#678787 - 03/10/2006 07:54
System Buggsa? Jak Wam idzie?
|
member
Meldunek: 18/01/2003
|
Pamietacie system Buggsa w Betfair polegajacy na stawianiu niskich kursow przed zakonczeniem zawodow za ok 20% puli? Gra ktos tym systemem? Ja go testuje od lipca i jestem do przodu jakies 300%. To jeszcze za wczesnie aby generalizowac, ale moze ktos testuje go dluzej?
|
Do góry
|
|
|
|
#678788 - 03/10/2006 08:03
Re: System Buggsa? Jak Wam idzie?
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Tak, pamiętam ten system.Osobiście go nie testowałem,gdyż uważam za zbyt ryzykowny.Niskie kursy i wysokie stawki powodują u mnie palpitacje serca  .Ale skoro mówisz że grasz od lipca,to powiedz coś więcej-jakie kursy,jakie dyscypliny?czy spotkania które oglądasz?i najważniejsze-czy zaliczyłeś jakieś wtopy?
|
Do góry
|
|
|
|
#678789 - 03/10/2006 08:45
|
member
|
Typuje glownie noge lub tenis pod koniec meczu (kursy od 1.02 do 1.10) obstawiajac wynik zawodow ktory w danej chwili jest np. under przy stanie 0-0 na jakies 10 min przed koncem, czy np remis do przerwy na 2 min przed gwizdkiem na przerwe przy stanie 1-1 itp itd. Najwieksza wtope zaliczylem stawiajac na under w kosza, a trafilem akurat na dogrywke ktora liczyla sie do wyniku, zreszta pisalem juz kiedys o tym na forum.
Jak masz palpitacje serca graj nizsze stawki, wbrew pozorom tez mozna cos uciulac. System fajny ma jednak jedna powazna wade, niestety badzo trudno jest sie trzymac regul gry bo po 20-30 wygranych z rzedu odbija palma, gra sie coraz wyzsze kursy, podemuje sie wieksze ryzyko bo czlowiekowi sie wydaje ze za 31 tez ladnie meczyk wejdzie :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#678790 - 05/10/2006 18:30
|
veteran
Meldunek: 31/10/2003
|
Witam po przerwie  Dla zainteresowanych gram dalej tym sytemem i jest dobrze. Niestety z braku czasu gram duzo mniej (zmienilem pracy i teraz nie mam mozliwosci gry w pracy, zona w ciazy i takie tam wiec ogolnie mniej czasu na gre) ale i tak wychodze na plus ok 20-30% miesiecznie. Teraz gram kapitalem ok 600$ i na biezaco wyplacam nadwyzke na koniec miesiaca. Statystyk juz nie prowadze z powodu braku czasu i troche zmienilem gre, poniewaz teraz na jeden zaklad stawiam ok 30-50$ staram sie obstawiac we wczesniejszej fazie meczu i sprzedaje typ jak tylko troche spadna kursy aby byc all green, ogolnie wyznaje zasade ze lepszy pewny zysk niz strata. Ogolnie teraz w ten sposob zalatwiam okolo 70% w ktorych pojawia sie mozliwosc sprzedania kursu lub skontrowania a tylko nie liczne spotkania zostawiam do konca nie ruszone. Odpuscilem wogole pilke nozna poniewaz na tym najczescie wpadalem. Gram tylko tenis i sporty zespolowe w ktorych pada duzo punktow typu koszykowka, siatkowka, sporadycznie hokej. To tyle, mam nadzieje ze moim nasladowcom idzie rowniez dobrze i sa na plus. Bugs Bunny
|
Do góry
|
|
|
|
#678791 - 09/10/2006 12:58
|
old hand
Meldunek: 02/05/2005
|
Nie rozumiem tylko jak sprzedajesz ? gram od niedawna w BF i jak przyjmuje kurs to co wtedy ? moge go jakos sprzedac komus jak juz jest obstawione czy myle pojeie sprzedac kupic = obstawic.
Sam ostatnio gram mlb w playoffach i gram po kursach 1.01-1.15 i przez 7 dni bylo ciekawie i ryzykownie ale i cos sie ugralo ;] wiec jak macie jakies inne dyscypliny ktore mozna tagk grac w betFair to mowcie i jak ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#678793 - 11/10/2006 06:56
|
old hand
|
aha, ale musisz miec kase prawda ? bo ja przewaznie gram za calosc i wczoraj sie przekrecilem na kilka tys. ;] chwilowa przerwa do stycznia ;]
Myslalem ze jak stawiasz mcz ktos go przyjmie to potem mozna to komus odsprzedac, wiec muwisz wtedy gram ze nie wygra po mniejszym kursie i cos sie na tym da zarobic ? musze przetestowac ;]
dzieki
|
Do góry
|
|
|
|
#678794 - 11/10/2006 06:58
|
old hand
|
daj jakis przyklad jak mozesz ;] na jakich kursach stawiasz ze wygra a na jakich ze przegra i przykladowe stawki bym wiedzial jaki z tego zysk wychodzi bo nie wiem jak to grac ;] a wydaje sie ciekawe
|
Do góry
|
|
|
|
#678795 - 11/10/2006 09:46
|
member
|
Przykladowo Bugs stawia na poczatku meczu ze bedzie under 2,5 po kursie np. 1.70. potem sobie "cierpliwie" czeka modlac sie do Allaha zeby nikt nie strzelil bramy. Po jakis 15 minutach modlow i waleniem glowa w dywan, przy stanie 0-0 kurs ma under 2,5 sporo spada a na over 2,5 rosnie do ok. 3. Wtedy Bugus stawia na over troche mniejsza stawke i staje sie UFOLUDKIEM czyli all green tzn. obojetnie czy bedzie over czy under w obu przypadkach wygrywa. Niestety jezeli gol padnie Bugs moze czekac dalej, tym razem siedzac juz na nocniku, kiedy to w okolicach 2 polowy kurs na over znowu bedzie ok 3. :-) A jak wpadnie 2 gol to mozna jeszcze skontrowac i liczyc straty :-(
|
Do góry
|
|
|
|
#678796 - 11/10/2006 17:59
|
veteran
|
hihi idealnie zbovid to wytlumaczyles  tylko mam maly problem ze znalezieniem nocnika ktory by wytrzymal moje 110 kg wagi, A tak na serio to bardzo rzadko juz teraz stawiam na pilke, jaczesciej gram tenisa tam dosc szybko sie zmieniaja kursy i przy dobrym wyczuciu mozna byc all green w 5 minut jak sie dobrze uloza gemy.
|
Do góry
|
|
|
|
#678797 - 11/10/2006 18:23
|
old hand
|
dzieki za wytlumaczenie ja to nazywam surbetem ;] tak jakos do glowy mi sie wbilo tylo ze lepiej mozna zarobic, przykladowy mecz na ktorym wlasnie stracilem duzoooooo floty kurs byl ponad 6 a zaraz potem 1,50 ;] a przeciwnik z malego kurs do gory - moglem stawiac tak czy siak bym wygral ale ze zielony i pazerny stracil zem wszytsko ;] - Pozdrawiam ;] i dzieki za cenne informacje ;] Jak nocnik nie pomorze to uzyj wiadra ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#678798 - 11/10/2006 22:34
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Wrzuce pare groszy ode mnie odnosnie tego tematu.
Granie na koncowki, w pilke nozna, jak ktos pisal po kursach 1.02.- 1.1 na 2 minuty przed koncem to samobojstwo (jak i granie meczy na pare minut przed koncem meczu). O wiele lepiej juz grac na odwrot. Pilka jest dyscyplina ktora sie do tego ewidetnie nie nadaje! Inne sporty juz szybciej, ale ogolnie ta taktyka to wczesniej lub pozniej strata calej kasy.
Zalozmy ze gramy srednio po kursie 1.05 za 1 tys. Euro. Aby wyjsc na plus musimy trafic 21 spotkan z rzedu, ze nie padnie bramka miedzy 43 minuta a przerwa. A teraz przejrzymy wyniki dziejszych meczy eliminacyjnych do Euro2008.
Na 18 meczy ktore przejrzalem, w dwoch padly bramki po 43 minucie. Statystycznie mniej wiecej tak to wyglada. Ile bysmy wygrali? Ponad 1 tys. Euro ale na minusie. Grajac 20 spotkan z rzedu, musimy miec duze szczescie by byc na plusie. Dla mnie ta taktyka jest niestety jedna z najgorszych jakie mozna stosowac, szczegolnie grajac na pilce. Tak naprawde nas zysk uzalezniony jest to tylko od szczescia, wiec rownie dobrze mozna grac w ruletke.
Oczywiscie w innych dyscyplinach gdzie tak latwo rozstrzygniecie meczu sie nie zmienia, mozna probowac, ale wciaz wiecej bedzie zalezalo od szczescia niz od nas.
|
Do góry
|
|
|
|
#678800 - 12/10/2006 10:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Quote:
jak sie dobrze uloza gemy.
No wlasnie, jak sie dobrze ułozą, a jak nie to mozesz popłynąć. Tenis już lepszy niż piłka, ale nie ma nic na czym pewnie bez stresu mozna zarabiac Chociaż granie tenisa w końcówkach mi się podoba, albo granie na faworyta na początku i kontrowanie po tym jak wygra drugiego seta.
Po wygranym pierwszym secie kursy strasznie spadają na tego, ktory wygral wlasnie tego seta, a gdy grają dwaj równi zawodnicy to mozna wtedy wystawic tego co wygral 1 seta i liczyc na to, że przegra drugiego :P Najgorzej jest zagrać na początku drugiego seta po niskim kursie na tego co wygral 1 seta, bo to sie nie opłaca, lepiej zagrac wczesniej po wiekszym kursie Ogólnie to tenis jest dobry, ale jak będziesz miał pecha to i na tenisie nic sie nie dorobisz 
|
Do góry
|
|
|
|
#678801 - 12/10/2006 12:21
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Moja gra polega na typowaniu ilosci goli w meczu.Zakladam sobie zysk okolo 100-150 euro tygodniowo,ale to nie jest regula.Wybieram mecze ,ktore ogladam na zywo,co pozwala na kontrole sytuacji.Przyklad Brazylia-Ekwador ,przy wyniku 0-1,stawiam ,ze w meczu padna 2 lub wiecej goli,itp.Przy odpowiednim wyborze spotkan ,nie graniu na sile i odrobinie szczescia ,mozna spokojnie powiekszyc budzet domowy.Zycze wszystkim ,trafnych typow,w walce z bukami. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#678802 - 12/10/2006 12:48
|
member
|
Kanciasty system polega na tym zeby przede wszystkim myslec przy typowaniu. Poza tym stawia sie tylko jakies 15-25% swojego kapitalu, nigdy wiecej.
|
Do góry
|
|
|
|
#678803 - 12/10/2006 12:54
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/05/2003
|
Quote:
Moja gra polega na typowaniu ilosci goli w meczu.Zakladam sobie zysk okolo 100-150 euro tygodniowo,ale to nie jest regula.Wybieram mecze ,ktore ogladam na zywo,co pozwala na kontrole sytuacji.Przyklad Brazylia-Ekwador ,przy wyniku 0-1,stawiam ,ze w meczu padna 2 lub wiecej goli,itp.Przy odpowiednim wyborze spotkan ,nie graniu na sile i odrobinie szczescia ,mozna spokojnie powiekszyc budzet domowy.Zycze wszystkim ,trafnych typow,w walce z bukami.
Rozumiem,że grasz w bf?Powiedz proszę jakie kursy z reguły grasz i jaki kapitał stawiasz?
|
Do góry
|
|
|
|
#678804 - 12/10/2006 13:09
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Quote:
Quote:
Moja gra polega na typowaniu ilosci goli w meczu.Zakladam sobie zysk okolo 100-150 euro tygodniowo,ale to nie jest regula.Wybieram mecze ,ktore ogladam na zywo,co pozwala na kontrole sytuacji.Przyklad Brazylia-Ekwador ,przy wyniku 0-1,stawiam ,ze w meczu padna 2 lub wiecej goli,itp.Przy odpowiednim wyborze spotkan ,nie graniu na sile i odrobinie szczescia ,mozna spokojnie powiekszyc budzet domowy.Zycze wszystkim ,trafnych typow,w walce z bukami.
Rozumiem,że grasz w bf?Powiedz proszę jakie kursy z reguły grasz i jaki kapitał stawiasz?
Staram sie z zakladu ugrac 20-25 euro-gdy zaklad w moim mniemaniu jest prezentem,10 euro-gdy prawdopodobienstwo jest mniejsze,lepiej wg mnie stawiac rzadziej,ale wybierac bezpieczniejsze spotkania.Wczoraj w meczach eliminacyjnych do ME,w kazdym meczu padla bramka
|
Do góry
|
|
|
|
#678805 - 12/10/2006 17:22
|
veteran
|
Quote:
Kanciasty system polega na tym zeby przede wszystkim myslec przy typowaniu. Poza tym stawia sie tylko jakies 15-25% swojego kapitalu, nigdy wiecej.
Te 15-25% to i tak za duzo ja rzadko przekraczam 10% najczesciej jestem w granicach 5-8% kapitalu
|
Do góry
|
|
|
|
#678806 - 12/10/2006 18:43
|
addict
Meldunek: 03/12/2003
|
Quote:
Quote:
Te 15-25% to i tak za duzo ja rzadko przekraczam 10% najczesciej jestem w granicach 5-8% kapitalu
Jaki by to nie byl procent wlasnego kapitalu to przy opisanym przeze mnie przypadku grania meczow na koncowki szanse na wygrane sa male. A jak grasz za mniejszy kapital to i mniej wygrywasz.
Dodatkowo, gdyby stawiac naprawde dobrze przeanalizowane mecze, pasujace do typu grania, ogladac mecz i myslec przy typowaniu to moze jeden na tydzien by taki mecz pasowal a wiec nawet gdybysmy nie poplyneli na tym systemie to zarobek bylby w miesiacu nie duzy. A szczescie i pech i tak by dalej dzialaly, a wiadomo ktorego jest wiecej:)) Popatrzcie na mecz Polski, nie da sie wszystkiego przewidziec i przenalaziowac.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|