#723471 - 14/11/2006 19:00
Re: Kategorie zdrowia (wojsko)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/05/2005
|
Robią Ci badania, mierzą, ważą, sprawdzają wzrok. Potem idziesz za parawanik, ściągasz majtki glowa w bok, kaszlnij. Potem idziesz do stołu i pytają Cię czy masz jakies przeciwskazania, jakies urazy itp. Opowiadasz im jeśli Ci coś było, a jesli nie, to jestes wolny. Ja miałem poważnie połamane 2 nogi, wiec skierowali mnie do lekarza, aby przeprowadzil badania i wydał opinie. Potem trzeba zanieśc papier do komisji i po paru godzinach idziesz po kategorie i ksiażeczke wojskową. To wszystko. Mozna dostać z paragrafem, jeśli masz jakiś drobny uraz, który nie przeszkadza w służbie wojskowej. Wtedy A z paragrafem. Kazdy paragraf to jakiś uraz itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#723472 - 14/11/2006 19:01
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Quote:
Potem idziesz za parawanik, ściągasz majtki glowa w bok, kaszlnij.
Co to za brednie, u mnie nie sprawdzali ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#723476 - 14/11/2006 19:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/04/2003
|
Quote:
Widocznie trafiliscie na jakas faje w komisji

u mnie też nie sprawdzali (to było ładnych kilka lat temu) facet poprostu pytał czy wszystko ok i wierzył na słowo,choć zawsze można trafić na jakiegoś dewianta,wtedy tylko współczuje,jak założy rękawiczke to lepiej uciekaj 
|
Do góry
|
|
|
|
#723480 - 15/11/2006 00:07
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Może troche z innej beczki, ale też temat "wojskowy", nie wiecie do kiedy jest ostateczny termin składania odroczenia w WKU, bo nie dostałem jeszcze zaświadczenia z uczelnie, że jestem studentem i boję się, że nazajutrz dostane bilecik  a może żadnego zaświadczenia nie trzeba... może wystarczy sama legitymacja studencka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#723481 - 15/11/2006 00:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Quote:
Może troche z innej beczki, ale też temat "wojskowy", nie wiecie do kiedy jest ostateczny termin składania odroczenia w WKU, bo nie dostałem jeszcze zaświadczenia z uczelnie, że jestem studentem i boję się, że nazajutrz dostane bilecik a może żadnego zaświadczenia nie trzeba... może wystarczy sama legitymacja studencka ?
Spoko nie masz co się martwić. Czas masz do 15 października 2006 roku 
Musisz donieść do WKU zaświadczenie o studiowaniu. Ale wezwania tak szybko nie dostaniesz. Moim zdaniem najwcześniej na początku stycznia.
Pozdro i zanieś im to zaświadczenie jak nie chcesz zjebki dostać później 
|
Do góry
|
|
|
|
#723482 - 15/11/2006 00:22
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Z tym 15 październikiem 2006 to rozumiem taka ironia ?  Czyli termin mi już minął... ale jak mówisz, że nie mam się co bać, to luz, w tym tygodniu dostarcze im to co trzeba.
|
Do góry
|
|
|
|
#723485 - 15/11/2006 07:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Quote:
Niczym się nie przejmuj. Kumpel był w WKU tylko za pierwszym razem. Od pierwszego roku studiów nie był z żadnym zaświadczeniem. Na razie tylko raz (czwarty rok studiuje) przysłali mu wezwanie. pojechał z indeksem i zostawili go w spokoju. A co do zaświadczenia, to nei musisz mieć. Wystarczy indeks.
nom nie wiem czy indeks wystarczy na 90% jestem pewien ze nie starczy. Musisz miec papier ze szkoly ze uczysz sie od XXXXX do XXXX na takim i takim kierunku/wydziale itp itd podpisany przez dyrektora i pieczatka szkoly.Tak jest u mnie indeksow nie uznaja bo mozna je kupic na rynku za 40zl 
Sprawa dostarczenia to chyba 30 dni od rozpczecia roku szkolnego/studenckiego.Ja mialem tylko 20 dni tak mi napisali w wezwaniu na WKU.Ale to bylo 4 latatemu . Ktos pisale ze jakis gosc byl na wku z indeksem pokazal i dali mu spokoj.....moj znajomy skonczyl studia 5 dni po tym wezwanie do armmi dostal 
Nie ma co sie chowac ,uciekac i kombinowac przed wojskiem,jak sie faktycznie uczysz to zawiez papier ze szkoly mozesz tez miec indeks najelpeij to i to zawiez do WKu i dostaniesz odroczenie naczas nauki.A jak krecisz i armia to zwacha to ci nie popuszcza i tyle. Na pwno nie jesz do wku z samym indeksem bo wrocisz z indeksem i biletem 10dniowym (dziki pobor) do jednostki:) mialem u siebie takich kolesi ze 20 lub lepiej wychodzili ze lzami w oczach.Jak potrzebuja w woim okregu ludzi do wojska to sie szczypac nie beda .
|
Do góry
|
|
|
|
#723489 - 15/11/2006 15:50
|
addict
Meldunek: 20/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#723490 - 15/11/2006 16:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Apropo kategori i zdorwia  kategoria A bez paragrafow czyli koles powinnien byc zupelnie zdrowy jak lza  w zeczywistosci pod kategorie a podchodza Okularnicy (z mniejszym lub wiekszym uszkodzeniem wzroku)mialem na szkolce kolesia co mial okolary jak denka od sloikow litrowych).Ludzie z nerwica (z napadami dreszczy) jeden koles umnie na jednosce tak sie szybko stresowal ze normalnie go paralizowalo i dostawal skurczy miesni)-ale kat.A Ludzie z wada postawy  ,alergicy (jeden koles mial uczulenie na trawy  ,w lipcu na poligonie nasz preczolgali przez 20h to koles spuch jak balon i caly fioletowy) Tak ze ta kat.A to taka sciema jak potrzebny zolnies to na sztuke wezma wszystki Psycho testy robisz tylko jak idziesz na kierowce samochodow,czolgiste itp.No i chyba ze czeka cie jakas jednosta specjalna D:D LUBLINIEC albo cos w tym stylu
|
Do góry
|
|
|
|
|
|