#883056 - 21/01/2007 13:18
Re: Bezrobocie
[Re: rivex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Chciałem się odnieść do postów Jonathana. Zgadzam się z nim w każdym zdaniu. Jeżeli po studiach nie znajdę porządnej pracy, to prawdopodobnie na ok. dwa lata wyjadę do UK. Właśnie po to żeby uzbierać na dom w Trójmieście. Paradoksalnie wybudowanie domu jest tańsze niż kupno mieszkania. A mając dom (mieszkanie) nie obciążone kredytem w wysokości 2 tyś PLN miesięcznie można już spokojnie rozglądać się za interesującą nas pracą, nawet jeżeli na początek będziemy zarabiać mniej niż oczekujemy.
Jeżeli ktoś zna język i jest w stanie poświęcić dwa lata "kariery" w Polsce, to wyjazd jest bardzo dobrą opcją. Szczególnie jeżeli wyjeżdżamy z parterem/partnerką, wtedy realizacja naszych planów będzie jeszcze szybsza.
Dla mnie wybór między 1500 - 2000 w Polsce, a minimalną, lub lekko powyżej minimalnej w UK jest prosty. Trzeba wziąć pod uwagę, że jeżeli człowiek jest kreatywny, ambitny i szybko przyswajający widzę, to na niskim stanowisku długo nie pozostanie, bo Brytyjczycy umieją docenić takich ludzi. Przynajmniej ja miałem szczęście na takich trafić.
pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#894454 - 25/01/2007 09:28
[Re: odgdog]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
To jest strona tej firmy http://www.pcm.pl/. Chyba zloze podanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#895048 - 25/01/2007 15:44
[Re: Logan]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Pracowal ktos z was jako telemarketer? Bardzo trzeba ludziom wciskac kit? Wydaje mi sie ze to jest telefoniczna akwizycja ale moze sie myle. W Lublinie otworzyla biuro telemarketingowa firma PCM, przyjeli 120 osob. W lutym planuja kolejne 120 i sie zastanawiam czy nie zlozyc CV Siedziałem w czymś takim dwa miechy,więcej nie dało wytrzymać.Tak jak ktoś pisał to działa na psyche powtarzanie przez 8 godzin oklepanych zdań,może gdyby jakaś kasa była z tego porządna to by sie ludzie trzymali stołków,ale tak to rotacja pracowników była przeogromna.Ale to też zależy od tego co sie sprzedaje
|
Do góry
|
|
|
|
#908770 - 30/01/2007 10:30
[Re: wHiTe_StAr]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Heh, dzis nie poszedlem do pracy, bo mnie scielo choroba, mam goraczke, ale wlasnie bylem na rozmowie kwalifikacyjnej  Szef jest czechem, ja to zawsze musze trafic na jakis lolkow  Najlepsze jest to, ze jednym z wymagan, jest b dobra znajomosc programow graficznych, ktorych ja nawet na oczy nie widzialem, ale sciemnialem ostro 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|