#6128214 - 16/01/2014 03:02
Re: Najlepsza odzież na zmarznięte dłonie i stopy.
[Re: ArtekPotito]
|
rzut rozny
Meldunek: 10/05/2005
|
Chodzi o to, że moja praca wymaga stania/siedzenia w jednym miejscu przez 2 godziny, a niestety mam trochę problemy z krążeniem i bardzo szybko marzną mi stopy i dłonie (dłonie muszę mieć praktycznie cały czas na wierzchu, nie mogę schować ich do kieszeni). Jest to na tyle uciążliwe, że przy największych mrozach zamienia się w ból, męczy i utrudnia pracę.
Próbowałem już wielu sposobów, ale niewiele pomaga. Rękawiczek nie mogę mieć zbyt grubych bo praca wymaga swobodnych i w miarę precyzyjnych ruchów palcami. Jeśli chodzi o stopy to nie ma ograniczeń, ale były sytuacje gdzie zakładałem 3 pary skarpet w tym dwie grube i ciepłe buty, a stopy i tak bolały z zimna.
Liczę na jakieś propozycje jak można pozbyć się tego problemu. Znalazłem ogrzewane wkładki do butów i rękawiczki na baterie. Jeśli chodzi o rękawiczki to jednak są bardzo drogie (najtańsze znalazłem po 399zł) a chciałbym wydać na rozwiązanie tego problemu (stopy+dłonie) nie więcej niż 200 zł. a to próbowałeś http://allegro.pl/ogrzewacz-ogrzewacze-stop-nog-promocja-i3875757907.html ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#6128844 - 16/01/2014 17:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
kalesony - czy tam bielizna termoaktywna - ocieplisz nogi - stopy będą miały lepiej. Nie wiem jakie ruchy ręką robisz - rękawiczki dla kolarzy mają chyba 3 palce. Buty ocieplane, do swoich możesz dokupić wkładki termiczne
|
Do góry
|
|
|
|
#6128846 - 16/01/2014 17:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
A i jeszcze - podkolanówki narciarskie
|
Do góry
|
|
|
|
#6129177 - 16/01/2014 20:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Mają ludzie problemy wtf? zmarzłeś kiedyś tak żeby odczuwać ból? bo po Twoim wpisie można stwierdzić, że nie siedzi w domu przed laptopem to nie ma problemu. ta zima i tak łaskawa póki co. Ja generalnie problemu nie mam. Musi być na prawdę zimno żebym zmarzł. I jak już to tylko stopy. Może to głupie ale wystarczy mi że poruszam kilka minut palcami u stóp i po chwili stopy robią się cieplejsze. Co do rąk to wystarczają mi zwykłe rękawiczki i jest dobrze. P.s Może jakaś "ćwiarteczka" przed pracą? 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|