Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#701412 - 29/10/2006 10:28 BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004

BNP Paribas Masters

Miejsce: Paris, France
Data : Październik 30 - 5 Listopad, 2006
Uczestnicy: Sgl 48, Dbl 16
Nawierzchnia: Indoor Carpet
Nagrody: 2,082,000 Euro

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF
-----
Plan Dnia
-----
Livescore
-----

Edited by Fro_Lech (29/10/2006 10:34)

Do góry
Bonus: Unibet
#701413 - 30/10/2006 07:28 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
no to jedziemy ..oby Paryż był tak szczesliwy jak Petersburg i Basel...

Mathieu-Seppi 1 ....młody włoch jest w słabej formie...Hala i ta nawierchnia nigdy mu nie leżaly..juz raz tutaj grał i przegrał gladko z weteranem Rusedskim..Mathieu odpadł z wielką giwazdą poprzedniego turnieju czyli ze Stepankiem..Francuz u siebie ale i tak myśle ze zadecyduje fotma a ta jest u Paula po prostu lepsza...

Safin-Mahut 1 konsekwetnie gram na mojego ulubienca Marata i wierze ze gdzies wreszcie wygra no a paryż jest dla niego stworzony...

kursy zapewen niskie ale dzis chyba bym nic innego nie grał

Do góry
#701414 - 30/10/2006 08:31 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
JP2 Offline
old hand

Meldunek: 18/07/2005
Mnie korci zeby własnie dac przeciw Safinowi
Mysle że taki kurs przeciw niemu jeszcze z zawodnikiem gospodarzy warto zaryzykowac

Specjalnie mam Konto w Baw aby tam grac Niespodzianki Tenisowe

Lekko ale Mahut

Pozdr

Do góry
#701415 - 30/10/2006 08:49 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Kursy na Llorde leca na pysk. Bylo 2.00 w GB potem 1.85, a teraz 1.75?

Jaka jest tego przyczyna.

Na http://tennis.matchstat.com/ piszą przy Verdasco że kontuzjowany.

Do góry
#701416 - 30/10/2006 08:59 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
O.ROCHUS - TIPSAREV. @2.51

Rochus omija gre na dywanie szerokim łukiem, nie ma jednak co mu się dziwić. 165 cm nie faworyzuje Rochusa na tej na wierzchni pod żadnym względem. W tym roku na tej nawierzchni rozegrał tylko jedno spotkanie z mało znanym zawodnikiem z Ukrainy (w sumie to nieznanym ). Po drugiej stronie siatki stanie Janko Tipsarevic, zawodnik po kwalifikacjach, ograny na carpecie. Z pewnością będzie też on miał lekką przewage psychologiczną nad Belgiem gdyż pokonał go już na terenie Rochusa w Mons 6:2 6:0. Lepsze warunki fizyczne, ogranie na nawierzchni, dobra gra w kwalach powinny pozwolić zwyciężyć Tipsarevicowi.

Zgadzam się z mirekinterem co do meczu Mathieu - Seppi. @1.61 w profie wygląda smakowicie jak na ten mecz.

Do góry
#701417 - 30/10/2006 09:08 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Dalrid Offline
addict

Meldunek: 06/12/2002
Czy kontuzja Verdasco to prawda ?

Do góry
#701418 - 30/10/2006 09:10 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Kursy na Llorde leca na pysk. Bylo 2.00 w GB potem 1.85, a teraz 1.75?

Jaka jest tego przyczyna.

Na http://tennis.matchstat.com/ piszą przy Verdasco że kontuzjowany.

Ja widze tylko "chorobe" w 41 tygodniu. Jest na liście bo od tamtej "kontuzji" nie wygrał żadnego spotkania. Jest na frugiej liście bo lubi być kontuzjowany Jakieś inne info?

Do góry
#701419 - 30/10/2006 09:16 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
MIDA$ Offline
addict

Meldunek: 28/10/2006
P.H.Mathieu - A.Seppi @ 1
Reprezentant gospodarzy zagra przeciko kwalifikantowi z włoch i cóż tu napisać może najpierw o włochu w kwalach pokonał w 1r naszego rodaka (Kubota w 3 secie w TB ) a następnie również w 3 setach Teimuraza Gabashvili co by nie powiedzieć to nie są oni tuzami tenisa i w dzisiejszym spotkaniu powinien włoch ponieść porażkę . Poza handicapem jakim jest napewno własna publiczność dla Mathieu to moim zdaniem francuz jest po prostu na tej nawierzchni poprostu lepszy jedyne co może martwić to przy dość atrakcyjnych kursach może to być typ pospolicie grany a te jak wiemy nie zawsze wchodzą . mimo wszystko polecam

Do góry
#701420 - 30/10/2006 10:18 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Motopompa Offline
old hand

Meldunek: 07/10/2006
Ja tam chciałem nie grać tego meczu, ale skoro kursy na Verdasco tak walą do góry to gram go, a jak!

Przecież jak ktoś gdzieś zauwałył liodra to cienias, jako argument zerknijcie do archiwum qs jak go wyzywaliście w czasie meczów ostatnio. Bo on tak gra!

A verdasco, wg mnie ostatnio zbastował po to żeby właśnie na koniec przywalić z grugej rury i zakończyć go godnie.
Kontuzja, owszem ale jak sobie przypomne ostatnie "niby" kontuzje Jankovic, albo "zmęczenie" gonzo który grał i grał i grał.....

MOTYWACJA - tu wygra verd, buki weidzą więcej o jego akyualnej formie dlatego był na początku faworytem.
Sęk w tym że nikt nie wie w jakiej jest formie.

Na przeciwko llodra który niby gładko przez kwale przeszedł,ale często tak bywa, że właśnie taki kolo w pierwszej rundzie NAPRAWDĘ WAŻNEGO tutrnieju "już se pograł" i leci z hukiem.

Umiejętności - myśłę że Ferd ma je znacznie większe, pokazywał je nie raz.

Ostatnie mecze verd - dzięki temu sobie "wypoczął" przed ważnym turniejem

Pokaże to dopiero kort, dlatego chciałem początkowo odpuścić i kto wie czy to nie byłoby lepsze, ale zachęcił mnie teraz kurs 2.12 Zresztą pewnie jeszcze trochę wzrośnie, więc poczekam.

Do góry
#701421 - 30/10/2006 13:12 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
marcpot Offline
veteran

Meldunek: 08/09/2003
llodra to cienias? ciekawe.. pokonywal wielu z pierwszej połki
ostanie wynik dobre+wlasne korty

no bet

mathieu - seppi @1.61 1 ,mysle ze w koncu francuz sie przebije przez 1 runde

Do góry
#701422 - 30/10/2006 13:14 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bogdan Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2006
Witam

Saf/Turs-Dlou/Vizn 2
Zastanawiam się nad zagraniem tego właśnie zdarzenia.Tursunov ostatnio gra słabiej.Choć z Safinem grają od czasu do czasu razem,to jednak nie sądzę by tu chcieli zajść daleko.Debel D/V to stała,niezła para.Aktualnie nr10 w rankingu deblowym ze stratą około 60 punktów do pozycji 9.Zastanawiam się czy mają jeszcze(choćby teoretyczne) szanse na zajęcie miejsca 8 lub 9.Biorąc pod uwagę fakt,że pary z miejsc 8 i 9 mają trudnych przeciwników i mogą odpaść może nie są bez szans.A przecież motywacja jest w sporcie bardzo potrzebna.Jak sądzicie?

Do góry
#701423 - 30/10/2006 13:39 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
czajos Offline
journeyman

Meldunek: 24/11/2004
Fajnie marcpot ze zdarzyles zagrac Mathieu za 1.61 bo teraz kurs polecial do 1.39 masakra i zgadzam sie powinien przeskoczyc do 1 rundy calkiem gladko
Acasuso-Rochus jak dla mnie pewna 1 za 1.18
dodatkowo Ginepri-Mirnyi-2 kurs:2.06 Mirnyi w dobrej formie i wydaje mi sie ze dojdzie dosc dalego w Paryzu ale to tylko moje przeczucie (czy przeczucie jest uzasadnieniem wyboru??) pozdro

Do góry
#701424 - 30/10/2006 16:47 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Giorgio Offline
journeyman

Meldunek: 05/07/2005
Quote:

Acasuso-Rochus jak dla mnie pewna 1 za 1.18

Przyznam szczerze, że nie bardzo rozumiem sens grania czegoś takiego, no chyba, że za duże pieniądze, ale ewentulany zysk nijak ma sie do ryzyka. A te istnieje gdyż wystarczy spojrzeć na "Head to head" obu panów by przekonać się, że Rochus wcale nie stoi na straconej pozycji. Oczywiście nie podlaga dyskusji, że jego ostatnie wyniki dobrze mu nie wróżą, ale Acasuso też nic nadzwyczajnego nie gra, a przynajmniej nie na tyle by być aż tak wilekim faworytem.

Przypominam, że niższy z braci R. też miał odpaśc już po pierwszej rundzie, a tymczasem już może myślec o pojedynku z Berydechem w kolejnej fazie turnieju (tak na marginesie to tu chyba nie ma większych szans...).

Nie sugerowałbym sie także warunkami fizycznymi obu panów. Wrost i siła fizyczna to nie wszystko (jeden z powodów dla których tak kocham ten sport...), a wbrew pozorom zarówno Chistophe jak i niźszy Oliver mają naprawdę niebezpeczną zagrywkę.

Podsumowując odradzam gry na Acasuso. Nie twierdzę, że przegra, ale na pewno nie jest to SURE BET, więc radzę odpuścić...

Pozdrwawiam - Jurek

Do góry
#701425 - 30/10/2006 16:55 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
nie jest to SURE BET?
jakbyś mogł objaśnij znaczenie slów - ktore przedstawiłeś drukowanymi literami - o odp. proszę autora postu wyżej
Z informację z gory THX

Do góry
#701426 - 30/10/2006 17:09 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Giorgio Offline
journeyman

Meldunek: 05/07/2005
Quote:

nie jest to SURE BET?
jakbyś mogł objaśnij znaczenie slów - ktore przedstawiłeś drukowanymi literami - o odp. proszę autora postu wyżej
Z informację z gory THX

Chodzi mi tylko to, że zachęcanie kogokolwiek do grania czegokolwiek używiając słów "pewna 1" (ang. sure - pewnie, pewny, pewna...) mija sie z celem.

Prawdopodonie rozumiem jednak o co Ci chodzi, gdyż określenie Sure Bet zazwyczaj użwane jest przy obstawianiu u dwóch buków tego samego zdarzenie, ktore w wyniku różnicy kursów jest czystym zyskiem... Czy ma rację? Jeżli nie to proszę o odpowiedź.

Do góry
#701427 - 30/10/2006 17:31 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Z turnieju wycofał się dziś R.Federer . Jako powód swojej decyzji podał "wyczerpanie" . Więc przed kilkoma tenisistami stoi spora szansa wygrania swojego pierwszego Mastersa , bo rozstawiony z 2-ką Nadal przecież jest jak najbardziej do ogrania .

Do góry
#701428 - 30/10/2006 17:35 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Nadal także się wycofał z turnieju. W drabince zastąpił go Soderling. Natomiast za Nalbandiana - Hrbaty.

Do góry
#701429 - 30/10/2006 18:45 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
Llodra dał dzisiaj troche gotowki ale nastepny mecz raczej pojedzie do domu, zagrał słaby jak na jego warunki mecz, z kontuzjowanym Verdasco który zmieniał opatrunek w obu nogach, a mimo to czasami mijał Francuza jak dzieciaka. Francuz wygrał jak można sie było tego spodziewać, ale powtórze nie pokazał nic specjalnego mimo iz serwował po 220 km/h.
Nie wiem takie negatywne odczucie mam po tym spotkaniu choc wiadomo że mecz meczowi nierówny ja bym był ostrożny w typowaniu z Haasem, który walczy o Mastersa, a dodatkowo Llodra wiadomo w deblu więcej potrafi i chyba na niego połozy większy nacisk

Do góry
#701430 - 30/10/2006 19:24 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Ja uwazam wrecz przeciwnie LLodra jezeli serwis bedzie fukcjonowal ma duze szanse na pokonanie chimerycznego duzego dziecka Tommy Haasa ktory od US OPEN nie gra zupelnie nic przyzwoitego.

Do góry
#701431 - 30/10/2006 20:36 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Ja uwazam wrecz przeciwnie LLodra jezeli serwis bedzie fukcjonowal ma duze szanse na pokonanie chimerycznego duzego dziecka Tommy Haasa ktory od US OPEN nie gra zupelnie nic przyzwoitego.

Dodatkowa bardzo ważna uwaga Llodra dzisiejszym zwycięstwem zapewnił sobie udział w Australian Open bez kwalifikacji toteż raczej skoncentruje sie na deblu

Pozdro

Do góry
#701432 - 30/10/2006 22:54 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
host Offline
Carpal Tunnel

T3NnIs Chi3F co za głupie myślenie... czemu ma się tylko skoncentrować na deblu? Bo już ma zapewniony start? A może chce sobie chłopak pograć jeszcze troszkę pod koniec sezonu, kiedy ma na to szansę i możliwości... a nie odpuszczać bo jest dobry w deblu... nie twierdzę, że mu się to uda, ale nie można też wykluczyć, że nie będzie chciał grać

Do góry
#701433 - 30/10/2006 23:13 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Wawrinka - Gicquel (2) 2.400 Pinnacle 5/10

Spróbuje sobie zagrać na chłopaka, który w Lyonie odpadł dopiero w finale z Ryskiem Gasquetem. W Paryzu jest prawie identyczna nawierzchnia jak ta w Lyonie, a Mark czuje sie na niej bardzo dobrze, jak wchodzi mu serwis jest nie do złamania. Wiadomo u siebie , pieniądze do zarobienia, dodatkowy plus, aha. oglądałem Wawrinke w TV ostatnio jest naprawde kawałem cienkiej skibki tenisowej i nie wiem jak on wygrał te mecze. Wiem że to cięzki pojedynek ale wszystko przemawia w moich oczach za Francuzem

Do góry
#701434 - 30/10/2006 23:17 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

T3NnIs Chi3F co za głupie myślenie... czemu ma się tylko skoncentrować na deblu? Bo już ma zapewniony start? A może chce sobie chłopak pograć jeszcze troszkę pod koniec sezonu, kiedy ma na to szansę i możliwości... a nie odpuszczać bo jest dobry w deblu... nie twierdzę, że mu się to uda, ale nie można też wykluczyć, że nie będzie chciał grać

ja sugeruje sie dzisiejszym pojedynkiem i tym co zobaczyłem, nie wiem co siedzi w głowie Llodrze ale Haas walczy o Mastersa bo ma duze szanse i nie sądze aby Francuz stawiał mu opór

Do góry
#701435 - 30/10/2006 23:36 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Za Paryż Haas może zgarnąć 100 pkt. do Race. Strata do 8 miejsca wynosi 77 pkt. Musi tutaj wygrać i liczyć, że Gonzo/Robredo odpadną przed ćwierćfinałem.

Nie nazwał bym szans Haas'a dużymi.

Do góry
#701436 - 30/10/2006 23:37 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Roba[L] Offline
journeyman

Meldunek: 23/10/2006
Quote:

Quote:

ja sugeruje sie dzisiejszym pojedynkiem i tym co zobaczyłem, nie wiem co siedzi w głowie Llodrze ale Haas walczy o Mastersa bo ma duze szanse i nie sądze aby Francuz stawiał mu opór

Haas ma duże szanse na Mastersa...? Chyba trochę Cię wyobraźnia poniosła...
Nawet jak przejdzie Llodrę, to w kolejnej rundzie najprawdopodobniej trafi na Jamesa Blake'a i w tym momencie sezon dla Niemca się chyba zakończy.

Paradorn Srichaphan - Juan Igancio Chela

Obaj spotkali się parę dni temu na turnieju w Bazylei, gdzie wygrał Paradorn 6-3, 6-4. Taj zdaje się być w bardzo dobrej formie. W półfinale był bliski pokonania samego Rogera Federera. Chela na tej nawierzchni do specjalistów nie należy tak więc spodziewam się powtórki z ich ostatniego spotkania.

Erlich/Ram - Frystenberg/Matkowski

Polacy muszą bronić 8 pozycji, jeżeli myślą o grze w Szanghaju. Ich rywale z Izraela awans do Mastersa mają już zapewniony, dlatego też ten turniej mogą potraktować trochę treningowo. Większa motywacja napewno będzie po stronie Polaków. Ostatnio są w dość dobrej formie, dlatego myślę, że jutro mogą ten mecz wygrać.

Do góry
#701437 - 30/10/2006 23:39 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Quote:

Haas ma duże szanse na Mastersa...? Chyba trochę Cię wyobraźnia poniosła...
Nawet jak przejdzie Llodrę, to w kolejnej rundzie najprawdopodobniej trafi na Jamesa Blake'a i w tym momencie sezon dla Niemca się chyba zakończy.

Paradorn Srichaphan - Juan Igancio Chela

Obaj spotkali się parę dni temu na turnieju w Bazylei, gdzie wygrał Paradorn 6-3, 6-4. Taj zdaje się być w bardzo dobrej formie. W półfinale był bliski pokonania samego Rogera Federera. Chela na tej nawierzchni do specjalistów nie należy tak więc spodziewam się powtórki z ich ostatniego spotkania.

Erlich/Ram - Frystenberg/Matkowski

Polacy muszą bronić 8 pozycji, jeżeli myślą o grze w Szanghaju. Ich rywale z Izraela awans do Mastersa mają już zapewniony, dlatego też ten turniej mogą potraktować trochę treningowo. Większa motywacja napewno będzie po stronie Polaków. Ostatnio są w dość dobrej formie, dlatego myślę, że jutro mogą ten mecz wygrać.

tak jak w Madrycie Blakea pożegnał Vliegen, to dlaczego Haas nie mógłby

Do góry
#701438 - 30/10/2006 23:45 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Roba[L] Offline
journeyman

Quote:

tak jak w Madrycie Blakea pożegnał Vliegen, to dlaczego Haas nie mógłby

Oczywiście, że Haas może pożegnać Blake'a. W końcu to tylko sport. Jednak określanie szans Haas'a na udział w Mastersie jako BARDZO DUŻE to mała przesada. Bardzo duże szanse na udział w tym turnieju to mają raczej: wspomniany Blake, Robredo, Gonzalez, ewentualnie Ancic.

Do góry
#701439 - 31/10/2006 00:12 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Wawrinka Stasnislas v Gicquel Marc

Turnieje we Francji mają to do siebie że gospodarze czują się na własnym podwórku wyjątkowo dobrze. Przykładem może być Lyon gdzie do półfinału doszło aż trzech Francuzów: Clement, Gicquel i Gasquet ale takich przykładów jest więcej : Marsylia półfinał i dwaj zawodnicy gospodarzy Clement i Grosjean, Metz tym razem czterech czterech ćwierćfinale: Gicquel, Serra, Clement i Grosjean.Myśle że w innych turniejach też da się zauważyć tą prawidłowość ale we Francji moim zdaniem chyba najbardziej rzuca się ona w oczy...a może się mylę.
Przeglądałem wyniki Gicquela z tego roku i musze powiedziec że jestem zaskoczony. Wydawało mi się że Marc nic wielkiego nie osiągnął a tu proszę taka niespodzianka: dwa finały chelengerów właśnie we Francji,półfinał chela w holenderskim Scheveningen, czwarta runda Us open , półfinał w Metz no i finał w Lyonie. Co ciekawe Francuz okazuje się zawodnikiem bardzo wszechstronnym gdyż potrafi grać praktycznie na każdej nawierzchni oprócz trawy rzecz jasna bo na niej w tym roku nie grał. Co więcej potrafił on wygrywać z zawodnikami którzy na pierwszy rzut oka wydawali się murowanymi faworytami do zwycięstwa w meczu przeciwko niemu.
Co do samego meczu to zgodzę się z poprzednikiem...też widziałem Wawrinke w akcji przeciwko Nalbandianowi i zaskoczyły mnie późniejsze typy na niego w meczu z Gonzem. Trzeba jasno powiedzieć że Nalbandian grał słabo a Staszek niesiony dopingiem szwajcarskiej publiczności tylko wykorzystal slabszą dyspozycję Argentyńczyka.Owszem zdarzyły mu się dobre zagrania ale nic nadzwyczajnego nie zauważyłem w Jego grze. Dobry serwis to trzeba przyznać może być atut, kilka dobrych zagrań z backhandu po lini mogło się podobać ale generalnie Wawrinka nie wywarł na mnie większego wrażenia a potwierdził regułe że zawodnik gospodarzy może wznieść się na wyżyny swoich umiejętności przede wszystkim grając własnie u siebie bo w przeciągu całego sezonu nie osiągał wielkich wyników poza półfinałem w Barcelonie i finałem w Umag.
Motywacja, ogranie na tej nawierzchni będą miały kluczowe znaczenie jak również fakt że Gicquel pochodzi z niewielkiej miejscowości pod Paryżem więc może zjawią się Jego bliscy by dopingiem zanieść Go do kolejnej rundy

Do góry
#701440 - 31/10/2006 00:58 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Stoin Offline
Profesor

Paradorn Srichaphan v Juan Ignacio Chela

Muszę przyznać że jestem zaskoczony osiągnięciami obu panów w grze na nawierzchni na której przyjdzie im walczyć jutro.
Chela w ciągu pięciu lat rozegrał aż 10 spotkań z czego osiem przegrał a dwie wygrał z takimi grajkami jak Tuksar i Volandri. Wygląda na to że Argentyńczykowi kompletnie nie leży ta nawierzchnia i w sumie dobrze, myślami jest już pewnie na wakacjach więc nie będzie stawiał dużego oporu Tajowi który ostatnio prezentuję się bardzo przyzwoicie.
Srichaphan ku mojemu zaskoczeniu ostatnimi laty też nie zaliczył wielu meczy na carpecie. Rok 2005 i 2004 to raptem 9 meczy !!! Na szczęście ma za sobą dobry sezon na tej nawierzchni bowiem w 2002 roku ograł miedzy innymi Roddicka Ljubicicia Henmana oraz Kuertena więc grać na carpecie potrafi i oby udowodnił to w jutrzejszym meczu.
Jeśli chodzi o formę obu panów to zdecydowanie lepiej prezentuję się ostatnio Taj:
Półfinał w Beijing gdzie pokonał Davydenke, półfinał w Bangkoku i zwycięstwo nad Henmanem który dobrze zaprezentował się w Madrycie, w kolejnych turniejach nie było już tak dobrze ale ostatni tydzień udowodnił że Paradorn potrafi chce i może wygrywać.Co ważniejsze w perspektywie jutrzejszego meczu, potrafił uporać się spokojnie właśnie z Chelą więc i tym razem nie powinno być kłopotu. Pod nieobecność Nadala oraz Federera z którym Taj stoczył zacięty trzysetowy pojedynek, otwiera się szansa dla takich zawodników właśnie jak Srichaphan na odniesienie jakiegos dobrego wyniku na koniec sezonu.
Nie da się ukryć że Chela który oprócz tego że nie jest zwolennikiem grania na tego typu nawierzchni, oraz fakt że nie jest obecnie w wysokiej formie stawia w roli faworyta Taja. Co więcej Argentyńczyk skazany na porażkę nie powinien napsuć krwi Tajowi i przy okazji Nam a znany z tego że potrafi przegrać wygrany mecz tak jak to mialo miejsce w meczu z Nalbandianem po meczu może spokojnie przygotowywac się do finalu pucharu Davisa gdzie na pewno kibice liczą na niego bardziej niż tu we Francji

Do góry
#701441 - 31/10/2006 07:33 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
nie faworyzowałbym bym dzisiaj Frytek, nie wiem jak z ich psychiką po dość frajersko przegranym meczu z Knowlesami. praktycznie mogli już w niedzielę bardzo zbliżyć się do mastersa a tak muszą liczyć na clementa i llodrę. poza tym erlichy już ich w tym roku pokonały a frytkom ciężko się gra z mocno serwującymi parami. ten mecz to typowy no bet. Polacy nie mają najlepszej psychiki i czując na sobie jarzmo awansu mogą dziś popłynąć..tak jak Polki z Kenijkami :>

Do góry
#701442 - 31/10/2006 08:27 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
mirekinter Offline
old hand

jestem na fali no to jedziemy dalej...

Berdych-Rohus 1 ......Czech wygrał tutaj rok temu więc miejsce to dla niego szczególne...Myśle ze rok ten nuie może zaliczyc do udanych więc może na koniec powlaczy..Belg warunków nie ma no ale walczyc potrafi jak mało kto...pomimo h2h 2-0 dla belga ja zagram dziś Czecha choć moze to być wyrównane meczyk..DO BOJU BERDYCH...

Safin-Soderling 1 .....Marat wczoraj zgniótł Mahuta w sposób niesamowity...w 1 secie bawił sie z ,, pedąłkiem" jak tylko chciał a w 2 widac było ze sobie chce troszke pograć bo gdyby nie to , to wynik 6-0 jka w pysk strzelił..Kieruje sie ponownie przekonaniem ze Safin wygra tego Mastersa jak to czynił już 3 - krotnie...Sezon miał słabiutki i mocno go zakonczy..zatem 1 i MARAT SAFIN

Ancic-Vliegen 1 wedlug mnie spora róznica klas...Mario po wygranej w Rsoji w formei ejst .. w jego wieku organizm szybko sie regenruje a Vliegen po meczarni z serrą nie powinnien nic zrobic Mario....ANCIC MARSZ

ps..Srichapana ..Hassa..odpuszczam bo czuje niespodzianki

Do góry
#701443 - 31/10/2006 09:01 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

T. Johansson vs V. Spadea @1.51

ToJo w gazie, po finale w St. Petersburgu teraz czas na Paryż. Dziś przeciwnikiem cyklopa będzie Spadea. Amerykanin do turnieju głównego dostał się przez kwalifikacje, jednak jego obecna forma nie wskazuje na to by mógł we Francji zagościć na dłużej. Od turnieju w San Jose Vince gra słabo. Tymczasem Szwed, gdy doszedł do siebie po kontuzji gra dobrze, pierwsze występy na carpecie i był finał. Według mnie będzie szybkie 2:0.

Do góry
#701444 - 31/10/2006 09:08 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Dziwię się naprawdę czemu buki tak faworyzują Rosjanina Dimitra Tursunova kursy w granicach 1.3-1.5 są zdecydowanie zaniżone.Tursunov nic ostatnio nie gra przegrywa szybko w 1 rundach,a Almagro coś na twardej nawierzchni pogrywa.Pokonał ostatnio bardzo dobrze serwującego ale już wiekowego Szweda Bjorkmana ale to o czymś świadczy.Almagro to jest walczak i na pewno się nie podda,a jeżeli Tursunovowi nie bęzie nic wychodziło zacznie walić po autach i w siatkę i tak oto mamy gotowy scenariusz zwycięstwa Hiszpana.Ja myślę,że w tym meczu można spokojnie grać na Almagro i ja na pewno to zrobię.

Tursunov-Almagro 2 @ 2.7

Edit , od Fro :

" Almagro was on court for over 3 hours during his first round battle with Bjorkman when he fired 14 aces and won 82% behind his first serve. He did however, make plenty of errors on both his forehand and backhand sides. The Spaniard also took an injury timeout for an Achilles problem at the end of the first set. "

Edited by Fro_Lech (31/10/2006 09:18)

Do góry
#701445 - 31/10/2006 09:15 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Erlich/Ram v Fyrstenberg/Matkowski

Coby nie pisać, nie układa się naszym tak jakby chcieli.
Aspelin/Perry wygrali turniej, a mieli nie wygrywać, nasi nie wygrali choć mogli. Lipa jakaś na kółkach
Jakiś spisek przeciwko naszym, żeby w Mastersach nie zagrali, no a jak spisek to i Żydzi, o ! Są, dwaj nawet
Sportowo nasi są po prostu słabsi, nad psychiką chyba też nie do końca panują.
Pozostaje wierzyć [tak, teraz tylko wiara została ], że Clement/Llodra nie odpuszczą i wygrają swoją grę.

Biorę Erlciha/Rama po 1,6 w B&W [kurs z wczoraj- tak grałem]

Do góry
#701446 - 31/10/2006 15:06 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
Obaj panowie ostatnio w bardzo dobrej formie, ale więcej plusów wydaje mi się być po stronie Safina. Obaj mieli ostatnio wpadki z Richardem Gasquetem, ale oprócz tego grali wyśmienicie. Na korzyść Safina przemawia napewno ogromne doświadczenie i to że lubi pogrywać sobie na powierzchni carpetowej, co więcej czuje się tutaj jak w domu i wygrywał juz tutaj trzy krotnie. Safin ostatnio podczas Kremlin cup na doszedl do finalu gdzie przegral w 3 setach z Davydenko, pokazał tam jednak naprawdę kawał dobrego tenisa. Potem Masters Series Madrid, gdzie bardzo pechowo i jak dla mnie trochę przez sędziow odpadł z Nalbandianem. Teraz dla niego praktycznie koniec sezonu i myślę że w jednym z swoich ulubionych turniejów da z siebie wszystko i dojdzie bardzo daleko. Typ warty zagrania za średnia stawkę.

Do góry
#701447 - 31/10/2006 15:07 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bolec Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/05/2006
Quote:

Obaj panowie ostatnio w bardzo dobrej formie, ale więcej plusów wydaje mi się być po stronie Safina. Obaj mieli ostatnio wpadki z Richardem Gasquetem, ale oprócz tego grali wyśmienicie. Na korzyść Safina przemawia napewno ogromne doświadczenie i to że lubi pogrywać sobie na powierzchni carpetowej, co więcej czuje się tutaj jak w domu i wygrywał juz tutaj trzy krotnie. Safin ostatnio podczas Kremlin cup na doszedl do finalu gdzie przegral w 3 setach z Davydenko, pokazał tam jednak naprawdę kawał dobrego tenisa. Potem Masters Series Madrid, gdzie bardzo pechowo i jak dla mnie trochę przez sędziow odpadł z Nalbandianem. Teraz dla niego praktycznie koniec sezonu i myślę że w jednym z swoich ulubionych turniejów da z siebie wszystko i dojdzie bardzo daleko. Typ warty zagrania za średnia stawkę.

SAFIN-soda

Do góry
#701448 - 31/10/2006 20:53 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
rapper20 Offline
addict

Meldunek: 12/04/2006
do adminow: panowie prosze o danie ostrzezenia lub zbanowanie uzytkownika bolca, podaje on moje typy nie podajac autora.

Stary moglbys podac przynajmniej kto to napisal, nie uwazac to za swoje!

Nie jest to juz pierwszy raz kiedy moje recenzje sa tutaj wklejane!

rapper mógłbyś na PW bardziej opisać ten przypadek? Kiedyś mieliśmy już podobny problem i wszystko załatwiliśmy łagodnie. Podaj mi źródło Twoich analiz. Żeby nie robić OT pisz na PW.

Edited by Schranzer (01/11/2006 00:17)

Do góry
#701449 - 31/10/2006 22:42 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Zgadzam sie z T3NnIs Chi3F który przedstawił już wiele przekonujacych argumentów dlaczego jutro Llodra przegra z Haasem. Choć nie jestem ekspertem od tenisa to dodam że francuz do tej pory na nawierzchniach typu "carpet" nie zachywał. Wygrana z Verdasco prawodopodobnie wyniknęła z problemów zdrowotnych rywala i teraz dopiero dla Llodra zaczną sie schody

W tym roku obaj panowie spotkali się już raz, w Niemczech na "hardzie" wygrał Haas 6-3,6-3. Llodra to obok Bracciali i Gabashvili obecnie najniżej notowany gracz w Paryżu i przychylam się do zdania przedmówcy że środę pożegna się z truniejem. TOMMY HAAS (1.50)

Po podobnym kursie powinien wygrac też J. Nieminen ale co do jego meczu z włoskim kwalifikantem Daniele Braccialim nie mam jeszcze zdania

Pozdrawiam
DJ

Do góry
#701450 - 31/10/2006 23:09 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Ja chyba nie bede nikogo kopiowal . Na jutro wiele ciekawych meczow - ja na razie wybralem dwa:

N. Djokovic (SRB) v P. H. Mathieu (FRA)

Djoko od dluzszego czasu prezentuje rowna, wysoka forme. Raczej nie schodzi ponizej pewnego poziomu choc porazka z Wawrinka niedawno jest troche niepokojaca ale Staszek to nie byle kto i potrafi zrobic babixa . Za Serbem udany sezon czego potwierdzeniem sa dwa wygrane turnieje w tym roku i jeden final. Ostatnie 10 meczow w jego wykonaniu to bilans 8-2 w ogole a i ostatnie 10 meczow na skarpecie skonczyl tym samym bilansem. Gra solidny tenis czego nie mozna w chwili obecnej powiedziec o Pawle Henryku Matole jak nazwal go niedawno w pewnym topicu tego dzialu inny uzytkownik . Od polowy roku /z przerwa na polfinal w Bukareszcie/ leja go prawie wszedzie. Francuz w tej chwili jest gorszy od Djoko w kazdym praktycznie elemencie tenisowego abecadla. P. H. M. ma na rozkladzie paru niezlych grajkow w karierze wlasnie na carpecie ale w tym roku na tej nawierzchni wygral az 1 raz z tuzem Seppim . Jedyne co przemawia za Francuzem to miejsce rozgrywania meczu i wlasne sciany.
Inny wynik niz zwyciestwo Djoko bedzie dla mnie sensacja.
H2H 1-0 gladko Djoko w tym roku na hardzie.

T. Berdych (CZE) v O. Rochus (BEL)

Berdyszek przyjechal bronic tytulu z zeszlego roku gdy bo pasjonujacym meczu pokonal w 5 setach Ljube. Jego pierwszy rywal nie jest dla niego latwym przeciwnikiem bowiem w bezposrednich pojedynkach przegrywa z nim 1-3. Oli to gracz niezwykle waleczny i pojedynek bedzie chyba zazarty jak wszystkie ich dotychczasowe mecze. Warto zauwazyc, ze Berdych w 3 ostatnich turniejach nie schodzil ponizej 1/4 finalu. W Paryzu gra drugi raz i jako, ze rok wczesniej wygral to legitymuje sie tu bilansem 6-0 . Oli w Paryzu slabiutko. Bilans 3-5 i porazki w pierwszych rundach w dwoch ostatnich latach a ogolnie na carpecie tez cienko. Mam wrazenie, ze Belg nie jest w najlepszej formie i nie rozumiem tez czemu mialy sluzyc jego wystepy w chellengerach po US Open. Co tu duzo mowic faworyt jest jeden - Berdych i choc Rochus na pewno nie sprzeda skory tak latwo jak dzis jego smieszny brat to niespodzianki nie bedzie.

Oprocz tej dwojki przychylam sie do gry na ToJo i Ryska ale jeszcze sie zastanawiam.

Pozdrawiam i powodzenia

Do góry
#701451 - 01/11/2006 00:07 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Dubel stawka 8/10:

T.Berdych v O.Rochus (1) 1.440 Pinnacle
+
T.Haas v M.Llodra (1) 1.510 Pinnacle

Dosłownie w kilku słowach o obu pojedynkach. Berdych broni tytułu, gra w porównaniu do Rochusa o niebo lepszy sezon a co za tym idzie tenis. Belg jest nierówny jak pole Giertycha, raz u siebie w Belgii z Tipsarem 2-6 0-6 póxniej męki z Seppim, nieważne.... Czech czuje tutaj wielką szanse i pieniądze, których sie uzbierało ponad 2 mln Euro, bedzie to dla niego dodatkowym bodźcem do walki, a Szanghaj to marzenie każdego tenisisty w zawodowym tenisie opróćz szlema

O meczu Haasa powiedziałem wszystko co można było, nawet taki expert od piłki kopanej jak Sosenka sie udzielił i słusznie. Niemiec pokonał juz Żabke 6-3 6-3 Llodra tak naprawde to taki jeżdziec bez głowy w zeszłym roku wogóle nie grał w singlu teraz cos tam pogrywa ale to raczej za mało na zmotywanego Haasa, który ponoc ma już plecak w połowie spakowany na Shanghaj

Do góry
#701452 - 01/11/2006 00:24 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

oczywiście wiem że Berdych nie ma szans na Szanghaj ale tak mi ładnie zdanie spasowało

Do góry
#701453 - 01/11/2006 01:38 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Quote:

Dubel stawka 8/10:

O meczu Haasa powiedziałem wszystko co można było, nawet taki expert od piłki kopanej jak Sosenka sie udzielił i słusznie. Niemiec pokonał juz Żabke 6-3 6-3 Llodra tak naprawde to taki jeżdziec bez głowy w zeszłym roku wogóle nie grał w singlu teraz cos tam pogrywa ale to raczej za mało na zmotywanego Haasa, który ponoc ma już plecak w połowie spakowany na Shanghaj

hehe no nie wiem jak Ty chcesz zagrac ten "dubel" w Pinnacle
A co do typu na Niemca to w ogole sie nie zgadzam , jutro jak bede mial troche czasu to napisze cos o tym meczu. Francuz niezle sie prezentuje osttanimi czasy:)Swietny potezny serwis i technika wolejowa oraz wlasna publiczosc to atuty ktore sprawiaja ze za zadne skarby nei zagral bym grubiej rozkapryszonego niemiaszka ktory jak cos pojdzie nie po jego mysli przestaje grac i oddaje mecze czego nie raz bylem swiadkiem Pisanie ze Llodra juz zrobil swoje wygrywajac z Hiszpanem i jedncozesnie zapewnil sobie miejsce w Australioan Open a teraz bedzie sie oszczedzal na debel to jakas paranoja.... pozostawie to bez komentarza. Haas pakuje plecak na Shanghaj ? moze jako rezerowy lub turysta
Pozdrawiam

Do góry
#701454 - 01/11/2006 09:48 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
T3NnIs Chi3F Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Dubel stawka 8/10:

hehe no nie wiem jak Ty chcesz zagrac ten "dubel" w Pinnacle
A co do typu na Niemca to w ogole sie nie zgadzam , jutro jak bede mial troche czasu to napisze cos o tym meczu. Francuz niezle sie prezentuje osttanimi czasy:)Swietny potezny serwis i technika wolejowa oraz wlasna publiczosc to atuty ktore sprawiaja ze za zadne skarby nei zagral bym grubiej rozkapryszonego niemiaszka ktory jak cos pojdzie nie po jego mysli przestaje grac i oddaje mecze czego nie raz bylem swiadkiem Pisanie ze Llodra juz zrobil swoje wygrywajac z Hiszpanem i jedncozesnie zapewnil sobie miejsce w Australioan Open a teraz bedzie sie oszczedzal na debel to jakas paranoja.... pozostawie to bez komentarza. Haas pakuje plecak na Shanghaj ? moze jako rezerowy lub turysta
Pozdrawiam

..Swietny potęzny serwis...no własnie siła to jedno celność serwisu to drugie oglądałem Llodre w meczu z Verdasco i musze Ciebie zaskoczyć, bo lepsza technikę to ma Anna Zarska wydaje mi sie. Na wymiany Llodra nie istnieje to raz, po drugie tu gra tyle Francuzów że publiczność to juz drugie tło. Tak jak napisałem te 2 mecze to bankiery dla mnie i kursik z tych 2 meczy niekoniecznie grany w Pinnaclu biore z pocałowaniem ręki

Do góry
#701455 - 01/11/2006 10:32 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
italodisco70 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 18/11/2004
Walka Haasa z Robredo o jak najwyzsze miejsce powoduje ze zagram lekko na Roibredo ,na ktorego kurs jest calkiem przyzwoity.Grosjean to cien zawodnika sprzed lat.Gra wprawdzie u siebie,ale wedlug mnie motywacja Hiszpana odegra priorytetowa role.Dodatkowo Djokovic ktory przezywa prawdziwa hosse tenisowa,ogrywa zawodnikow z pierwszej 50,a ponadto ma przed soba rywala ktory w tym roku gra grubo ponizej swoich mozliwosci-Mathieu.Kurs 1.4 dla mnie 9/10.Dodatkowo Blake,ktory po dwoch wygranyc h turniejach odpoczal sobie troche w zeszlym tygodniu i ogra troche juz rozkrecajacego sie clementa,ktory wedlug mnie wieksza wage przyklada juz do gry deblowej,a wiec Blake+Djokovic 7/10 i Robredo 2/10

Do góry
#701456 - 01/11/2006 11:47 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Ancic M. v Vliegen K. [Games HC] 0:3.5 1 1.85 GB

Ancic ma jeszcze szanse na udzial w Mastersie. Musi daleko zajsc. Jest w dobrej formie. Vliegen meczyl sie juz w pierwszej rundzie. Ancic bedzie chcial szybko skonczyc ten mecz, bowiem w nastepnej rundzei spotka sie najprawdopodobmiej z Gonzalezem i ten mecz zadecyduje o mastersie.

Gasquet R. v Wawrinka S. [Games HC] 0:3.5 1 1.85 GB

Grali niedawno ze soba i pewnie wygral Francuz. Dzis tak tez bedzie. Wawrinka w 1 rundzie mial spore problemy. Francuz na fali. Gra u siebie. Spokojnie wygra.

Benneteau J. v Gonzalez F. [Games HC] 3.5:0 2 1.80 GB

Te same argumenty co Ancic.

Do góry
#701457 - 02/11/2006 08:28 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
mirekinter Offline
old hand

hmmmmm po ostatnich samych sukcesach czyli wygranych Berdycha..Safina i Ancica pora na kolejny dzięn wrażen...

Safin-Gasquet heh mieszanka wybuchowa ..bo francuz bedzie zapewne szalał a Marat spokojnie tylko od czasu do czasu jakaś rakieta pójdzie...Marat troszke wbrew temu co myślalem meczył sie sporo z Soderlingiem a Rysiek gładko z Wawrniką..Ale Safin to nie Wawrinka i mysle ze dzis wygra z Gasquetem no bo tak jak juz pisałem jest to mój fawort do wygrania w Paryżu..h2h 3-1 dla Ruska 2 pojedynki wygrane na Carpecie ....troszke sie obawiam ale gram MARAT JAZDA

Berdych-Gienpri gdyby nie ost wystepy Robba dlugo bym sie nie namyslał ale Ginepri w ost turnieju i tutaj prezentuje dobrą forme i może powalczyc z Czechem ...

Ancic - Bennetau 1 Mario robi to musi aby grac w szangahju...punkty zbiera ..gozno odpadł a Robredo sie meczy z Grosjean ...Chorwat widzi szanse i Jej nie zmarnuje zatem z Frnacuzme wygra h2h 1-0 dla Mario

Do góry
#701458 - 02/11/2006 09:35 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
chłopy jak widzicie davydenko teraz?ja jestm gren w tenisie więc chcialbym siep oradzic,bo znowu chce cos zagrac rozrywkowob bardziej o poranku H2H na korzyść ruska

Do góry
#701459 - 02/11/2006 09:37 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
FSevEn Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2003
Quote:

chłopy jak widzicie davydenko teraz?ja jestm gren w tenisie więc chcialbym siep oradzic,bo znowu chce cos zagrac rozrywkowob bardziej o poranku H2H na korzyść ruska

ktorego ruska

Do góry
#701460 - 02/11/2006 09:39 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Kacpro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2005
davydenko ;P nie chwytajcie mnie za jezyk bo nie znam sie na tym sporcie dobrze <zawstydzony>

Do góry
#701461 - 02/11/2006 09:42 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Scobas Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/12/2003
Quote:

ktorego ruska

Przeciez jeden rusek tu gra, Tursunov to juz belg wedlug tego OP :]

http://www.fft.fr/bnpparibasmasters/default_en.asp?id=958

Do góry
#701462 - 02/11/2006 10:20 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bogdan Offline
journeyman

Witam

Zapowiada się ciekawy dzień w tenisie.

Ancic-Benneteau
Odpuszczę sobie ten mecz.Logika wskazuje aby na zwycięzcę typować tu Ancica.Obawiam się jednak tego meczu.Dlaczego?Pewnie nie tylko mnie zaskoczyła wczoraj porażka F.Gonzaleza z Benneteau.A przecież Gonzo miał o co walczyć i przez kilka ostatnich turnieji robił to wyśmienicie.Nie widziałem tego spotkania,więc trudno mi napisać co się stało.Gonzo był zmęczony,czy też trafił na świetnie dysponowanego przeciwnika?Bo motywacji mu raczej nie zabrakło.Mam tu zbyt wiele niewiadomych i przy kursie na Ancica na poziomie 1,3 myślę,że nie warto ryzykować.

Robredo-P.Mathieu 1
W wypadku zwycięstwa Ancica,Tomiemu nie pozostanie nic innego jak walczyć o zwycięstwo i bronić swojej ósmej pozycji w ATP.Robredo od US Open gra mało,a wyniki są słabe.H2H Robredo-Mathieu 3-3,z tym jednak,że ostatnio dwa razy lepszy był Robredo.Francuz na swoim terenie na pewno będzie groźny.Wierzę jednak w potęgę motywacji.Tomy na pewno nie przejdzie obok tego pojedynku.Spotkanie Ancica jest zapowiadane przed tym meczem,a jego rozstrzygnięcie bardzo ważne.Wygrana Ancica na pewno bardzo zmobilizuje Tomiego.Będę czekał na dobry wynik Ancica i to spotkanie obstawię w ostatniej chwili , widząc (oby)zwycięstwo Ancica.

Santoro/Zimonjic - Fyrst./Matk. 1
To,co nasi zrobili w ostatnim czasie,to prawie mistrzostwo świata!Ósme miejsce praktycznie obronione.Jedynie para
Dlouhy/Vizner może im je jeszcze odebrać.Ostatni mecz wygrali(co udało mi się przewidzieć)Myślę,że na tym poprzestaną.Wynik ich meczy(Bjorkm./Mirnyi - Dlouhy/Vizner)będzie już znany przed tym pojedynkiem.Zakładając wygraną B/M sądzę że nasi przegrają.Po serii wielu turnieji,cięzkich meczy i zwycięstw pora na odpoczynek.Trzeba odpocząć i uspokoić nerwy.A brak adrenaliny i motywacji w konfrontacji z S/Z może się tylko skończyć ich porażką.

Do góry
#701463 - 02/11/2006 10:49 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bogdan Offline
journeyman

Knowles/Nestor - Clement/Llodra 2
A tu bym postawił na parę gospodarzy."Knowlesi-fraglesi"mnie ostatnio zadziwiają.Dobry turniej w Madrycie i wygrany turniej w Basel.To chyba wystarczy.Pora odpocząć.Tym bardziej że zmierzą się z silną parą francuską.A jak Francuzi walczą u siebie-każdy chyba widzi.

Do góry
#701464 - 02/11/2006 13:19 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
szymon1989 Offline
veteran

Meldunek: 14/10/2006
A ja widizałem mecz Benneteau i to nie Gozno grał słabo tylko Francuz grał jak natchniony. Bronił niemożliwe piłki i wyprawadzał konry. Znakomicie mijał Gonza gdy ten szedł do siatki.
Co to Mathieu to wczoraj zagrał bardzo dobry mecz z Djokovicem i myślę, że on może tutaj pokrzyżować szyki faworytowi, który wygrał dzięki Grosjeanowi, który przegrał na własne życzenie.

Do góry
#701465 - 02/11/2006 13:24 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Quote:

Ale Safin to nie Wawrinka i mysle ze dzis wygra z Gasquetem no bo tak jak juz pisałem jest to mój fawort do wygrania w Paryżu

A Gasquet to nie Soderling. Dla mnie to taki mały finał tego turnieju, który może być topowyim widowiskiem, chyba, że Marat trafi 'swój' dzień, to wtedy gładko dla Gasqueta.

Do góry
#701466 - 02/11/2006 14:47 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
host Offline
Carpal Tunnel

Quote:

To,co nasi zrobili w ostatnim czasie,to prawie mistrzostwo świata!Ósme miejsce praktycznie obronione.Jedynie para
Dlouhy/Vizner może im je jeszcze odebrać
.Ostatni mecz wygrali(co udało mi się przewidzieć)Myślę,że na tym poprzestaną.Wynik ich meczy(Bjorkm./Mirnyi - Dlouhy/Vizner)będzie już znany przed tym pojedynkiem.Zakładając wygraną B/M sądzę że nasi przegrają.Po serii wielu turnieji,cięzkich meczy i zwycięstw pora na odpoczynek.Trzeba odpocząć i uspokoić nerwy.A brak adrenaliny i motywacji w konfrontacji z S/Z może się tylko skończyć ich porażką.

Jak to odebrać? Frytki już mają zapewnione miejsce w Szanghaju

Do góry
#701467 - 02/11/2006 15:05 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Roba[L] Offline
journeyman

Quote:

Quote:

Dlouhy/Vizner może im je jeszcze odebrać
.Ostatni mecz wygrali(co udało mi się przewidzieć)Myślę,że na tym poprzestaną.Wynik ich meczy(Bjorkm./Mirnyi - Dlouhy/Vizner)będzie już znany przed tym pojedynkiem.Zakładając wygraną B/M sądzę że nasi przegrają.Po serii wielu turnieji,cięzkich meczy i zwycięstw pora na odpoczynek.Trzeba odpocząć i uspokoić nerwy.A brak adrenaliny i motywacji w konfrontacji z S/Z może się tylko skończyć ich porażką.

Jak to odebrać? Frytki już mają zapewnione miejsce w Szanghaju

Dlouhy/Vizner przed meczem z Bjork/Mirnyi (a post ten był pisany przed tym meczem) mieli jeszcze teoretyczne szanse, żeby przeskoczyć Frytki w rankingu. Po ich porażce Fryty awans mają już zapewniony.

Do góry
#701468 - 02/11/2006 15:19 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Santoro/Zimonjic v Fyrstenberg/Matkowski

W zasadzie wszytsko już jasne i wiadome. Mamy Mastersy ...
Cel osiągnięty, nie ma już "nerwa".
Została gra o kasę w turnieju i prestiż, także o prztarcie się przed finałami.
Ostatnio pojedynki z deblami z 8 - Damm/Paes wygrana, Bjorkman/Mirnyj przegrana, Knowles/Nestor przegrana, Erlich/Ram wygrana - bilans 2-2
Santoro/Zimonjic wygrali w zasadzie przegrany mecz z Hanley/Ullyetem, w drugim secie wybronili dwa razy się ze stanu 0-40, mało brakło do skończenia meczu przez przeciwników.
Zwycięzca tegoż pojedynku spotka się prawdopodobnie w półfinale z Bryanami. Liczę po cichu na to, że po trzysetowym meczu będą to nasi

Santoro/Zimonjic v Fyrstenberg/Matkowski
3 sety
Kurs: 2,00
Buk: B&W
Stawka 3/10

Do góry
#701469 - 02/11/2006 15:46 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
host Offline
Carpal Tunnel

Roba[L] dzięki za skorygowanie co do meczu fryt, to jestem z Polakami. Po wczorajszym zwycięstwie na pewno nie będą chcieli spocząć na laurach, tylko dalej wygrywać i pokazywać, żę potrafią Co do Santoro/Zimonjic na pewno potrafią grać, ale moim zdaniem są już jedną nogą w Szanghajuuuuu

Do góry
#701470 - 02/11/2006 16:54 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Gasquet withdraws from Paris więc tego meczu już nie ma sensu obstawiać
Murray i Hrbaty zagrają na centralnym.

Do góry
#701471 - 02/11/2006 17:27 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
potwierdzam...kontuzja uda Rycha..szkoda

Do góry
#701472 - 03/11/2006 07:44 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Rivaldinho Offline
+

Meldunek: 29/04/2004
atptour.com

Dziś najważniejszy mecz w tym sezonie dla Mario Ancicia.. Zwycięstwo daje mu udział w Shanghaju. Gramy

Davydenko Nikolay - Ancic Mario @ Mario @ 2.60 - Expekt

Do góry
#701473 - 03/11/2006 09:34 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
marek86 Offline
old hand

Meldunek: 27/01/2005
Po wczorajszym meczu Davydenka z Tursunovem myślę że Ancic będzie miał ciężką przeprawę z Davydenko ale kursy na Mario zachęcające

Do góry
#701474 - 03/11/2006 09:40 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
shadovar Offline
addict

Meldunek: 16/10/2006
Ja myśle ze Davidenko go pogonie jest on lepszym graczem forma też swietna, turniej rozpoczął po mistrzowsku i myśle że Ancićnie da mu rady, męczy się ze średniakami od samego początku to czemu ma wygrać z davidenką. Blake też walczył o masters i odpadł, Gonzo to samo w pierwszej rundzie dał ciała. Jak dla mnie kurs 1,6 na Denko to promocja

Do góry
#701475 - 03/11/2006 10:46 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Dalrid Offline
addict

Meldunek: 06/12/2002
no nie wiem nie wiem, Davidenko lubi czasami odkręcic kota ogonem i przegrać stosunkowo łatwe spotkanie, ale chyba nie dziś za dobrze mu idzie.

Do góry
#701476 - 03/11/2006 11:06 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
who let the dogs out?? Offline
a.k.a. "sebolo no name"

Meldunek: 07/06/2005
ciekawe jest to ze ancic jednak nie lezy nikolajowi, te wazniejsze z punktu widzenia dzisiejszego spotkania mecze wygral jednak mario... zapowiada sie strasznie ciekawy mecz i przy zacietosci chorwata wszystko jest mozliwe, a kursy rzedu 2,4 na pewno warte zagrania...

Do góry
#701477 - 03/11/2006 19:12 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Nikolay Davydenko - Tommy Roredo 1

Denko to fajny gracz. Lubie go zwlaszcza za kontrolowane krecze czytaj walki . Gra albo jak z nut /w Paryzu jak na razie przejechal sie po rywalach min. miadzac doszczetnie Krzysia Rochusa 6-0, 6-0 czy dzis gdy wybil z glowy Mastersa Ancicowi/ albo przegrywa w pierwszych rundach zarabiajac poza kortem . Jego bilans na carpecie w ostatnich 10 meczach jest doprawdy imponujacy. 9-1 gdzie jedyna porazka nastapila przy prowadzeniu w meczu z Moodiem ale nastapil krecz. Widac, ze naprawde jest w gazie i tylko od jego checi zalezy czy wygra czy nie.
Na przeciwko niego stanie jutro Tommy Robredo. Ogladalem dzisiaj jego mecz i momentami wylaczalem Tv aby sie nie denerwowac bo gralem go. Zarowno pierwszy serwis jak i forhand Robredo dlugimi fragmentami nie funkcjonowaly jak trzeba. Pierwszy seta oddal na wlasne zyczenie dajac sie przelamac przy 5*-4 a potem prowadzac 3-1 i 4-3 w TB. Momentami mialem wrazenie, ze gral tenisowe alibi a jego psychika pozostawia wiele do zyczenia. Zupelnie mnie nie przekonal dzisiejszym meczem i mimo, ze wygral to Denko bedzie jutro faworytem. Nalezy jeszcze zwrocic uwage na tegoroczne "popisy" Hiszpana na carpecie. Porazki z Arthursem czy Voltchkovem na pewno chluby mu nie przynosza.
H2h 2-1 dla Robredo ale bilans obu panow na carpecie zdecydowanie na korzysc Rosjanina 41-28 do 17-19.
Reasumujac - gram jutro Nikolaya i mam nadzieje, ze kurs bedzie min. 1.5

Do góry
#701478 - 04/11/2006 07:36 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
bikert Offline
newbie

Meldunek: 05/10/2006
mysle ze warto grac na Hasa jesli wygra ten turniej to ma szanse znalesc sie w 8 ja dzisiaj go gram

Do góry
#701479 - 04/11/2006 10:04 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
mikey2spikey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/05/2005
Quote:

mysle ze warto grac na Hasa jesli wygra ten turniej to ma szanse znalesc sie w 8

czyżbym o czymś nie wiedział ????

Do góry
#701480 - 04/11/2006 10:10 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Haas jesli wygra w Paryzu zdobedzie 100 ptk i z dorobkiem 433 ptk przesunie sie na 8 miesjce w rankingu

Do góry
#701481 - 04/11/2006 11:40 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
Figaro999 Offline
member

Meldunek: 18/10/2006
Teraz mamy bardzo ciekawą sytuację...Ancic, który miał zostać pogromcą Davydenki i przesunąć się na 8 miejsce Blake dość gładko przegrał. W tym momencie niespodziewanie zaistniała ogromna szansa dla Haasa, który jeżeli wygra w Paryżu o 7 punktów wyprzedzi Jamesa i znajdzie się w gronie 8 najlepszych.

Reasumując warto zagrać dzisiaj na zmotywowanego Niemca, który wczoraj odprawił mojego ulubionego gracza Safina.
Jego dzisiejszym przeciwnikiem będzie Hrbaty, który to przez wczorajszą głupotę Czecha wywalił go z turnieju. Pozatym jego 40 % serwis nie starczy na Haasa. Jak dla mnie bardzo dobry typ na dzisiaj...wygrał z Safinem, zapewne nie potknie się na Garbatym i wszystko będzie zależało od finału.

W drugim dzisiejszym spotkaniu typuję łatwe zwycięstwo Rosjanina, który w ostatnich 3 pojedynkach potwierdził bardzo wysoką formę i wspaniałe przygotowanie. Natomiast jego przeciwnik Robredo powinien się cieszyć, że wczoraj grał z Nieminienem, bo zapewne z każdym lepszym tenisistą zakończyłby mecz 2 w setach. + do tego dochodzi bardzo kiepska forma Hiszpana, która moim zdaniem w żadnym wypadku nie starczy na Nikolaya.

Decyzja zależy od Was...jak dla mnie oba typy 8/10

Do góry
#701482 - 05/11/2006 09:09 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
jamal_b Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/07/2003
Davydenko, Nikolay - Hrbaty, Dominik 1 1.22 /betway/

Ten typ chyba nikogo nie zdziwi. Co Hrbaty robi w finale tego turnieju to nie wiem. Do nastepnych rund przechodzil nie tyle dzieki szczesciu co niezdarnosci i braku profesjonalizmu ze strony swoich przeciwnikow. Nikolay gra jak z nut, serwis, szybkosc i precyzja. Dopiero wczoraj odezwalo sie w nim 'czlowieczenstwo' i przegral w koncu swojego pierwszego seta w tym turnieju. Szkoda tylko, ze final rozgrywany jest do 3 wygranych setow. W przeciwnym razie gralbym smialo na dokladny wynik 2-0. Nie mniej jednak bardzo interesujacym rozwiazaniem wydaje sie byc dobranie odpowiednich stawek do zakladow na 3-0 i 3-1 (chociaz ten pierwszy wynik wydaje mi sie bardziej prawdopodobny). Kursy odpowiednio @2.2 i @3.0.

Do góry
#701483 - 05/11/2006 17:41 Re: BNP Paribas Masters 30.10 - 5.11
shadovar Offline
addict

Meldunek: 16/10/2006
Przychodze do domu i co? W pierwszej kolejności sprawdzam wyniki finału atp paris. Wynik o dziwo mnie nie dziwi bo w końcu odpadła ta menda Hrbaty ciota przeciwko któremu konsekwentnie stawiałem i na którym się ostro przejechałem no bo ok: Murray sobie nie poradził - wypadek przy pracy, Berdych jeszcze ok, tez w I rundzie się meczył ale potem jakby rozwiijł skrzydła by wtopić z Hrbatym w perfidnym stylu. Tommy Haas to już totalne nieporozumienie jak mógł przegrać z takim lamusem? Na szczęście Davidenko nigdy mnie nie zawiódł ale dziś nie obstawiałem tenisa. i chyba długo jeszcze nie bedę stawiał ale szacunek dla Davidenko widać że jeszcze odrobina sprawiedliwości na tym swiecie jest.

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08