Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#869672 - 17/01/2007 05:23 Wołoszański agentem wywiadu PRL
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
To juz potwierdzone, upadl kolejny mit. Kurcze jak bylem mlody tak fajnie sie sluchalo jego opowiesci w 'Sensacjach XX wieku' jakich to okropienstw dopuszczali sie komunisci i jacy to zli ludzie i w ogole...Okazuje sie kolejny raz ze najciemniej jest pod latarnia - trzeba przyznac ze niezle udalo mu sie stworzyc swoj wizerunek medialny - ostatnio co o nim slyszalem to kompromitacja syna, ktory nie dostal sie na studia dziennikarskie w Czestochowie.
Pomijajac problem lustracji i dlaczego nie wszystko od razu ale po kawalkach zastanawia mnie cala sprawa w szerszym kontekscie - jak to jest ze komuchy mimo ze wiedza czym pachnie a raczej smierdzi komunizm tak zajadle go bronia - koniunkturalizm, strach, co jeszcze? Wszyscy wiedzieli ze najwiekszym wrogiem komunistow jest....Stalin ktory siekal ich w obawie o swoj status na peczki a mimo to tak wiernie pieski im sluzyly - kto mi wyjasni taki paradoks?

Do góry
Bonus: Unibet
#869815 - 17/01/2007 08:05 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Lord Devastator]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Co jest potwierdzone? Gowno jest potwierdzone. Potwierdzone to moze byc przez sad. Zreszta jedyne co napisano to to ze byl agentem wywiadu. I co w tym zlego?

Rzygac juz mi sie chce jak czytam te media. Podobnie jak z seksem w Samoobronie - afera jak sam sk..., dziwne tylko ze nikt nie zostal oskarzony. Borowski oczywiscie kolejny agent. Szkoda slow.

Do góry
#869834 - 17/01/2007 08:16 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Lord Devastator]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
"Wszyscy wiedzieli ze najwiekszym wrogiem komunistow jest....Stalin ktory siekal ich w obawie o swoj status na peczki a mimo to tak wiernie pieski im sluzyly - kto mi wyjasni taki paradoks?
"
w Polsce komunizm skończył się gdzieś około 1956 r. Potem mieliśmy do czynienia już tylko z państwem policyjnym , bo nikt rozsądny nie wierzył już w komunizm ,a do partii ludzie zapisywali się z powodów czysto koniunkturalnych (przydział mieszkania , talon na samochód , kierownicze stanowisko). a mało mamy takich i dzisiaj ? Kto zapisuje się do partii ? w 90 % to karierowicze goniący za przywilejemi jakie daje im zwycięska partia , więc tu masz odpowiedź

POZDRO
ELDO

Do góry
#869842 - 17/01/2007 08:19 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/12/2006
No własnie - zapanowała maniera na to by każdego kto był w wywiadzie czy służbach uznawać za złego. Nonsens jakiś. IV RP to będzie jedyny kraj pozbawiony agentów, ślepe i bezbronne dziecko, w sam raz do bicia ale za to czyste jak łza...

Co się tyczy zwolenników ideologii to wbrew najłatwiejszej do wypowiedzenia opinii (koniunkturalizm, egoizm) to niektórzy naprawde w to wierzyli. Niestety mit się rozlazł, pozostała poczwara bez składu i ładu modyfikowana przez oszołomów pokroju Stalina, Gomulki i innych.

Do góry
#869861 - 17/01/2007 08:30 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
asroma Offline
member

Meldunek: 06/12/2006
witam
zgadza się, też już mam tego dość, to już mi nawet rzygać się nie chce.Niedługo okaże się,że 95% społeczeństwa było agentami, u nas to jeszcze dobre 20 lat będziemy się tym zajmowali ...
my Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy, Litwa, Łotwa:wzrost gospodarczy, Słowenia:wejście do euro, za 2,3 lata jeszcze Bułgaria i Rumunia nas prześcigną, a u nas dalej będą teczki, afery, i ch.. wie co jeszcze. Same tematy zastępcze, może wreszcie rząd (nieważne kto by rządził) by się zabrał i pomyślał o przyszłości, a nie żył przeszłością.Owszem historia też jest ważna, ale rozliczając się tylko z przeszłością i nic więcej ten kraj do niczego nie dojdzie. My się cofamy ...

Do góry
#869895 - 17/01/2007 08:40 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: asroma]
asroma Offline
member

i jeszce jedno, owszem SB to mogę się zgodzić,że to była organizacja przestępcza i coś z tym trzeba zrobic,odebrac dziadkom zajebiste emerytury, niech zobaczą jak się żyje,bo pewnie sie teraz z tego śmieją,
ale plany,żeby ujawnić wszystkich agentów wywiadu to juz paranoja, jak to nastąpi, to będziemy pośmiewiskiem dla całego świata,w przyszłości jaki cudzoziemiec czy Polak będzie chciał dla Polski pracować, skoro potem np. za 30 lat się okaże,że ich nazwiska zostaną ujawnione.Paranoja.W tym kraju wszystko jest na odwrót.

Do góry
#869925 - 17/01/2007 08:48 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: asroma]
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
No i co z tego ze byl agentem? Czy w zwiazku z tym jego ksiazki i programy traca cos ze swojej wartosci? Dla mnie nie.

Do góry
#869934 - 17/01/2007 08:50 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce
Co jest potwierdzone? Gowno jest potwierdzone. Potwierdzone to moze byc przez sad. Zreszta jedyne co napisano to to ze byl agentem wywiadu. I co w tym zlego?

Rzygac juz mi sie chce jak czytam te media. Podobnie jak z seksem w Samoobronie - afera jak sam sk..., dziwne tylko ze nikt nie zostal oskarzony. Borowski oczywiscie kolejny agent. Szkoda slow.

Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL.
To ze komuszki byly agentami to kazdy wie - nie rozumiem nawet czemu sie podniecaja ze Jaruzelski byl agentem - a czyim mial byc szpiegiem na takim stanowisku?? Amerykanskim??
Poza tym Borowski ( polski polityk lewicowy pochodzenia żydowskiego, syn Wiktora Borowskiego, bratanek Jakuba Bermana, działaczy komunistycznych) wyrzucony ze studiow (na krotko) po paru latach wrocil na naczelne stanowiska w DT Centrum - ktos mi powie czy to normalne bylo ze renegat moze wracac na takie wysokie stanowiska?? A moze cos musial dla kogos zrobic.
Za przekrecik z Bankiem Slaskim paru milionerow nowobogackich to mu pomnik powinno wystawic i teraz takie cos udaje 'nowa lewice' <zygi>
Nikt tu nikogo nie oskarza w wypadku Wołoszanskiego. Po prostu odslania sie naga prawde, czarno na bialym, nic wiecej. Czasem to wystarczy...

Do góry
#869978 - 17/01/2007 09:09 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: asroma]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
Originally Posted By: asroma
Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy (...) wzrost gospodarczy
teczki, agenci to wszystko Czesi przeszli w... 1990 roku, u nas "opozycjoniści" woleli się z czerwoną bandą dogadać i... mamy efekty;

Do góry
#870066 - 17/01/2007 09:42 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Nirtz]
asroma Offline
member

Originally Posted By: Nirtz
Originally Posted By: asroma
Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy (...) wzrost gospodarczy
teczki, agenci to wszystko Czesi przeszli w... 1990 roku, u nas "opozycjoniści" woleli się z czerwoną bandą dogadać i... mamy efekty;

no właśnie,Czesi załatwili to szybko,u nas to jeszcze się przeciągnie na kilkanaście lat, a tym bardziej to przykre, że zmiana ustroju zaczęła sie właśnie od Polski i ... na niej sie skończy

Do góry
#870076 - 17/01/2007 09:49 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: asroma]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
U nas to powinno byc dawno zrobione, niedawno Rumuni sie za to wzieli na porzadnie i tez pewnie skoncza szybciej niz my.

Do góry
#870109 - 17/01/2007 10:07 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: lupus]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
spalić albo ujawnić wszystko , spalić sie nie da , Kiszczak ni był taki głupi i zachował dla siebie swoje kopie , poza tym kopie są w Moskwie i Berlinie , wiec trzeba ujawnić wszystko , ale tu mamy niejasną grę Prezydenta , który chce wprowadzić procedury , praktycznie przystopujące lustracje, echh kiedy wreszcie sie skończy to ostatnie rozdanie okrągłego stołu..........

Do góry
#870171 - 17/01/2007 10:34 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Logan]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: Logan
No i co z tego ze byl agentem? Czy w zwiazku z tym jego ksiazki i programy traca cos ze swojej wartosci? Dla mnie nie.

Też tak sądzę.

I mi też się rzygać chce od tego wszystkiego - ciągle tylko teczki, agenci, lustracja, dekomunizacja, deubekizacja...

Pewnie nawet za 50 lat, kiedy wszyscy mający cokolwiek wspólnego z PRL-em poumierają, to dalej będziemy tonąć w tym syfie (znaczy nie my, tylko politycy dla których te teczki to afrodyzjak).

Co do Wołoszańskiego - uwielbiam jego "sensacje XX wieku", uwielbiam sposób w jaki opowiada on o historii (mam wszystkie "sensacje" w mp3) i nawet jeśli był agentem...

... pewnie okaże się, że tak jak 80% "agentów" - żeby wyjechać za granicę musiał podpisać jakiś świstek i już jest agentem. Pewnie go co jakiś czas ktoś nachodził nakłaniając do współpracy i już "kontakt nawiązany". Itd. itd.

Do góry
#870211 - 17/01/2007 10:46 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Bzyku]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

w zasadzie ten hałas jest niepotrzebny, facet który w latach 80. wyjeżdża do Londynu jako korespondent TV był na 99% agentem, podobnie jak inne "gwiazdy" wysyłane do "jaskini lwa" do USA - wszyscy byli agentami;
co do programów Wołoszańskiego to były jak na swoje czasy widowiskowe;
tylko jest tu mały problem podobnie jak z Owsiakiem - kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny";
ktoś o tym decydował i to gdy nie było konkurencji, ciekawe kto?

wielu historyków bardzo nisko oceniało poprawność historyczną programów W., sam byłem kiedyś zszokowany jak w programie o Wietnamie wychwalał bohaterstwo partyzantów z Pólnocy ani słowem się nie zająkując że to byli czerowni z Viet-Congu opłacani przez Moskwę którzy mordowali bez litości, a później po wycofaniu USA wprowadzili w całym kraju komunistyczny terror na dziesięciolecia, o tym pan W. nie wspominał

Do góry
#870258 - 17/01/2007 11:02 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Nirtz]
odgdog Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/08/2004
kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny";

Układ?

Do góry
#870270 - 17/01/2007 11:06 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: odgdog]
makusik Offline
member

Meldunek: 05/03/2006
a ja jestem agentem z krainy deszczowcow,

bardzo sobie cenie woloszanskiego i to wydarzenie nie wplynie na moj stosunek do niego, wykonywal dobrze swoja robote, a to ze podpisal jakis swistek papieru, wyjechal za granice i w raportach podawal jakies przedruki z zagranicznych mediow o niczym nie swiadczy,

sadze ze wiele osob bylo ze podpisywali papierek o wspolprace na zasadzie podpisze to sie odemnie odczepia potem jakies bajki im napisze

CZY TO JEST ZBDRODNIA ???

Do góry
#870276 - 17/01/2007 11:10 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: makusik]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Mam nadzieję, że chociaż Sumiński ze Zwierzyńca nie był agentem \:\(
Majka Jeżowska, Pan Tik-Tak i Zygmunt Kęstowicz od Pankracego też mam nadzieje że nie byli \:\(
Co za świat

Do góry
#870282 - 17/01/2007 11:11 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Nirtz]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

w zasadzie ten hałas jest niepotrzebny, facet który w latach 80. wyjeżdża do Londynu jako korespondent TV był na 99% agentem, podobnie jak inne "gwiazdy" wysyłane do "jaskini lwa" do USA - wszyscy byli agentami;
co do programów Wołoszańskiego to były jak na swoje czasy widowiskowe;
tylko jest tu mały problem podobnie jak z Owsiakiem - kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny";

wielu historyków bardzo nisko oceniało poprawność historyczną programów W., sam byłem kiedyś zszokowany jak w programie o Wietnamie wychwalał bohaterstwo partyzantów z Pólnocy ani słowem się nie zająkując że to byli czerowni z Viet-Congu opłacani przez Moskwę którzy mordowali bez litości, a później po wycofaniu USA wprowadzili w całym kraju komunistyczny terror na dziesięciolecia, o tym pan W. nie wspominał

\:D \:D \:D

Podobnie jak Imperator Rydzyk co? Tez gdzieś zniknął - widywano go gdzieś na wschodzie (bynajmniej nie na Syberii ;)) a potem wrócił i miał własne szoł \:\) Dziwne - zwykły ksiądz + wyjazd zagraniczny + wielka kasa...

NIECH MI KTOŚ MĄDRY POWIE!

Czy jak już nasze wszelkie służby zostaną dostatecznie skompromitowane i rozbite, a sam kraj zostanie pozbawiony oczu i uszu to lepiej jest wyjechać, strzelić sobie w głowę czy przejśc na stronę nowego feudała np. Litwy tudzież Białorusi??

Świat nie widział takich cyrków jakie się dzieją w Polsce. I jak kiedyś ruskich agentów w Polsce było masa to teraz zewsząd się swołocz zlezie i dopiero zrobi się bigos...

Do góry
#870283 - 17/01/2007 11:11 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: [T]-error]
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Terror agentem wywiadu PRL \:D

Do góry
#870286 - 17/01/2007 11:12 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Lord Devastator]
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Originally Posted By: Lord Devastator

Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL.

Wołoszański zapowiedział wytoczenie procesu Rzeczpospolitej więc proces będzie.

Do góry
#870290 - 17/01/2007 11:13 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: A.S.Romek]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Originally Posted By: A.S.Romek

Romuś, co tam słychać w malinowym lesie?
Btw: uwiążcie go gdzieś, bo łazi za mną i szczeka \:\)

Do góry
#870291 - 17/01/2007 11:13 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: A.S.Romek]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005

Tobie naprawde bije?
Zachowujesz sie jak urazone dziecko z przedszkola.

Do góry
#870301 - 17/01/2007 11:17 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: [T]-error]
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: [T
-error]

Romuś, co tam słychać w malinowym lesie?
Btw: uwiążcie go gdzieś, bo łazi za mną i szczeka \:\)

W malinowym lesie dobrze, dobry jest sok z gumijagód \:D

Terror agentem PRL-u !!!!!!!!!!!!! Zmień nicka z Terrora na Agenta.

Do góry
#870304 - 17/01/2007 11:18 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: lupus]
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: lupus

Tobie naprawde bije?
Zachowujesz sie jak urazone dziecko z przedszkola.

Lupus to daj mi kolejne ostrzeżenie bo mam ich za mało \:D

Do góry
#870341 - 17/01/2007 11:37 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Tetfol]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Tetfol

Wołoszański zapowiedział wytoczenie procesu Rzeczpospolitej więc proces będzie.

Krzysztof Mroziewicz tez zapowiedzial proces i co??? To nie ta klasa ludzi

Do góry
#870538 - 17/01/2007 12:41 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: [T]-error]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Originally Posted By: [T
-error]Mam nadzieję, że chociaż Sumiński ze Zwierzyńca nie był agentem \:\(
Majka Jeżowska, Pan Tik-Tak i Zygmunt Kęstowicz od Pankracego też mam nadzieje że nie byli \:\(
Co za świat

Kęstowicz nie, ale Pankracy niestety był TW o pseudonimach "Merdacz", "Lassie" oraz "Reksio".

Pan Tik-Tak natomiast na dniach powinien otrzymać w IPN status pokrzywdzonego, gdyż jak pokazują najnowsze dokumenty przez kilkanaśćie lat był inwigilowany przez agentkę Wojskowych Służb Informacyjnych Ciotkę Klotkę.

Do góry
#870608 - 17/01/2007 12:59 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Emrod]
Bzyku Offline
Blade Runner

Podobno nawet Pan Samochodzik był tajnym współpracownikiem SB

Do góry
#870639 - 17/01/2007 13:09 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Bzyku]
asroma Offline
member

to już pewne, że w latach 80 agentem działającym w Polsce na rzecz obcego wywiadu był Papa Smerf, który potem stał się podwójnym agentem i działał w strukturach UE w Brukseli pod TW "niebieski"

Do góry
#870657 - 17/01/2007 13:14 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: asroma]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ciekawe ilu userow mecz.pl to tajni agenci. Srednia wieku na tym forum to 18-19 lat, ale sa tez starsi userzy, przyznac sie \:D

Do góry
#870672 - 17/01/2007 13:19 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: connor]
makusik Offline
member

Meldunek: 05/03/2006
ja sie przyznaje bez lustracji :>
jestem agentem krainy deszczowcow \:D

Do góry
#870702 - 17/01/2007 13:31 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: makusik]
Emrod Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
Przez trzy lata chodziłem do Szkoły Podstawowej im. W.I Lenina, a przez tydzień do LO im. Marcelego Nowotki!
Na bank mam jakąś teczkę i skończę jako OZI \:\)

Do góry
#870818 - 17/01/2007 14:31 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Emrod]
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Bracia Kaczyńscy są żydowskimi agentami i co z tego?
Każdy jest jakimś agentem ;\)

Do góry
#870822 - 17/01/2007 14:33 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Emrod]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Wołoszański: Wspólpracowałem, ale... nie donosiłem \:D
a może palił ale się nie zaciągał?

choć to i tak mniej zakłamana linia obrony niż do końca łżeć że to wszystko bzdury

Do góry
#870829 - 17/01/2007 14:38 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Igor]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
Juz mnie zaczyna wkurzac to roliczanie. Jestem bardzo przeciwny PRL ale jestem mlody i nieduzo pamietam. Oczywiscie dzialania i wspolprace z SB ganie ale nie wiem czy juz nie za pozno takie rozliczanie. Juz ponad 15 lat po upadku komunizmu a my zyjemy przeszloscia. Po co rozdrapywanie ran. Politycy tylko sie oskarzaja wzajemnie zamiast sie zajac rzeczywistoscia.
Co do Woloszanskiego: bardzo go lubilem i nie zmienie tego. Nie musze go oceniac jako czlowieka ale jako bardzo dobrego historyka (no bardziej w tej kwestii medialnej). Mial swietne felietony a to dla mnie najwazniejsze, potrafil zaciekawic ludzi. I to tyle. A praca z SB to juz inna sprawka jezeli to prawda.

Mamy tylu agentow, ze sie nie zdziwie jak nawet w samym PISie jest z kilku ...

Do góry
#870845 - 17/01/2007 14:45 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: rivex]
Rancorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
Panowie ale po co ? Po co afera z Wilgusem, Borowskim, Wołoszańskim. CO oni robili ? Mysle ze maksimum ich obowiazkow bylo sprzedawanie, donoszenie. Dobra, to był ich błąd. Ale co z tymi co katowali, mordowali, torturowali. Siedzą sobie i się śmieją bo nazywają sie szary Kowalski a nie znany z telewizji Wołoszański. Więc myśle że trzeba raczej uderzyć w stronę karania prawdziwych bandytów a nie tych co odbywali z nimi rozmowy.

Do góry
#870884 - 17/01/2007 15:01 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Lord Devastator]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003

To ze komuszki byly agentami to kazdy wie - nie rozumiem nawet czemu sie podniecaja ze Jaruzelski byl agentem - a czyim mial byc szpiegiem na takim stanowisku?? Amerykanskim??
Poza tym Borowski ( polski polityk lewicowy pochodzenia żydowskiego, syn Wiktora Borowskiego, bratanek Jakuba Bermana, działaczy komunistycznych) wyrzucony ze studiow (na krotko) po paru latach wrocil na naczelne stanowiska w DT Centrum - ktos mi powie czy to normalne bylo ze renegat moze wracac na takie wysokie stanowiska?? A moze cos musial dla kogos zrobic.
Za przekrecik z Bankiem Slaskim paru milionerow nowobogackich to mu pomnik powinno wystawic i teraz takie cos udaje 'nowa lewice' <zygi>
Nikt tu nikogo nie oskarza w wypadku Wołoszanskiego. Po prostu odslania sie naga prawde, czarno na bialym, nic wiecej. Czasem to wystarczy...

Tylko, ze ludzie (a na pewno nasze pokolenie) ma to w zasadzie w dupie czy ktos byl agentem czy nie. Jak dla mnie to moze rzadzic Jaruzelski na spolke z Grobelnym, jesli tylko zapewnia wzrost gospodarczy, dobre wykorzystanie pieniedzy z moich podatkow, sluzbe zdrowia na wysokim poziomie itp., itd.

Ludzie juz sa zmeczeni, nie ma juz praktycznie dnia bez "afery". Uklady, ukladziki, pajeczyny, agenci, natomiast brak jakiejkolwiek merytorycznej debaty nad sprawami panstwa.

Spojrzmy na onet i wiadomosci:
Lepper: na 1000 proc. nie jestem ojcem córki Anety Krawczyk - AFERA
Wołoszański: nie donosiłem - AFERA
Zmarł żołnierz u którego zdiagnozowano sepsę - ZYCIE CODZIENNE
LPR: odwołać Olejniczaka z funkcji wicemarszałka - AFERA
Prokuratura postawiła zarzuty Serafinowi - AFERA
Śledztwo ws. nieprzekazania akt WSI do IPN - AFERA
Religa: 7- 10 zł miesięcznie na ubezpieczenie - MERYTORYKA
Pobito autora tekstu o abp. Wielgusie - AFERA
Wyrzucony z PiS za nieprzyzwoite sms-y - AFERA

Czyli na 8 newsow jeden dotyczy jakichs decyzji merytorycznych odnosnie stanu panstwa, a 6 dotyczy "afer" lub popluczyn poaferowych i tak to u nas wyglada. KUWRA DAJCIE ZYC!!

Do góry
#870923 - 17/01/2007 15:24 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: rivex]
Bzyku Offline
Blade Runner

Originally Posted By: rivex
Mamy tylu agentow, ze sie nie zdziwie jak nawet w samym PISie jest z kilku ...

Kilku? Znając polityków (nie tylko tej partii), to KILKU się znajdzie transwestytów albo sodomitów. A agentów to pewnie jakaś skromna większość.

Do góry
#872948 - 18/01/2007 05:47 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Rancorn]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Rancorn
Panowie ale po co ? Po co afera z Wilgusem, Borowskim, Wołoszańskim. CO oni robili ? Mysle ze maksimum ich obowiazkow bylo sprzedawanie, donoszenie. Dobra, to był ich błąd. Ale co z tymi co katowali, mordowali, torturowali. Siedzą sobie i się śmieją bo nazywają sie szary Kowalski a nie znany z telewizji Wołoszański. Więc myśle że trzeba raczej uderzyć w stronę karania prawdziwych bandytów a nie tych co odbywali z nimi rozmowy.

Rancorn, uwaga jak najbardziej słuszna i wiedzą o tym również gnojki z IPNu oraz ich mocodawcy. Wiedzą, że tymi złamanymi mogą sobie wycierać swoje brudne mordy, a prawdziwych oprawców ruszyć się boją.
Dlaczego się boją? Bo każdy ma swoje grzechy o których TW Wielgus czy TW Zyta, czy TW Wołoszański nic wiedzieć nie mogli.
Oprawca z pierwszej linii wie bardzo dużo i jeszcze zza grobu będzie mógł... ot co

Do góry
#874012 - 18/01/2007 15:20 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Misza_SB]
Morten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Mamy w zwyczaju mówić podczas luźnych rozmów "A z tego X to niezły agent jest.." itp... Niedługo każdy będzie się bał coś takiego mówić w miejscu publicznym.. Bo zaraz jakiś przypadkowy podsłuchiwacz rozpęta aferę ;\)

Do góry
#876275 - 19/01/2007 09:04 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Morten]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

cała prawda o Wołoszańskim: link

Do góry
#876395 - 19/01/2007 09:52 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: Nirtz]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004

Nirtz - jezeli szukales cytatow to trafiles w 10-ke , podales link do tak chorego i nawiedzonego czlowieka ze juz lepiej sie nie dalo - o tym ze Jasiu jest walniety to juz kazdy w tym kraju wie! wiec nie podpinaj go wiecej bo to zaden autorytet!!!!
wracajac do Woloszanskiego-
o co Wam wszystkim chodz PRL jakby nie bylo bylo panstwem w sercu Europy i posiadalo roznego rodzaju sluzby wywiadowcze a w tych sluzbach musieli dzialac ludzie wiec dla mnie to nic dziwnego- takie byly czasy!!!Dla Woloszanskiego Polska Ludowa byla Ojczyzna jak dla 40 mln. Polakow i spelnial swoj obowiazek wobec tego kraju- idac dalej - Jasiu to najchetniej wsadzilby do wiezienia 3mln. ludzi tylko za przynalznosc do PZPR !Jak dla mnie sprawa mocno rozdmuchana tylko nie wiem w jakim celu???

Do góry
#876532 - 19/01/2007 10:37 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: gremlin]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/02/2004
Od razu rozliczyć obecnych szpiegów, agentów bo oni robią to samo co wywiad w tamtym okresie, może nie na taka skale bo teraz czasy spokojniejsze. Jeszcze troche i kaczory załatwią nasz jeden z najlepszych w świecie wywiad i kontrwywiad i odpukać w przypadku jakiejś wojny leżymy i kwiczymy. A najwięksi krzykacze wyjadą za granicę i będą nas wspierać z obczyzny.

Do góry
#876657 - 19/01/2007 11:34 Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL [Re: gremlin]
asroma Offline
member

Originally Posted By: gremlin

Nirtz - jezeli szukales cytatow to trafiles w 10-ke , podales link do tak chorego i nawiedzonego czlowieka ze juz lepiej sie nie dalo - o tym ze Jasiu jest walniety to juz kazdy w tym kraju wie! wiec nie podpinaj go wiecej bo to zaden autorytet!!!!
wracajac do Woloszanskiego-
o co Wam wszystkim chodz PRL jakby nie bylo bylo panstwem w sercu Europy i posiadalo roznego rodzaju sluzby wywiadowcze a w tych sluzbach musieli dzialac ludzie wiec dla mnie to nic dziwnego- takie byly czasy!!!Dla Woloszanskiego Polska Ludowa byla Ojczyzna jak dla 40 mln. Polakow i spelnial swoj obowiazek wobec tego kraju- idac dalej - Jasiu to najchetniej wsadzilby do wiezienia 3mln. ludzi tylko za przynalznosc do PZPR !Jak dla mnie sprawa mocno rozdmuchana tylko nie wiem w jakim celu???

Popieram całkowicie.Żeby jakikolwiek kraj mogł istniec to musi mieć służby wywiadowcze.Nieważne jaki ustrój.Wywiad to przecież nie SB, więc naprawdę nie rozmumiem po co ta cała afera.Paranoja.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08