#772781 - 06/12/2006 23:57
Ignorowanie Kuszczaka
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
ostatecznie zdecydowalem sie zalozyc ten temat, czy tylko ja to zauwazylem ? czy kuszczak nie jest kompletnie ignorowany przez "naszych fachowcow" z telewizji publicznej? chodzi mi tu o studia ligi mistrzow.
podczas spotkan LM oraz skrotow gdy tylko na boisku jest jakas druzyna w ktorej gra(niekoniecznie w danym meczu) polak, od razu jest wspomniany,ogolnie zaraz rozmowa co i jak, itd. nawet jesli go nie ma na lawce rezerwowych, zawsze mowia-polski zespol, druzyna z polakiem itd.Analizy no wszystko poprostu.
ale jeszcze ani razu ni eslyszalem zeby wogole ktos wspomnial, napomknal jedno slowo o kuszczaku, a przeciez jest on rowniez w LM(chociaz na lawce, ale przy innych zawodnikach nie ma to znaczenia).
nawet 2 tygodnie temu, gdy bylo wiadomo o tym iz o awwansie jednej z druzyn zdecyduje mecz manchester-benfica, ozimek zapytany ktora druzyne wolal by widziec dalej powiedzial: -manchester , no bo to jednak wiecej gwiazd (w przyblizeniu).
ale nawet slowem ani on ani nikt inny nie napomknal ze moze lepiej dlatego ze bedziemy mieli Polaka w kolejnej rundzie, chociaz na lawce, ale przeciez w wielkim klubie.
gdybym sluchal tylko TVP to nawet bym nie wiedzial ze taki pilkarz jak Kuszczak wogole istnieje.
co o tym myslicie?
|
Do góry
|
|
|
|
#772787 - 07/12/2006 18:08
Re: Ignorowanie Kuszczaka
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
A czego się spodziewasz po tych wszystkich fachowcach od piłki nożne w tvp i tvn (ten największy to połowy nazwisk nie jest w stanie poprawnie wymówić). Może nawet nie wiedzą, że on na ławie siedzi? Za to chłopaki z c+ zawsze wspominają. Kuszczaka i trzymają za niego kciuki, żeby w końcu był podstawowym.
|
Do góry
|
|
|
|
#772788 - 07/12/2006 23:58
|
old hand
Meldunek: 01/12/2002
|
I bardzo dobrze ze go ignorują bo to patałach jakich mało. Zreszta co tu mowic o rezerwowym bramkarzu - "ciekawe czy siedzial bardziej na lewym, czy bardziej na prawym posladku, a moze centralnie"? To idiota, do tego niepewny bramkarz. Oczywiscie dla mnie jest skreslony przez pamietny mecz z Kolumbią. Ja rozumiem ze kazdemu moze przytrafic sie błąd. Kazdy bramkarz moze wpuscic największa szmate, a nawet kilka - i to go w moich oczach nie przekresla. Ale na litosc boską jezeli gola strzela mu drugi bramkarz wykopując piłkę, to jest to niewybaczalny błąd i przekresla zawodnika do konca jego kariery. W takiej sytuacji bramkarz ma kilka-kilkanascie sekund na obserwacje lotu piłki, ustawienie sie blizej linii bramkowej. Co innego sytuacja w polu bramkowym, szybka piłka, kiks, podskoczenie na nierównosci boiska czy rykoszet. Tu decydują ułamki sekund i nie ma czasu by naprawic swoj kiks. Ale piłka lecąca kilka sekund przez całe boisko ????  Ja bym juz nigdy takiego zawodnika nie wystawił w meczu w zawodowej piłce. Dajcie spokoj z tymi kuszczakami - mamy Kowalewskigo, Boruca, nie potrzebny nam taki leszcz.
|
Do góry
|
|
|
|
#772789 - 08/12/2006 00:02
|
rzut rozny
Meldunek: 10/05/2005
|
Quote:
To idiota, do tego niepewny bramkarz.
WTF......Troszkę rozumku brakuje? idiota 
|
Do góry
|
|
|
|
#772790 - 08/12/2006 00:10
|
old hand
|
Ty sobie koles za koszule lepiej  To raczej tobie rozumku brakuje. Pewnie zachowujesz sie i wysławiasz jak twoj idol kuszczak
|
Do góry
|
|
|
|
#772791 - 08/12/2006 00:18
|
rzut rozny
|
Quote:
Ty sobie koles za koszule lepiej  To raczej tobie rozumku brakuje. Pewnie zachowujesz sie i wysławiasz jak twoj idol kuszczak
nie jestem twoim kolesiem. Pozatym trzeba liczyć sie ze słowami!! za co obwiniasz kuszczaka? za bramke w meczu z kolumbią? widziałeś w ogóle jego gre?
To nie jest mój idol, ale poprostu jak widzę że obrażasz człeka a argumentów nawet na poziomie nie podasz to wkurw** mnie to! 
|
Do góry
|
|
|
|
#772793 - 08/12/2006 00:27
|
old hand
|
Quote:
Quote:
nie jestem twoim kolesiem. Pozatym trzeba liczyć sie ze słowami!! za co obwiniasz kuszczaka? za bramke w meczu z kolumbią? widziałeś w ogóle jego gre?
To nie jest mój idol, ale poprostu jak widzę że obrażasz człeka a argumentów nawet na poziomie nie podasz to wkurw** mnie to!
Po pierwsze ciebie nie obraziłem tylko przedstawiłem własne zdanie na temat piłkarza. To chyba moge. A skoro uwazam go za idiote to mam prawo to powiedziec glosno - nie bede fałszywie pisał ze jest mądry i inteligentny, bo nie jest. A ty sie zaraz wpierdalasz i rzygasz na mnie. Ja ciebie nie obrazilem pierwszy wiec nie zycze sobie bys ty mnie obrazał.
Co do jego gry to on siedzi na ławce wiec o czym my tu mowimy?! Jakiej gry???
|
Do góry
|
|
|
|
#772794 - 08/12/2006 00:33
|
old hand
|
Quote:
Pozatym, jeśli Kuszczaka kupił taki klub jak MU to chyba coś znaczy nie? Chyba że Twoja teoria zakłąda że Trenerzy MU nie oglądali meczu z Kolumbią
Nic dla mnie nie znaczy bo kupili go tylko i wyłącznie z myślą o ławce - by był 2-3 bramkarzem, wiec sie tak nie jaraj. Jak bedzie regularnie wystepował w pierwszym składzie to ok, w obecnej sytuacji lepiej jest bronic w przecietnym klubie dobrej ligi niz chodzic dumny ze sie siedzi na ławce w MU. I co z tego?
|
Do góry
|
|
|
|
#772796 - 08/12/2006 00:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
rycerz_83 bardzo dobre spostrzeżenie i niestety trafne. Najwyrażniej Kuszczak ma managera który nie wlazi w d***pe panom redaktorom i dlatego zapominają o tym bardzo utalentowanycm bramkarzu  Jesli chodzi o moje zdanie to długo zanim jeszcze Man Utd sprowadziło do siebie Kuszczaka mówiłem (archiwum forum do wglądu,hehe) że Kuszczak to najlepszych bramkarz jakiego Polska miała od paru ładnych lat. Oglądałem 2 sezony temu meczów West Bromich i Tomek w większości z nich grał nietyle dobrze co wybitnie! To właśnie Kuszczak wybronił dla nich utrzymanie. Potem już się nie udało i WBA spadło z EPL ale na szczęście umiejetności Kuszczaka docenili skauci Man Utd i nie pożałują ściągniecia go na Old Traford. Powtarzam jeszcze raz że Kuszczak to moim zdaniem ogroooomny talent  PS: Jeśli chodzi o Dudka to zapomnijcie już o nim. Właśnie dostał bardzo dobrą ofertę finansową na przedłużenie kontraktu i założę się że sobie nie odmówi piłkarskiej emerytuty bogacza w Liverpoolu (ok. Ł15,000 /tydz.)
|
Do góry
|
|
|
|
#772797 - 08/12/2006 00:45
|
old hand
|
Quote:
Co za różnica czy jest idiotą czy nie. Ważne, że jest dobry w tym co robi. OK, siedzi teraz na ławie ale chyba nikt się nie spodziewał, że będzie w tym sezonie pierwszym bramkarzem. Jednak niedługo (może juz po tym sezonie) Van der Saar zakończy karierę i Kuszczak zajmie jego miejsce. Dopiero wtedy będziemy mogli oceniać jego prawdziwą klasę.
Wracając do "idiotów". Nie każdy piłkarz jest Bednarzem, Szczęsnym czy Matusiakiem ale przecież nie tego się od nich wymaga. Mają być dobrzy w swoim zawodzie. Oczywiście, brak podstawowej wiedzy czy nieumiejętność wysłowienia się razi ale to jeszcze nie powód żeby obrażać ludzi.
Oczywiscie ze nieistotne czy piłkarz jest idiotą czy nie. Piłkarz ma dobrze sie prezentowac na boisku. Nie wiem tylko dlaczego sie przyczepiliscie do tego stwierdzenia. Fakt jest faktem, ale nie o tym mowa.
Załoze sie ze MU po odejsciu Van Der Saara na emeryture kupi bramkarza na jego miejsce, a Kuszczak dalej bedzie siedział na ławie, wiec nie ocenisz jego "klasy" Szewczenko.
|
Do góry
|
|
|
|
#772798 - 08/12/2006 01:06
|
rzut rozny
|
Quote:
Quote:
Quote:
Po pierwsze ciebie nie obraziłem tylko przedstawiłem własne zdanie na temat piłkarza. To chyba moge. A skoro uwazam go za idiote to mam prawo to powiedziec glosno - nie bede fałszywie pisał ze jest mądry i inteligentny, bo nie jest. A ty sie zaraz wpierdalasz i rzygasz na mnie. Ja ciebie nie obrazilem pierwszy wiec nie zycze sobie bys ty mnie obrazał.
Co do jego gry to on siedzi na ławce wiec o czym my tu mowimy?! Jakiej gry???
GRY W WEST BROMWICH ALBION do ch**! 
|
Do góry
|
|
|
|
#772799 - 08/12/2006 01:07
|
old hand
|
Quote:
Pokazałes w koncu klase. Gratuluje 
|
Do góry
|
|
|
|
#772800 - 08/12/2006 01:11
|
rzut rozny
|
Quote:
Quote:
Pokazałes w koncu klase. Gratuluje

|
Do góry
|
|
|
|
#772801 - 08/12/2006 01:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Ja mam nieco inny pogląd na tą sprawę  Dudek (mimo ostatniego fatalnego okresu) rozegrał w Feyenoordzie, w Liverpoolu i w kadrze szereg świetnych spotkań! Boruc i Kowalewski byli gwiazdami polskiej ligi, pokazali się już w reprezentacji, mają raczej mocną pozycję w klubach. Kuszczak tymczasem większość kariery spędził jednak na ławie w Berlinie, czy teraz w Manchesterze. Jego przygoda z kadrą kojarzy się głównie z meczem przeciw Kolumbii, a obecnie jest w niej co najwyżej numerem 3! Facet ma ponadto 24 lata, a jakby nie było rozegrał trochę ponad 30 gier w WBA i jedną! w United. Tomek ma bez dwóch zdań wielki talent, ale osiągnięć właściwie żadnych. Miejmy nadzieję, że to się zmieni, ale to wszystko melodia przyszłości. Transfer do MU to zaszczyt dla każdego piłkarza, ale Kuszczak dobrowolnie skazał się na kolejne sezony grzania ławy i moim zdaniem na dobre mu to nie wyjdzie. Howard jest bramkarzem podobnej klasy, miał łatwiejszą sytuację (nie było Edwina!), a mimo to mu się nie udało.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|