#739582 - 21/11/2006 22:44
Re: Gdzie OC bez zwyżek za dzwon dla współwłaściciela?
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#739584 - 22/11/2006 08:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Quote:
I teraz słyszałem, że niektóe firmy mają tak, że jak zrobie dzwona to bratu nie pojadą po zniżkach. Które?
I gdzie byście mi polecili ubezpieczyć?
dlaczego zakładasz odrazu , że ulegniesz wypadkowi ?
Kiedy ostatnio byłem z ojcem ubezpieczyc auto Pani z PZU polecała Warte dziwna sprawa ale tak było , wiec może sprawdz tam.
Jeśli auto sprowadziłeś masz w PZU - 20% 
|
Do góry
|
|
|
|
#739586 - 22/11/2006 10:15
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
kurna sami kombinatorzy w tym kraju...
Masz jakiś problem?
|
Do góry
|
|
|
|
#739587 - 22/11/2006 10:17
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
wszedzie razej zabieraja czesc znizek za stluczke z twojej winy, ale przeciez nie wszystkie, z tego co sie orientuje to jesli twoj brat ma teraz 60% a ty zrobilbys stluczke to w nastepnym roku mialby 40% znizek a po nastepnych 2 latach znowu 60%
No właśnie z tego co słyszałem to nie wszędzie - podobno Allianz nie zabiera, ale nie wiem co jeszcze.
Poza tym skoro korzystam już z uprzejmości brata to jeśli istnieje taka możliwość, nie chciałbym go narażać na utratę korzyści z mojej winy. Niech cierpię ja, nie on.
I nie zakładam od razu, że będę miał dzwona. Ubezpieczając dom od kradzieży zakładasz od razu, że ktoś go okradnie?
|
Do góry
|
|
|
|
#739589 - 22/11/2006 15:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Quote:
O co Ci chodzi?
Nire potrafisz myslec wiec nie wiesz co jest grane. Jak tez planuje dopisac sie do auta ojca bo ten okres pozwoli mi na zmniejszenie moich przyszlych skladek. Bo jak wiadomo OC w Warszawie bez zadnych znizek jest olbrzymie..... I to nie jest zadne kombinatorstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#739590 - 22/11/2006 16:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Quote:
Quote:
O co Ci chodzi?
Nire potrafisz myslec wiec nie wiesz co jest grane. Jak tez planuje dopisac sie do auta ojca bo ten okres pozwoli mi na zmniejszenie moich przyszlych skladek. Bo jak wiadomo OC w Warszawie bez zadnych znizek jest olbrzymie..... I to nie jest zadne kombinatorstwo.
To jest kombinatorstwo, znizki sa za Twoja bezszkodowa jazde a nie Twojego brata, ojca wujka czy jeszcze kogos innego.
|
Do góry
|
|
|
|
#739591 - 22/11/2006 16:35
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
To jest kombinatorstwo, znizki sa za Twoja bezszkodowa jazde a nie Twojego brata, ojca wujka czy jeszcze kogos innego.
Tak, to czemu jest dozwolone, zgodne z prawem i powszechnie praktykowane?
Zresztą nazywaj to jak chcesz. Jak Coca Cola jest gratis w promocji przy zakupie proszku do prania to tych co z promocji skorzystaja tez nazwiesz kombinatorami? Bo Cola to Cola a proszek to proszek?
Doprawdy dziwny jest ten kraj. Zwłaszcza ludzie z tą mentalnością "Panie Boże nie mam jednego oka, wieć jakbyś mógł to wyłup sąsiadowi też jedno oko, to będziemy mieć po równo".
|
Do góry
|
|
|
|
#739594 - 22/11/2006 17:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Quote:
Quote:
Quote:
O co Ci chodzi?
No to co powiesz na to: ja tym samochodem jezdze dosyc czesto. Wiadomo, ze trzeba jakos cos wymyslic by bylo taniej. Bo takie panstwo gdzie kazdy grosz by z ciebie wydusili. Szczegolnie z kierowcow. Jak cos jest np. dosyc tanie i to kupuja to od razu podatki w gore - np. gaz do samochodu. I dlatego nie zamierzam jeszcze placic stawek OC, ktore w tym przypadku byly bardzo wysokie. Mam mozliwosc miec taniej to tak robie ... A z tymi znizkami to juz dawno powinni zrobic tak, ze ilosc punktow karnych tez wplywa na wysokosc skladki.
|
Do góry
|
|
|
|
#739596 - 22/11/2006 18:45
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
aa i jeszcze jedno: alianz leci w huja czasem.. no ale to chyba jak kazda firma od OC hehe
Hmm, mozesz rozwinac ? 
Ja generalnie jesli w ogole ta transakcja teraz wyjdzie, to juz umowe kupna/sprzedazy bede mial na 2 wlascicieli.
|
Do góry
|
|
|
|
#739597 - 22/11/2006 23:03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Quote:
Quote:
Tak, to czemu jest dozwolone, zgodne z prawem i powszechnie praktykowane?
Zresztą nazywaj to jak chcesz. Jak Coca Cola jest gratis w promocji przy zakupie proszku do prania to tych co z promocji skorzystaja tez nazwiesz kombinatorami? Bo Cola to Cola a proszek to proszek?
Doprawdy dziwny jest ten kraj. Zwłaszcza ludzie z tą mentalnością "Panie Boże nie mam jednego oka, wieć jakbyś mógł to wyłup sąsiadowi też jedno oko, to będziemy mieć po równo".
wlasnie tak!. Otoz ja od 2 lat juz place normalnie OC + jeszcze zwyzki za wiek (sporo tego wychodzi) mimo ze moglem wziac za wspolwlasciciela kogos ze znizkami. Ale ze wzgledu na eewntualne straty tej osoby w wyniku mojego dzwona zrezygnowalem z tego. I przypominam jeszcze ze nic w przyrodzie nie ginie i taka ubezpieczalnia ktora pozwala na takie cos musi sobie na czyms to strate odrobic: np. duzo wyzsze bazowe stawki skladek albo poprostu niewyplacanie naleznych odszkodowan
Tak wiec zycze powodzenia przy korzystaniu z uslug takiej firmy
|
Do góry
|
|
|
|
#739600 - 23/11/2006 15:28
|
Meldunek: 30/01/2001
|
DZWON 
|
Do góry
|
|
|
|
#739601 - 23/11/2006 16:39
|
La Furia Roja
Meldunek: 14/03/2004
|
Quote:
Quote:
aa i jeszcze jedno: alianz leci w huja czasem.. no ale to chyba jak kazda firma od OC hehe
Hmm, mozesz rozwinac ? 
Ja generalnie jesli w ogole ta transakcja teraz wyjdzie, to juz umowe kupna/sprzedazy bede mial na 2 wlascicieli.
moj kumpel kupił auto, jezdził wg prawa 30 dni na OC od starego wlasciciela, kiedy poszedl wypowiedziec OC powiedzieli mu ze trzeba bylo przyjsc od razu po kupnie- hhaaha ale tak naprawde niewiem jak on to łyknał. po jakims czasie przyszedł druczek do zapłaty a tam ponad 1500zł ZA NIECAŁE PÓŁ ROKU, no i okazało sie potem ze to bylo rzekome naliczenie strefy Polski (kupił auto od kolesia z Ponania no a mieszka w Katowicach) ja tez mam niemiłe doswiadczenia chociaz juz nie tak kosztowne, opoznione listy z druczkami do zapłaty kolejnej raty ubezpieczenia no i co za tym idzie zafundowane przez Alianz bieganie po urzedach pocztowych i zalatwianie niby tak prostej sprawy. wlasnie dzisiaj bylem w alianzie no i zdziwilem sie bo pan zalatwil cala sprawe wypadku w niecałe 10 minut

pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|