CZY KTOŚ UMIE MI POMOĆ, CZEGO NIE UMIAŁ PRACOWNIK FORBET?
Adrian M. Witaj, jak mogę Ci pomóc? peyo81@o2.pl witam peyo81@o2.pl 312699 numer kuponu peyo81@o2.pl został ustawiony jako przegrany peyo81@o2.pl mimo tego ze bylo 8 kartek peyo81@o2.pl dostalem info mailowe, ze zaklad przegrany bo jedna z kartek dostal zawodnik z ławki peyo81@o2.pl gdzie w regulaminie jest o tym, ze takie kartki sie nie liczą? Adrian M. Regulamin jest dostepny na naszej stronie. Prosze się zapoznać. Miał Pan również taki obowiązek jeszcze przed założeniem konta w forBET. Adrian M. Podtrzymujemy decyzję Adrian M. kupon jest rozliczony poprawnie peyo81@o2.pl dlatego proszę o ten podpunkt peyo81@o2.pl bo nie moge go znaleźć Adrian M. Jest to ogólnie obowiązująca zasada peyo81@o2.pl proszę Pana o zapis w regulaminie że liczą się kartki zawodników przebywających na placu gry peyo81@o2.pl sedzia w protokole zapisał 8 kartek peyo81@o2.pl a OGOLNIE OBOWIAZUJACA ZASADA to nie jest odpowiedz na moje pytanie Adrian M. Kupon jest rozliczony poprawnie peyo81@o2.pl proszę o odpowiedź na moje pytanie Adrian M. Właśnie taka jest odpowiedź w Pana sprawie Adrian M. kupon jest poprawnie rozliczony peyo81@o2.pl zadałem pytanie o zapis w regulaminie peyo81@o2.pl na to nie dostalem odpowiedzi peyo81@o2.pl proszę mnie nie traktować jak gówniarza Adrian M. Regulamin może zawierać tak szczegółowych punktów. peyo81@o2.pl nie rozumiem ostatniego wpisu Adrian M. Proszę Pana. Decyzja o rozliczeniu kuponu została podjęta przez bukmachera. Jest ona poprawna Adrian M. Nie zostanie zmieniona peyo81@o2.pl daltego zadaje na jakiej podstawie regulaminu jest podjęta peyo81@o2.pl inaczej kazdy zakład mozecie ustawiać wobec swojego widzimisie Adrian M. Prosze napisać zgłoszenie na pomoc@iforbet.pl. Odpowiedź otrzyma Pan mailowo peyo81@o2.pl a Pan nie umie? peyo81@o2.pl po to jest rozmowa z konsultantem by to wyjasnic peyo81@o2.pl wiec proszę mi wyjaśnić dlaczego zakład jest przegrany Adrian M. Otrzyma Pan wtedy odpowiedź od bukmachera. Zapewniam Pana że bedzie identyczna peyo81@o2.pl a Pan nie umie odpowiedziec mi na pytane? Adrian M. Odpowiadam. Kupon jest rozliczony poprawnie. Decyzja o jego rozliczeniu nie zostanie zmieniona. peyo81@o2.pl