formie a safin wraca po kolejnej kontuzji i raczejnie powalczy dzis sluchalem wywaidu w ktorym wypowiada sie ze jego tenis nie jest na wysokim poziomie wiec ja nawet spodziewalbym sie tutaj krecza ze strony marata Djokovic-Horna 1 1,8 Djokovic to solidny mlody walczak ktory w tamtym roku odpadl w 2 rundzie aleto byl jego pierwszy mecz w paryzu a wiec stres robil swoje a horna to typowy ziemniak tylko szkoda ze zupelnie bez formy a poza tym jakis himeryczny na korcie to nie ten horna na ktorym pieziazki sie robilo sezon czy 2 temu
|
Do góry
|
|
|
|
#590644 - 30/05/2006 07:56
|
Tenis Trader
|
No dzisiaj dodatkowo : F.Vicente - A.Waske 1 @1,56 PinnacleWaske stary niemiecki wyjadacz groźny głównie przed własną publicznością, kiedy gra poza granicami Niemiec traci większość ze swych atutów. Przed tygodniem w Dusseldorfie grał za trzech bo oprócz dwóch spotkań singlowych grał jeszcze komplet meczów w deblu. Vicente ograny na cegle, 2 razy już pokonał na niej Waskego. Rok temu pamiętam jak Hiszpan walczył jak lew z Moyą i uległ dopiero w 5 setach. Wolny clay w Paryżu napewno będzie mu bardziej pasował niż Niemcowi i myślę, że powinien dać radę z podmęczonym Niemcem. A.Martin - A.Roddick 1 @2,09 PinnacleRoddick ostatnio co mecz to kontuzja a on sam zdaje sobie sprawę, że na Garrosie za wiele nie ździała. Za niedługo zaczyna się trawa i tam pewnie będzie chciał natrzaskać sporo punktów. W turnieju w Rzymie wprawdzie doszedł do ćwierćfinału ale miał komiczną drabinkę i tragiczny procent I serwisu, jak tutaj będzie to samo to sporo będzie dłuższych wymian gdzie pole do popisu będzie miał Hiszpan. E.Massa - D.Norman 1 @1,714 PinnaclePrzeciwko Normanowi gram bardzo często, szczególnie na cegle. 35 lat na karku, 2 metry wzrostu i facet się pcha na Rolanda Garrosa. Kwale wprawdzie przeszedł ale już w ostatniej rundzie z Charpentierem był w sporych opałach. Massa ostatnio mało pogrywał, ale kwale przeszedł bez problemów, kiedyś wygrywał hurtowo kilka chalengerów. W meczu do 3 wygranych setów powinien dać radę drewnianemu Normanowi.
|
Do góry
|
|
|
|
#590647 - 30/05/2006 08:46
|
veteran
Meldunek: 16/06/2004
|
Quote:
tak i dlatego tam zawodnicy lubiący szybkie nawierzchni odpadają w 1 rundach
indolencie do najszybszych z nawierzchni clay - a nie ze wszystkich nawierzchni 
|
Do góry
|
|
|
|
#590648 - 30/05/2006 08:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Quote:
tak i dlatego tam zawodnicy lubiący szybkie nawierzchni odpadają w 1 rundach
Moze twoim ulubionym kanałem TV jest cartoonetwork, ale ja wczoraj cały dzień oglądałem na Eurosporcir relację z Rolanda i potwierdzam, że ta cegiełka jest bardzo szybka...
|
Do góry
|
|
|
|
#590650 - 30/05/2006 10:24
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
mi też się wydawała ta nawierzchnia dość szybka jak na clay, chociaż na nawierzchniach specjalnie się nie znam. Dlatego dałem dziś w unibecie: Karlović - Patience, over 41,5 gema @1.85 Atomowy serwis drwala nie powinien być zwolniony na tyle mocno przez nawierzchnię, żeby nie stanowił skutecznej broni. A stąd - jak zwykle prosta droga do tiebreaków. A że tiebreak to w dużej części loteria, dlatego nie sądzę, żeby jeden zawodnik (raczej Karlović) miał wygrać je wszystkie. Innymi słowy liczę na 4 sety i overek będzie załatwiony Oprócz tego poszedł Safin (już wcześniej pisałem dlatego) i dość często grany Monaco. To tyle u panów na dziś 
|
Do góry
|
|
|
|
#590651 - 30/05/2006 15:07
|
veteran
Meldunek: 26/12/2003
|
Granie na Safina ,to czysty hazard -a tu chyba chodzi o to ,zeby jak najblizej zblizyc sie do inwestycji :
1.slaba forma 2.ciezka kontuzja,nie tak dawno
Krotko,nie bede powtarzal -tu sie gra do 3. wygranych setow a Gonzalez jest typem wojownika i bedzie gral do ostatniej pilki -najzwyczajniej w swiecie Safinowi moze zabraknac sil ,a w takiej sytuacji nie mozecie miec do niego nawet odrobinki pretensji .
Moja rada jest prosta :najlepiej przygladac sie temu meczowi na live i znalezc dla siebie korzystny moment wejscia na rynek .
|
Do góry
|
|
|
|
#590652 - 30/05/2006 18:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2004
|
Ancic-Capdeville 1.32 2.84 Mlody Chorwat bardzo ladnie zaprezentowal sie w Duseldorfie i gladko przeszedl 1 runde. Duzy potencjal,duze mozliwosci wysoka forma bardzo dobry serwis. Capdeville 1 runda walka z dziadkiem Rusedskim. Teraz tak latwo nie bedzie. Henman-Tursunov 1.55 2.15 Prawie wszyscy wywalali Rosjanina juz w 1 rundzie. Ten ejdnak na zlosc pokonal dziadka Novaka. Wirtuozem to Tursunov na ziemi nigdy nie byl wiec troszke dziwi wysoki kurs na Henmana, ktory mimo wszystko jest graczem duzo bardziej poukladnanym od Rosjanina. Almagro-J.Blake 1.46 2.35 No wkoncu jakis w miare normalny kurs na Hiszpana.Obaj gladko przeszli 1 runde. Almagro : talent,umiejetnosci,madra i inteligentna gra. Blake mnie jakos nie przekonuje a jego przeciwnik z 1 rundy to juz naprawde smiech na sali. Stawiam na Hiszpana chociaz mozliwe ze beda nawet i 4 sety  Kursy z Profesjonala
|
Do góry
|
|
|
|
#590653 - 30/05/2006 19:14
Re: Roland Garros 2006 - 28.05 - 11.06 *DELETED*
|
member
Meldunek: 08/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#590654 - 30/05/2006 19:23
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#590655 - 30/05/2006 19:30
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiejszy dzień w miarę, A.Martin i Monaco nie zawiedli, Simon bez komentarza.
Na jutro raczej mało wartych uwagi meczy z tych konkretniejszych kursowo. Z tych mniej jakieś kombo można złożyć :
Davydenko+Robredo+Gaudio+Ferrero+Acasuso @ 2,01
Denko raczej nie stracił formy do Austrii, Starace miał 25bp z Sarettą - Davydenko od Włocha różnie przede wszystkim to, że Rosjanin ma .. głowę i umie jej użyć. Robredo z Zibem zagrał dobre zawody, format jest, na Bozoljaca spokojnie wystarczy, taki atakujący zawodnik który popełnia jednak sporą ilość błędów jest idealny dla Hiszpana. Korolev już i tak sporo osiągnął, Gaudio grał bardzo dobrze zagrał z Karanusiciem, Chorwat był bezradny. Regularność bez zarzutu, pięknie rozrzucał rywala po korcie w 1r. Dla Koroleva to chyba jednak za wysoki poziom na ten czas. Acasuso tym razem nie będzie miał przeciwko sobie Santoro, tym razem nikt mu nie będzie zmieniał rotacji w trakcie wymian, będzie mógł spokojnie punktować Dlouhego. Ferrero również miał szczęście w drabince, solidność hiszpana wystarczy na Kohlschreibera. Niemiec nie radzi sobie z zawodnikami pokroju Ferrero Gaudio Acasuso itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#590656 - 30/05/2006 19:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2002
|
OK nie jestem specjalista od debli ale na jutro jeden debelek przyciagnał mnie ze tak powiem na maxa
djokovic/zovko-haehnel/sidorenko
kursy jeszcze nie znane, ale sądząc po dzisiejszych deblach powinno byc w przedziale 1,50-1,80 na djoko i lovro
haehnel 1980 rocznik - niewielkie mimo to doswiadczenie w deblach mimo wielu prób 498 obecnie w rankingu deblistów sidorenko 624 w ranku deblowym małolat bez doświadczenia w deblu praktycznie 4-7 bilans w podrzędnych turniejach
djokovic 1987 - doswiadcznie tez mizerne , ale tutaj niezła forma dzisiaj z horna który jak zwykle nie wiadomo czy wycofał sie bo mocno wtapiał , czy dlatego że miał zeczywiście jakaś kontuzję rank deblowy 418, ale w tym roku w barcelonie z tursunowem w parze R32 Pavel, Andrei (ROM )/ Srichaphan, Paradorn (THA ) 7-5 6-1 R16 Bhupathi, Mahesh (IND )/ Friedl, Leos (CZE ) 7-6(5) 3-6 5-10 w zeszłym roku praktycznie bez prób 3 mecze na szmacianym poziomie , ale 2 lata temu bilans 12-8
lovro zovko 25 lat i 90 pozycja w deblowym rankingu i tu szczerze mówiąc upatruje mocnego wsparcia zwłaszcza przy siatce dla dobrze serwującego djokowicza
zovko z podobnie grającym jak djoko karloviczem w tym roku Zagreb, Croatia International Series, 30-Jan-06, I, Carpet , Draw: 16, Partner: Ivo Karlovic (CRO )
R16 Azzaro, Leonardo (ITA )/ Starace, Potito (ITA ) 6-4 6-3 Q Pala, Petr (CZE )/ Vizner, Pavel (CZE ) 6-0 6-1 S Sanguinetti, Davide (ITA )/ Seppi, Andreas (ITA ) 4-6 7-6(2) 7-10
Besancon, France CH, 20-Feb-06, I, Hard , Draw: 16, Partner: Jean-Claude Scherrer (SUI )
R16 Chardy, Jeremy (FRA )/ Sidorenko, Alexandre (FRA ) 6-4 6-4 Q Haehnel, Jerome (FRA )/ Jeanpierre, Julien (FRA ) 6-2 7-6(6) S Peya, Alexander (AUT )/ Waske, Alexander (GER ) 6-3 6-2 F Kas, Christopher (GER )/ Petzschner, Philipp (GER ) 2-6 2-6 tutaj w parze z schererrem pokonanie debla z sidorenka właśnie oraz haehnelem
Chiasso, Switzerland CH, 17-Apr-06, O, Clay , Draw: 16, Partner: Leonardo Azzaro (ITA )
R16 Borroni, Corrado (ITA )/ Ianni, Stefano (ITA ) 4-6 6-2 14-12 Q Popp, Torsten (GER )/ Schukin, Yuri (RUS ) 6-0 6-7(1) 10-8 S Haehnel, Jerome (FRA )/ Jeanpierre, Julien (FRA ) 6-1 6-1 W Hadad, Amir (ISR )/ Karanusic, Roko (CRO ) 6-2 7-5 ponownie pokonanie debla z haehnelem
w zeszłym roku 6 finałów lovro w pokemonowych turniejach - posiada więc zarówno doświadczenie jak i motywacje(za przejscie 1 rundy może tu zarobic więcej niz przez dotychczasowe 5 miesięcy gry)
francuziki sa u siebie , niewatpliwie przygotowywali sie do tego meczu takze troche bo moga tutaj zarobic więcej niz w całym roku , jednak wszystko wskazuje na to ze nie zarobią raczej
jesli jakis specjalista od debelków został jeszcze na tym forum bardzo prosze o wypowiedz bo debelek jutro rano a kurs zapewne będzie kuszący
|
Do góry
|
|
|
|
#590657 - 30/05/2006 19:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
To momoze ja zabiore glos:) Berdych - Volandri 1 1,40 Berdych znakomice spisal sie w Dussledorfie odprawil Kifera, Nalbandiana i......Volandriego 6-1 6-4  . W 1 rundzie Berdych odprawil bez problemu Lopeza ktory osatnio nie blyszczy...a wloch mczyl sie okrutnie z ..Plessem  H2H 2-1 dla Berdycha. Dla mnie 3-0 lub 3-1. Acasuso - Dlouhy 1 1.15 Argentycznyk w nagrode za maraton z Santoro ma tutaj Dlouhego na talerzu...nie ma co gadac izi Almagro - Blake 1 1.40 Almagro gladko odprawil bardzo groznego Arthursa,Blake w 1 rundzie gral ze statysta z turze nie jakim Srichaphanem  To bedzie 8 mecz Blake w tym roku na clay w tym 4 przegral z takimi graczami jak Dupuis czy Serra  Nie ma sentymentow 3-0 lub 3-1 dla Almagro  Z pozostalych Davydenko - Saretta 1 Federer - Falla 1 Takie bedzi moje combo 
|
Do góry
|
|
|
|
#590658 - 30/05/2006 20:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/07/2002
|
no i jeszcze jedna kwestia , może ktos sledził mecz któregos z tych 2 panów w 1 rundzie
6168 BERDYCH-VOLANDRI 1.45 - 2.30
włocha nie widziałem juz dosc dawno a konkretnie od uwalonego finału u siebie w jakiejś włoskiej wiosce w zeszłym roku bodaj z davydenka wtedy po wygraniu łatwo 1 seta nastepnie chyba 1-6 3-6 było
World Team Cup $1.50M Berdych T. (1.74) Volandri F. (2.37) 23/05/06 6-1 6-4 Clay
to ich wypociny sprzed tygodnia
Rol. Garros €8.133M Berdych T. (1.33) Lopez F. (4.00) 29/05/06 6-2 6-4 6-3 Clay World Team Cup $1.50M Berdych T. (1.67) Kiefer N. (2.40) 25/05/06 6-7(5) 6-3 6-3 Clay World Team Cup $1.50M Berdych T. (1.74) Volandri F. (2.37) 23/05/06 6-1 6-4 Clay World Team Cup $1.50M Nalbandian D. (1.25) Berdych T. (4.60) 22/05/06 4-6 4-6 Clay Hamburg €2.082M Berdych T. (1.64) Serra F. (2.46) 15/05/06 4-6 6-0 5-7 Clay Rome €2.082M Berdych T. (2.25) Gonzalez F. (1.81) 11/05/06 2-6 4-6 Clay Rome €2.082M Malisse X. (2.13) Berdych T. (1.82) 10/05/06 2-6 1-6 Clay Rome €2.082M Srichaphan P. (5.00) Berdych T. (1.25) 09/05/06 1-6 3-6 Clay Barcelona €850K Berdych T. (1.31) Portas A. (3.92) 26/04/06 6-7(6) 3-6 Clay Barcelona €850K Berdych T. (1.40) Montanes A. (3.49) 25/04/06 4-6 7-5 7-5 Clay Monte Carlo €2.082M Simon G. (2.63) Berdych T. (1.60) 19/04/06 7-6(2) 6-7(5) 6-4 Clay Monte Carlo €2.082M Santoro F. (2.64) Berdych T. (1.60) 18/04/06 2-6 4-6 Clay Davis Cup Tahiri M. (n/a) Berdych T. (n/a) 07/04/06 3-6 1-6 2-6 Clay
berdych nie dawał zbyt wielu szans lopezikowi(0/6 bp hiszpana)
świetnie grał w rzymie i na wordzie widac grywa dobrze tylko tam gdzie jest duża kasa do wziecia
2004 Palermo, Clay, F Italy Clay F Berdych 3 6 3 6 2004 St. Poelten, Clay, R32 Austria Clay R32 Volandri 6 3 6 1
oto ich 2 wczesniejsze pojedynki w tym jeden nawet w palrmo na turnieju poswięconemu pamieci tutti di capo cosanostry
martwią wtopy berdycha z przecietnymi żałosnie portasem oraz serrą tomek to zywy talent z world teamu przywiózł 100 000 równo i oby mu to nie zabrało motywacji pożniej trafiłby na kefira pokonanego na worldzie a nastepnie na ferdka -bankowy mecz w tv więc powinien powalczyc
Rol. Garros €8.133M Pless K. (6.24) Volandri F. (1.18) 29/05/06 4-6 6-7(0) 4-6 Clay World Team Cup $1.50M Nalbandian D. (1.33) Volandri F. (3.73) 25/05/06 4-6 5-7 Clay World Team Cup $1.50M Berdych T. (1.74) Volandri F. (2.37) 23/05/06 6-1 6-4 Clay World Team Cup $1.50M Kiefer N. (1.86) Volandri F. (1.97) 21/05/06 7-6(10) 6-3 Clay Hamburg €2.082M Grosjean S. (2.67) Volandri F. (1.60) 17/05/06 7-5 7-6(4) Clay Hamburg €2.082M Volandri F. (1.30) Pashanski B. (4.33) 16/05/06 6-2 6-2 Clay Rome €2.082M Volandri F. (12.25) Nadal R. (1.08) 10/05/06 1-6 2-6 Clay Rome €2.082M Murray A. (3.12) Volandri F. (1.47) 09/05/06 4-6 4-6 Clay Barcelona €850K Volandri F. (1.67) Stepanek R. (2.50) 26/04/06 6-3 6-7(0) 4-6 Clay Barcelona €850K Volandri F. (1.20) Stoppini A. (6.33) 25/04/06 6-3 6-1 Clay Monte Carlo €2.082M Acasuso J. (1.85) Volandri F. (2.10) 17/04/06 6-4 6-2 Clay Valencia €395K Volandri F. (1.60) Almagro N. (2.63) 14/04/06 4-6 1-6 Clay Valencia €395K Volandri F. (1.23) Zib T. (4.91) 13/04/06 6-4 6-4 Clay Valencia €395K Volandri F. (1.25) Portas A. (5.00) 11/04/06 6-0 6-1 Clay Davis Cup Volandri F. (n/a) Bram L. (n/a) 09/04/06 6-3 6-1 Clay Davis Cup Volandri F. (1.03) Kremer G. (8.00) 07/04/06 6-2 6-1 6-2 Clay
pippo niby nie przegrał z nikim z kim nie miałby przegrac , ale też nie wygrał z nikim niespodziewanym -zdemolował portasa , ale jak mówie tomek raczej stara się w turniejach z wiekszym hajsem niz barcelona gdzie uległ hiszpanowi no i do tego piasek w hiszpani na bank wolniejszy niz paryski nie mozna zapomniec że w tym turnieju czesto drwale dochodzą wysoko vide nasz ulubiony łysawy holenderski mistrz z 2003 roku bodaj , czy henio henman , choc jemu nie mozna odmówic polotu i techniki
5/14 bp plessa z pippo , ale za to tylko 30 niewymuszonych włocha w 3 setach - pless 25/50 stosunek winersów do niewymuszonych i to najlepiej nam pokazuje ze to jego słabej grze pippo zawdzięcza 2 runde
tomeq 29/29 winersy do niewymuszonych i to pokazuje nam dośc wyraźnie że także nie robi niepotrzebnych wywałek w aut i co najwazniejsze wczoraj!!!!!!!!!!!! 1 serwis 74% 2 serwis 72% !!!!!!!!!! kosmos przy 39 próbach i niezłym returnie lopeza
gdyby ktos widział może ich pojedynek z duseldorfu, lub tutaj pippo w 1 rundzie byłbym wdzięczny tym bardziej że własnie sobie przypomniałem ze w duseldorfie tomeq zmiazdzył pippo bo w 2 secie wtapiał bodaj 1-4 a potem pojechał jak chciał do końca - tyle że tam włoch miał niewielką zapewne motywacje bo nie posiadał rownego sobie partnera żeby marzyc o awansie gdziekolwiek wyżej
|
Do góry
|
|
|
|
#590664 - 31/05/2006 06:33
|
Carpal Tunnel
|
Ancic-Capdeville 1 1,32 Mario powinien spokojnie sobie poradzic z capdevilem ktory nie nalzey do czolowki graczy a mario pokazal w ostatnich tygodniach ze grac potrafi solidnie na tej nawierzchni co mnie troszke zadziwilo Kiefer-Gicquel 1 1,25 Kurs na kefirka nie jest zachwycajacy no ale to raczej nie przeciwnik godny niemca a gicquel pokonal juz wiekowego wlocha co byla jak dla mnie mala niespodzianka ale dla niego juz konczy sie dzis ten turniej Moya-Youznyi 1 1,33 Kurs moze nie oszalamiajacy maya nie jest w jakiejs super formie ale spokojnie poradzi sobie z miakaelem ktory jest nie reguarny i popelnia duzo niewymuszonych bledo w pierwszej rundzie pokonal tuksara ktory jest znany w kregach chellengerow i tam takze nie za wiele ugrywa a i tak urwal seta juznemu a carlos to jego nawierzchnia i mysle ze skonczy sie to w 3 setach dla moyi pozdrawaim
|
Do góry
|
|
|
|
#590665 - 31/05/2006 07:23
|
Tenis Trader
|
Quote:
zgodzę sie z saxxonem i Fozziem, nawierzchnia jak na clay jest dość szybka, szczególnie jak powiał wczoraj wiaterek i zwiało troszke zmielonej cegiełki na boki . Nie kasuje powyższych postów , bo opinie o nawierzchni są ważne.
Hm OK temat można ciągnąć w nieskończoność, ja się tutaj nie czuje żadnym autorytetem w kwestii nawierzchni ale dalej uważam, że cegła w Paryżu jest wolna, przynajmniej w stosunku do innych jakie widziałem. Skoro panowie komentatorzy twierdzą, że jest jedną z najszybszych cegieł na świecie to ciekawi mnie co powiedzą na temat nawierzchni w Hamburgu, Monachium, Dusseldorfie czy w Barcelonie. Oglądałem już na tym Rolandzie sporo spotkań i rzadko widziałem, żeby zawodnik po serwisie biegł od razu do siatki, jak już ktoś tam biega to raczej do dropshotów. Większość piłek rownież rozstrzyga się po wymianach i ja odnosze wyraźne wrażenie, że piłka wyraźnie zwalnia po każdej mocno bitej piłce. Po I rundzie nie ostało się za wielu graczy serv&volley, ci co przeszli dalej to grali z kelnerami. Najważniejsza jednak jest forma i jak ktoś przyjeżdza nieprzygotowany to i z przeciętnym zawodnikiem może sobie nie poradzić. Ale jak dla Was jest szybka to OK, nie będę się kłócił .
C.Moya - M.Youzny 1 @1,386 Pinnacle
Youzhny raczej się nie nadaje na cegłe, wogóle ten sezon ma niezaspecjalny. Moya wybiera sobie turnieje na których dobrze gra a French Open napewno nie odpuści. Zresztą już rak pokonał Rosjanina na clayu. W I rundzie lepsze wrażenie pozostawił mimo wszystko Moya nie tracąc seta z Marinem.
J.C.Ferero - P.Kohlschreiber 1 @1,331 Pinnacle
Hiszpan ostatnio ciągle mnie zawodzi ale na najważniejszej imprezie mam nadzieję, że da z siebie wszystko bo rywala ma przeciętnego. Był zwycięsca French Open w I rundzie w 4 setach ograł Argentyńczyka Del Potro. Kohlschreiber wygrał również w 4 setach z Marachem. Mimo wszystko na cegle Niemiec gra raczej przeciętnie, w zeszłym roku bilans 2-10 w tym roku jakoś mu szło jedynie u siebie. Widziałem go w akcji przed tygodniem w Dusseldorfie i nie grał za specjalnie. Dlatego liczę, że Ferrero awansuje dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#590666 - 31/05/2006 08:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Berdych - Volandri Czech potwierdził dobrą solidną forme z Dusseldorfu ogrywając głądko Lopeza . Widziałem go w meczu z Kieferem i zrobił na mnie spore wrażenie - świetny serwis , potrafi się długo utrzymywać w wymianie i potrafi grać mocne piłk po narożnikach a do tego jest obecnie mocny psychicznie i fizycznie. Widziałem także kilka piłek z drugiego seta tego meczu z Volandrim gdzie Berdych od stanu 1-4 wygrał 6-4 . Różnica między nimi polega na tym , że Berdych jest solidniejszy przy swoim serwisie i swojej grze a Volandriemu zdarzają się przestoje no i 2 serwis jest bardzo słaby. Berdych zresztą też jeszcze nie jest w stanie zawsze grać regularnie ale tera jest w bardzo dobrej dyspozycji i nic nie wskazuje na to aby się coś miało zmienić . Moya - Youzhny Youzhny od turnieju w Dubaju raczej grał fatalnie . Tutaj w 1 rundzie wygrał przede wszystkim dzieki doswiadczeniu . Tuksar 5/15 w bp a Misza 9/11 do tego wygrał tylko 39% piłek z 2 serwisu no i aż 47 niewymuszonych . Dziś pewnie zagra już bardziej uważnie ale i taj wydaje mi się , że na chwile obecną graczem bardziej solidnym jest Moya. Nalbandian - Gasquet doświadczenie i ogranie zadecyduje . Na Richardzie spoczywa spora presja więc będzie mu się grało jeszcze trudniej .Dobrze wiadomo , że czym dalej Nalbandian dochodzi tym lepiej gra . Massu - MirnyiMassu ma kłopoty z zawodnikami pokroju Mirnego . Mocny serwis i częste wypady do siatki to nie jest to co Massu lubi , on uwielbia mieć czas i rozgrywać długie wymiany a atakowany często się gubi. Męki z Mahutem , porażki z Gimelstobem czy ostatni z Anciciem o tym świadczą. Max pokazał się z dobrej strony w Hamburgu , gdzie serwował i grał serv&wolej jak natchniony. Tutaj w 1 rundzie także solidnie bo Muller nie miał nawet jednego bp. no i kusi mnie Tursunow bo Henman niby na ziemi gra lepiej ale przede wszystkim czuje się dobrze grając przeciwko typowym ziemiarzom którzy nie lubią jego stylu gry. Natomiast jak trafia na rywala z dobrym solidnym returnem i umiącego mijać , grającego mocny tenis tak jak Tursunow to już nie jest taki skuteczny. Turs ograł już Tima na Wimbledonie i w AO więc może teraz pora na RG 
|
Do góry
|
|
|
|
#590667 - 31/05/2006 19:26
|
stranger
Meldunek: 16/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#590668 - 31/05/2006 19:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Quote:
Siemka wie ktos moze co z meczem Grosjeana Z Arguello??
Dokonczenie jutro rano
|
Do góry
|
|
|
|
#590669 - 31/05/2006 19:34
|
Carpal Tunnel
|
Dzien bardzo dobry gdyby nie Acasuso oczywiscie byloby genialnie.Pora spojrzec na jutrzejsza oferte kursy z Profesjonala F.Gonzal.-Djokovic 1.2 3.6 Gonzalez w bardzo latwy sposob odprawil Safina,faktem jest ze Safin wielkiej formy nie prezentuje ale Djokovic jest w zasiegu Chilijczyka i jestem przekonany ze po tym co pokazal Gonzalez zarownu w Duseldorfie jak i w meczu z Safinem wystarczy na Djokovica. Gonzalez gra ladny dla oka tenis jest bardzo dobry technicznie i jest to jego nawierzchnia.Nic tylko grac. Almagro-J.Blake 1.42 2.46 O tym spotkaniu pisalem juz kilka postow wyzej.Almagro jedyneczka bez dwoch zdan Alle/Waw-Chel/E.Ma 1.35 2.71 Tutaj rowniez upatruje zwyciestwo faworytow. Allegro doskonaly deblista wraz ze Stasiem jestem pewien ze pokonaja przeciwnikow gdyz nic wielkiego nie pokazali w tym turnieju. Chela odpadl w grach singlowych z Verdasco a kwalifikant MAssa z wierzowcem z Belgii Normanem co chluby nie przynosi.Debliscie z nich niespecjalni. Dlou/Vizn-Kas/Petz 1.31 2.91 Zdecydowanie na Czechow. Zgrani deblisci i na dodatek naparwde wiele potrafia. Dlouhy zaimponowal mi w grze singlowej pokonal typowego ziemiarza Acasuso.Wysoka forma i doswiadczenie.Stawiam na Czechów. Do tego mozna tez zagrac na naszych chlopakow w deblu mysle ze problemow miec nie powinni.Poza tym Aspellin/Perry i czekmam na jakies sugestie odnoscie sptkania Cibulec/Levinsky-Parrot/Spadea i Verdasco-Monaco. Kusi rowniez aby zagrac na KArlovica i jestem przekonany ze jutro odpadnie ktorys z braci Rochusow:) Ale ktory?:) 
|
Do góry
|
|
|
|
#590670 - 31/05/2006 21:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Norman - Monfils 1.25 Kurs nie zadowala, ale Normanowi już wystarczy. Dobrze, że przeszedł pierwszą rundę, ale tyle mu wystarczy. Monfils w pięciu setach pokonał Murraya, a do tego gra u siebie i to jest też duży plus. Oczywiście umiejętnościami też przewyższa wysokielca Almagro - Blake 1.40 Almagro na clayu gra ostatnio fantastycznie, walczył nawet z Federerem, więc z Blakiem, dla którego nie jest to ulubiona nawierzchnia powinien dać rade. Almagro zajdzie daleko, może nawet powalczyć z najlepszymi. Verdasco - Monaco 1.49 Verdasco również dobry na clayu, oczywiście Monaco też prezentuje wysoki poziom, ale jakoś wydaje mi się, że wygra Verdasco, który jeszcze mnie nie zawiódł a stawiam go dosyć często. Poprostu czuje, że Hiszpan jednak wygra 
|
Do góry
|
|
|
|
#590671 - 31/05/2006 22:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/02/2006
|
Tim Henman - Dimitry Tursunov 1 5,85 Betandwin 4/10
Czuje że jutro karta sie odworci , mecz zaczyna sie od nowa i Tim pokaze jutro ze jest w stanie wygrac z Tursunovem po takim kursie grzechem jest tego nie zagrac.
|
Do góry
|
|
|
|
#590674 - 01/06/2006 07:44
|
Tenis Trader
|
N.Almagro - J.Blake 1 @1,4 PinnacleTyp dnia i ja mam do nich słabość i również zagrałem. Wstyd się przyznać ale jeszcze nie widziałem Almagro w akcji w tym roku ale wyniki mówią same za siebie. Wygrany turniej w Valencii, wyrównane spotkania z Nadalem i Federerem praktycznie bez wpadki ze słabszym rywalem aż do turnieju w Austri przed tygodniem, który najwyraźniej odpuścił. Blake zdecydowanie bardziej lubi hard, ostatnio na cegle nie błyszczał przegrywając z Serrą, Ancicem i Ljubą. Almagro zmotywowany, głodny zwycięstw myślę, że się nie wykolei już w II rundzie i awansuje dalej. R.Nadal to win French Open @1,847 PinnacleNie wyobrażam sobie, żeby tegorocznego Rolanda wygrał ktoś inny. Niepokonany od ponad roku na cegle, największego swojego rywala - Federera w tym roku ograł już 3 razy. Pozostali zawodnicy nie mają chyba na tyle mocnej psychiki, żeby oswoić się z myślą wygranej z młodym Hiszpanem. Nadal nie ma zbyt wymagającej drabinki. Na drodze do finału w swojej połówce ma Gonzaleza, Almagro i Ferrera ale dwóch pierwych już w tym roku pokonał dość łatwo a Ferrer mimo wszystko nie jest na tyle mocny. Federera już widziałem na tym turnieju i z taką grą raczej nie ma co szukać w pojedynku z Hiszpanem. Typ trochę ryzykowny bo do końca turnieju daleko ale jakby grać co rundę Nadala to i tak nie skleimy takiego kursu.
|
Do góry
|
|
|
|
#590675 - 01/06/2006 07:54
|
Carpal Tunnel
|
Witam A.MARTIN-KINDLMANN 1 1,2 Kurs malo zachecajace ale mecz jaki dla mnie pewny widzialemmeczz roddickiem i gral napraawde dobrze mysle ze moze zawedrowac dosc daleko w tymterniejujesli nie trafina kogos naprwde konkretnego HRBATY-KARLOVIC 1 1,61 Dominik todla mnienie jest drwal tak jakto powiedzial kolega 2 posty wyrzej moze ni8e jest jakims zajebistym graczemale jest solidny i dzis powinien odpasc ivo ktory ma tylko serwis a jesli choc troche hrbaty bedzie mu przebijal pilke to spokojnie wygra przewiduje 4 sety ALMAGRO-J.BLAKE 1 1,42 Dla mnie to jest w tym momencie 3-4 najlepszy zawodnik na clayu i gra z zawodnikiem walecznym ale zawodnikem nie lubiacym tej nawierzchni i nie bardzo radzacy sobie na niej dla mnie kurs na almagro zawyrzony ale to lepiej dla nas FYRS/MATK-PASH/REY 1 1,22 Polska para gra z laikami deblowymi a wiec spokojnie rozniosa ich moim zdaniem odpadna nasidopiero w 3 rundzie stykajac sie z borkmanem i mirnym pozdrawiam iz niespodzianek kusi kurs na: HEWITT-MONTCOURT 2 3,45 prof 4,00 baw Zawodnik gospadarzy mierzy sie z leytonem ktory powraca pokontuzji i to nie na swoja najlepsza nawierzchnie mysle ze bedizeto ciezkiale zwycieski dla francuza meczyk
|
Do góry
|
|
|
|
#590676 - 01/06/2006 08:03
|
stranger
|
Monfis - Norman 2 3.20
Dzisiaj proponuje nie grac na Monfisa. Ja wręcz zagram na Normana. Francuz dla mnie to taki cyrkowiec na korcie zeby nie powiedziec pajac. Przewiduje ze 1 set padnie lupem Monfisa który bedzie latał za kazda piłka dopoki sie nie zmeczy i pozniej coraz bardziej Norman bedzie miał przewage w meczu.Monfis bedzie znacznie wiecej biegał Norman bedzie wygrywał pilki dosyć łatwo Nie przez przypadek Norman pokonał juz 4 przeciwników nie serwuje moze tyle asów jak Karlovic ale servis tez masz dobry i na dzień dzisiejszy podobnie radzi sobie z głębi pola Moze byc znowy 5 setowka ktorej Monfis nie wygra bo opadnie z sił. Jakby nie grali do 3 wygranych setów to tylo wtedy nie stawiałbym na Normana.
|
Do góry
|
|
|
|
#590677 - 01/06/2006 09:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Almagro - J.Blake doświadczenie gry na ziemi , kondycja i regularność - to wszystko przemawia za Almagro . Nie od dziś wiadomo , że wygrywa ten kto robi mniej błędów . Blake aby wygrywać wymiany z Almagro będzie musiał sporo ryzykować bo nie jest w stanie grać większosc wymian po 30-40 piłek a ryzkowana gra na ziemi niezbyt się opłaca . Ciężko mi znalezc coś co przemawiałoby na korzyśc Jamesa . Może to , że umie grać w tenisa i meczu bez walki nie odda ale wg.mnie wygrać może tylko Almagro F.Gonzalez - Djokovic Fernando gra w tym sezonie świetny tenis , to już nie jest tylko ten byk walący z całą siłą . Jego nowy trener wpoił mu , że samą precyzją i regularnym przebijaniem też jest w stanie wygrywać spotkania . Djokovic to wielki talent , świetny serwis , mocne płaskie piłki , nie lubie grać przeciwko niemu jednak w tym meczu także wszystko przemawia na korzyść Gonzaleza . W ddodatku Gonzo miał solidną rozgrzewke z Safinem a Djoko za długo sobie nie pograł i tego czucia kortu i piłek może mu dziś brakować
|
Do góry
|
|
|
|
#590678 - 01/06/2006 18:57
|
journeyman
Meldunek: 02/11/2005
|
zagrajmy coś:
Ferrero - Gaudio (1) - spójrzymy na dotychczasowe spotkania obu bo oboje są uważani za specjalistów ziemii. Ferrero w pierwszym meczu traci seta z Del Porto mając dodatni stosunek wygranych piłek ale słabą skuteczność serwisów. Gaudio pierwszą runde niby przechodzi jak burza ale zagrywa tylko 28 piłek wygranych i 18 błędów. W drugiej rundzie Ferrero ogrywa dobrze grającego ostatnio Kohlschreibera będącego w wysokiej formie co widziliśmy ostatnio w Dusseldorfie (w I rundzie ograł równierz niezłego Maracha) a Gaudio męczy sie w 5 setówce z wymęczonym po pierwszej rundzie Korolevem który w I rundzie ogrywa Seppiego. Myśle że kurs dość zachęcający na Juana a podkreślić trzeba także fakt że Ferrero grał dotychczas słabo i wydaje mi sie że on dopiero sie rozkręca a Gaudio grał bardzo w kratke ogrywając gładko Alberto Martina i przegrywając z byle kim.
Federer - Massu - tu chyba nie musze mówić na kogo postawie i czemu - Massu to zawodnik bardzo humorzasty i po pierwszym przegranym secie już raczej nie powalczy...
Nalbandian - Tursunov - 1 - po tym co Nalbandian pokazał z nadzieją francuzów Gasquetem to ja nie mam pytań - po prostu rozbił młodego Richarda na korcie. Jednak rosjanin nie gra niby źle - 3 sety z wracającym Novakiem i 4 sety z Henmanem ale !! ale co mnie zastanawia to że przy gładkim wyniku z Novakiem zagrywa straszną ilość niewymuszonych - podobnie z Henmanem choć w obu meczach ma minimalnie dodatni bilans wygranych nad błędami - tu upatruje szanse Davida który taką przewage myśle będzie potrafił wykorzystać. David w I rundzie pokonał bez straty seta groźnego Wawrinke.
Robredo - Dlouhy -(1) - to co robi czech w tym turnieju mnie zdumiewa - najpierw ogranie Vliegena a później można powiedzieć spacer z Acasuso. Ale Robredo to jednak 2 klasy wyżej a jego obecna forma - rozbice Ziba i 4 sety z Serbem Bozoljakiem wskazują że Robredo może w tym turnieju odegrać ważną role. Mam nadzieje że eurosport pokaże ten mecz. Trzeba zauważyć że Acasuso coś nie pasowało w 4 secie meczu z Lukasem bo swoje serwisy praktycznie oddawał za darmo.
Berdych - Kiefer 1 - kolejny czech tyle że tym razem upatruje go jako zwycięsce - niesamowity serwis i forheand - świetna forma w ostatnich tygodniach i ostatni pojedynek w którym zmiótł Nicolasa (przed tygodniem) stawiają go w roli faworyta. Kiefer zagrał fatalnie z Gicquelem - powienien skończyć mecz w 80 minut a męczył sie z chalengerowcem cały dzień - w piątym secie mając fatalny procent 1 serwisu.
Ancić - Montanes (1)- hiszpan co prawda dysponował ostatnio przebłyskami formy ale gra jaką prezentował z przeciwnikami w I i II rundzie daje wiele do życzenia - najpierw stracił seta ze słabiutkim na ziemi Gineprim a później męczył sie nie zmiernie z kwalifikantem Galvanim. Ancić w Dusseldorfie grał jak marzenie choć te zwycięstwa dotychczasowe na Rolandzie dość ciężkie. Powinien zaważyć serwis
Sharapova - Molik 1 - bardzo mnie cieszy że Alicja zaszła tak daleko z racji jej polskich korzeni ale uważam że wymęczone zwycięstwa z Zanetti i Perrariu to troche mało. Sharapova można powiedzieć że rozegrała w tym turnieju 4 świetne sety poza tym jednym z MashonąWashington.
Vaidisova - Rezai -1- jedyne co przemawia mi za Rezai to to że jest reprezentanką gospodarzy. Czeszka świetna na ziemi i narazie dwa krótkie pojedyni z Domachowską i Sun a Rezai dwa ciężkie pojedynki ze słabą na ziemi i w ogóle jużwszędzie Sugi i Brianti.
Kuznecova - Li -1- Svetla rozniosła Granville i pokonała bardzo groźną Santangelo a oba pojedynki w dwóch setach natomiast Li owszem nie jest zła ale mecz z Frazier i słabiutką ostatnio Chakvetadze nie wróżą jej za dobrze.
|
Do góry
|
|
|
|
#590679 - 01/06/2006 21:31
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
No coz panie i panowie pora coa skrobnac  . Dziwny jest ten tegoroczny RG. Duzo niespodziewanych wynikow, beznadziejna pogoda i rzeka  na quasi  . Na jutro to co pewnie wiekszosc zagra: Nikolay "walek" Davydenko - Carlos "podupcze Flavie" Moya Wiadomo, ze H2H moze odstraszac w tym meczu bo jest 4-1 dla Carlosa ale ostatni mecz wygral juz Denko przelamujac w ten sposob kompleks Hiszpana. Rusek dosc slabo wszedl w sezon na clayu przegrywajac z graczami pokroju, ktorych zazwyczaj szybko, latwo i przyjemnie rozjezdza na ziemi. Byly to porazki z Ivo, Hernychem i Soderlingiem. Potem jednak zdecydowana zwyzka formy i zwyciestwa w kolejnych turniejach z Safinem, Nieminenem, Massu, Verdasco czy wlasnie Moya a w ostatnim turnieju przed RG zdemolowal rywali. Forma wiec obecnie jak najbardziej na plus. Carlos na 5 turniejow na kortach ziemnych w tym roku az 4 razy odpadal w 1 rundzie  . Tylko raz osiagnal polfinal w Estoril a wlasnie tam polegl z jutrzejszym rywalem. Nie ma sie co oszukiwac - Moya to juz glownie nazwisko bo z dawnych umiejetnosci zawiele nie zostalo. Biore dosc pewnie Rosjanina po 1.44 w GB. Warto wziac tez chyba handi -1,5 seta jak sie pokaze w ofercie. Tomas Berdych - Nicolas 69 Kiefer Tu tez kieruje sie obecna forma. Grali niedawno ze soba i skonczylo sie porazka Kefira na wlasnych smieciach. Dodatkowo mialem ta watpliwa przyjemnosc ogladac "popisy"  Niemca w meczu z Gicquelem. 6-0, 6-1 i ... stanal. Naprawde niewiele brakowalo aby Francuz, ktory przeciez do tuzow nie nalezy pogonil Nicolasa do domu. H2H 2-0 do tego oba mecze na ziemi. Berdych zaimponowal forma w Duesseldorfie i sadze, ze utrzyma ja choc do jutra  . Moze byc to dlugi mecz bo Niemiec lubi 5 setowki ale dla mnie mocnym faworytem pozostaje Czech. Kursy w granicach 1.35 - 1.4. Z pozostalych meczow sklaniam sie ku Verdasco i mam nadzieje, ze Robredo gladko odprawi w koncu tego szmundaka co tylu chlopakom zawalil kupony /w tym mi z Vliegenem  /, beznadziejnego do czasu RG - Dlouhego. Pozdrawiam i powodzenia  . PS. To co dzis wyprawial na korcie gibajacy sie jak kunta kinte ŻEL  to jest skandal. Jak nic powinno byc ostrzezenie i mam nadzieje, ze Almagro /ew. Blake/ skoncza popisy tego pozal sie Boze "artysty"  .
|
Do góry
|
|
|
|
#590682 - 02/06/2006 07:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
zaua propos zbieraniny,zauwaz ze standardowe deble to arthurs/hanley i black/ullyeta parrot z Kerrem gral chyba kiedys
|
Do góry
|
|
|
|
#590683 - 02/06/2006 07:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/12/2004
|
Quote:
zaua propos zbieraniny,zauwaz ze standardowe deble to arthurs/hanley i black/ullyeta parrot z Kerrem gral chyba kiedys
tyle ze ullyet z hanleyem zaczeli juz dosc dawno razem ze sobą grac 
|
Do góry
|
|
|
|
#590685 - 02/06/2006 08:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2005
|
Gaudio G. - Ferrero J.C. ---2--- Gaudio w tym roku nie prezentuje wysokich umiejetnosci, choc wiemy ze potrafi duzo zdzialac na korcie, ale nie w tym roku. JCF gra w tym roku na rownym poziomie i moze nie bedzie tu latwego 3-0, ale mysle,ze wygra. W baw faworytem jest Gaston, ale juz w Profku sytuacja jest inna, to JCF jest faworytem.
Oprocz tego Ancic, ktory jest dobrze dysponowany, ladnie zmienia tempo gry, biega do siatki i ma dobry serwis. Nasz debel, mimo, ze sie wczoraj meczyl z jakimis przecietniakami, ale myslac o mastersie musza wygrywac z takimi przeciwnikami.
Vassalo Arguello M. - Sluiter R. ---2--- Vassalo pokonal Groszka, ale jakos nie przekonuja mnie to zwyciestwo. Groszek przegral na wlasne zyczenie, robiac mnostwo niewymuszonych bledow. Jak dobrze licze to juz bedzie szosty mecz tego zawodnika w tym turnieju (z kwalami). I w tym upatruje jego porazke. Kurs powyzej 2.00, mysle,ze jest wart ryzyka.
|
Do góry
|
|
|
|
#590686 - 02/06/2006 08:44
|
addict
Meldunek: 24/05/2006
|
Nie weim co myśleć o tym Berdychu,niby wygrał z Kefirem ostanio w Niemczech(wtedy to też Kiefer pokonał gładko Gaudio  ),obaj osiągali ostanio podobne wyniki,po ostanim długim boju z Gicqelem Kiefer już chyba wypoczął także trudny mecz do wytypowania,chociaż wieksze szanse daje Berdychowi.Co ciekawe Kiefer jest wyżej rozstawiony . Ancic-Monteanes-1 Zdecydowane zwyciestwo Ancica w tym meczu.Monteanes juz dawno powinien odpaść.Dla mnie 10/10 Davydenko-Moya no bet.W tym przypadku trzeba sobie postawić pytanie,kiedy Denko wałka puści w tym meczu czy trzeba poczekać do następnego 
|
Do góry
|
|
|
|
#590687 - 02/06/2006 08:51
|
old hand
Meldunek: 17/10/2005
|
ostatnia meczarnia niemca raczej byla spowodowana tym ze ciagle przerywali mu mecz.. tez nie jestem przekonany do tego typu.. przy swoim serwisie jest bardzo mocny.. sporo asow lub wygranych zaraz po serwisie..
|
Do góry
|
|
|
|
#590688 - 02/06/2006 09:11
|
Tenis Trader
|
N.Davydenko - C.Moya 1 @1,465 PinnacleTen mecz trochę mnie niepokoi, ale jednak gram Rosjanina. Davydenko tak jak przed rokiem złapał formę w idealnym momencie i po przetarciu w turnieju w Austri gdzie wygrał bez straty seta i grał naprawdę znakomicie tutaj jest dla mnie jednym z faworytów do awansu do półfinału. Gra Moyi mnie nie przekonuje, nigdy zanim nie przepadałem, często potrafi zagrać katastrofalne spotkanie z przeciętnymi zawodnikami i lata jego świetności na cegle chyba przeminęły. Pewnie będzie to ciężkie spotkanie ale liczę, że zakończy się tak jak w półfinale w Estoril gdzie wygrał Davydenko. D.Nalbandian - D.Tursunov 3:0 @1,775 PinnacleNie widzę innej możliwości jak gładkie zwycięstwo Argentyńczyka. Tursunov jest w 3 rundzie głównie dzięki frajerskiej drabince. Przed Rolandem wygrał tylko jedno spotkaniem z 15-latkiem w Estoril a tak ogrywali go kolejno Ferrero,Cuadrado,Gil,Starace,Gonzo i Monaco. Seta ugrywał tylko z Cuadrado i Gilem, którzy są poza pierwszą setką w rankingu. Nalbo w kolejnej rundzie będzie miał trudniejszych rywali i tu nie powinien przeciągać sprawy tylko załatwić Tursunova w 3 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#590689 - 02/06/2006 09:36
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#590690 - 02/06/2006 09:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/12/2003
|
Quote:
Davydenko-Moya no bet.W tym przypadku trzeba sobie postawić pytanie,kiedy Denko wałka puści w tym meczu czy trzeba poczekać do następnego
Czyzby kolega sugerowal, ze bedac w wysmietniej formie w najwazniejszym turnieju na tej nawierzchni Denko odpusci i gładko przegra? Jesli tak to gratuluje 
|
Do góry
|
|
|
|
#590691 - 02/06/2006 11:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Przestańcie już szukać tych wałków u ruska.Przecież to śmieszne  To, że kiedys zrobił kilka wałów nie znaczy, że w każdym turnieju bedzie specjalnie przegrywal.Od kilku tyg jest w swietnej formie i z Moyą na pewno nie odpusci.
|
Do góry
|
|
|
|
#590694 - 02/06/2006 23:40
|
Marat Safin
|
Dzis krotko bo sen morzy  . Jutro beda trzy meczyki jakie na pewno zagram. Oto one: Alberto Martin - Oliver Rochus Gram Hiszpana bo h2h 4-0, bo to typowy ziemniak, bo ladnie rozprowadzal po korcie Roddicka bo Oli to taki gracz na kazdej nawierzchni po trochu, waleczny ale zadna rewelacja. Kurs 2.05 na Alberto a szanse jednak chyba nieco wieksze na jego wygrana. Radzio "the horsehead" Stepanek - Julien Benneteau Czas skonczyc sen Francuza. Radek ostatnio w bardzo dobrej formie, wymiata az milo, final w Hamburgu, pewna gra w tegorocznym RG. Nie szukam sensacji na sile wiec jasne, ze wezme Czecha choc kursy nie rozpieszczaja. Kunta kinte - James "waleczne serce" Blake Dosc pajacow, clownow, showmanow, przerostu formy nad trescia itp. itd. Kiedys nawet polubilem chwilowo Gaela ale po ostatnich wyczynach mam go dosc. Szkoda, ze Dick nie wytrzymal kondycyjnie. Blake pokazal sie poki co z bardzo dobrej strony. Pokonal Almagro, ktory "prawie" byl jednym z faworytow RG ale jak wiemy "prawie" robi duza roznice  . James wypunktowal Nicolasa az milo a przeciez Monfils to duzo mniejsza mimo wszystko klasa /oj przepraszam w przypadku Żela slowo klasa w cudzyslow nalezy wziasc  /od Almagro. Dla mnie pewka. Kusza mnie Monaco i Herbatnik ale musze sie przespac z tym kuszeniem. Pozdrawiam i powodzenia  .
|
Do góry
|
|
|
|
#590695 - 02/06/2006 23:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
 J. Benneteau - R. Stepanek Francuz powtórzył sukces z 2004 roku i awansował do 3 rundy. W 1 rundzie w 4 setach wygrał z Janko Tipsarevic, natomiast w rundzie 2 niespodziewanie wygrał z Marcosem Baghdatisem w 5 setach. Stepanek ostatnio w dobrej formie. W pierwszych dwóch rundach wygrywał bez straty seta. Powinien sobie poradzic z Benneteau. J. Blake - G. Monfils Monfils niemiłosiernie męczył się w 2 rundzie z Dickiem Normanem, który nie wytrzymał chyba tego meczu kondycyjnie. 1 rnuda w wykonaniu Francuza to też 5 setowy pojedynek. Natomiast Blake w 2 rundzie bez problemów pokonał młodego Hiszpana Almagro i wydaje się, że jest w dobrej dyspozycji. Davydenko, Nikolay - Gaudio, Gaston Rusek wydaje się byc w doskonałej formie. Gaudio dzisiaj niesamowite szczęście. Zwycięstwo może zawdzięczac frajerskiej grze J.A. Ferrero, który zagrał chyba najgorszy mecz w swojej karierze. Davydenko napewno na takie cos nie pozwoli.
|
Do góry
|
|
|
|
#590696 - 03/06/2006 09:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2006
|
Blake - Monfils 2 3,34 BAW  Takiego kursu na zawodnika gospodarzy nie moge ominac. Niby Gael na tym turnieju nic wielkiego nie pokazuje , 2 razy wymeczone 3-2 z Murrayem i Normanem , lecz wygrana to wygrana. Natomiast BLAKE zagral juz jeden wielki mecz na tym turnieju i dzis watpie zeby to powtorzyl. Zreszta co to za clayowiec z tego Amerykanina ? Wyszlo mu kilka ostatnich meczykow. W latach 2002 - 2005 ma rozegrane cale 34  mecze w turniejach ATP w tym cale 16  wygrane. Za wyzej napisany tekst przepraszam  Staralem sie jak moglem Czuje ze dzis Monfils odprawi w miare gladko Amerykanskiego "clejowca".
|
Do góry
|
|
|
|
#590700 - 03/06/2006 13:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Haas T v Djokovic N. 1 2,2 GB Solidny Niemiec vs szalony Serb. Mieszanka wybuchowa, jednak ja nie lubie stawiac na zawodników którzy raz grają cudownie a raz jakby pierwszy raz rakiete w reku trzymali. Licze na soilidnosc Niemca i jego zwyciestwo. Gaudio G. v Davydenko N. 2 1,63GB Bardzo ciekawy mecz. Dawidienko jak zwykle na RG przygotował najwyższą formę. Nie wydaje mi sie żeby rozpędzonego Ruska mógł zatrzymać Gaudio. Jak już to Robredo albo w finale Nadal ( bo Fedek nie ma żadnych szans  ) Ancic M. v Robredo T. 2 1,35 GB Moim zdaniem zwycięzy ti doświadczenie i większe ogranie na Clayu. Robredo w równie wysokiej formie jak Denko. Widze to 3-1 dla Hiszpana
|
Do góry
|
|
|
|
#590702 - 03/06/2006 15:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
blake blake i jeszcze raz blake 9/10 blake idzie jak burza narazie, w meczu z almagro b.dobry tenis i mlodzian z francji po 2 5-setowkach nie sadze zeby mu zagrozil dzis
Ustalmy jedno: Monfils jest na tyle młody, że jemu te dwie pięciosetówki takiej dużej krzywdy nie zrobiły. Ale fakt faktem, że męczył się z Murrayem i Normanem. Blake odprawił dwa porządne nazwiska: Srichaphan i Almagro. Jest w wielkiej formie i dzisiaj powinien ograć młodego Francuza regularnością i mądrością gry. Podejrzewam, że nie starczy woli walki Monfilsowi na takiego rywala, jak Blake.
|
Do góry
|
|
|
|
#590703 - 03/06/2006 21:06
|
Marat Safin
|
Ale dzis Radzio dal ciala po calosci. Nie istnial przy serwisie Juliena grajac tylko alibi aby przebic. Na jutro wezme: Nikolay Davydenko - Gaston Gaudio Biore Rosjanina po 1.72 w Sporting poniewaz jest po prostu w lepszej formie od Gaudio. Nie przeraza mnie H2H 1-5 bowiem analogicznie bylo z Moya gdzie tez Nikolay ma fatalny H2H ale ostatni mecz wygral /teraz juz 2 ostatnie/ i tu tez ostatnie spotkanie z Gastonem do przodu. Gaudio jest strasznie nieobliczalnym graczem. W tym sezonie "popisal sie"  na clayu przegrywajac z Vikiem  /choc pewnie tu chcial zarobic pare zlotych  / oraz juz bardziej powaznymi graczami ale gorszymi niz Denko na ziemi - Kieferem, Simonem czy Malissem. Argentynczyk tak naprawde powinien miec juz z glowy tegoroczny RG tylko, ze Korolevovi zabraklo jaj w decydujacych momentach  . Nikolay kontynuuje swoja serie zwyciestw od turnieju w Austrii i poki co miazdzy rywali. Jutro mizagi chyba nie bedzie ale win jak najbardziej  .Typ moze troche ryzykowny ale dla mnie wart gry. Z pozostalych meczow spodziewam sie zwyciestw Robredo po walce i Nalbiego 3-0 /tylko taki zaklad moze wezme/. Pozdrawiam i powodzenia  .
|
Do góry
|
|
|
|
#590704 - 03/06/2006 22:07
|
old hand
Meldunek: 02/06/2002
|
Quote:
Quote:
blake blake i jeszcze raz blake 9/10 blake idzie jak burza narazie, w meczu z almagro b.dobry tenis i mlodzian z francji po 2 5-setowkach nie sadze zeby mu zagrozil dzis
Ustalmy jedno: Monfils jest na tyle młody, że jemu te dwie pięciosetówki takiej dużej krzywdy nie zrobiły. Ale fakt faktem, że męczył się z Murrayem i Normanem. Blake odprawił dwa porządne nazwiska: Srichaphan i Almagro. Jest w wielkiej formie i dzisiaj powinien ograć młodego Francuza regularnością i mądrością gry. Podejrzewam, że nie starczy woli walki Monfilsowi na takiego rywala, jak Blake.
Srichapchan : porządne nazwisko na ziemii 
powiem Wam tyle - olejcie juz ten RG i przede wszystkim Wimbledon! czemu? ktos kto jest ponad 4 lata z tym forum bedzie wiedzial o co chodzi... pamietacie Wimbledon 2002 i dziwne cuda niewidy w nim? czy to nie dziwne ze akurat w roku Mistrzostw Swiata? .............. i wszystko jasne ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#590706 - 04/06/2006 09:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Kilka ciekawych zdarzeń w BAW:
Dinara Safina wygra więcej niż 9,5 gema 1,75 Safina jest przymierzana nawet do zwycięstwa na Sharapovą. Wątpię, by Maria wygrała gładko w dwóch setach, a przy dobrym układzie nawet wygrana Sharapovej 2:0 da wygrany zakład.
Roger Federer wygra więcej niż 18,5 gema 1,45 Jak na początku zobaczyłem ten kurs to chciałem odrazu zagrać "all in" w BAW, ale szybko przyszła myśl, że przecież do 3:0 wystarczy 18 gemów :P Ale przy obecnej formie Berdycha nie wierzę, że Federer wygra w trzech setach nie dając w chociaż jednym conajmniej pięciu gemów młodemu Czechowi.
Mario Ancic wygra więcej niż 14,5 gema 1,37 Pojedynek dwóch świetnych tenisistów: Robredo i Ancica. Ostatnio wygrywał Robrego, ale po tym co widzę to szczerze wątpię, że mecz zakończy się w dwóch setach. Bozoljac wygrał z Robredo 14 gemów (a dwa sety przegrał do 1 i do 2), dlaczego więc Ancic miałby nie wygrać 15?
Tomas Berdych wygra conajmniej jednego seta 1,70 Jak już wcześniej wspomniałem Berdych w wielkiej formie. Nie przegrał jeszcze seta na kortach Rolanda Garrosa. Nicolas Massu, wygrywając jednego seta, pokazał, że ze Szwajcarem można powalczyć. Przyszła wreszcie faza, że faworyci (Nadal i Federer) muszą solidnie walczyć, żeby wygrać. Liczę, że Berdych postara się dziś o niespodziankę i wyeliminowanie Federera, a wygrany set jest napewno w Jego zasięgu.
Poza tym kilka zdarzeń: Pavel/Waske - Parrot/Spadea 1 1,39 Kuznetsova - Schiavone 1 1,28 Williams - Schnyder 1 1,36 Henin Hardenne - Myskina 1 1,10 Clijsters - Hantuchova (0-2 sety) 1,26
|
Do góry
|
|
|
|
#590708 - 05/06/2006 07:21
|
addict
Meldunek: 04/06/2006
|
Quote:
Co sądzicie o tym?
Jesli chodzi o ten mecz uwazam ze mimo wszystko bedzie on zaciety. Po tym co widzialem w meczu Gaela z Murrayem od razu pomyslalem nigdy wiecej francuza, ale po meczu z Blejkiem zastanawiam sie czy nie dac własnie na niego Swietna gra z głębi kortu mijal Passing Shotami Blake'a. Djoko, trzeba mu przyznac ogral Gonza, ktory byl moim czarnym koniem, pozniej haasa i teraz wszystko sie skomplikowalo 
|
Do góry
|
|
|
|
#590713 - 05/06/2006 08:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2001
|
Quote:
w unibecie na Benneteau kurs 2.5 też wydaje mi się to całkiem rozsądnym rozwiązaniem. Francuz pokonał już wcześniej lepszych moim zdaniem od Martina więc dlaczego nie ciągnąć dalej...
od czasu do czasu mozna cos napisac w tym dziale:) co do meczu francuza Benneteau to wyceniam szanse na 40 - 60% dla Martina wiec kursy do wziecia tylko Betfair na ten moment 2,7 wiec calkiem dobrze wystawione...niestety Martina wyzej cenie jako ziemniaka,ale francuz gra u siebie i jest w gazie..no i drugi mecz na dzis typ przeciwko "smiesznemu" Monflisowi..i tu jedno ale..pod wzgledem gry dzis Djoko nie powinien miec problemow z Gaelem..ale jaki wiemy frnacuz potrafi robic kabaret na korcie a Djoko to mlody gracz wiec moze go to wybijac z rytmu i w tym moze Gael upatrywac swego zwyciestwa..suma sumarum dzis Djoko po kursie 1,61 lub jak ktos lubi naziemnych to okolo 1,7 pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590715 - 05/06/2006 08:41
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Quote:
Dziś grube granie na pare Dlouhy/Vizner...Naprawde obserwowalem ich od kilku turniejów i graja super a na RG to juz naprawde gra im idzie....Zresztą widac to bylo nawet po grze Dlouhego w Singlu gdie doszedl do 3 rundy a to dla niego ogromny sukces..Vizner wiadomo jesli chodzi o debel to klasa światowa...Czy Peya/Phau moga im przeszkodzić?
Miał to być jeden z moich grubszych typów na dziś, bo zresztą już wcozraj grałem na parę czeską w spotkaniu z deblem Hrbaty/Mertinak. I muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony in minus. Czesi dawali się Słowakom łamać, mieli problemy z wygrywaniem własnego podania, z reguły gemy kończyły się zwycięstwami na przewagi i zwycięstwo Dlouhego z Viznerem nie było wcale przekonujące. Zagram na nich dziś mimo wszystko, bo są lepszym deblem od przeciwników i też planowałem przyłożyć grubiej, ale po tym co widziałem wczoraj jestem w stanie pozwolić sobie jedynie na medium stake... I Tobie też to polecam.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#590716 - 05/06/2006 08:43
|
Carpal Tunnel
|
Mozna zauwazyc ze wiekszosc ludzi gra dzis na Juliena co dla mnie jest dziwne dla mnie martin jest zdecydowanym faworytem do zwyciestwa po pierwsze jest duzo bardziej doswiadczony i o jego psychike nie ma sie co martwic po drugie julien wlasnie dlatego ze gra u siebie moze nie wytrzymac psychicznie cisnienia jakie bedzie towarzyszyc temu meczykowi dla mnie tutaj ładna 1 po dosc niezlym kursie Drugi mecz to Monfilsa z Djokoviciem co do tego meczu uwazam ze monfils nie jest w stanie w tak krotkim czasie odnowic swoich sil po 3 pieciosetowkach Napewno to odczuwa w nogach solidnie a Djokovic niue oszukujmy sie pojechal 3 ziemniakow i to z dosc wysokiej polki bo hassa a przede wszystkim gonzo nalezy do takich zaliczyc jak dla mnie dzis francja z roplanda singlowego odpada pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#590718 - 05/06/2006 09:52
|
Villain
Meldunek: 27/08/2004
|
widzę mankiet, że konsekwentnie stawiasz na Djokovica...  ale patrząc na ostatnie wyniki jak najbardziej przyznaję Ci rację i dzisiaj Djokovic wygra z pajacem Monfilsem. I bedzie świetnie  myślę, że "pajacowanie" Gaela nie wybije z równowagi Djokovica, o to się nie boję, a umiejętności ... zobaczymy, mam nadzieję, że będzie w TV to sobie wyrobię opinię na nastepną rundą bo mam 3 dniowe zaległości w oglądaniu a livescore, czy suche wyniki to niestety zdecydowanie za mało. Podsumowując - Djokovic dziś wygrywa z Monfilsem, kurs przyzwoity do grania nawet jako singielek
|
Do góry
|
|
|
|
#590719 - 05/06/2006 12:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/04/2006
|
Monfils - Djokovic 2 1,59 BetfairMonfils w RG same 5-setówki coś mi sie wydaje że może nie mieć sił na wygranie z świetnie sie spisującym Serbem. Patrząc na pierwszy mcz Monfilsa z Murayem to Monfils powinien odpaść już w 2 rundzie jednak trafil na Normana  . W konfrontacji z Djokoviciem nie ma szans. Nalbandian - Davydenko 2 2,36 BetfairJa widze Davidienke w finale z Nadalem. Nalbi jakoś mnie nie prtzekonuje swoją grą w tegorocznym Rolandzie. Szykuje sie na kursy Denko - Fedek tu bedzie można zaszaleć :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#590720 - 05/06/2006 12:59
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Witam. To ja coś wrzucę od siebie... Djokovica widziałem tylko w skrótach, ale patrząc na jego postępy, oraz kogo ograł już w tym RG, naprawdę trzeba oddać spory respect Serbowi  ... Pokonanie Haasa, a jeszcze przed tym Gonzalesa [dla mnie szok] to nie lada wyczyn... Monflis -hipowiec  Młody, utalentowany Francuz.. który na swojej drodze pokonał Szkota Murraya, dla mnie troszkę nie spodziewane jednak 5 setów... myślałem że będzie szybciej... Szkoda że w V secie Szkot nie miał już za bardzo już sił..+ włączyły się jakieś dolegliwości z plecami... Później kwalifikant Norman, to spotkanie miałem możliwość obejrzenia tylko od V seta i tutaj po przełamaniu Belga, sądziłem że 'utrzyma' swój serwis do końca, a jednak... Francuz pokazał naprawdę parę piłek w najlepszym wydaniu...  I na koniec Blake.... Amerykanin, który po pokaniu Almagro, był tutaj 'bankerem' , a jednak... Nie mogę dużo napisać o tym spotkaniu, gdyż nie miałem możliwości oglądania tego, ale z wyniku+statów, wynika że Monflis zagrał całkiem bardzo 'efektowne' spotkanie  - ale co trzeba zaznaczyć... kolejną 5-setówkę  W sumie Francuz rozegrał 'tylko' 15 setów... i to myślę że będzie sporym HC dla młodego Serba. Jednak nie widzę zbyt dużych szans dla Francuza... Choć młodość v młodość, na pewno będzie bardzo ciekawe spotkanie. Jednak stawiam Djoko @1.64 To macie Francuza dziś pewniaka 
|
Do góry
|
|
|
|
#590721 - 05/06/2006 17:24
|
Tenis Trader
|
N.Davydenko - D.Nalbandian 1 @2,28 PinnacleDavydenko w fantastycznej dyspozycji. Przed tygodniem wygrał spacerkiem turniej w Austrii, tutaj zdeklasował po drodze Moye i Gaudio. Nalbo przed turniejem był dla mnie jednym z faworytów, ale najpierw niespecjalny występ w Dusseldorfie i tutaj męczarnie z innym Rosjaninem Tursunovem,gdzie wyciągnął z 0:2 w setach i mało przekonywujący mecz z rodakiem Vassallo-Arguelo zmusił mnie do zmiany myślenia. Przede wszystkim nie chce mu się biegać, odpuszcza dużo piłek granych po liniach a to jest znak firmowy Rosjanina. Atletyczna budowa trochę utrudnia mu poruszanie się po korcie, a Denko często zmienia kierunek uderzeń. Jeżeli Denko poradzi sobie z crossowymi zagraniami Argentyńczyka to po zaciętym spotkaniu powinien być górą i podobnie jak przed rokiem znajdzie się w półfinale. I.Ljubicic - J.Benneteau 1 @1,429 PinnacleLjuba mnie zadziwia na tym turnieju, ćwierćfinał Szlema na cegle, no no kto by pomyślał. Przede wszystkim psychicznie jest tutaj bardzo mocny. Przegrywał już 0:2 z Monaco i włączył 5 bieg i wygrał łatwo 3 kolejne sety. Dzisiaj też nie dał pograć za wiele Hiszpanowi Hidalgo. Bennetau to z pewnością największa sensacja tegorocznego turnieju. Przed French Open wystąpił w zaledwie 3 turniejach na cegle w tym w 2 chalengerach i przegrywał z Henrychem,Kimem i Galvanim. Tutaj w Paryżu miał dość szczęśliwą drabinkę i ogrywał po kolei Tipsarevica (4 sety), Baghdatisa po porywającej 5-setówce, Stepanka, który narobił masę niewymuszonych no i Martina, który skreczował jeszcze w 1 secie. Myślę, że bardziej doświadczony Chorwat nie zmarnuje szansy awansu po raz pierwszy (!) do półfinału Wielkiego Szlema i pokona Francuza.
|
Do góry
|
|
|
|
#590723 - 06/06/2006 09:51
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
Federrer - Ancic
W profku dali zakład na kto więcej zagra asów.
Co o tym sądzicie .przejrzałem statystyki z meczów do tej pory w tyrnieju obu zawodników i średnio Ancic zagrywa okolo 9 asów zas federer okolo 5
|
Do góry
|
|
|
|
#590724 - 06/06/2006 09:56
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Nalbandian to koleś który bardzo często w pierwszych rundach z leszczami męczy się niemiłosiernie aby w kolejnych meczach z lepszymi przeciwnikami wchodzić na swój normalny, wysoki poziom. Davidienko raczej na ten poziom się nie wdrapie więc...
Nalbandian - Davidienko 1
|
Do góry
|
|
|
|
#590725 - 06/06/2006 12:57
|
Carpal Tunnel
|
Nalbandian-Dawidienko 2 Ja w tym meczu zdecydowanie stawiam na Dawidienko.Jak wiemy Argentyńczyk to bardzo nieprzewidywalny gracz,potrafi zagrać wspaniale jak i fatalnie.Rosjanin jest teraz we wspaniałej dyspozycji,pokonanie bez problemów Gaudio o czymś świadczy no i ten turniej poprzedzający RG,który Dawidienko przeszedł jak burza zmiatając swoich przeciwników.Nalbandian powinien już tak naprawdę wylecieć z turnieju w spotkaniu z Tursunowem,w którym jednak się sprężył i wygrał je 3:2.Tursunow to jednak nie Dawidienko,który przy prowadzeniu 2:0 w setach takiej okazji na wygranie meczu by nie zmarnował.Stawiam na 3:1 (kurs TOTO-MIX 5) lub 3:2 (kurs 4.5) dla Dawidienki oczywiście.Obydwa te zdarzenia obstawiłem po 10 zł.,a więc przy wygranej Rosjanina w tym stosunku zainkasuje 20 zł. Jestem przekonany co do tego,że Dawidienko wygra.Zobaczycie zresztą sami.
|
Do góry
|
|
|
|
#590728 - 08/06/2006 11:47
|
Tenis Trader
|
Bawimy się w sety, bo kursy na spotkania półfinałowe opłakane mimo, że grają ze sobą nr.1 i nr.3 światowego rankingu oraz nr.2 i 4  . R.Federer - D.Nalbandian Federer nie wygra 3:0 @1,552 PinnacleW praktyce typ na to, że Nalbi ugra chociaż jednego seta. Nalbandian jest jednym z jedynych zawodników grających obecnie, którzy mają dodatni bilans spotkań z Federerem (6-5 na korzyść Argentyńczyka). Nawet jak wygrywał Szwajcar to zwykle po wyrównanej walce i przynajmniej jednego seta tracił. Tak było m.in. przed 3 tygodniami w Rzymie na cegle gdzie w półfinale w 3 setach wygrał Federer, chociaż nie wiele brakło by doszło do niespodzianki. Tutaj Federer rozkręcał się z rundy na rundę widać, że gra coraz lepiej. Seta stracił jedynie i to przez własną głupotę z innym latynosem - Massu. Nalbandian to już wogóle idealnie do straja się do rywala. Bez przekonania ogrywał Wawrinkę,Tursunova (5 setów) i Vassalo-Arguelo. Kiedy jednak trafiał mu się wymagający rywal - Gasquet i Davydenko włączał 5 bieg i nie dawał im większych szans. Federer nie jest taki mocny przy swoim serwisie i myślę, że w tej sytuacji ugranie jednego seta przez Nalbiego nie będzie zadaniem nie możliwym do wykonania, a kto wie może to on spróbuje pokrzyżować szyki Nadalowi. R.Nadal - I.Ljubicic 3:0 @1,763 PinnaclePo obejrzeniu obydwu panów we wcześniejszych rundach muszę stwierdzić, że półfinał przebiegnie bez historii mimo, że Ljuba to 4 zawodnik w rankingu. Może trudno w to uwierzyć ale najwyżej sklasyfikowany rywal Ljuby na drodze do półfinału, czyli Hiszpan Hidalgo zajmował przed turniejem 79 miejsce w rankingu. Ciekawe czy kiedykolwiek ktoś miał łatwiejszą drabinkę. Sczególnie wczoraj z Benneteau mimo wygranej 6:2 6:2 6:3 Ljuba pokazał, że na cegle nie czuje się w pełni komfortowo. Sporo gemów przy swoim serwisie wygrywał po równowagach, dawał się łamać Francuzowi, przegrywał sporo dłuższych wymian i kto wie jakby się potoczył ten pojedynek gdyby Francuz potrafił utrzymać swój serwis. Wracając do wymian to Ljuba strasznie wysoko bije piłki i w większości wypadków aż się prosi, żeby poczęstować go jakimś skrótem, albo przywalić mocno pod końcową linię. Benneteau nie miał na tyle umiejętności ale Nadal już tak i tu powinna być kopalnia punktów dla Hiszpana. Wiadomo finał czy to z Federerem czy Nalbandianem zapowiada się na krwawą i długa batalię i nie sądzę, żeby Nadal ryzykował dłuższy pojedynek z Ljubicicem.
|
Do góry
|
|
|
|
#590729 - 08/06/2006 17:37
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Bawimy się w sety, bo kursy na spotkania półfinałowe opłakane mimo, że grają ze sobą nr.1 i nr.3 światowego rankingu oraz nr.2 i 4 .
Jestem takiego samego zdania,kursy są po prostu fatalne oczywiście na faworytów turnieju.Kto wie jednak czy noga żadnemu się nie powinie? Stawiam jednak,że nie  Federer-Nalbandian 3:1 w setach (kurs 2.9 TOTO-MIX) Powiem tak Nalbandian to nie ogórek żeby nie potrafił ugrać seta z Fedrerem.Federer przechodzi narazie przez ten turniej bezproblemowo,widać,że nie wydatkuje niepotrzebnie sił.Nalbandian za to odrodził się po meczu Tursunowem wygrywając chociaż nie gładko z Vasulo Arguello i Dawidienką co powiem było dla mnie dużą niespodzianką.Federer powinien ten mecz wygrać ale raczej nie w stosunku 3:0 aż mi się nie chce wierzyć,żeby Nalbandian dał się tak łatwo ograć.To jest waleczny gracz.
Nadal-Ljubicic 3:1 w setach (kurs 3.2 TOTO-MIX) Nadal jest typowanym przez wszystkich zwycięzcą Roland Garros.Teraz jednak może napotkać na duży opór bo Ljuba jest obecnie na 4 miejscu w światowym rankingu i gra w tym turnieju bardzo dobrze.Kurs na wygraną 3:0 Nadala w tym meczu jest dla mnie po prostu śmieszny 1.37 w takim wypadku nic tylko spróbować zagrać na 3:1 w setach za 3.2.Ljubicic przy dobrym serwisie będzie w stanie wygrać jakiegoś seta po Time Breaku.
Nie chce mi się po prostu wierzyć żeby obaj faworyci wygrali gładko 3:0 swoje mecze bo nie grają z byle kim ale z graczami z najwyższej półki.Nie wiem nawet czy Nalbandian może nie stawić Federerwoi większego oporu w postaci wygrania 2 setów.Przecież Argentyńczyk potrafi grać ze Szwajcarem.Myślę,że 1 z tych pojedynków zakończy się wynikiem 3:1 w setach przy czym bardziej stawiałbym na mecz Nadala z Ljubicicem.Szwajcar i Hiszpan to nie są maszyny do wygrywania ale zwykli ludzie,którzy także miewają kryzysy formy przy czym ich przeciwnicy powinni to wykorzystać.Myślę,że kursy są tak zachęcające,że aż szkoda nie zagrać.Proszę bardzo innych o opinię na temat jutrzejszych półófinałów.
|
Do góry
|
|
|
|
#590730 - 08/06/2006 20:32
|
Carpal Tunnel
|
Tak po prawdzie nie ma tutaj co pisać o silnych, słabych stronach danych tenisistów. Wszyscy prezentują nietuzinkowe umiejętności i tak naprawdę zadecyduje dyspozycja dnia. Nalbandian miał spore problemy z Tursunovem, dopiero po 5 setach wygrał gdy Tursun przypomniał sobie, że nie zbyt potrafi myśleć na korcie. Później Nalbi spokojniej pokonał Davydenko. Nalbandian bazuje na błędach rywala, w dużej większości wymuszonych błędach, potrafi też pogonić rywala po korcie. Jak pokazał nam tegoroczny turniej także i Nadal i Federer popełniają błędy i czasem da się ich zagonić do zrobienia wiatraczka na korcie  . Tak więc sprawdzamy biorytmy i co z nich wyniknie to tak trzeba zagrać  . Dyspozycja dnia.. chyba najlepiej granie rozpocząć na lajvie, a później oglądając mecz oczywiście odpowiednio kontrować aby jakiś zysk z tych marnych kursów na 1/2 wpadł.
|
Do góry
|
|
|
|
#590732 - 08/06/2006 22:10
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Niestety nie jest mi dane przyglądać się transmisjom z tegorocznych kortów RG, także można powiedzieć że nie mam prawa głosu bo nie widziałem półfinalistów jak zmagali się ze swoim rywalami, z wyjątkiem pierwszego meczu Federera, ale wcisnę swoje trzy grosze. Otóż uważam że granie czysto na Federera czy Nadala mija się z celem. Wyżej wspomniano o tym, że Nalba jako jeden z nielicznych ma dodatni bilans spotkań ze Szwajcarem. To może w pewien sposów zadecydować o końcowym rezultacie, każdy chyba pamięta Szanghaj, mimo że grano na innej nawierzchni, a ostatnio po 3 setowym pojedynku rzutem na taśme wygrał Szwajcar, dlatego śmiem twierdzić że kursy na Federera są z deka przesadzone.. Nadal jeśli obroni tytuł to będzie to (jeśli dobrze licze) 60 zwyciestwo z rzędu na kleju. Ljubicic solidny gracz, ale nie na tej nawierzchni, choć jego ostatnie wyniki są zadziwiające! Krótko mówiąc zdecyduje się na jakąś grę na live, bądź jakieś handi dodatnie na Nalbe, a może o/u w gemach.. z całego serca życzę sobie finalu Nalbi- Nadal, a jak będzie to okaże się jutro  Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#590734 - 09/06/2006 09:50
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
bandy 3:0 w setach to moj typ na dzisiaj
Muszę to powiedzieć,tu niestety kolego przesadziłeś.Ten wynik jest po prostu nierealny jak już coś to wygrana Nalbiego 3:2 ale 3:0 z Federerm jest po prostu niemożliwe.
|
Do góry
|
|
|
|
#590736 - 09/06/2006 15:15
|
Pooh-Bah
Meldunek: 24/02/2005
|
Swietny mecz w wykonaniu Nalbandiana. Mysle ze byla wieksza szansa na 3:0 niz sie to moglo wydawac przed meczem. Ale skonczylo sie jak sie skonczylo ... Oto co powiedzial Bandy na pomeczowej konferencji: Nalbandian said he first hurt his abdomen in the quarterfinals, felt 100 percent when the semifinals began but aggravated the injury serving at 3-1 in the second set. “You feel very bitter having to retire with that sort of problem,” said Nalbandian, who has lost four consecutive Grand Slam semifinals and has yet to win a major title. “I felt I was playing good. The match was going perfect.” Mam nadzieje ze kiedys uda mu sie wygrac szlema bo jak narazie to ma duzego pecha. Najblizsza okazja-Wimbledon 2006 
|
Do góry
|
|
|
|
#590737 - 10/06/2006 12:57
|
Tenis Trader
|
No to po raz 3 w tym roku mamy na deser finał Nadal-Federer i chyba każdy się zgodzi, że obaj tenisiści w pełni na to zasłużyli. Po obejrzeniu meczy I rundy w wykonaniu Nadala i Federera zagrałem, że cały turniej wygra Nadal. Tyle, że Federer z rundy na rundę grał coraz lepiej a Nadal od początku do końca mniej więcej w takiej samej formie. Kursy na Hiszpana zdrowo zaniżone, moim zdaniem szanse w tym meczu 50 na 50 i myślę, że to będzie długi 5-setowy pojedynek. Szkoda, że Nalbandian nie był w pełni sprawny przez całe spotkanie to mógłby Federera trochę zamęczyć przed tym finałem jeszcze. Jeżeli Szwajcar wygra ten turniej to będzie jego 4 wygrana z rzędu w wielkoszlemowym turnieju(może tego dokonać jako 3 w historii) i wygranie dwóch pozostałych turniejów na wimbledońskiej trawie i betonie w Stanach, czyli skompletowanie klasycznego wielkiego szlema stanie się bardzo realne. Psychicznie Szwajcar jest bardzo mocny, więc nie sądze żeby FedExowi to siedziało w głowie. Nadal gra z kolei zdecydowanie bardziej nerwowo, ale liczę, że w finale pokaże swój najlepszy tenis od pierwszej do ostatniej piłki. Jednak nawet jak wygra to sądze, że po długim pojedynku godnym finału i poraz kolejny zobaczymy 5-setowy mecz gigantów. Jak ktoś gra w GB albo ma w innym buku podobną opcję to można zagrac :
R.Federer (+1,5 seta)-R.Nadal 1 @1,65 GB
|
Do góry
|
|
|
|
#590739 - 11/06/2006 06:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#590741 - 11/06/2006 12:16
|
veteran
Meldunek: 24/09/2005
|
Rafael Nadal - Roger Federer Win 2:3 @ 5.1 Sts 3/10 Wielki finał tegorocznego French Open ... na ten mecz czekał cały tenisowy świat mecz gigantów światowego tenisa, mecz geniuszy, wreszcie pojedynek dwóch wspaniałych ludzi ... wygrać może tylko jeden. Uważam że jedno jest pewne wyniku 3:0 nie będzie mało tego uważam, że nie będzie też 3:1 myśle, że wszystko roztrzygnie się w 5 setach dla kogo... nie wiem wierzę, że dla Rogera, który będzie miał szanse wtedy na wielki szlem. Uważam że żal nie zagrać po takim kursie tego typu oczywiście za stawkę małą. Nie ukrywam, że typ ten gram bardziej dla emocji bo to finał bo jestem kibicem tenisa. Nie gram na zwycięstwo Rogera bo kurs chociaż i tak wysoki nie satysfakcjonuje mnie do końca, uważam również że jak wygra to w 5 setach więc czemu nie skorzystać z takiego kursu. Na koniec życzmy sobie pięknego finału 5 setów i tie-breka na końcu i tak 15-13 dla Federara Enjoy tenis 
|
Do góry
|
|
|
|
#590742 - 11/06/2006 18:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Quote:
Panowie... nie przesadzajcie, ze Federer jest mocny psychicznie... pokazal ze tak nie jest....
i to sie niestety potwierdziło, tylu banalnych błędów Szwajcara jeszcze nie widziałem, normalnie jestem zszokowany jego grą. Był strasznie spięty, fatalnie rozegrał ten pojedynek taktycznie. W II secie komentator Eurosportu powiedział cos o pracy z psychologiem i faktycznie przydałoby się Rogerowi kilka sesji. 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|