#664977 - 13/09/2006 15:49
Demo Fify 2007 !!!!
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/01/2004
|
Tak jak w temacie jest to demo fify 2007 ktorej premiera jest planowana na koniec wrzesnia plik do pobrania jednym z programow torrent o to link gdzie sciagnac danego torrenta http://www.torrentspy.com/torrent/856997/FIFA_2007_DEMO_zipNie musicie dziekowac :P
|
Do góry
|
|
|
|
#664982 - 13/09/2006 16:27
Re: Demo Fify 2007 !!!!
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2005
|
co tam fifa07, w pazdziernku bedzie PSE 6 z polskim komentrzem (Borek, Kołtoń), mozecie wierzyc lub nie ale mialem okazje zagrac na play'u 2, chyba byla to wersja beta wszystko po japonsku. Powiem tak, pada to poslinilem z zachwytu. Gra na tym samym silniku co 5 wiec grafa podobna jak w 5 ALE dynamika i grywalnos powala na kolana. Na WP recenzja tego dziela sztuki. Nawet nie mysle co Konami stworzy na play'a 3...
|
Do góry
|
|
|
|
#664983 - 13/09/2006 18:36
|
member
Meldunek: 16/08/2004
|
demko takie sobie. troche błędów. generalnie sporo podobienstw do 2006. we 2 nawet fajnie sie gra. duzo ciekawsze bramki wpadają niz w 06. czy bedzie lepsza od 2006 nie wiem, zobaczymy.
|
Do góry
|
|
|
|
#664984 - 30/09/2006 19:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2006
|
Quote:
co tam fifa07, w pazdziernku bedzie PSE 6 z polskim komentrzem (Borek, Kołtoń), mozecie wierzyc lub nie ale mialem okazje zagrac na play'u 2, chyba byla to wersja beta wszystko po japonsku. Powiem tak, pada to poslinilem z zachwytu. Gra na tym samym silniku co 5 wiec grafa podobna jak w 5 ALE dynamika i grywalnos powala na kolana. Na WP recenzja tego dziela sztuki. Nawet nie mysle co Konami stworzy na play'a 3...
zapewne we 10 a pes jest zawsze ulepszoną wersją najnowszego we czyli w tym wypaku we 10, czyli bedzie jeszcze lepiej
Pozdro dla Pesowców
|
Do góry
|
|
|
|
#664985 - 30/09/2006 21:52
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
pograłem sobie w fifę 2007 (pełną wersję)
pierwsze odczucia:
plusy: * lepsze reakcje bramkarzy * zdecydowanie lepiej rozwiązane pojedynki powietrzne - można poprzepychać się z rywalem, są faule, nie każdy pojedynek główkowy kończy się tym, że ktoś odgrywa piłkę dokładnie do kolegi
minusy: * mecz jest o wiele wolniejszy (tempo gry) * komputer wciaż gra w jednym, schematycznym tempie. Przewidywalny aż do bólu * nie da się praktycznie rozegrać szybkiej akcji - wszystkie podania są bardzo wolne * dla odmiany podanie górą jest bardzo szybkie - nienaturalnie szybkie * nie można zmienić ustawień klawiszy - a te fabryczne jak zwykle są takie, że można sobie palce połamać próbując korzystać ze wszystkich
Jeszcze nie rozgryzłem strzałów z dystansu - potrzeba więcej czasu. W Fifie 06 strzelenie gola zza pola karnego graniczyło z cudem. Ciekawe czy teraz już sie da tak zdobyć bramkę?
Ogólnie pierwsze wrażenie in minus - wrażenie to potęguje fakt, że o ile podczas samego meczu gra chodzi szybko, to gdy są wgrywane animacje: bramkarz wybija piłkę z "piątki", sędzia wręcza kartkę, radość po zdobyciu gola, zmiana - to te animacje straszliwie haczą - ledwie ze 2-3 klatki na sekundę. Dla odmiany gdy jest animacja pokazująca przygotowania do wybicia rzutu wolnego wszystko działa sprawnie. Dlatego sądzę, że jest to wina gry, a nie braku oprogramowania (sterowników).
Chyba pozostanę przy fifie 06, ale jeszcze spróbuję się przekonać do tej.
|
Do góry
|
|
|
|
#664987 - 30/09/2006 22:34
|
veteran
Meldunek: 09/07/2003
|
Bzyku, ja tam sporo strzelalem z dystansu w Fifie 2006, gralem na poziomie Pro i World Class. Co prawda staralem sie grac podaniami prostopadlymi albo skrzydlami ale strzaly dosc dobrze opanowalem i czesto gesto, dzieki nim wygrywalo sie mecze. Tyle, ze zagralem chyba z 1000 meczow na Pro i ze 300 na World Class...  (maniak ??) Mam jedno pytanie co do wersji 2007: nie da sie ustawic szybkosci gry? Zawsze to w Fifach bylo mozliwe. Gralem i w Pesy (bardziej realistyczne) i w Fife 2006 i szczerze mowiac od pewnej chwili wolalem Fife, bo jesli ustawilem predkosc gry na szybka, wygladalo to w miare jak mecz, natomiast w Pesie, tej mozliwosci nie bylo i gra sie slimaczyla. Kopnales pilke w powietrze, to szybowala dluzej niz Malysz, kierujac zawodnikiem wciskales turbo, a ten mimo, ze szybko przebieral nogami, biegl jak Korzeniowski. I to wcale nie wina sprzetu, bo ten mam dobry... Ogolnie wszyscy narzekaja na Fify odkad ukazal sie PES i sam tez tak robilem, dopoki gralem w Fife 2005 i PES 4. PES 5 mnie jednak zawiodl, a Fifa 2006 przynajmniej nie rozczarowala za bardzo...
|
Do góry
|
|
|
|
#664990 - 01/10/2006 10:14
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
PES ponad wszystko  FIFA? jesteśmy chyba za starzy na tą gre  Kiedyś owszem lubiałem pograć teraz ta gra mnie nudzi czego nie moge powiedzieć na temat PES  Tak więc ja czekam na dziecko Konami 
|
Do góry
|
|
|
|
#664992 - 01/10/2006 18:49
|
member
|
bzyku moze jakis meczyk po sieci w 07? :>
|
Do góry
|
|
|
|
#664993 - 01/10/2006 18:50
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/04/2006
|
Quote:
PES ponad wszystko 
FIFA? jesteśmy chyba za starzy na tą gre  Kiedyś owszem lubiałem pograć teraz ta gra mnie nudzi czego nie moge powiedzieć na temat PES 
Tak więc ja czekam na dziecko Konami
już sie nie moge doczekać, ciekawe jak wyjdzie w PES'ie polski komentarz...
|
Do góry
|
|
|
|
#664996 - 01/10/2006 20:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Quote:
Ludzie jak mozecie grac w fife, przeciez pesa nie przebije absolutnie nic
To w obie juz nie mozna?
|
Do góry
|
|
|
|
#664998 - 01/10/2006 20:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/02/2004
|
Quote:
Quote:
To w obie juz nie mozna?
Rozumiem, że niektórzy grają w FIFE bo nie widzieli PESa, ale żeby ktoś gra w FIFĘ znając PESa to już lekka przesada :-) Dla PESa zmieniłem kompa. PES zabrał z mojego życia dobrych kilka chwil. Nie żałuję :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#664999 - 01/10/2006 20:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
To w obie juz nie mozna?
Rozumiem, że niektórzy grają w FIFE bo nie widzieli PESa, ale żeby ktoś gra w FIFĘ znając PESa to już lekka przesada :-) Dla PESa zmieniłem kompa. PES zabrał z mojego życia dobrych kilka chwil. Nie żałuję :-)
Normalnie gram w PES-a prosta sprawa, ale odskocznia od niego niekiedy jest fajna, mimo wielu wad(fify) 
|
Do góry
|
|
|
|
#665001 - 02/10/2006 11:56
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/10/2006
|
Quote:
ahh nie ma to jak zatwardziali fanatycy (w tym wypadku PES). Nie mogą zrozumieć, że ktoś może lubić coś innego niż oni...
Gusta i guściki Panowie...
a grales w pesa? skoro tak mowisz, to nie sadze 
|
Do góry
|
|
|
|
#665002 - 02/10/2006 12:15
|
veteran
|
No i nie przegada  Na kazdym jednym forum, gdy pojawia sie temat o Fifie, polowa postow dotyczy wyzszosci PES.  A odpowiadajac na powyzsze pytanie - ja gralem. PES 3 i 4 podobaly mi sie bardzo, dlatego nie gralem prawie wcale w Fife 2004 i 2005. Gdy wyszla Fifa 06 i PES 5 przeszedlem na strone Fify, mialem dwa powody: slaba na poczatku karte graficzna, a potem (gdy karte wymienilem) szybkosc gry. Fifa jest szybsza, da sie ustawic predkosc gry, w PESie takiej opcji nie ma i gra jest mniej dynamiczna. W PESa 5 tez oczywiscie gram, zeby nie stracic kontaktu z gra. A nuz PES 6 powali mnie na kolana i znow bedzie moim faworytem? Bardzo mozliwe... Pozdrawiam! 
|
Do góry
|
|
|
|
#665005 - 02/10/2006 13:24
|
Pooh-Bah
|
Quote:
grałem w różne dema PES-a i jakoś mnie szczególnie nie powaliło na kolana.
Denerwuje mnie tylko to, że nie można sobie w spokoju wymienić paru uwag na temat gry, bo zaraz pojawia się chmara agitatorów PES-a (nie mylić z PIS-em) i przekonuje że kto gra w PESa jest cool, a reszta to dziady...
demo.. ehhh, ja tylko probuje wam powiedziec, ze pes jest zdecydowanie lepszy od fify i jezeli bys w niego zagral to gwarantuje ze odrzucisz fife.
pis
|
Do góry
|
|
|
|
#665006 - 02/10/2006 13:39
|
veteran
|
No ale ja qrna wiem, ze realizm w PESie jest lepszy niz w Fifie, PES jest bardziej wymagajacy i wogole... Ale wole grac w Fife i to wszystko... Dobra, juz wiecej sie nie wypowiadam na temat "PES vs Fifa". Wypowiem sie na temat Fify 2007, kiedy juz w nia pogram i na temat PESa 6 (jak wyzej)...
|
Do góry
|
|
|
|
#665007 - 02/10/2006 14:13
|
member
|
ja nie wiem, konami i PES robia jakies pranie mozgu graczą, nie ma drugiej takiej gry gdzie jej fani byliby tak agresywni-wystrczy powiedziec fifa i zaraz wyskakuje ktos ze jestescie po*ani ze w to gracie, tylko PES sie liczy itp. Zagralem w PESa4 moze z 15 meczy z kumplem po sieci. I co? I mnie znudził, ciągły sie te mecze niemiłosiernie,wolno i nudno było-a fifa to poprostu fajna rypanka, przegrywam, a po chwili juz prowadze. Poza tym ten 'realizm i brak schematów' ? W tych 15 meczach 90% rzutów roznych konczyło mi sie tak samo:główka drogby lobem nad bramkom, zawsze w identyczny sposób. Nie wiem, pewnie nie umiałem w to grac ale to własnie jest dla mnie SCHEMAT. Realizm? Bramkarz zawsze wie czy piłka leci w bramke czy nie, milimetry obok słupka - juz nie reaguje, podanie do tyłu prawie zawsze piętkom to chyba nie tak wygląda w realu? Wiec naprawde BEZ PRZESADY z tym PESEM bo juz mnie to drażni. Adammm wyluzuj, lubisz tą grę: spoko, nie ma problemu ale juz nie nawracaj nas, albo załóz sobie temat o PESie i tam wygłaszaj takie opinie.
Ponawiam pytanie: moze jakis meczyk w sieci w 07?
|
Do góry
|
|
|
|
#665010 - 02/10/2006 15:25
|
member
|
Quote:
grales w pesa 5? grales z tego co przeczytalem w pesa 4 a jednak piatka sie duzo rozni. Widocznie naprawde nie umiesz w to grac
co do 5tki to na oficjalnym forum PESa pojawiły sie komentarze ze 5tka jest gorsza od 4ki. Osobiscie tylko 2 mecze rozegrałem i wnerwiło mnie że co 10 sekund był faul. Kompletnie psuło to przyjemność gry.
|
Do góry
|
|
|
|
#665011 - 02/10/2006 16:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2005
|
kto wie kiedy bedzie pro REVOLUTION  (ponoc tak ma sie nazywac nowa wersja  soccer 6 ? :> ja z kumplem juz spredzilem tyle chwil przed pes 4 i pes 5 ...ech ale to jest cudowna gra 
|
Do góry
|
|
|
|
#665013 - 02/10/2006 20:20
|
Pooh-Bah
|
Quote:
ja nie wiem, konami i PES robia jakies pranie mozgu graczą, nie ma drugiej takiej gry gdzie jej fani byliby tak agresywni-wystrczy powiedziec fifa i zaraz wyskakuje ktos ze jestescie po*ani ze w to gracie, tylko PES sie liczy itp. Zagralem w PESa4 moze z 15 meczy z kumplem po sieci. I co? I mnie znudził, ciągły sie te mecze niemiłosiernie,wolno i nudno było-a fifa to poprostu fajna rypanka, przegrywam, a po chwili juz prowadze. Poza tym ten 'realizm i brak schematów' ? W tych 15 meczach 90% rzutów roznych konczyło mi sie tak samo:główka drogby lobem nad bramkom, zawsze w identyczny sposób. Nie wiem, pewnie nie umiałem w to grac ale to własnie jest dla mnie SCHEMAT. Realizm? Bramkarz zawsze wie czy piłka leci w bramke czy nie, milimetry obok słupka - juz nie reaguje, podanie do tyłu prawie zawsze piętkom to chyba nie tak wygląda w realu? Wiec naprawde BEZ PRZESADY z tym PESEM bo juz mnie to drażni. Adammm wyluzuj, lubisz tą grę: spoko, nie ma problemu ale juz nie nawracaj nas, albo załóz sobie temat o PESie i tam wygłaszaj takie opinie.
Mała konterka na podstawie 10 minut grania w FIFĘ... Jeśli traktujesz FIFĘ jako grę zręcznościową to ok, równie dobrze możesz popykać w arkanoida
Główka i lobem nad bramką? A i owszem jeśli korzystasz ze schametów z FIFY (im więcej razy walniesz w klawiaturę tym większa szansa że wygrasz główkę. W PESie można nacisnąć raz a dobrze :-)
Dalej - bramkarze. A i owszem również narzekałem na bramkarzy w PESie, bo na pewno można ich jeszcze poprawić, ale ci stworzeni przez EA Sports są ciągle daleko za nimi. Większośc strzałów wybijanych "końcówkami palców"?! (polski komentarz Szpakowskiego). Nie, dziękuję.
"Załóż sobie temat o PESie" - a ten to niby o czym jest? Przeszkadzają Ci porówniania z FIFĄ? W sumie przy okazji, bo takich stricte porównań w tym temacie jak na lekarstwo.
Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY.
|
Do góry
|
|
|
|
#665014 - 02/10/2006 20:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
Quote:
Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY
Obronca to moze za duzo powiedziane ale mialem taka sytuacje : wyjazd , działka , wieczorem male "co nie co" (zreszta z jednym z forumowiczow ) i pleyak . Uwierz mi ze wolalem wziac fifke (licencja i zdecydowanie bardziej arkadowa) ale niestety nie bylo w wypozyczalni (z moich PES i FIFA dzieci mialy fajna zabawe) wiec poszedl PES 06 a szkoda bo na imprezke gdzie dwie osoby rzadko grywaja to jednak fifka jest fajniejsza ) ps. oczywiscie jak kiedys miałem wspomniane 2 tytuly to gralem tylko w PES'a )
|
Do góry
|
|
|
|
#665015 - 03/10/2006 18:28
|
member
|
Quote:
Quote:
Mała konterka na podstawie 10 minut grania w FIFĘ... Jeśli traktujesz FIFĘ jako grę zręcznościową to ok, równie dobrze możesz popykać w arkanoida
Główka i lobem nad bramką? A i owszem jeśli korzystasz ze schametów z FIFY (im więcej razy walniesz w klawiaturę tym większa szansa że wygrasz główkę. W PESie można nacisnąć raz a dobrze :-)
Dalej - bramkarze. A i owszem również narzekałem na bramkarzy w PESie, bo na pewno można ich jeszcze poprawić, ale ci stworzeni przez EA Sports są ciągle daleko za nimi. Większośc strzałów wybijanych "końcówkami palców"?! (polski komentarz Szpakowskiego). Nie, dziękuję.
"Załóż sobie temat o PESie" - a ten to niby o czym jest? Przeszkadzają Ci porówniania z FIFĄ? W sumie przy okazji, bo takich stricte porównań w tym temacie jak na lekarstwo.
Do niedawna sądziłem, że spośród dziesięciu osób wybierających między PESem i FIFĄ jedenaście wybierze ten pierwszy tytuł. Jak widać się myliłem. Są gusta i guściki. Czekam na wypowiedzi obrońców FIFY.
No i znowu porównywanie. Po co? Co mnie to interesuje? Mówie tylko że nie mozna spokojnie grac w fife bo zaraz sie znajduja osoby ktore na siłe chca udowodnic wyzszosc PESa. Fifa ma mnostwo bugów: chociazby w najnowszej strzaly z dystansu wchodza w bramke jak w masło, zdecydowanie za łatwo, ale co z tego? Fajnie sie gra i jak z kumplem konczymy mecz wynikiem 5:4 cieszymy sie jak dzieci bo byla zacieta koncówka i chyba oto w tym chodzi-zeby bylo fajnie. A wytykam błedy PESa4 bo drazni mnie wysłuchiwanie opinii o najzajebisciej realnej grze swiata, podczas uwadze 'ekspertów' uciekaja takie proste rzeczy jak w/w.
|
Do góry
|
|
|
|
#665016 - 04/10/2006 08:27
|
Pooh-Bah
|
Quote:
A wytykam błedy PESa4 bo drazni mnie wysłuchiwanie opinii o najzajebisciej realnej grze swiata, podczas uwadze 'ekspertów' uciekaja takie proste rzeczy jak w/w.
o względnie najzajebisciej realnej grze sportowej swiata
|
Do góry
|
|
|
|
#665018 - 05/10/2006 18:20
|
Pooh-Bah
|
Quote:
ja krotko pes mistrz i tylko pes :]
Opinia Manka byla wiadoma scena Pesa 
no i przybijam 
|
Do góry
|
|
|
|
#665019 - 06/10/2006 15:49
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#665023 - 06/10/2006 16:50
|
Pooh-Bah
|
lipa tylko ze nie ma dema, bysmy zobaczyli co i jak ale z trilera wynika ze gra bedzie troche lepsza niz 5. szybsza i mniej przewidywalna  a nota 3+ mysle ze zmieni sie po 1 meczu  lipa tylko, ze bedzie trzeba chwile poczekac na 1 dodatki... oby konami nie zrobilo jakis rewolucji w strojach, stadionach i mordkach. Najlepiej, zeby mozna bylo wrzucac dodatki z 05  pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|