#873677 - 18/01/2007 13:05
Wit Ż. zatrzymany przez prokurature
|
addict
Meldunek: 10/12/2002
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,1467809,wiadomosc.htmlNo coz,niezla "kontrowersja" sie nam trafila... Tomaszewski juz oglosil, ze go to zatrzymanie wcale nie dziwi. Choc nie lubie "Tomka" to powiem szczerze, ze o Wicie sobie myslalem od poczatku jak sie ta afera rozkrecala. Pan Wit mial wiele dziwnych decyzji na boisku a w studio C+ tez czesto gadal dziwne rzeczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#873716 - 18/01/2007 13:22
Re: Wit Ż. zatrzymany przez prokurature
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/08/2004
|
Czy ci ludzie nie potrafią uczciwie zająć się sportem, inwestować w młodzież, pracować z władzami miasta w sprawie budowy stadionu oraz obiektów treningowych, itd.?
Odpowiedzi są 2: "jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi"  "kasa, Misiu, kasa"
|
Do góry
|
|
|
|
#873959 - 18/01/2007 14:55
[Re: Jonathan Sarkos]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/10/2006
|
Prawda jest taka, media zrzucają winę na kibiców,że to przez nich głównie piłka w Polsce ma taki a nie inny poziom,że ludzie boją się przychodzić na stadiony, że młodzież (czyt. kibice, bo tak zazwyczaj prasa twierdzi) jest agresywna wobec wszystkich.. Głównie winę za to ponoszą właśnie pseudo działacze,sędziowe, kopytkarze (czyt.osoby kopiące piłkę). Patrząc obecnie na stadiony, to owszem zdarzają się incydenty jeśli chodzi o zachowanie kibiców, natomiast jeśli chodzi o działaczy i ich sługusów (sędziów,kopytkarzy itp) to jest to nagminne.
|
Do góry
|
|
|
|
#874033 - 18/01/2007 15:31
[Re: Ignorator]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 06/10/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#874643 - 18/01/2007 18:40
[Re: Conrad]
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Czy ci ludzie nie potrafią uczciwie zająć się sportem, inwestować w młodzież, pracować z władzami miasta w sprawie budowy stadionu oraz obiektów treningowych, itd.?
Gdzie się nie obejrzę to jakieś ustawianie meczów, lewi sędziowie (aczkolwiek na mundialu też się to zdarza), kluby myślące głównie o szybkim zysku a nie o inwestowaniu w przyszłość drużyny. Jest tak źle, że gracze nawet uciekają do beznadziejnych lig bo nie chce im się pół roku dłużej popracować nad sobą i zapracować na lepszą propozycję, od lepszego klubu. Nie ma szans Conrad. Od jakiegoś czasu obserwuje z dosyć bliska Lechie Gdańsk. Klub o potencjale niebywałym jest prowadzony tak nieudolnie, że czasami chciałoby się... no właśnie. Wszystko przez śmierdzące układy, od "polytykerstwa" aż huczy na trybunie vipów, nikomu sie nie śpieszy do S.A bo większość tych pierdzistołków potraciłoby posady gdyby wjechał poważny inwestor i koło się zamyka. Jedynym klubem w Polsce, który idzie w dobrym kierunku jest Legia. Ale tam już rządzą menedżerowie, specjaliści od marketingu, finansów, teraz tworzą solidny sztab szkoleniowy. Zbudują stadion i jestem pewien tego jak 2x2=4 że w przeciągu 5 lat staną się dochodową firmą. No cóż, marzenia ściętej głowy panowie... a w premiership niebawem nowe 900 milionów do podziału na sezon. Taaaaa
|
Do góry
|
|
|
|
#874666 - 18/01/2007 18:49
[Re: Klakier]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Ludzie, ktorzy sie dziwia zatrzymaniem Wita chyba nie pamietaja co sie dzialo w latach 80 i na poczatku 90 kiedy ten pan sedziowal a ustawiane byly cale ligowe kolejki. Teraz pewnie tylko kontynuowal proceder z wyzszego stolka.
Druga sprawa to jak zwykle arogancki i bunczuczny pan Kolator, ktory na pytanie o podanie sie calego zarzadu pzpn do dymisji stwoerdzil ze "o ile mu wiadomo to w sprawach o korupcje nie stosuje sie odpowiedzialnosci zbiorowej". To ja sie pytam panie Kolator dlaczego chcecie zdegradowac Arkę Gdynia? Czy to nie jest stosowanie odpowiedzialnosci zbiorowej? No, ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
A tak a propos korupcji to spojrzmy na nasze ligowe druzyny (ostatnie lata): Belchatow - kolejki cudow gdy jeszcze grywali o utrzymanie Lubin - tajemnica poliszynela jest ze Lubin handlowal na potege Korona - kto sie interesowal ten na pewno zauwazyl pare dziwnych sytuacji w 3 lidze, wyzej sie uspokoili Legia - czysta Wisła - czysta Cracovia - patrz Korona Lech - sezon 00/01 mecz z Zagłębiem, prowadzimy 1-0 po czym 2 karne dla gospodarzy i kilka dziwnych decyzji, no ale to byl sezon gdy Lech mial awansowac i... awansowal ŁKS - czysty Dyskobolia - pamietna cudowna wiosna gdy zespol, majacy po jesieni kilka punktow zaczal kroczyc od zwyciestwa do zwyciestwa utrzymujac sie w lidze Arka - ich awans do ekstraklasy, praktycznie co mecz u siebie to rzut karny Widzew - sam fakt ze ten zespol pzrystapil do rozgrywek 2 ligi juz jest przekretem Górnik - czysty, bo i biedny jak mysz koscielna Pogon - trenowal ich nasz ulubiony "specjalista od awansow" Łeczna - kupiony awans do ekstraklasy Odra - czysta Płock - patrz Lubin + z 2 ligi Hydrobudowa - tutaj chyba komentarz zbedny, kolejni handlarze pod wodza Baniaka Polkowice - patrz Łęczna Piast - ksiazke mozna napisac, kupowane awanse od A klasy az po 2 ligr Podbeskidzie - oni akurat sprzedali mecz Piastowi, pamietne 2-3
Zagłębie - moglbym nie byc obiektywny, ale jesli dzialacze cos kupowali to sa frajerami jakich malo ze ciagle tkwimy w 2 lidze
Reasumujac... zeby ukarac wszystkich to musieliby zdegradowac 3/4 ligi, wiec sa 2 rozwiazania. Albo pojda pierdziec tylko osoby zamieszane w korupcje, a kluby dostana co najwyzej ujemne pkt, albo zdegraduja jakiegos kozla ofiarnego w rodzaju nielubianej w pzpn Arki lub malo znaczacej Łęcznej
|
Do góry
|
|
|
|
#874835 - 18/01/2007 19:28
[Re: Lord Devastator]
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
Cos mi sie zdaje ze nastepny bedzie Michal.L....jest jeszcze jeden sedzia z Tarnowa....bardzo dobry jego kumpel Krzysztof.S
|
Do góry
|
|
|
|
#875940 - 19/01/2007 00:48
Re: tomaszewski w tvn24 o 21h
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Po pierwsze to bardzo dobrze że zamkneli tego kretyna,bo już go słuchac nie mogłem,jakie farmazony wygaduje na C+ .To stara,spasiona bolszewicka świnia i niech go zamkną bo to jeden z największych pzrekręciaży w ostatnim dwudzistoleciu polskiej piłki, typowy ubecki koleś z układu,co nakradł ile wlezie i ustawiał mecz za meczem. Wychowany na N. Twoja lista jest leko przykórtka,każdy klub z 1-3 ligi praktycznie ma udział w aferach,jedni kupowali by przetrwać,inni sprzedawali by zarobić, a już dziwi mnie czysta Legia i Wisła,choć pamietamy kolejkę cudów i słusznie odebrany Legii tytuł o który do dziś płaczą , a wiadomo,ze jak był tam Wójcik to byl pzrekręt na 100% , bo ten koleś to jest dopiero chodzący przekręt,czasem się zastanawiam czy on nawet tego medalu na olimpiadzie nie kupił........ A jeszcze nie wspomne jak Legia kupiła mecz z Motorem aby nie spaść wiele lat temu,jeszcze wtedy im to załatwił grajacy w Lublinie stary Legionista-Leszek Pisz, załatwił ustawke i sam jeszcze kontuzje symulował,żeby nie grać,ale jemu można wybaczyć bo kręcił rogale z wolnych jak Platini 
|
Do góry
|
|
|
|
#876838 - 19/01/2007 12:41
[Re: boca juniors]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2006
|
W a już dziwi mnie czysta Legia i Wisła,choć pamietamy kolejkę cudów i słusznie odebrany Legii tytuł o który do dziś płaczą A jeszcze nie wspomne jak Legia kupiła mecz z Motorem aby nie spaść wiele lat temu,jeszcze wtedy im to załatwił grajacy w Lublinie stary Legionista-Leszek Pisz, załatwił ustawke i sam jeszcze kontuzje symulował,żeby nie grać,ale jemu można wybaczyć bo kręcił rogale z wolnych jak Platini Kompleksik Legii? Masz dowody to je przedstaw a nie rob z siebie pajaca.
|
Do góry
|
|
|
|
#876905 - 19/01/2007 13:08
[Re: Wychowany_Na_Nalewce]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Belchatow - kolejki cudow gdy jeszcze grywali o utrzymanie
Pamiętam mecz bodajże z 1998 roku (mogę się mylić z rokiem) - kiedy to Pogoń w ostatniej kolejce grała mecz w Bełchatowie. Stawką było utrzymanie (obie drużyny musiały wygrać by się utrzymać) i wały szły na potęgę. Przy stanie 1-1 w drugiej połowie Leszek Pokładowski z Pogoni niesłusznie wyrzucony z boiska, potem karny z kapelusza i Bełchatów wygrał, a Pogoń spadła. Jakiś rok temu w tygodniku "Piłka nożna" był tekst o korupcji i notatka o tym, że emerytowany już sędzia, który sędziował tamten mecz (nie jestem pewien, ale chyba Wójcik się zwał) wziął od Bełchatowa 80tys zł za tamten mecz. Według tygodnika potwierdzali to anonimowo piłkarze ówcześnie grający w Bełchatowie. I co? I nic...
|
Do góry
|
|
|
|
#876914 - 19/01/2007 13:11
[Re: hbr]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2006
|
Nie jestem kibicem, ale uważam, że ulubione slowo każdego kibica Legii to KOMPLEKS. A tak nie jest? Pewne osoby gdzie tylko zobacza napis Legia to wypisuja w jej kierunku glupoty. Prokuratora sprawe zamknela bo nie ma dowodow to taki Boca jest przekonany ze mistrzostwo bylo slusznie odebrane bo przeczytal taka wersje na forum Arki. Bez odpowiedzi bo odbieglismy od tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#877290 - 19/01/2007 16:55
[Re: DJ SOSNA]
|
old hand
Meldunek: 16/03/2002
|
Co do legii i ich uczciwości to przypominam mecz wisła - legia 0-6 i genialne bramki Kowalczyka A w prztpadku Górnika to też mi się przypomina przed kilku laty taka seria spotkań punkty za puchar.
|
Do góry
|
|
|
|
#877748 - 19/01/2007 19:36
[Re: Belisariusz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Co do legii i ich uczciwości to przypominam mecz wisła - legia 0-6 i genialne bramki Kowalczyka A w prztpadku Górnika to też mi się przypomina przed kilku laty taka seria spotkań punkty za puchar. taaaaa, final PP z Polonia Warszawa...2:3 sie skonczylo z tego co pamietam, tylko Kaondera biegal po boisku w tym meczu (pewnie mu nie umieli wytlumaczyc, ze Gornik ma przegrac), pozniej w lidze Gornik latwo wygral 2:0...
|
Do góry
|
|
|
|
#877808 - 19/01/2007 19:59
[Re: Dziabor]
|
pewny piniądz
Meldunek: 05/12/2004
|
oj chyba wiekszosc dzialaczy(pseudo) na juz zarezerwowany bilet do Wrocławia... W PZPN wiekszosc jak nie wszyscy,sa w to zamieszani,inaczej napewno nie odkladaliby wyborow i zmian w nieskonczonosc... A co do ujemnych punktow i degradacji, to PZPN i tak bedzie dalej ostrozny bo im sie jeszcze Szczakowianka odbija... Zreszta na kazdy klub,pierwszej drugiej czy trzeciej ligi pewnie cos znajda... Nawet na "czysta" Wisle czy Legie...
|
Do góry
|
|
|
|
#877928 - 19/01/2007 20:31
[Re: codi]
|
addict
Meldunek: 03/03/2006
|
Canal+ bedzie musial jakiegoś sędziego z zagranicy do kontrowersji sciagnać.
|
Do góry
|
|
|
|
#877948 - 19/01/2007 20:38
[Re: codi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
A propos tego meczu Motor-Legia to o ustawce boca nie ma mowy - Motor też grał o utrzymanie (jak napisał Podróżnik) Zresztą ten mecz wspomina też Wojtek Kowalczyk: Wszystko miało się wyjaśnić w przedostatniej kolejce, w Lublinie. Motor też walczył o życie. Kto przegra, ten spada. Była ewentualność, że także remis daje utrzymanie, lecz wtedy nie można było przegrać w ostatniej kolejce u siebie z ŁKS. A ŁKS to była wtedy mocna drużyna. Wiedzieliśmy, że jest spółdzielnia, cała Polska chce spuścić Legię. W dodatku z Łodzi przyszły wiadomości, iż w ostatniej kolejce ŁKS gra na całego. Wprawdzie z tego klubu miał do nas przyjść po sezonie Julek Kruszankin, ale wiadomo, że Julek nie decydował o tym, jak zagra drużyna, co zrobi. Mieliśmy wieści, że na pewno się nie podłoży. Nie ma wyboru, trzeba wygrać z Motorem.
Przez cały tydzień Andrzej Łatka i Zbyszek Robakiewicz rozmawiali z Leszkiem Piszem, który był na zsyłce w Lublinie. Leszek nawet nie chciał do nas przyjechać dzień przed meczem do hotelu, żeby tylko nie padły na niego żadne podejrzenia. Zresztą, w meczu z nami nie wystąpił. Miał lekką kontuzję, a że za dwa tygodnie miał wracać do Legii, to uznał, że lepiej będzie, jeśli nie zagra. Tracił na tym kasę, bo w Motorze miał prywatnego sponsora - pięć milionów złotych za każdy mecz. Jednak my się cieszyliśmy. W końcu Pisz był zdecydowanie najlepszy z całego Motoru, co tydzień miał miejsce w jedenastce kolejki. i dalej: To była 40 sekunda spotkania. Tamci nawet chyba nie zdążyli piłki dotknąć, a ja już trafiłem po raz pierwszy. Niby wszystko pięknie, a zagraliśmy... prowincjonalnie. Do przerwy Motor powinien nas powieźć ze 4:1. - Ładnie zaczęliśmy i jak zwykle wszystko spieprzymy - pomyślałem. I oto znów stał się cud! Ledwo zaczęła się druga połowa, a już jest 2:0 dla nas. I tym razem znów ja strzeliłem gola, w typowy dla siebie sposób. Nawinąłem obrońcę "na zamach" i uderzyłem po krótkim rogu. W tym momencie nie dało się już przegrać, Motor się załamał. Na stadionie słychać było tylko naszych kibiców. Dołożyliśmy jeszcze na 3:0 i było pozamiatane. Zostajemy!
|
Do góry
|
|
|
|
#879755 - 20/01/2007 13:04
[Re: Szewa]
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Wit Ż. wyszedł za kaucjąak poinformował PAP w sobotę rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu Leszek Karpina, Wit Ż. przyznał się do stawianych mu zarzutów, wpłacił 50 tys. złotych kaucji i został zwolniony.  ale oni pojebani Kto jest poje...ny ? Takie jest prawo. Nie ma obawy, że wyjedzie za granicę albo że będzie mataczył. Prawidłowy tok postępowania też jet zabezpieczony, więc nie ma potrzeby trzymać kolesia w areszcie. Ciekawe jak sie jego sprawy dalej potocza 
|
Do góry
|
|
|
|
#885488 - 22/01/2007 10:17
[Re: mateusz2201]
|
newbie
Meldunek: 19/12/2006