----------- napisalem do mBank ----------------
Witam bardzo serdecznie,
Niedługo będe chciał dokonać wypłaty na własne konto z zagranicznego
bukmachera
www.admiralbet.comBede musiał wypełnić następujące pola:
Your Bank Details
Bank name:
Bank sort code:
Bank account:
Mam prośbę o udzielenie pomocy w tej sprawie i uzyskanie informacji ile taka
tranzakcja bedzie mnie kosztowala (wypłata jest dokonywana w walucie euro).
Bardzo liczę na Waszą pomoc
Z poważaniem,
Przemo P.
------------- a to ich odp --------------------
Szanowny Panie!
W odpowiedzi na Pana wiadomosc, chcialabym poinformowac, ze podane przez Pana pola nalezy wypelnic wpisujac jako:
ACCOUNT NUMBER - 114020040000XXXXXXXXXXXX (nr rachunku z pominieciem dwoch pierwszych cyfr kontrolnych)
BANK NAME - BRE Bank S.A. - mBank
BANK ADRESS - al. Mickiewicza 10
BANK CITY/TOWN - Lodz
BANK POSTAL CODE - 90-050
BANK CODE - 11402004
IBAN - XX (cyfry kontrolne rachunku)
SWIFT - BREXPLPWMUL
Pragne dodac ze mBank nie pobiera od swoich Klientow zadnych oplat od przelewow przychodzacych z zagranicy. Przy czym osoba, ktora zleca wykonanie przelewu z zagranicy na rachunek w mBanku, podejmuje decyzje, co do uiszczenia oplaty za wyslanie przelewu.
Do wyboru sa trzy opcje:
1. Opcja OUR - prowizje i oplaty za wyslanie przelewu bedzie pokrywal zleceniodawca; oznacza to, ze bank zleceniodawcy (bank zagraniczny), ewentualnie banki posredniczace w wykonaniu przelewu, oraz mBank, pobieraja prowizje z rachunku zleceniodawcy
2. Opcja BEN - prowizje i oplaty za wyslanie przelewu beda pobierane z kwoty przelewu
3. Opcja SHA - prowizje i oplaty za wyslanie przelewu nalezne bankowi zleceniodawcy (bankowi zagranicznemu), beda pobierane z rachunku zleceniodawcy; prowizje pozostalych bankow (posredniczacych), pobierane beda z kwoty przelewu.
Przelewy zagraniczne ksiegowane sa w dacie waluty. Data waluty jest to data, ktora obejmuje 2 dni robocze od dnia zlozenia przez zleceniodawce wniosku o przelew. Drugiego dnia roboczego przelew powinien byc zaksiegowany na rachunku w mBanku. Czas przekazania przelewu moze ulec wydluzeniu, jezeli w rozliczeniu posredniczy kilka bankow (kazdy wyznacza date waluty).
fajnie ze buk jest wyplacalny tylko szkoda ze Spain mi napierdzielil 25 eurosow.
dzis 30e na Anglie i 10 na Francje, jak wejdzie znow mam 65 e