#869861 - 17/01/2007 08:30
Re: Wołoszański agentem wywiadu PRL
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
member
Meldunek: 06/12/2006
|
witam zgadza się, też już mam tego dość, to już mi nawet rzygać się nie chce.Niedługo okaże się,że 95% społeczeństwa było agentami, u nas to jeszcze dobre 20 lat będziemy się tym zajmowali ... my Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy, Litwa, Łotwa:wzrost gospodarczy, Słowenia:wejście do euro, za 2,3 lata jeszcze Bułgaria i Rumunia nas prześcigną, a u nas dalej będą teczki, afery, i ch.. wie co jeszcze. Same tematy zastępcze, może wreszcie rząd (nieważne kto by rządził) by się zabrał i pomyślał o przyszłości, a nie żył przeszłością.Owszem historia też jest ważna, ale rozliczając się tylko z przeszłością i nic więcej ten kraj do niczego nie dojdzie. My się cofamy ...
|
Do góry
|
|
|
|
#869895 - 17/01/2007 08:40
[Re: asroma]
|
member
|
i jeszce jedno, owszem SB to mogę się zgodzić,że to była organizacja przestępcza i coś z tym trzeba zrobic,odebrac dziadkom zajebiste emerytury, niech zobaczą jak się żyje,bo pewnie sie teraz z tego śmieją, ale plany,żeby ujawnić wszystkich agentów wywiadu to juz paranoja, jak to nastąpi, to będziemy pośmiewiskiem dla całego świata,w przyszłości jaki cudzoziemiec czy Polak będzie chciał dla Polski pracować, skoro potem np. za 30 lat się okaże,że ich nazwiska zostaną ujawnione.Paranoja.W tym kraju wszystko jest na odwrót.
|
Do góry
|
|
|
|
#869934 - 17/01/2007 08:50
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Co jest potwierdzone? Gowno jest potwierdzone. Potwierdzone to moze byc przez sad. Zreszta jedyne co napisano to to ze byl agentem wywiadu. I co w tym zlego?
Rzygac juz mi sie chce jak czytam te media. Podobnie jak z seksem w Samoobronie - afera jak sam sk..., dziwne tylko ze nikt nie zostal oskarzony. Borowski oczywiscie kolejny agent. Szkoda slow. Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL. To ze komuszki byly agentami to kazdy wie - nie rozumiem nawet czemu sie podniecaja ze Jaruzelski byl agentem - a czyim mial byc szpiegiem na takim stanowisku?? Amerykanskim?? Poza tym Borowski ( polski polityk lewicowy pochodzenia żydowskiego, syn Wiktora Borowskiego, bratanek Jakuba Bermana, działaczy komunistycznych) wyrzucony ze studiow (na krotko) po paru latach wrocil na naczelne stanowiska w DT Centrum - ktos mi powie czy to normalne bylo ze renegat moze wracac na takie wysokie stanowiska?? A moze cos musial dla kogos zrobic. Za przekrecik z Bankiem Slaskim paru milionerow nowobogackich to mu pomnik powinno wystawic i teraz takie cos udaje 'nowa lewice' <zygi> Nikt tu nikogo nie oskarza w wypadku Wołoszanskiego. Po prostu odslania sie naga prawde, czarno na bialym, nic wiecej. Czasem to wystarczy...
|
Do góry
|
|
|
|
#869978 - 17/01/2007 09:09
[Re: asroma]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy (...) wzrost gospodarczy teczki, agenci to wszystko Czesi przeszli w... 1990 roku, u nas "opozycjoniści" woleli się z czerwoną bandą dogadać i... mamy efekty;
|
Do góry
|
|
|
|
#870066 - 17/01/2007 09:42
[Re: Nirtz]
|
member
|
Polacy: teczki, afery, agenci wywiadu, Czechy (...) wzrost gospodarczy teczki, agenci to wszystko Czesi przeszli w... 1990 roku, u nas "opozycjoniści" woleli się z czerwoną bandą dogadać i... mamy efekty; no właśnie,Czesi załatwili to szybko,u nas to jeszcze się przeciągnie na kilkanaście lat, a tym bardziej to przykre, że zmiana ustroju zaczęła sie właśnie od Polski i ... na niej sie skończy
|
Do góry
|
|
|
|
#870171 - 17/01/2007 10:34
[Re: Logan]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
No i co z tego ze byl agentem? Czy w zwiazku z tym jego ksiazki i programy traca cos ze swojej wartosci? Dla mnie nie. Też tak sądzę. I mi też się rzygać chce od tego wszystkiego - ciągle tylko teczki, agenci, lustracja, dekomunizacja, deubekizacja... Pewnie nawet za 50 lat, kiedy wszyscy mający cokolwiek wspólnego z PRL-em poumierają, to dalej będziemy tonąć w tym syfie (znaczy nie my, tylko politycy dla których te teczki to afrodyzjak). Co do Wołoszańskiego - uwielbiam jego "sensacje XX wieku", uwielbiam sposób w jaki opowiada on o historii (mam wszystkie "sensacje" w mp3) i nawet jeśli był agentem... ... pewnie okaże się, że tak jak 80% "agentów" - żeby wyjechać za granicę musiał podpisać jakiś świstek i już jest agentem. Pewnie go co jakiś czas ktoś nachodził nakłaniając do współpracy i już "kontakt nawiązany". Itd. itd. 
|
Do góry
|
|
|
|
#870211 - 17/01/2007 10:46
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
|
w zasadzie ten hałas jest niepotrzebny, facet który w latach 80. wyjeżdża do Londynu jako korespondent TV był na 99% agentem, podobnie jak inne "gwiazdy" wysyłane do "jaskini lwa" do USA - wszyscy byli agentami; co do programów Wołoszańskiego to były jak na swoje czasy widowiskowe; tylko jest tu mały problem podobnie jak z Owsiakiem - kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny"; ktoś o tym decydował i to gdy nie było konkurencji, ciekawe kto?
wielu historyków bardzo nisko oceniało poprawność historyczną programów W., sam byłem kiedyś zszokowany jak w programie o Wietnamie wychwalał bohaterstwo partyzantów z Pólnocy ani słowem się nie zająkując że to byli czerowni z Viet-Congu opłacani przez Moskwę którzy mordowali bez litości, a później po wycofaniu USA wprowadzili w całym kraju komunistyczny terror na dziesięciolecia, o tym pan W. nie wspominał
|
Do góry
|
|
|
|
#870258 - 17/01/2007 11:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny"; ktoś o tym decydował i to gdy nie było konkurencji, ciekawe kto?
Układ?
|
Do góry
|
|
|
|
#870282 - 17/01/2007 11:11
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
w zasadzie ten hałas jest niepotrzebny, facet który w latach 80. wyjeżdża do Londynu jako korespondent TV był na 99% agentem, podobnie jak inne "gwiazdy" wysyłane do "jaskini lwa" do USA - wszyscy byli agentami; co do programów Wołoszańskiego to były jak na swoje czasy widowiskowe; tylko jest tu mały problem podobnie jak z Owsiakiem - kto nadał mu w tamtych czasach funkcję "pierwszego historyka kraju", telewizji tematycznych nie było, komercyjne raczkowały i nie były zainteresowane historią, Wołoszański był monopolistą, podobnie jak Owsiak miał monopol na "pomoc dzieciom" a np. Miodek na "uczenie poprawnej polszczyzny"; ktoś o tym decydował i to gdy nie było konkurencji, ciekawe kto?
wielu historyków bardzo nisko oceniało poprawność historyczną programów W., sam byłem kiedyś zszokowany jak w programie o Wietnamie wychwalał bohaterstwo partyzantów z Pólnocy ani słowem się nie zająkując że to byli czerowni z Viet-Congu opłacani przez Moskwę którzy mordowali bez litości, a później po wycofaniu USA wprowadzili w całym kraju komunistyczny terror na dziesięciolecia, o tym pan W. nie wspominał  Podobnie jak Imperator Rydzyk co? Tez gdzieś zniknął - widywano go gdzieś na wschodzie (bynajmniej nie na Syberii ;)) a potem wrócił i miał własne szoł  Dziwne - zwykły ksiądz + wyjazd zagraniczny + wielka kasa... NIECH MI KTOŚ MĄDRY POWIE! Czy jak już nasze wszelkie służby zostaną dostatecznie skompromitowane i rozbite, a sam kraj zostanie pozbawiony oczu i uszu to lepiej jest wyjechać, strzelić sobie w głowę czy przejśc na stronę nowego feudała np. Litwy tudzież Białorusi?? Świat nie widział takich cyrków jakie się dzieją w Polsce. I jak kiedyś ruskich agentów w Polsce było masa to teraz zewsząd się swołocz zlezie i dopiero zrobi się bigos... 
|
Do góry
|
|
|
|
#870286 - 17/01/2007 11:12
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL.
Wołoszański zapowiedział wytoczenie procesu Rzeczpospolitej więc proces będzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#870301 - 17/01/2007 11:17
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2001
|
-error] Terror agentem wywiadu PRL Romuś, co tam słychać w malinowym lesie? Btw: uwiążcie go gdzieś, bo łazi za mną i szczeka W malinowym lesie dobrze, dobry jest sok z gumijagód  Terror agentem PRL-u !!!!!!!!!!!!! Zmień nicka z Terrora na Agenta.
|
Do góry
|
|
|
|
#870304 - 17/01/2007 11:18
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2001
|
Terror agentem wywiadu PRL Tobie naprawde bije? Zachowujesz sie jak urazone dziecko z przedszkola. Lupus to daj mi kolejne ostrzeżenie bo mam ich za mało 
|
Do góry
|
|
|
|
#870341 - 17/01/2007 11:37
[Re: Tetfol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL.
Wołoszański zapowiedział wytoczenie procesu Rzeczpospolitej więc proces będzie. Krzysztof Mroziewicz tez zapowiedzial proces i co??? To nie ta klasa ludzi
|
Do góry
|
|
|
|
#870538 - 17/01/2007 12:41
[Re: [T]-error]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
-error]Mam nadzieję, że chociaż Sumiński ze Zwierzyńca nie był agentem  Majka Jeżowska, Pan Tik-Tak i Zygmunt Kęstowicz od Pankracego też mam nadzieje że nie byli  Co za świat Kęstowicz nie, ale Pankracy niestety był TW o pseudonimach "Merdacz", "Lassie" oraz "Reksio". Pan Tik-Tak natomiast na dniach powinien otrzymać w IPN status pokrzywdzonego, gdyż jak pokazują najnowsze dokumenty przez kilkanaśćie lat był inwigilowany przez agentkę Wojskowych Służb Informacyjnych Ciotkę Klotkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#870639 - 17/01/2007 13:09
[Re: Bzyku]
|
member
|
to już pewne, że w latach 80 agentem działającym w Polsce na rzecz obcego wywiadu był Papa Smerf, który potem stał się podwójnym agentem i działał w strukturach UE w Brukseli pod TW "niebieski"
|
Do góry
|
|
|
|
#870702 - 17/01/2007 13:31
[Re: makusik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Przez trzy lata chodziłem do Szkoły Podstawowej im. W.I Lenina, a przez tydzień do LO im. Marcelego Nowotki! Na bank mam jakąś teczkę i skończę jako OZI 
|
Do góry
|
|
|
|
#870822 - 17/01/2007 14:33
[Re: Emrod]
|
Carpal Tunnel
|
Wołoszański: Wspólpracowałem, ale... nie donosiłem a może palił ale się nie zaciągał? choć to i tak mniej zakłamana linia obrony niż do końca łżeć że to wszystko bzdury
|
Do góry
|
|
|
|
#870884 - 17/01/2007 15:01
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Tylko ze tutaj Wychowany nie bedzie zadnego procesu bo Wołoszanski nie jest 'osoba publiczna' w sensie ustawy o IPN-ach - zreszta IPN bez twardych papierow nie ujawnia wszystkiego kawa na lawe wiec tutaj nie ma zadnych watpliwosci i wyrok moglby byc tylko jeden gdyby sad orzekal o fakcie wspolpracy z tajnymi sluzbami PRL. To ze komuszki byly agentami to kazdy wie - nie rozumiem nawet czemu sie podniecaja ze Jaruzelski byl agentem - a czyim mial byc szpiegiem na takim stanowisku?? Amerykanskim?? Poza tym Borowski ( polski polityk lewicowy pochodzenia żydowskiego, syn Wiktora Borowskiego, bratanek Jakuba Bermana, działaczy komunistycznych) wyrzucony ze studiow (na krotko) po paru latach wrocil na naczelne stanowiska w DT Centrum - ktos mi powie czy to normalne bylo ze renegat moze wracac na takie wysokie stanowiska?? A moze cos musial dla kogos zrobic. Za przekrecik z Bankiem Slaskim paru milionerow nowobogackich to mu pomnik powinno wystawic i teraz takie cos udaje 'nowa lewice' <zygi> Nikt tu nikogo nie oskarza w wypadku Wołoszanskiego. Po prostu odslania sie naga prawde, czarno na bialym, nic wiecej. Czasem to wystarczy...
Tylko, ze ludzie (a na pewno nasze pokolenie) ma to w zasadzie w dupie czy ktos byl agentem czy nie. Jak dla mnie to moze rzadzic Jaruzelski na spolke z Grobelnym, jesli tylko zapewnia wzrost gospodarczy, dobre wykorzystanie pieniedzy z moich podatkow, sluzbe zdrowia na wysokim poziomie itp., itd. Ludzie juz sa zmeczeni, nie ma juz praktycznie dnia bez "afery". Uklady, ukladziki, pajeczyny, agenci, natomiast brak jakiejkolwiek merytorycznej debaty nad sprawami panstwa. Spojrzmy na onet i wiadomosci: Lepper: na 1000 proc. nie jestem ojcem córki Anety Krawczyk - AFERA Wołoszański: nie donosiłem - AFERA Zmarł żołnierz u którego zdiagnozowano sepsę - ZYCIE CODZIENNE LPR: odwołać Olejniczaka z funkcji wicemarszałka - AFERA Prokuratura postawiła zarzuty Serafinowi - AFERA Śledztwo ws. nieprzekazania akt WSI do IPN - AFERA Religa: 7- 10 zł miesięcznie na ubezpieczenie - MERYTORYKA Pobito autora tekstu o abp. Wielgusie - AFERA Wyrzucony z PiS za nieprzyzwoite sms-y - AFERA Czyli na 8 newsow jeden dotyczy jakichs decyzji merytorycznych odnosnie stanu panstwa, a 6 dotyczy "afer" lub popluczyn poaferowych i tak to u nas wyglada. KUWRA DAJCIE ZYC!!
|
Do góry
|
|
|
|
#870923 - 17/01/2007 15:24
[Re: rivex]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Mamy tylu agentow, ze sie nie zdziwie jak nawet w samym PISie jest z kilku ... Kilku? Znając polityków (nie tylko tej partii), to KILKU się znajdzie transwestytów albo sodomitów. A agentów to pewnie jakaś skromna większość.
|
Do góry
|
|
|
|
#872948 - 18/01/2007 05:47
[Re: Rancorn]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 14/12/2006
|
Panowie ale po co ? Po co afera z Wilgusem, Borowskim, Wołoszańskim. CO oni robili ? Mysle ze maksimum ich obowiazkow bylo sprzedawanie, donoszenie. Dobra, to był ich błąd. Ale co z tymi co katowali, mordowali, torturowali. Siedzą sobie i się śmieją bo nazywają sie szary Kowalski a nie znany z telewizji Wołoszański. Więc myśle że trzeba raczej uderzyć w stronę karania prawdziwych bandytów a nie tych co odbywali z nimi rozmowy. Rancorn, uwaga jak najbardziej słuszna i wiedzą o tym również gnojki z IPNu oraz ich mocodawcy. Wiedzą, że tymi złamanymi mogą sobie wycierać swoje brudne mordy, a prawdziwych oprawców ruszyć się boją. Dlaczego się boją? Bo każdy ma swoje grzechy o których TW Wielgus czy TW Zyta, czy TW Wołoszański nic wiedzieć nie mogli. Oprawca z pierwszej linii wie bardzo dużo i jeszcze zza grobu będzie mógł... ot co
|
Do góry
|
|
|
|
#876395 - 19/01/2007 09:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
cała prawda o Wołoszańskim: link Nirtz - jezeli szukales cytatow to trafiles w 10-ke , podales link do tak chorego i nawiedzonego czlowieka ze juz lepiej sie nie dalo - o tym ze Jasiu jest walniety to juz kazdy w tym kraju wie! wiec nie podpinaj go wiecej bo to zaden autorytet!!!! wracajac do Woloszanskiego- o co Wam wszystkim chodz PRL jakby nie bylo bylo panstwem w sercu Europy i posiadalo roznego rodzaju sluzby wywiadowcze a w tych sluzbach musieli dzialac ludzie wiec dla mnie to nic dziwnego- takie byly czasy!!!Dla Woloszanskiego Polska Ludowa byla Ojczyzna jak dla 40 mln. Polakow i spelnial swoj obowiazek wobec tego kraju- idac dalej - Jasiu to najchetniej wsadzilby do wiezienia 3mln. ludzi tylko za przynalznosc do PZPR !Jak dla mnie sprawa mocno rozdmuchana tylko nie wiem w jakim celu???
|
Do góry
|
|
|
|
#876657 - 19/01/2007 11:34
[Re: gremlin]
|
member
|
cała prawda o Wołoszańskim: link Nirtz - jezeli szukales cytatow to trafiles w 10-ke , podales link do tak chorego i nawiedzonego czlowieka ze juz lepiej sie nie dalo - o tym ze Jasiu jest walniety to juz kazdy w tym kraju wie! wiec nie podpinaj go wiecej bo to zaden autorytet!!!! wracajac do Woloszanskiego- o co Wam wszystkim chodz PRL jakby nie bylo bylo panstwem w sercu Europy i posiadalo roznego rodzaju sluzby wywiadowcze a w tych sluzbach musieli dzialac ludzie wiec dla mnie to nic dziwnego- takie byly czasy!!!Dla Woloszanskiego Polska Ludowa byla Ojczyzna jak dla 40 mln. Polakow i spelnial swoj obowiazek wobec tego kraju- idac dalej - Jasiu to najchetniej wsadzilby do wiezienia 3mln. ludzi tylko za przynalznosc do PZPR !Jak dla mnie sprawa mocno rozdmuchana tylko nie wiem w jakim celu??? Popieram całkowicie.Żeby jakikolwiek kraj mogł istniec to musi mieć służby wywiadowcze.Nieważne jaki ustrój.Wywiad to przecież nie SB, więc naprawdę nie rozmumiem po co ta cała afera.Paranoja.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|