#952313 - 11/02/2007 19:36
Marseille , Costa Do Sauipe , San Jose 12.02-18.02
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Open 13  Miejsce : Marseille, France Data : Luty 12-18 Luty, 2007 Drabinki : 32M Nawierzchnia : Indoor Hard Pula Nagrod : €510,250 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- ================================ Brasil Open  Miejsce : Costa do Sauipe, Bahia, Brazil Data : Luty 12-18 Luty, 2007 Drabinki : 32M Nawierzchnia : Clay Pula Nagrod : $456,000 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- ================================ SAP Open  Miejsce : HP Pavilion - San Jose, California Data : Luty 12-18 Luty, 2007 Drabinki : 32M Nawierzchnia : Indoor Hard - Premier Court Pula Nagrod : $416,000 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live -----
|
Do góry
|
|
|
|
#953414 - 12/02/2007 13:03
Re: Marseille , Costa Do Sauipe , San Jose 12.02-18.02
[Re: oli]
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Kendrick R. v Greul S. 1,55 GB
Pojedynek na poziomie Challengerowym ale zdecydowałem sie na Roberta który jest dużo lepszym grajkiem niż Simon.Kendrick jest w gazie w zeszłym tygodniu wygrał ch w Dallas pokonując po drodze np. pogromce Greula.Amerykaninowi bedzie sprzyjać nawierzchnia oraz to że gra na własnym terenie, jak wiadomo jest to czynnik sprzyjający choć nie zawsze.H2H na korzyść Niemca ale było to dawno w ch również w Dallas w 2 setach wygrał Greul 7-5 6-4.Dziś licze na stan pojedynków miedzy nimi sie wyrówna , wszysto przemawia za Kendrickiem którego miałem przyjemność oglądać bodajże 2 razy z Nadalem na Wim ,AO i wywarł na mnie poztywne wrażenie.
|
Do góry
|
|
|
|
#954986 - 12/02/2007 21:40
[Re: oli]
|
old hand
Meldunek: 13/03/2003
|
Witam
Santoro - Verdasco 1 @ okolo 1.7
Santoro jak wiemy gra u siebie , do Francji przyjechal opromieniony zwyciestwem Challengera w Bergamo gdzie nie stracil seta. Swiatowych gwiazd tenisa za rywali tam nie mial , ale zwyciestwo sie liczy. Verdasco w weekend rozegral 2 mecze Pucharu Davisa. Wygrana z Bohlim oraz porazka z Chiudinellim pokazuja ze forma chyba nie jest wysoka. W Zagrzebiu obydwaj doznali porazki z Gicquelem ( Verdasco 4-6 6-7 , Santoro 4-6 6-3 4-6). Wedlug mnie zwyciezy Francuz .
|
Do góry
|
|
|
|
#956404 - 13/02/2007 14:38
[Re: _sliwa_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/05/2002
|
To może kilka słów o opisanym przez sliwe meczu. Owszem, Santoro gra u siebie i zdaje się być w gazie. Bez trudu wygral challenger w Bergamo. Problem w tym, że nie miał tam żadnego poważnego rywala. Poza tym tenis to taka dziwna dyscyplina, w której zawodnicy bardzo często po zwycięstwie w jakimś turnieju odpadają następnego dnia w I rundzie nowego turnieju z teoretycznie słabszymi przeciwnikami - choćb Kendrick wczoraj. Do tego panowie grać będą na nawierzchni twardej, na której Fernando czuje się całkiem nieźle, a z pewnością zdecydowanie lepiej niż na carpecie, na którym przegrał z Gicquelem i Chiudinellim (spotkanie ze Szwajcarem to była gra o pietruszkę, bo i tak mieli już wygraną rundę Pucharu Davisa). Rekapitulując, dla mnie to jest no bet, ale żeby było trochę emocji, zagram sobie Verdasco 3/10 po kursie 2.4 w BetFair. 
|
Do góry
|
|
|
|
#956431 - 13/02/2007 14:53
[Re: Lamberciak]
|
stranger
Meldunek: 12/02/2007
|
To może kilka słów o opisanym przez sliwe meczu. Owszem, Santoro gra u siebie i zdaje się być w gazie. Bez trudu wygral challenger w Bergamo. Problem w tym, że nie miał tam żadnego poważnego rywala. Poza tym tenis to taka dziwna dyscyplina, w której zawodnicy bardzo często po zwycięstwie w jakimś turnieju odpadają następnego dnia w I rundzie nowego turnieju z teoretycznie słabszymi przeciwnikami - choćb Kendrick wczoraj. Do tego panowie grać będą na nawierzchni twardej, na której Fernando czuje się całkiem nieźle, a z pewnością zdecydowanie lepiej niż na carpecie, na którym przegrał z Gicquelem i Chiudinellim (spotkanie ze Szwajcarem to była gra o pietruszkę, bo i tak mieli już wygraną rundę Pucharu Davisa). Rekapitulując, dla mnie to jest no bet, ale żeby było trochę emocji, zagram sobie Verdasco 3/10 po kursie 2.4 w BetFair. Dlaczego piszesz , że spotkanie ze Szwajcarem było meczem o pietruszkę skoro to był mecz otwierający i został rozegrany jako pierwszy , zresztą walka w meczu Szwajcarii z Hiszpanią rozstrzygnęła się dopiero 3 dnia , kiedy Verdasco wygrał z Bohlim. Ja osobiście zagrałem lekko na Santoro , gdyż to jest walczak jakich mało , a w turnieju we Francji na 200% nie odpuści! Jest w zdecydowanie lepszej formie niż Hiszpan i dziś to udowodni. POZDRO
|
Do góry
|
|
|
|
#956433 - 13/02/2007 14:55
|
Carpal Tunnel
|
Dodam jeszcze, że na szybkim hardzie na US Open 2006 Verdasco wygrał relatywnie gładko 3:1 w setach. A jeszcze na wieczór - w poszukiwaniu kolejnego underdoga - spróbuję Roitmana z J.C. Ferrero, który od zeszłego sezonu męczy się okrutnie na clay'u. Forma dawnego króla kortów ziemnych kompletnie uleciała. Za to Roitman omal nie wyeliminował Massu w Vina del Mar przed poand tygodniem, przegrywając jedynie przez kontuzję nogi przy stanie 6:0 5:2 (Massu wygrał w końcu II seta w TB, po czym Rotiman skreczował). Rotiman za 3/10 po kursie 2.94 w BetFair. 
|
Do góry
|
|
|
|
#956436 - 13/02/2007 14:57
[Re: basco]
|
Carpal Tunnel
|
Dlaczego piszesz , że spotkanie ze Szwajcarem było meczem o pietruszkę skoro to był mecz otwierający i został rozegrany jako pierwszy , zresztą walka w meczu Szwajcarii z Hiszpanią rozstrzygnęła się dopiero 3 dnia , kiedy Verdasco wygrał z Bohlim.
Mój błąd. Masz oczywiście rację. Pomyliłem mecz Verdasco z porażką Ferrera z Chiudinellim trzeciego dnia Pucharu Davisa.
|
Do góry
|
|
|
|
#956449 - 13/02/2007 15:06
|
stranger
Meldunek: 12/02/2007
|
Dodam jeszcze, że na szybkim hardzie na US Open 2006 Verdasco wygrał relatywnie gładko 3:1 w setach. A jeszcze na wieczór - w poszukiwaniu kolejnego underdoga - spróbuję Roitmana z J.C. Ferrero, który od zeszłego sezonu męczy się okrutnie na clay'u. Forma dawnego króla kortów ziemnych kompletnie uleciała. Za to Roitman omal nie wyeliminował Massu w Vina del Mar przed poand tygodniem, przegrywając jedynie przez kontuzję nogi przy stanie 6:0 5:2 (Massu wygrał w końcu II seta w TB, po czym Rotiman skreczował). Rotiman za 3/10 po kursie 2.94 w BetFair. Tak tu zdecydowanie się z tobą zgadzam , jeżeli Argentyńczyk nie odczuwa skutków kontuzji , może to spotkanie wygrac! Jeżeli prawie miażdży się Massu(późniejszy zwycięzca) u niego w domu to dlaczego nie pokonać Ferrero , który jest jak narazie bez formy. Kurs warty grzechu! POZRDO
|
Do góry
|
|
|
|
#959699 - 14/02/2007 14:45
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Becker - Vemic typ 1 1.30 (sts) Becker- Vemic Games HC 0:4 typ 1 1.85 fonbet Co się zmieniło od Delray ? Benji został zauważony przez rodzimą federację co zaskutkowało powołaniem do reprezentacji na Davis Cup. Porażka z Ljubą napewno nie przynosi wstydu.Nie był w tamtym pojedynku faworytem mimo to podjał walkę,nawet urwał seta. Porażkę z Ciliciem zwalam na rozstrzygniętą sprawę awansu Niemiec. Gdyby mecz odbywał sie wczoraj chyba odpuściłbym ( podróże stany -> europa-> stany) czasami niekorzystnie wpływają na zawodników.Trzy dni odpoczynku to powinny wystarczyć.Przeciwnik nie jest wymagający.W zasadzie zalicza się do grona " antyhardowców"  Drugi pojedynek : Andreev -Dlouhy 1 1.30 (wszedzie, w necie szybko poleciało) Rosjanin imponuje. Czy Gonzo był formie czy nie napewno pokonanie półfinalisty AO robi wrażenie.Podobnie jak wygrana z Massu . W głównej mierze dzięki Igorowi Rosja jest w następnej rundzie Davis Cup. Lukas Dlouhy chalowiec . Nie można jednak go lekceważyc o czym przekonało sie kilku wyżej notowanych graczy.Spotkanie w głównej mierze będzie zależało od tego na ile Andreev pozwoli Czechowi. Przy pełnym zaangażowaniu może skończyć szybkim 6:4 6:2 ,równie dobrze mogą być 3 sety . Wszystko przed nami
|
Do góry
|
|
|
|
#959835 - 14/02/2007 15:25
[Re: Green Arrow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
R. Scheuttler - F. LopezTyp: 2 @ 1.55, DW 0-2 @ 2.15, First Set Winner: Lopez @ 1.60 !Analiza:Reinerowi w tym roku poki co nie idzie. Z 7 rozegranych meczy 5 konczylo sie jego przegranymi. We Wroclawiu juz w 1 rundzie przegral z Bogdanovicem 0-2. Lopez jak wiekszosc Hiszpanow, na tej nawierzchni grac specjalnie nie lubi... Jednak jego szanse wydaja sie byc duuuzo wyzsze niz Scheuttlera. Napewno duzym utrudnieniem dla Reinera bedzie to, ze Lopez jest leworeczny. Do tego jego serwy sa bardzo mocne. Bilans H2H takze zdecydowanie dla Hiszpana. Z 6 meczy az 5 wygral w tym 1 na hardzie ( 6-4 6-4 ). Z tego co wiem, Scheuttler tydzien temu zlapal w meczu deblowym kontuzje prawego nadgarstka i jeszcze nie jest do konca wyleczona. Tak wiec dzisiaj wystapi kontuzjowany i przy wg mnie wiekszych umiejetnosciach Lopeza, to on powinien ten mecz wygrac nawet 2-0 ...
Pozdrawiam ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#963940 - 15/02/2007 18:26
[Re: Green Arrow]
|
addict
Meldunek: 19/08/2003
|
M. V. Arguello - P. Starace typ 2 P.Starace to doswiadczony ceglarz, ktory zawsze radzi sobie swietnie na tzw. clayu. Wloch w pieknym stylu w 1 rundzie pokonal innego specjaliste od cegly argentynczyka Gastona Guadio zwyciezce sprzed 3 lat nawazniejszej imprezy na tej nawierzchni French Open. Natomiast jego przeciwnik nie imponuje wynikami w poprzednim sezonie na clayu, w tym roku osiagnal jeden pofinal ATP, ale nie majac po dordze zbyt wymagajacych przecinikow.
|
Do góry
|
|
|
|
#965455 - 16/02/2007 09:54
[Re: striker01]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
Julien Benneteau - Jarrko Nieminen --> 1 /@ 2,10 UnibetNa drodze Nieminena, po raz kolejny w tym turnieju, staje Francuz. W pierwszej rundzie Fin bo bardzo zaciętym 3 setowym pojedynku (każdy set zakończony TB) pokonał Jeremy Chardego. Wczoraj Jarrko również stracił seta z Mahutem. Wg mnie jednak Benneteau jest lepszym tenisistą od tej dwójki i dzisiaj Nieminen na pewno nie będzie miał łatwego spotkania. Po pierwsze: nie wiem co się stało wczoraj z Ferrerem, ale Hiszpan po wygraniu z Julkiem pierwszego seta całkowicie przestał istnieć na korcie - 6-0 i 6-1 z takim zawodnikiem jak Hiszpan to rzadko spotykany obrazek. Po drugie: za Benneteau będzie stała francuska publiczność. Pamiętam spotkanie z zeszłego roku - Turniej Masters Series w Paryżu, kiedy to w 2 rundzie Julien spotkał się z grającym wtedy wyśmienity tenis Fernando Gonzalezem. Francuz przegrał pierwszego seta 3-6, w drugim bodajże został 2 razy przełamany, a mimo to zdołał wygrać - duża w tym zasługa również kibiców, którzy swoim zachowaniem nakręcali Francuza, a Gonza rozpraszali. Dzisiaj publiczność również będzie stała za Benneteau, dlatego po takim kursie myślę, że można go zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#966248 - 16/02/2007 15:15
[Re: Gaske]
|
Carpal Tunnel
|
Montanes - Calleri ::: 2 @ 1.50  -- R. Soderling - R. GasquetTyp: 2 @ 1.55 !Analiza:Jak wielu uwazalo, a rowniez stawialo na to, ze Soderling odpadnie juz w meczu z Davydenko. Zgodnie z przypuszczeniami przegral 1 set, jednak w 2 kolejnych nie dal szans rywalowi wygrgywajac 3-6 6-4 6-1. Pozniej zmierzyl sie z Johanssonem. Tutaj wygral dosc latwo, 2-0 ( 6-4 7-5 ). Natomiast Gasquet od poczatku roku jest w dobrej i rownej formie. W Marysli ogral juz 2 razy po 2-0 Hanescu i Gicquela. W poprzednim roku Soderling tutaj nie wystapil, natomiast Gasquet odpadl juz w 1 rundzie z ... rodakiem Clementem po 3 setach. Wg mnie Richard wydaje sie byc faworytem calego tego turnieju i przy tak rownej formie nie wyobrazam sobie, aby spotkala go jakas wpadka. Ogolnie razem spotkali sie 4 razy. 2 spotkania w roku 2003 i 2 w ... 2006. Jednak w poprzednim roku to dwa razy wygrywal Gasquet, ktorego umiejetnosci moim skromnym zdaniem sa obecnie wyzsze od jego przeciwnika. Podsumowujac gram na Gasqueta, poniewaz wyglada na to, ze w tym turnieju powinien wygrywac kazdy mecz przy malej pomocy Francuskiej publicznosci... Gasquet @ 1.55 ! 
Pozdrawiam ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#966690 - 16/02/2007 17:41
|
Carpal Tunnel
|
Julek niestety wtopił Mardy Fish - Ivo Karlovic --> całkowita liczba gemów - powyżej 25,5 /@ 1,85 UnibetKarlovic sprawił wczoraj wielką sensację pokonując Jamesa Blake'a. Fish natomiast pokonał swojego rodaka Warburga w 3 setach. Obaj tenisiści opierają swoją grę przede wszystkim na mocnym serwisie. Jeżeli podanie będzie im dzisiaj siedziało to zarówno Rybkę, jak i Ivo będzie ciężko przełamać. Bardzo prawdopodobne jest, że sety będą rozstrzygane dopiero w TB. Do tej pory obaj rozegrali ze sobą 2 spotkania, w których grano 7 setów - 5 z nich kończyło się tie-breakami. Przewiduję, że w tym spotkaniu będą grane 3 sety, a przynajmniej jeden z nich zakończy się TB. Dlatego też zamiast typować zwyciężce polecam zagrać ten typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#968536 - 17/02/2007 14:03
[Re: Robak1984]
|
addict
Meldunek: 19/08/2003
|
B. Becker - I. Karlovic typ 2
Po trafieniu Starace po 1,85, wczoraj znowu udalo mi sie trafic po kursie 1,9 Karlovicia(szkoda ze wam nie napisalem, ale bylem zmeczony i juz mi sie nie chcialo bazgrac). Dzis ponownie typuje Ivo Karlovicia za kurs 1,75 w totomixie. Dlaczego ??? Karlovic jak narazie znakomicie serwuje i nie dal sie jeszcze przelamac na tym turnieju, jedyny stracony set to z znakomitym Blakem po tiebreaku, po drugie pokonanie 2 z 3 najelepszych graczy gospodarzy budzi respect, po trzecie jego rywal procz wczorajszej wygranej jakos mnie nie przekonywal, do tego przewidywalem ze bedacy w slabej formie Safin moze umoczyc mecz z Beckerem, to raczej on przegral niz Becker wygral
|
Do góry
|
|
|
|
#970147 - 17/02/2007 23:01
[Re: striker01]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Widzę,że coś nie za bardzo z tenisowymi turniejami,bardzo małe zainteresowanie,a jutro mamy wielki finał turnieju w Marsylli,w którym zmierzą się Cypryjczyk Baghdatis z Francuzem Simonem.Jedyne co oglądałem to mecz Baghdatisa z Youznhym i musze przyznać,że Cypryjczyk zrobił na mnie bardzo duże wrażenie po beznadziejnym 1 secie i kłopotach w 2-gim,którego wygrał po przepięknym minięciu Youznhego naprawdę "stadiony świata"  W 3 secie także Cypryjczyk miał duże problemy bo musiał radzić sobie z przegranym serwisem ale i w tej sytuacji sobie poradził.W dzisiejszym meczu,którego nie miałem niestety przyjemności oglądać Cypryjczyk także wyszedł z dużej opresji bo przegrał 1 seta,wygrywając następne 2.Widać,że Baghdatis ma mocne nerwy,a to bardzo ważne przede wszystkim w finale,w którym zagra z tenisistą gospodarzy Gilesem Simonem.Muszę przyznać,że nie widziałem żadnego meczu Francuza ale pokonanie takich przeciwników jak np.Soderling robi naprawdę duże wrażenie ale jednak to Cypryjczyk jest bardziej doświadczony i mimo,że w całym turnieju miał większe trudności z pokonywaniem rywali niż Francuz to i tak jestem zdania,że to on wygra jutro cały turniej.Podsumowując: Baghdatis-G.Simon 1 1.35 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#970359 - 18/02/2007 07:57
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
|
 Knowles/Nestor - Clement/Llodra --> 2 /@ 2,15 Betgun W dzisiejszym finale debla spotykają się dwie bardzo dobre pary. Buki faworyzują Knowles/Nestor, jednak dla mnie szanse na wygranie tego pojedynku wynoszą po 50%. Dlatego też zagram na parę francuską. Co prawda od początku roku spisują się oni bardzo słabo (jedyny większy sukces to pokonanie braci Bryan na turnieju w Sydney), jednak Francuzi lubią się "spinać" na turnieje rozgrywane w ich ojczyźnie. Przykładem tego jest m.in. zeszłoroczny turniej Masters Series rozegrany w Paryżu, gdzie Clement z Llodrą wygrali, pokonując po drodze takie pary jak: Aspelin/Perry, Knowles/Nestor, Bjorkman/Mirnyi, Santoro/Zimonjic. Liczę na to, że dzisiaj również nie zawiodą swoich rodaków.
|
Do góry
|
|
|
|
#970428 - 18/02/2007 09:21
|
Carpal Tunnel
|
Soderling - Gasquet ::: 2 @ 1.50  -- G. Simon - M. BaghdatisTyp: 1 @ 3.20, Dokladny wynik: 2-0 @ 5.25 !Analiza:Dla mnie kursy 1.35 na Badghdatisa sa smieszne. Po pierwsze Simon ogral tu juz Soderlinga, Bjorkmana i Hewitta nie tracac nawet seta ! Po drugie ma teraz szanse, ktora ostatnio go nie spotkala, czyli taka, ze moze wygrac turniej. Do tego gra przy wlasnej publicznosci i widac, ze go to bardzo mobilizuje. Juz rok temu zrobil tutaj niespodzianke pokonujac Nieminena, jednak runde pozniej odpadl z Nadalem. Baghdatis od poczatku roku nie jest w najlepszej formie. Do Melbourn jechal jako jeden z tych, ktorzy moga namieszac w turnieju. Odpadl juz w 2 rundzie po bardzo slabej grze z Gael'em Monfilsem. Pozniej jednak zaskoczyl i wygral turniej w Zagrzebiu, ale czy wytrzyma i wygra 2 turnieje z rzedu ? Ja watpie... Wymeczyl wygrane z Nieminenem i Youzhnym, gdzie przegrywal 1 sety. Pozniej po dlugich i ciezkich setach jednak wygrywal. Wydaje mi sie, ze dzisiaj wyjdzie to, jak zmeczony jest Marcos po ostatnim turnieju w Zagrzebiu oraz 3-setowych meczach z Youzhnym i Nieminem. Tak wiec mysle, ze Simon przed wlasna publicznoscia wygra ten mecz, a moze nawet pokusi sie o 2-0 i zakonczy turniej bez straconego seta !
To jest tylko moje zdanie, a jak bedzie zobaczymy o 14:30...

Pozdrawiam ... 
|
Do góry
|
|
|
|
#971734 - 18/02/2007 16:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Soderling - Gasquet ::: 2 @ 1.50  -- G. Simon - M. BaghdatisTyp: 1 @ 3.20, Dokladny wynik: 2-0 @ 5.25 !Analiza:Dla mnie kursy 1.35 na Badghdatisa sa smieszne. Po pierwsze Simon ogral tu juz Soderlinga, Bjorkmana i Hewitta nie tracac nawet seta ! Po drugie ma teraz szanse, ktora ostatnio go nie spotkala, czyli taka, ze moze wygrac turniej. Do tego gra przy wlasnej publicznosci i widac, ze go to bardzo mobilizuje. Juz rok temu zrobil tutaj niespodzianke pokonujac Nieminena, jednak runde pozniej odpadl z Nadalem. Baghdatis od poczatku roku nie jest w najlepszej formie. Do Melbourn jechal jako jeden z tych, ktorzy moga namieszac w turnieju. Odpadl juz w 2 rundzie po bardzo slabej grze z Gael'em Monfilsem. Pozniej jednak zaskoczyl i wygral turniej w Zagrzebiu, ale czy wytrzyma i wygra 2 turnieje z rzedu ? Ja watpie... Wymeczyl wygrane z Nieminenem i Youzhnym, gdzie przegrywal 1 sety. Pozniej po dlugich i ciezkich setach jednak wygrywal. Wydaje mi sie, ze dzisiaj wyjdzie to, jak zmeczony jest Marcos po ostatnim turnieju w Zagrzebiu oraz 3-setowych meczach z Youzhnym i Nieminem. Tak wiec mysle, ze Simon przed wlasna publicznoscia wygra ten mecz, a moze nawet pokusi sie o 2-0 i zakonczy turniej bez straconego seta !
To jest tylko moje zdanie, a jak bedzie zobaczymy o 14:30...

Pozdrawiam ... Moje gratulacje naprawdę wspaniały typ i co najważniejsze trafiony ja niestety grałem na Cypryjczyka i przegrałem.Moje gratulacje jeszcze raz oby więcej takich trafnych typów.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|